Ajankohtaista – terveysmiete, health thought

Päivän terveysmiete (12.8.2017):

”Uuden laajan kliinisen katsauksen mukaan ei ole odotettavissa hyötyjä ylipainoisille jos vaihdetaan tyydyttyneet rasvat tyydyttymättömiin. Onko Suomen ravitsemuseliitti kuulolla?”

https://www.karger.com/Article/FullText/477216

Päivän terveysmiete (11.8.2017):

”Maitorasvojen julistaminen pahoiksi oli siksi pitkälti matemaattinen ratkaisu. Lääketieteellistä perustelua maitorasvojen kieltämiselle ei löydy.” Christer Sundqvist (terveystietoinen rasva-asiantuntija)

Maito, terveys ja ravitsemussuositukset

Päivän terveysmiete (10.8.2017):

”Salatut paperit paljastavat pelin maailman myydyimmän rikkaruohomyrkyn ympärillä.” Jani Kaaro (terveystietoinen toimittaja)

https://www.rapport.fi/journalistit/jani-kaaro/monsanton-salaiset-paperit?rs=art_355009&rsd=13298

Päivän terveysmiete (9.8.2017):

”Ihminen uhraa terveytensä jotta saisi rahaa. Sitten hän uhraa rahaa saadakseen takaisin terveytensä. Ja sitten hän on niin huolissaan tulevaisuudesta, että hän ei nauti tästä hetkestä; seurauksena on se, että hän ei elä tässä hetkessä eikä tulevaisuudessa; hän elää ikään kuin hän ei koskaan kuolisi, ja sitten hän kuolee, eikä ole oikeastaan koskaan edes elänyt.” Dalai Lama (terveystietoinen rauhanpalkinnon saaja ja kunniatohtori)

Päivän terveysmiete (8.8.2017):

”Vain täysrasvainen maito ja juusto vähensivät tyypin 2 diabeteksen esiintyvyyttä. Vastaavat rasvattomat ja vähärasvaiset tuotteet olivat haitallisia.” Associations of Dairy Intake with Incident Prediabetes or Diabetes in Middle-Aged Adults Vary by Both Dairy Type and Glycemic Status. Journal of Nutrition elokuussa 2017.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28768835

Päivän terveysmiete (1.8.2017):

”Älykäs ihminen on ärsyttävä ihminen?” Christer Sundqvist (ärsyttävän terveystietoinen)

 

Lisää ajankohtaista täältä: