Valikko Sulje

Miksi julkaisen näitä blogikirjoituksiani?

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Nyt kesällä olen pohtinut blogikirjoitteluani. Vuodesta 2005 lähtien julkaisemani blogikirjoitukset ovat ihastuttaneet, vihastuttaneet, mutta myös tarjonneet valistusta terveydestä ihan uudella tavalla. Onpa terveysblogini vuosina 2005-2017 ollut koko ajan luetuimpien terveysblogien joukossa. Kirjoitusten työkaluina toimii tietenkin vilkas mielikuvitukseni, ehtymätön tiedonnälkäni ja tietokoneen näppäimistö, jonka ääreen unohdun usein tuntikausiksi.

Olen käyttänyt erilaisia tiedonvälityksen tekniikoita. Livepuhetta kirjoitettu teksti ei korvaa. Rakastan tiedon yksinkertaistamista, monimutkaistenkin tietojen avaamista lukuisin eri tehokeinoin, vähäisimpänä ei ole se, että olen antanut palstatilaa terveystieteiden ulkopuolelta tuleville idaerikkaille henkilöille, kuten esimerkiksi insinööreille, itseoppineille elämäntaitureille ja nippelitiedonkin viljelijöille.

Insinöörien käyttäminen vieraskirjoituksien muodossa on ollut erityisen paljastava ja uskaliaskin toimenpide. Varsinkin insinööri Sami Uusitalo on lukuisilla oivalluksillaan ravitsemuksen saralla paljastanut miten vähäiset tiedot terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusalan asiantuntijoilla on oman alansa perusasioista ja miten olematon taito heillä on myöntää tämä seikka muille, saatikka sitten itselleen.

Tulen jatkamaan mm. insinöörien ja nippelitiedon asiantuntijoiden käyttöä, sillä se tuo uusia ja raikkaita näkökulmia terveystieteisiin. Kirjoituksiani lukevat ihmiset nimittäin toivovat muuta näkökulmaa terveysasioihin kuin se mitä virallisesti, ainoana totuutena rummutetaan median kautta. Kahdentoista vuoden aikana kirjoituksiani tosissaan lukeva ja pohtiva yleisö on saanut aika hyvän näkymän siihen miten monimutkaista terveys on.

Kysymyksiä joihin haluan vastauksia sinulta, rakas lukijani, jotta voisin palvella sinua yhä paremmin:

  • Kuinka paljon sinä tiedät terveydestä?
  • Kuinka paljon uskot tietäväsi terveysaiheesta?
  • Kuinka paljon lisää haluat tietää aiheesta?
  • Miten paljon tarvitset lisätietoa, jotta tiedonnälkäsi tyydyttyy?

Viimeinen kysymys on kaikkein tärkein. Vain avoimin mielin tietoon tutustuminen voi johtaa toivottuun  lopputulokseen. Ymmärrykseen siitä, että terveys on suunnattoman suuri aarre, jonka merkityksen usein huomaa vasta sitten kun sen menettää.

Julkisuuskuvaansa vartioidessaan moni terveysalan ammattilainen on ryhtynyt niin röyhkeäksi, että sanelevat muka sen miten kansallisessa konsensushengessä jokaisen tulee elää tietyllä tavalla. Yhdessä sovittu linjaus valistustyön muodoista on muka ainoa oikea tie, vaikka tulokset ovat karmaisevia: diabeteskatastrofi, ylipainon lisääntyminen, kilpirauhassairauksien hoidon laiminlyönti yms.

Jatkan valistustyötäni, yksin ja arvostettujen vieraskirjoittajieni myötä. Voit ilmaista tukesi jakamalla turpaduunari-blogin kirjoituksia ystävillesi.

Voit aloittaa lukemalla, jakamalla ja ymmärtämällä näitä turpaduunari blogin keskeisiä kirjoituksia:

 

Hyvää loppukesää!

Terveisin,

Christer Sundqvist, turpaduunari

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

2 Comments

  1. petja tiainen

    Hei turpaduunari, oletkos jo kuullut mitä kanadassa tapahtuu? Törmäsin tälläiseen juttuun dietdoctor.com sivulla eli linkki on tässä http://www.changethefoodguide.ca/ tämän mukaan yli 700 lääkäriä ja muuta asiantuntijaa vaativat vallitsevien suositusten muuttamista? Jos tämä pitää paikkansa,niin saattaapi Törkeän Huijareiden Lahkon (THL)propagandaosastolla pitää kiirettä lähiaikoina?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *