Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

OPI PUHUMAAN PAREMMIN

HUOMIO! HUOMIO!

OPI PUHUMAAN PAREMMIN -kurssi 2/2017

Ammattipuhuja Christer Sundqvistin suosittu ”Opi puhumaan paremmin” -kurssi pienryhmälle pyörii nonstop-periaatteella. Uusi kurssi alkaa 15.11.2017.

Järjestän nyt toisen samanlaisen kurssin heti perään niille, jotka ovat jonotuslistalla (eivät mahtuneet mukaan kurssille numero 1/2017) ja uusille kurssilaisille.

Ilmoittaudu nyt siis kurssille nro 2/2017 (paikkoja on rajallisesti!).  Voi tulla ilman ilmoittautumista, mutta etusijalla ovat ilmoittautuneet.

Kurssin hinta on 10 euroa/kerta (yhteensä 5 opetusiltaa). Hintaan kuuluu pienimuotoinen tarjoilu, opetusmateriaali ja diplomi.

Alustava aikataulu: keskiviikkoisin klo 18-20 (15.11., 22.11., 29.11., 13.12., ja 20.12.2017)

Opetuspaikka: Pitäjänmäen kirjasto, Helsinki, ryhmätyötila (A-junalla pääsee Pitäjänmäen asemalle, josta lyhyt kävelymatka kirjastolle, Jousipolku 1)

Ilmoittautumiset: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TERVETULOA

Viimeisimmät artikkelit

Ota vastuu elämästäsi!

Miten helppoa onkaan vierittää vastuu pahasta olostaan työpaikalle, puolisolle, ystäville tai ympäröiville olosuhteille. Pomo on hankala, puoliso ei anna tarpeeksi huomiota, rahat ovat lopussa, ei tästä koskaan ikinä mitään tule.

Hetkinen! Entä jos tuleekin? Jos pysähdyt hetkeksi miettimään, kuka voisi auttaa sinua ongelmissasi? Vastaus on yhtä lähellä kuin oma napa eli sinä itse! Vain sinä voit ottaa vastuun omasta elämästäsi ja siinä tekemistäsi ratkaisuista.

Olen usein elämäni varrella yllättänyt itseni odottamasta, että puoliso keksisi minulle tekemistä ja viihdykettä. Kun on niin tylsää eikä mikään huvita. Kunnes vuosien jälkeen ymmärsin, että minun täytyy itse viihdyttää itseäni. Olemme itse vastuussa omasta onnestamme eikä sitä kukaan toinen voi meille antaa. Toki voimme olla hyvällä fiiliksellä viettäessämme aikaa jonkun kanssa, mutta emme ole ellei meillä ole hyvä olla itsemme kanssa.

Terveysasioissakin vastuu on itsellä. Vaikka toinen kuinka suosittelisi sinulle liikunnan lisäämistä, kunnon yöunia ja järkevämpää syömistä, ei hän voi tehdä asioita puolestasi. Sinun täytyy itse havahtua, josko kasvavalle vararenkaalle vatsan seutuvilla, väsymykselle ja apealle mielialalle olisi jotain tehtävissä. Itselleni on viimeisen vuoden ajan puoliso hokenut ”Liiku, syö, nuku”- mantraansa, mutta vasta tänä syksynä asia loksahti kohdalleen.

Jätin ruokavaliostani viljat ja sokerin pois pari viikkoa sitten. Sen jälkeen olen jaksanut liikkua ja ollut hyväntuulisempi. Nukkumisen kanssa ongelmia on edelleen ja heräilen öisin, mutta uskon, että aikani terveellistä elämää vietettyäni sekin puoli korjaantuu kuin itsestään. Nyt mietin vain miksen aikaisemmin ottanut ohjia omiin käsiini ja tehnyt elämääni tarvittavia korjauksia.

Pysähdy miettimään mitkä asiat elämässäsi tuntuvat hyviltä ja mitkä aiheuttavat pahaa mieltä. Pohdiskele, mitä negatiivisille asioille olisi tehtävissä. Auttaako oman suhtautumisen muuttaminen vai täytyykö pahan olon aiheuttaja hoitaa pois elämästä. Irrottautuminen voi olla vaikeaa, mutta kun on pyristellyt itsensä ikävien asioiden kahleista pois, voi huokaista ja ajatella, että tällaista elämän olisi aina pitänyt olla.

Tulemme jokainen kohtaamaan elämässämme vaikeuksia. Voimme itse valita suhtautumisemme niihin, jäämmekö maahan makaamaan ja voivottelemaan vai nousemmeko itkut itkettyämme entistä ehompina siivillemme? Oman asenteen muuttaminen on kovaa työtä, ikuisesta pessimististä ei hetkessä tule jokaisessa pilvessä kultareunan näkevää positiivisuuden perikuvaa. Työ kuitenkin kantaa hedelmää ajan myötä ja elämä muuttuu helpommaksi. Kokeile vaikka!

heli_mehtonenHeli Mehtonen

Helsinkiläinen ravinnosta ja hyvinvoinnista kiinnostunut runoilijasielu. Kuuntelee omia tuntemuksiaan ja pyrkii niiden pohjalta tekemään tarvittavia muutoksia elämäänsä. Haluaa olla mukana viemässä terveystietoista sanomaa eteenpäin, jotta ihmisillä olisi parempi olo.

 

Biolaboratorio

Kiitos lukijat!

0 thoughts on “Ota vastuu elämästäsi!”

  1. Yöheräily voi johtua myös (alkavista) vaihdevuosista. Itselläni tilanne oli tämä. Pätkittäin nukkuminen tekee ennen pitkää ihmisen uupuneeksi.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.