Valikko Sulje

Paljon terveysblogeja – löydä suosikkisi!

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Julkaistu 18.1.2016 ja pävitetty 19.1., 20.1., 22.1., 28.1., 1.2., 5.2., 2.3., 9.3., 6.4., 27.4., 1.5., 4.5., 14.5., 2.6., 27.10., 15.2.2017, 20.2., 28.2., 9.3., 10.3., 13.3., 9.5., 12.5., 18.5., 13.7., 14.7., 20.11., 15.11., 20.11.2020, 18.9.2023

Turpaduunarin ylläpitämä blogilistaus

Luettelostani löydät pirteitä, hauskoja, kaupallisia, ei-kaupallisia, tosikkomaisia, ärsyttäviä, hyödyllisiä ja ehkä muutokseen houkuttelevia blogeja. Pidä tämä blogikirjoitukseni visusti tallessa ja palaa siihen usein, ehkä jok’ikinen päivä. Jää koukkuun! Lue lisää! Inspiroidu blogikirjoituksista! Koe uuden sosiaalisen median ulottuvuus omassa elämässäsi! Hoida terveyttäsi! Syö oikein!
Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta.
Blogissa on mahdollista julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa. Tiedon esityksessä blogeille tunnusomaista muihin www-sivuihin verrattuna on ajan, linkityksen ja henkilökohtaisen näkökulman painotus. Muita tunnusomaisia piirteitä blogeille on kommentointimahdollisuus ja RSS- tai Atom-syötteet, joiden avulla voidaan helposti ohjelmallisesti seurata ja levittää blogin sisältöä.
Uusia terveysaiheisia blogeja syntyy ja kuolee. Jos haluaa lukea terveydestä muualla kuin täällä minun sivustossani, voi käydä kurkkaamassa muiden bloggaajien aikaansaannoksia listaltani.
.
.

TERVEYSBLOGEJA – HÄLSOBLOGGAR – HEALTH BLOGS

Löydä terveysblogien kiehtova maailma! Blogien luokittelussa on käytetty huumoria. Yliopistoon pääsee terveysbloggaajien eliittiryhmä. Eläkeläisillä on oma ryhmänsä ja Ammattikoulussa on muutama ahkera bloggaaja, joka mahdollisesti pääsee myös Yliopistoon. Moni aloittaa terveysbloggaajan kunniakkaan uransa Päiväkodissa ja etenee sieltä sitten Peruskoulun kautta ehkä jopa Yliopistoon, jos ei käy niin, että hän menee Piiloon tai Kuolee (huomio, tarkoittaa, että blogikirjoitukset lakkaavat ilmestymästä ja/tai blogi poistetaan kokonaan). Yksittäisiä blogeja on Uudelleensyntynyt, Halleluja!
Puttuuko sinun blogisi listalta? Se on aika todennäköistä, sillä tämä laajahko listaus on hyvin puutteellinen. On aika kova homma ylläpitää tätä blogilistaa. Moni aloittaa bloggaamisen, mutta lopettaa aika pian. Sääli.

 

Päiväkodissa

Tänne tulee tuoreita terveysbloggaajia. Pääsevät mahdollisesti peruskouluun vähitellen ja voivat edetä Peruskoulun ja Ammattikoulun kautta ehkä jopa Yliopistoon saakka. Sikäli mikäli eivät mene Piiloon ta Kuole. Elämä on…

 1. Addiktio ja hyvinvointi. Blogista löytyy tarinaa hyvinvoinnista, mielenterveydestä, addiktiosta, addiktiosta selviytymisestä.
 2. Bellis Wellness. Tämä on matka takaisin vahvaksi. Treenataan kroppaa ja mieltä, ja palautetaan se kauan kadoksissa ollut hyvinvointi. Etsitään, tutkitaan ja kokeillaan keinoja, millä saavutetaan kaikin puolin vahvempi fiilis.
 3. Elämää tuuliviirinä. Blogissa on sisältöä mm. Adhd:sta ja miten se näkyy arjessa sekä töissä.
 4. Elämää Uupuneen Silmin. Kolmekymppinen yhteiskuntatieteilijä ja oman elämänsä filosofi pohdiskelee kokemuksiaan työuupumisesta ja jakaa ajatuksiaan yleisesti elämästä.
 5. Happiness Begins With Gratitude. Blogissa jaetaan päivittäin yksi kiitollisuuden aihe.
 6. Hetkien kirjo. Elämän hetkiä, matkalla kohti eheyttä.
 7. Korpinmatkassa. Aikuisen naisen mietteitä ja ajatuksia kokonaisvaltaista hyvinvointia etsiessä ja ylläpitäessä.
 8. Kymmenen kilon kurimus. Tervetuloa mukaan matkalle kohta nelikymppisen naisen itsensä kunnostus projektiin! Tällä tasapainoillaan itsensä hyväksymisen ja itsensä kehittämisen välillä.
 9. MysteeriMyyrä. MysteeriMyyrä on henkisen etsijän aarreaitta. Sivuston aihealueina henkisyys, mystiset asiat, itsetuntemus, hyvinvointi ja terveys.
 10. Sisältäpäin rikkinäinen. Blogissa seurataan 23-vuotiaan naisen toipumista anoreksiasta, masennuksesta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä.
 11. Sydänpuoliprinsessa. Bloggaaja kertoo sairausmatkastaan sydänsarkoidoosista sydämensiirtoon ja muistakin elämää kohdanneista sairaustapahtumista, jotka ovat koskettaneet myös lähipiiriä. Mukana on myös omia elämänmakuisia runoja.
 12. Tahmeat jalat. Kertoo elämästään, jota hallitsee masennus. Harrastaa juoksua ja stand up -komiikkaa.
 13. Taivaan aarre. Virpi on intohimoinen kotiäiti, joka uskoo vahvasti hyvinvoivien ja onnellisten lasten voimaan. Blogi ja verkkosivusto tarjoavat vinkkejä ja inspiraatiota elämänhallintaan, unelmien tavoitteluun ja yrittäjyyteen.
 14. This is it! Nyt ne vaihdevuodet ovat täällä! Kuumat aallot pitää helteessä naisen niin, että huolestuttaa kuivuuko tässä kokonaan vai mitä tehdä. Miten siis tehdä tästä pelotellusta ajasta hauska, seksikäs ja rakastettava ajanjakso omassa elämässä?

 

Yliopistossa

 1. Antidootti. Antidootti on portaali, johon liittyneet bloggaajat ovat sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin ja sääntöihin. Tavoitteena on koota portaaliin kaikki luotettavat terveysaiheista kirjoittavat asiantuntijat. Professori Juhani Knuuti häärää tämän kimpussa.
 2. Diet Doctor. Lääkäri Andreas Eenfeldt on kerännyt sivustolleen huikean englanninkielisen tietopaketin ravitsemuksesta ja terveydestä. Ehdoton huippupaikka! Hieno blogi! Ruotsin suosituin terveysblogi useina vuosina. Löytyy myös ruotsinkielisenä: Kostdoktorn.
 3. Dr. Dahlqvists blogg. Lääkäri Annika Dahlqvist on hiilihydraattitietoisuuden vankka suosija ja tavattoman suosittu henkilö Ruotsissa. Hän on tuonut Ruotsiin käsitteen LCHF (Low Carb, High Fat). Tämän rohkean naisen kirjoittelua kannattaa seurata, mutta ihan kaikkea ei välttämättä tarvitse uskoa. Hän kirjoitti aiemmin blogiaan Passagen -sivustolla.
 4. Ei oo totta. Ravitsemusasiantuntija Katleena Kortesuo kertoo totuuden? Aiemmin oli enemmän terveysaiheita käsittelyssä.
 5. Evermind. Psykologia-aiheinen blogi, jossa julkaistaan uutisia, tietoa, näkökulmia ja pohdintoja persoonallisuudesta, ihmismielestä, mielenterveydestä, aivoista ja ihmisten välisestä kanssakäymisestä niin töissä, parisuhteissa kuin perheissä.
 6. Faktaa lautasella. Helsingin Sanomien lifestyle-toimituksen blogi, jossa sukelletaan syvälle ravitsemustiedon ja -tieteen maailmaan.
 7. Franziska Spritzler. Kirjoittaa kivasti mm. diabeteksesta ja miten sitä voi hoitaa täydentävillä hoitomenetelmillä. Bloggasi aiemmin terveysportaalissa Authority Nutrition, joka taisi lakata ilmestymästä jossakin vaiheessa. Englanninkielinen blogi.
 8. HelloHelene. Helene asuu Helsingin keskustassa. Hän on päätoimisesti töissä sosiaalisen median toimistossa ja on valmistunut ihan oikeissa kouluissa. Hän päätti jättää taakseen epäterveellisen elämänsä ja otti selvää terveellisemmästä elämäntaipaleesta. Hän kertoo siitä blogissaan.
 9. Jalkeilla. Harvinaisen paljon tietoa mm. kilpirauhasen toiminnasta ja tarinaa siitä mitä tehdä sitten kun tuo rauhanen alkaa temppuilla. Nykyään vain osa kirjoituksista koskee kilpirauhasen vajaatoimintaa ja lisäksi on mm. ravitsemusta, hyvinvointia, terveyttä ja syömisen psykologiaa. Mainio blogi.
 10. Juhani Knuuti. Ajatuksia terveydestä ja tieteestä. Bloggaa myös Turun Sanomissa. Tästä pääset suoraan Terveys & Tiede arkistoon Turun Sanomissa.
 11. Kostdoktorn. Lääkäri Andreas Eenfeldt on sivustolleen kerännyt huikean ruotsinkielisen tietopaketin ravitsemuksesta ja terveydestä. Ehdoton huippupaikka! Ruotsin suosituin terveysblogi useina vuosina. Löytyy myös englanninkielisenä: Diet Doctor 
 12. Kunnolla kuntoon. Personal trainer-yrittäjän arkea: Terveellistä elämää, treenaamista ja perhe-elämää, tarinoita elävästä elämästä niin arkena kuin juhlanakin.
 13. Kutsu vapauteen. Satu Sjöholmin blogi pursuaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, painonhallintaa pilke silmäkulmassa, VHH ruoka- ja herkkuohjeita, jooga- ja meditaatioharjoituksia, palautumista ja hyvää unta, kauneutta, käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja välillä syvällisempiä pohdintoja aiheista, joista usein vaietaan.
 14. Let’s Shine. Komea norjalainen blogisivusto hyvinvoinnista, terveydestä, ravitsemuksesta ja liikunnasta. Sivustoa ylläpitää Helle Bornstein ja hän kirjoittaa Lontoon murteella.
 15. Lihastohtori. Tämän blogin takaa löytyy professori Juha Hulmi. Kirjoittaa lihasten kasvusta niin, että maallikkokin ymmärtää ja asiantuntija hämmästelee. Suosittelen! Kiva blogi.
 16. Liinanblogi. Blogia kirjoittaa dosentti Pauliina Aarva, terveystutkija ja tietokirjoittaja. Häntä kiinnostaa terveyden edistäminen, hoito, hoiva, parantuminen ja täydentävien hoitomuotojen tutkimus.
 17. Olli Posti. Mielenkiintoisia kirjoituksia ravinnosta, terveydestä, hyvinvoinnista, ajan trendeistä. Suosittelen! Erilainen blogi.
 18. Pronutritionist. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kirjoittaa asiantuntevasti ravitsemuksesta ja terveydestä. Suomen ja Lontoon murteella. Suosittelen. Ihan kelvollinen blogi.
 19. Pullantuoksuinen koti. Hyvä ruokablogi. Tässä maalaisromanttisessa kodissa kokkaillaan ruokaa, leivotaan sekä syntisiä, että terveellisiä herkkuja, rakastetaan Italiaa ja hurahdetaan aina välillä milloin mihinkin superfoodeista treenauksiin. Tervetuloa!
 20. Rudy Mawer. Jakaa mm. liikunnasta huippuhyvää tietoa englanniksi. Bloggasi aiemmin terveysportaalissa Authority Nutrition, joka lakkasi toimimasta jossakin välissä.
 21. Suomen Terveysravinnon blogi. Blogia ylläpitää Juhana Harju. Paljon tietoa. Suosittelen!
 22. Super fit me. Hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Nana Heikkilän kaunis blogi terveydestä, painonhallinnasta ja ravinnosta.
 23. Teemu Syrjälä. Kirjoittaa valloittavasti kokonaisvaltaisesta terveydestä ja tekee hienoja videoita. Miehiin päin kallellaan nykyään, sillä järjestää miehille leirejä ja koulutuksia. Suosittelen!
 24. Terveys & Tiede. Tämä on hyvinvointiblogi Turun Sanomissa. Välillä ihan mielenkiintoista sisältöä.
 25. Tiedosta terveyttä ja hyvinvointia. Tämä on THL:n oma terveysblogi. Ajankohtaista ja oman ilmoituksensa mukaan asiantuntevaa kirjoittelua terveydestä ja hyvinvoinnista. THL:n blogissa laitoksen asiantuntijat esittävät omia, usein henkilökohtaisia näkemyksiä työhönsä liittyvissä asioissa.
 26. Träningsglädje. Upeasti toteutettu treeniblogi Ruotsista. Blogia ylläpitää Sara Rönne.
 27. Turpaduunari. Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Blogia ylläpitää biologi Christer Sundqvist. Todella paljon luettavaa!
 28. veteraaniurheilija. Suomen luetuimpia blogeja kirjoittaa biologi Christer Sundqvist. Ihan kaikkein vanhimmat kirjoitukset löytyvät vanhasta veteraaniurheilija-blogista. Lue myös turpaduunari -blogia!
 29. Yellow mood. Haanamari Rahkosen holistiseen hyvinvointiin, vastuulliseen kuluttamiseen, luonnolliseen kauneuteen ja ruokaan keskittynyt itsenäinen lifestylemedia, joka antaa ohikulkeville ja tänne jääville aina tujauksen arjen inspiraatiota.

 

Eläkkeellä

 1. Antti Heikkilä. Lääkäri, joka on tunnettu hullunrohkeista teksteistään. Kaikki eivät ole mielissään aikaansaannoksista. Muutti ulkomaille. Kiistanalainen blogi! Nykyisin hyvin vähän ilmaista luettavaa.
 2. Leino Utriainen. DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.
 3. Timo Kuuselan blogi. Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä. Kannattaa tutustua!
 4. Tohtori Matti Tolonen. Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Tämä aktiivinen eläkeläinen tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Ammattikoulussa

 1. Aaro Huttunen. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin painottuva blogi. Sekavaa touhua.
 2. Aino Mäkelä. Get fit, stay healthy -blogi inspiroi sinua terveellisten elämäntapojen pariin sekä oman hyvinvoinnin maksimointiin luonnollisin keinoin. Päivittäiset postaukset käsittelevät niin liikuntaa, ravintoa, reseptejä, hyvinvointia helposti lähestyttävällä tavalla, josta jokainen voi löytää vinkkejä sekä helpotusta omaan arkeensa.
 3. Ainon tarinoita treenaamisesta. Tätä kirjoittelee Vaasassa asuva ryhmäliikuntaohjaaja/personal trainer. Kirjoittelee päivittäin ravinnosta, liikunnasta sekä omista ohjauksistani. Blogista löytyy paljon vinkkejä terveelliseen ruokavalioon ja urheilulliseen elämäntapaan.
 4. Anna Saivosalmi. Anna on 38-vuotias lukion opettaja ja personal trainer Turusta. Kirjoittaa intohimoisen rennolla otteella liikunnasta, ravinnosta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä aktiivisen kaksilapsisen perheensä arjesta ja juhlasta.
 5. Appelsiineja Hunajaa. Raw-meininkiä niin paljon, että tällainen vanha kalkkis menee ihan sekaisin. Nuoriso saa mieluusti ottaa mallia, sillä on tässä blogissa suositeltu foodi 100x terveellisempää kuin pikaruoka-shitti.
 6. Askel Terveyteen. Sivusto levittää terveysaatetta perustelematta asioita kovinkaan perusteellisesti.
 7. Candy on the Run. Karoliina, 31-vuotias espoolainen, marraskuussa 2015 syntyneen pienen tytön äiti, elintarviketieteiden maisteri, sosiaalisen median koordinaattori, juoksuintoilija ja bloggaaja.
 8. Dikarboksyylihapot. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti dikarboksyylihapoista. Kaikkialta niitäkin happoja löytyy!
 9. Don Valido. Pyrkimyksenä kehittyä ultrajuoksijana.
 10. Elä paremmin. Tätä blogia kirjoittaa rohkeuskouluttaja ja tunne-elämän valmentaja Jevgeni Särki. Meneekö lukiessa järki?
 11. Endorfiinejä. Äiti ja mummu. Aktiivinen liikkuja ja endorfiinien metsästäjä. Löytää itsensä välillä yllättävistä paikoista.. Nyt on mukana arjessa myös koira, Martta.
 12. Fettsyror, rasvahapot. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti rasvahapoista. Et taatusti tiennyt ihan kaikkea ennestään!
 13. Fytiini. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti fytiinien vaikutuksista. Fy fan så mycket information!
 14. Funktionaalinen ravinto. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti terveysvaikutteisesta ravinnosta. Paljon mielenkiintoista tietoa!
 15. Glukoosi. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. glykeemisestä indeksistä. Paljon makeaa tietoa tarjolla! Suosittelen.
 16. Gluteeni. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa keliakiasta. Paljon vatsaa kipristelevää tietoa tarjolla! Suosittelen.
 17. Haaralliset rasvahapot (BCFA). Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti erikoisen kiinnostavista rasvahapoista. Paljon rasvaista tietoa tarjolla! Suosittelen.
 18. Ilon voima/Tiia. Blogin tarkoitus on antaa oivalluksia ilon energiasta ja purkaa mystisyyttä henkisen kasvun ympäriltä.
 19. Inspiration. Inspiration on hyvinvointi-blogi sinulle, joka olet kiinnostunut henkisyydestä, henkisten voimavarojen vahvistamisesta, haluat vinkkejä arjessa jaksamiseen ja itsesi hemmotteluun, eikä lisäpotku silloin tällöin kohti positiivisempaa sinua olisi pahitteeksi.
 20. Jannan askeleet. Jannan askeleita lenkkipoluilla ja muutenkin elämässä.
 21. Jennikatjawellness. Tätä blogia kirjoittelee opettaja, ravinto- ja hyvinvointivalmentaja Jennikatja. Blogissa jaan terveysvinkkejä ja keskityn yleiseen hyvinvointiin. Intohimojani ovat puhdas ja laadukas ruoka, luonnossa liikkuminen ja liikunta. Koulutukseltani olen kasvatustieteen ja filosofian maisteri, ravitsemustieteen aineenopettaja, personal trainer (ACE Fitness) ja Fitness Nutrition Specialist. Tällä hetkellä opiskelen terveystieteen maisteriksi.
 22. Jotain maukasta. Mari Moilanen on ruokaan innostuneesti suhtautuva bloggaaja.
 23. Juoksujalka vipattaa. Sohvaperunan elämä muuttui juoksijan elämäksi. Ei huono valinta!
 24. Jussi Lotvonen. Vammaisurheilija.
 25. Kolesteroli. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa kolesterolista. Paljon tietoa!
 26. Kristiina Patja. Terveydenhuollon ammattilainen kirjoittaa niitä näitä terveydestä.
 27. Maija meinaa maralle and beyond. Juoksuun hurahtanut 39-vuotias urheiluharrastelija, yhden miehen vaimo ja kolmen lapsen äiti kirjoittelee juoksuista, polkujuoksuista ja kaikesta oheisesta, joskus jopa ehkä elämästä yleensä.
 28. MemoryMuisti. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. muistitoiminnoista. Muista lukea!
 29. Mielekäs miellekartta. Pohdiskelevia kirjoituksia elämästä, terveydestä, työnteosta, kodista ja kasvisruoasta.
 30. My project is me. Tässä voi seurata miten tavallinen kolmen lapsen äiti syö, liikkuu ja täyttää vuorokautensa tunnit.
 31. Painajainen, joka kävi toteen. Bloggaaja joutui kohtaamaan pahimman painajaisensa: aviomies sairastui akuuttiin leukemiaan. Yhtäkkiä unelmat ja suunnitelmat eivät olleet omissa käsissäni, vaan kaikkea määritteli aviomiehen rikkinäinen luuydin. Tässä blogissa käsitellään omaisen osaa aina sairastumisesta kantasolusiirron kautta remissioon.
 32. Palasia arjestani. Arki on ihmisen parasta aikaa, joten tehdään siitä mahtavaa! Blogissa puhutaan rahasta, kokataan ja leivotaan, tehdään käsitöitä ja diy-juttuja, pohditaan elämää ja ekologisuutta sekä treenataan.
 33. Parempi minä. Blogi kaikille itsensä kehittäjille. Kirjoittaja rakentaa parempaa versiota itsestään elämän neljästä peruspilarista lähtien – hengitys, uni, ravinto ja liikunta. Aiheina myös mm. oppiminen, produktiivisuus, mielenrauha sekä hyvien tapojen ja rutiinien luominen. Käytännöllisiä sekä todistetusti toimivia toimintamalleja kohti parempaa elämää.
 34. Pastanjauhantaa. Oululainen pariskunta kokkaa ja bloggaa. Tosi monipuoliset ja värikkäät sivut.
 35. pikkuliten. Juoksuholisti.
 36. Ravinto- ja energia-aineet. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa ravinnosta sekä perus- että erikoistietoa. Käy kurkkaamassa!
 37. Reunalla pelottaa. Henkilökohtainen blogi. RUNOJA. Kirjoitan elämän sävyistä – armosta, kiitollisuudesta, myötätunnosta, sairastamisesta, jaksamisesta ja toivon tärkeydestä. Sairastan keuhkosyöpää, sydän- ja monielinsarkoidoosia. Kirjoittaja Kirsi Juntunen.
 38. Rikkiä kipuun. Mikko Oinonen lukee tiedeuutisia ja kommentoi niitä railakkaasti. Piristävä poikkeus, sillä tavalla että ilmoittaa reilusti oman nimensä.
 39. Rooslife. Liikunta, hyvinvointi, tyyli.
 40. Sairaanhoitajan päiväkirja. Sairaanhoitajan päiväkirja paneutuu hoitotyöhön lähinnä luetun kirjallisuuden pohjalta yrittäen sieltä poimia muillekin mielenkiintoisimmat tekstit.
 41. Sports lady. Näitä sivuja yrittää tehdä yrittäjä, Personal Trainer, kehonhallinnan ammattilainen Hanna Antti-Poika. Treenissä ja ravinnossa avainsana on luonnollisuus. Täältä löydät treeniohjeita, terveellisiä reseptejä, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä ja ajatuksia elämästä sekä onnellisuudesta.
 42. Start Living Your Best Life. Elisa Lepistö, terveys ja hyvinvointi.
 43. Suomen psykiatriayhdistyksen blogit. Shrinkkerit asialla.
 44. Syövän varjosta valoon. Kirjoittelee omaan hoitopolkuun liittyvistä kokemuksista ja tunnelmista.
 45. Taivaanrannan juoksija. Blogia kirjoittelee kovaa vauhtia keski-ikäistyvä nainen, joka vietettyään noin 30 vuotta sohvanpohjalla löysikin juoksun riemun.
 46. Tauriini. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa tauriinista. Paljon mielenkiintoista luettavaa!
 47. Treenin täyteistä arkea. Sillyblondie treenaa ja kirjoittaa siitä.
 48. Treenit nippuun. Mielipuolista treenailua.
 49. Tyttö sinä olet vahva. Minnasta on moneksi! Hän on entinen pitkän linjan kampaamoyrittäjä, fitnesskilpailija, Personal Trainer ja nyt sairaanhoitaja-diakonissa opintojensa loppusuoralla. Blogin kantava teema on kokonaisvaltainen hyvinvointi, liikunnan ilo ja erilaiset elämäntapahtumat positiivisen ajattelun voimin.
 50. Tähän on tultu. Tämä blogi tarjoilee vertaistuellista ruuhkavuosikerrontaa, arkisen elämän ja ilmiöiden tarkastelua, pieniä iloja ja onnenmurusia. Minna kirjoittaa arjestaan, puhuu suoraan ja suosittelee.
 51. Uutta viruksista. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa myös viruksista. Älä syö viruksia turhaan! Käy kurkkaamassa näitäkin tekstejä!

Peruskoulussa

 1. Katse sivulle. Ajatuksia, pohdiskeluja, elämää dystonia-nimisen sairauden sävyttämänä. Katse vasempaan päin -blogissa kerrotaan dystoniaan sairastumisesta, hoidoista ja omasta tavasta selvitä tämän harvinaisen liikehäiriösairauden kanssa. Katse Sivulle -blogi on kertomus matkan jatkumisesta, sopeutumisesta ja elämää kantavasta voimasta, toivosta ja löydöistä, joiden varassa bloggaaja on jaksanut.
 2. Poluilla elämän. Äidin elämää rajun hirvikolarin jälkeen. Tavallista arkea, ajatuksia, elämää, taidetta, kuntoutusta ja aivovammaa. Vertaistukea sinulle, jota elämä kolhii tavalla tai toisella.
 3. Retureippailee. Kohti parempaa kuntoa ja keveämpää askelta.
 4. Sniidu äijä. Ekologiaa, itsensä kehittämistä, elämää ja yhteiskuntaa pohdiskeleva blogi, joka pyrkii tarjoamaan ajatuksia ja oivalluksia lukijoilleen.
 5. Suksihiihtelyä. Vastaisku sauvakävelylle. Tässä blogissa on myös keskustelua ravitsemuksesta.
 6. Vaikea-asteinen krooninen väsymysoireyhtymä (ME/CFS) elämänkumppanina. Vaikea-asteinen krooninen väsymysoireyhtymä (ME/CFS) elämänkumppanina. Blogi on konkreettinen kuvaus terveen matkasta vuodessa vuodepotilaaksi ja kolmessa vuodessa sähköpyörätuoliin ja tietopläjäys virusinfektion jälkitilasta.

Piilossa

Tänne tulee kaikki ne blogit, jotka eri syistä eivät enää löydy julkisesti (jotkut löytyvät salasanan tai muun vahvistuksen jälkeen rajatulle joukolle). Aika moni bloggaaja vain yksinkertaisesti lakkaa ylläpitämästä blogiaan tai blogiyhteisö mihin hän kuuluu lakkautetaan. Syitä on monia.

 1. And I will be an ironwoman. Terästä etsimässä. Jossakin piilossa?
 2. Anneli Päivänsara kirjoittaa muun muassa liikunnasta, ravinnosta, kauneudesta ja terveydestä, ajatuksistaan ja tekemisistään sekä hiukan maailmanparannuksestakin Iltalehden blogialustalle. Se alusta kuitenkin lakkautettiin.
 3. Anu Kiiveri on yrittäjä, personal trainer, freelance-toimittaja ja ravintoneuvojaopiskelija. Ei löytynyt enää?
 4. Apple A Day Nuori lääkäri kirjoitti mukavasti kunnes lehtitalo päätti sotkea blogialustansa.
 5. Blue-Zone. Josefina on turkulainen lääkisopiskelija. Seuraa hänen elämäänsä. Tai sitten ei. Blogi on tällä hetkellä ihan sekaisin.
 6. Bodyprojekti. Pienen poitsun maailmaan helmikuussa-16 pukannut mimmi laihdutti ylikilonsa pois. Sitten blogi poistettiin.
 7. Curro Ergo Sum. Porilaisen APK-maratoonarit ry:n kestävyysjuoksuharrastukseen hurahtaneiden keski-ikäisten miesten ja naisten kokemuksia treenaamisesta ja liikuntatapahtumista. Kadonnut jonnekin.
 8. Dare to be Different. Annika Vainio rakastaa rautaa. Pilkettä voisi olla enemmän silmäkulmassa. Piilossa tällä hetkellä.
 9. Dina Kaspi. Urheiluhullu. Piilossa.
 10. Dr Sugar on lapsellisen innostunut sokerista. Varokaa. Kadoksissa tällä hetkellä.
 11. Elina K. Luonnonkosmetiikkaa, gluteenitonta ruokaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Raapaisuja elämästä iloineen ja suruineen. Piilossa.
 12. Fitness Führer. Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa. Verkkosivun uudistuksen jälkeen blogi on kateissa.
 13. Going on the hard road. Nuori syömishäiriöinen tyttö käy läpi suhdettaan ruokaan ja liikuntaan. On vain kutsuttujen lukijoiden nähtävänä.
 14. HaLo – Pieni aikuinen. Erään lastenohjaajan tavoite on jakaa omia kokemuksiaan blogissa. Hän kertoo mm. terveysvaivojen parannuskeinoista luonnollisin keinoin, raakaravinnon vaikutuksista omakohtaisesti, jakaa informaatiota siitä miten voimme jokainen kohentaa elämämme laatua pienin askelin sekä jakaa kokemuksia luonnonkosmetiikasta. Hän hakee raakaravinnolla apua lähes kroonistuneeseen migreeniin, kivuliaisiin kuukautisiin, lihassärkyihin sekä väsymykseen. Vain harvojen luettavissa.
 15. Happy Heart. Avoimesti ja rehellisesti niistä mietteistä ja kokemuksista, mitä elämä synnyttää. Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista elämäniloon ja milloin mistäkin. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 16. Heavy Events. Jyrki Rantanen voimailee. Lopettanut bloggaamisen?
 17. Heidi Tainio on personal trainer, hyvinvointivalmentaja ja kahvakuulaohjaaja sekä entinen kilpaurheilija. Iltalehti sekoilee sillä blogia ei enää löydy.
 18. Hulkki. Tätä blogia kirjoitti Utti Hietala, joka joskus haluaa olla täynnä muskeleita. Kisadieettejä oli kiva lukea. Ollut piilossa jonkin aikaa.
 19. Hyvää huomenta. Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vinkkejä terveelliseen elämäntapaan, sekä hyvään huomiseen. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 20. Iida Ketola kirjoittaa monipuolista blogia elämästä ja ilmiöistä, huumorilla ja vakavasti, mutta aina persoonallisella otteella. Iltalehden sekoilu sekoitti hänen blogikuvionsa.
 21. Ilona Rauhala on psykologi ja blogissaan pohtii ihmissuhteita, elämää, rakkautta, kauneutta, elämän arvaamattomuutta, oman mielen johtamista, työelämässä onnistumista ja muutoksissa selviämistä. Ilmeisesti lopettanut.
 22. Inkeri Laine. Blogi henkisestä hyvinvoinnista, itsensä kehittämisestä ja oman näköisen elämän löytämisestä. Kadoksissa.
 23. It’s a good day. Täällä kirjoittelee elämäntapansa rempannut terveysintoilija, joka rakastaa raakakakkuja, hikisiä treenejä ja kaikkea kaunista. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 24. Johanna Nikkanen. Bikini -fitness on lajina. Kirjoitti kivasti kunnes livahti piiloon.
 25. Jokapäiväistä leipää. Tuntematon kirjoittaja selvittelee huolettomaan tapaansa jokapäiväisiä ruokaan kuuluvia asioita. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 26. Jotain sinistä. Muistikirja kauniille hetkille ja hyvälle ololle. Arjessa pysähtymiselle ja vain olemiselle sekä omannäköiselle elämälle. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 27. Kala-apajilla. Turun Sanomien taloustoimittaja Jukka Vehmanen kalastaa kaloja ja suosiota. Piilossa.
 28. Katri Sorsa. Tv-persoona, malli, pr-henkilö, juontaja, blogisti, mutta ennen kaikkea kotiäiti. Kirjoittaa äitiydestä, seksistä, parisuhteesta, arvoista, kauneudesta ja niistä asioista mitkä inspiroi häntä. Meni piiloon jossakin vaiheessa.
 29. Kelle kertoisin. Täällä on välillä ihanan sekavaa ravintotarinaa. Ei meidän kaikkien tarvitse seistä ruodussa, siististi ja oikein asioista kirjoitellen. Vaihtelua löytyy täältä. Legendaarisia heittoja: “viiliä. Just äsken. Hyi, hemmetti! Hirveetä limaa.” “Tekis mieli vetää perseet!” ” Grrrr… mä en haluais langeta, mutta jos mulle ei ole tässä elämässä tarjolla mitään muuta kuin lankeemuksia, niin who can help!?” Blogi on tällä hetkellä suojattu salasanalla.
 30. Kermaomena. Iisa on kovasti kiinnostunut laadukkaasta luomuruoasta ja syö myös mm. voita ja kermaa. Viisasta. Piiloutuminen on tylsää.
 31. Kissa pöydällä. Ensin kasvisruokaa, sitten karppausta, nyt elävää ruokaa ja superfoodia. Mitä tästäkin seuraa? Piiloon meno!
 32. Kotikokki ruokablogista löydät ideoita ja apua niin arkeen kuin juhlaan. Kadonnut.
 33. Krista M. Lifestyleblogi pitäen sisällään liikunnan iloa, hyvinvointia ja hyvän mielen höpötystä perhe-elämästä. Piilossa.
 34. Kuvasta voimaa. Raisiolainen psykoterapeutti Lasse Jalonen väittää, että kuvasta voi etsiä hyvinvointia. Kadoksissa tällä hetkellä.
 35. Leikkikenttäni. Danielalla oli tarjolla tajunnanvirtaa elämästä ja elämänmuutoksesta. Nyt piilottelee meiltä.
 36. Lifestyle by Maiju Kristiina. Täällä inspiraatiostaan elämälle kirjoittaa parikymppinen räväkkä ja tempperamenttinen hyvinvointitreenaaja Tampereelta, joka rakastaa tyttömäisiä juttuja, mutta viihtyy parhaiten miespuolisten rennossa ja rehellisessä seurassa. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 37. Lillalove. Laura on jyväskyläläinen hyväntuulinen lifestylebloggaaja. Kirjoittaa treenaamisesta ja lastenvaatteista. Tavoitteena kisalavat, käytössä järki. Taitaa olla piilossa.
 38. Lumituuli. Hyvinvointia, arkea ja onnellista oloa. Kasvisruokaa, crossfitiä ja pienistä asioista nautiskelua. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 39. Maalaiskaupungin Mademoiselle. Opettaja Meri Vilen perimmäisestä metsäkylästä. Piilossa.
 40. Maantiepyörällä etenevä Lotta. Komeasti polkupyörällä etenevä Lotta Lepistö kirjoitti kivasti tästä haastavasta lajista. Paljon muutakin tietoa oli tarjolla, kunnes meni piiloon.
 41. Mari Moilanen. Ruokaan innostuneesti suhtautuva bloggaaja. Piilottelee tällä hetkellä.
 42. Mary Jane Brown. Englanninkielinen blogi, jossa esillä hyvin mielenkiintoisia näkökulmia terveyteen ja hyvinvointiin. Mary bloggasi terveysportaalissa Authority Nutrition,joka lakkasi toimimasta ja Mary on kadoksissa ainakin minulta.
 43. Metsässä sielunmaisema. Teija Teerimäki on ihan metsässä. Piilossa jonkun ison tammen takana?
 44. Mia Ahinko. Mia kirjoittaa treeneistään ja kisatouhuista (fitnessurheilija). Hän käsittelee myös omaan alaan liittyvää tietoa ja tutkimuksia sekä päättelee lukemansa perusteella miten ihmiselimistö toimii. Isona hänestä tulee fysioterapeuttien kouluttaja. Tällä hetkellä ei blogissa ole mitään sisältöä.
 45. Miia Metso. Tässä syntyy blogi, jossa raskaana oleva kirjoittaja koettaa tasapainoilla kroonisen herkutteluhimon ja terveellisten elämäntapojen välillä. Sitten lehtitalot pistivät blogit ihan sekaisin ja Metso katosi.
 46. Minna Valtonen kokkaa, bloggaa ja kotoilee. Tällä hetkellä leikkii kuurupiiloa.
 47. Motivaatioblogi. Tuntematon nuori nainen kutsuu itseään blogikonkariksi ja kirjoittaa mm. elämästä, ravitsemuksesta ja terveydestä. Meni yllättäen piiloon keväällä 2009.
 48. My CrossFit. Oululainen Essi Koskinen harrastaa crossfittiä ja nostaa painoja. Tälä hetkellä piilossa!
 49. Myyntitykki urheilee. Sami Saarenpää on myynnin esimies. Urheilutaustaa löytyy monien vuosien takaa. Piilossa.
 50. Nico Ojala. Kun aivovamma muuttaa elämän on aika oppia elämään. Päiväkirja vammautumisesta ja sen vaikutuksista Nicoon sekä perheeseen. Piilossa.
 51. Ninnin Energianurkkaus. Triathlonistin treenit ja elämä. Piilossa ainakin minun silmiltäni.
 52. Noora Honkala. Ultrajuoksija. Garmin sekoilee kuten arvata saattaa, ei löydy.
 53. Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja. Kirjoittelee laihdutusblogia sekä harrastaa kuntosalilla käyntiä. Kirjoittaa juttujaan nykyään salassa muilta.
 54. Onnistun. Piritta Fors taitaa onnistua. Ainakin hän yrittää. Mennyt piiloon.
 55. Opiskelun anatomiaa ja ihmiselimistön ihmeellisyyksiä. Janne Huovila opiskeli ravitsemustieteitä ja kirjoitteli hauskasti häntä kiinnostavista asioista. On nyt lakannut ilmestymästä (tai suojattu salasanalla), mutta Jannen työ jatkui vähän kauempaan Ravitsemusuutiset -blogissa. Nyt sekin on finito.
 56. Paunen. Pauliina Ruokonen kirjoittaa terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sivua ei löydy.
 57. Peikkojen maailmassa. Kaisu kirjoittaa ja nauttii elävästä ravinnosta. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 58. pieniä Asioita. Ebediyen -nimimerkillä kirjoittava henkilö on ravitsemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kirjallisuudesta sekä elokuvista kiinnostunut diabeetikkonainen vuosimallia -81 matkalla kohti mielenrauhaa! 🙂 Tyhjensi bloginsa.
 59. Pullapoliisin elämää. Ravitsemusterapeutti Anette Palssan blogi. Ihan kelpo tekstiä. Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen suuntaan hän tietenkin kumartaa, mutta jutellaan siitä sitten joku toinen kerta. Aika vähän kirjoituksia viime aikoina kunnes sitten hiljeni kokonaan.
 60. Pumpui. Crossfit, juokseminen, höntsäily, hyvinvointi, syöminen ja yleinen hämmästely. Muuttanut.
 61. Puolet Jennin elämästä. Jenni Puolivälissä kuoriutui CrossFit-kisaaja ja ahkera kirjoittaja sekä lääketieteen kandi. Kannatti tutustua niin kauan kun jaksoi blogata!
 62. Quiet grove. 22 vuotiaan naisen blogi mm.syömishäiriöstä paranemisesta ja liikunnasta/hyvinvoinnista. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 63. Raakatekstiä. Liikuntaa ja raakatekstiä. Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä.
 64. Ruoka ja näyttöön perustuva ravitsemustiede. Minulle tuntematon Tommy Löwendahl tarjoaa näyttöön perustuvia vastauksia ruokavalioista, ravintoaineista ja niihin liittyvistä riskeistä. Tieto kehittyy ja muuttuu eivätkä nämä artikkelit ole Tommyn omia, vaan hän kokoaa jutut useista erilaisista tutkimuksista. Hän toivoo perusteltua kritiikkiä. Tätä pitää hänelle tarjota! Sitten jos hän taas aktivoituu.
 65. Running to live. Kirjoittaja on aina juossut. Nyt kuitenkin kadoksissa.
 66. Sisublogi. Tässä blogissa sattuu ja tapahtuu. Terveelliset elämäntavat ovat lähellä sydäntä. Sivua ei löydy.
 67. Sisunainen. Entinen liikunnanvihaaja, sittemmin epähuomiossa salikortin ostanut ja nyttemmin muun muassa crossfitiin, joogaan ja viimeisimpänä polkujuoksuun hurahtanut 25-vuotias kirjallisuuden opiskelija. Muuttanut pois. Uusi osoite löytyy ehkä joskus.
 68. Slow is beatiful. Stylisti Martina Akrenius kirjoittaa blogissaan hitaasta elämäntyylistä, positiivisuudesta, terveellisyydestä, matkailusta, muodista sekä arjestaan. Piilossa.
 69. Spinning around. Terhi Martikainen kirjoittaa kivasti urheilusta ja elämästä. Otti ja katosi.
 70. Sporttaillaan! Hanna rakastaa liikuntaa. Piilossa.
 71. Tanssi on turkulainen perusoikeus. Tässä blogissa kerrotaan tanssin hyvinvointivaikutuksista. Piilossa.
 72. Tasapainoillen. Psykologian opiskelija Stefania Fält etsii tasapainoa elämäänsä. Ja minä etsin minne Stefania on lähtenyt.
 73. Toimituksen blogi. Terve.fi -portaalin toimituksen sekavaa höpötystä. Onneksi kadonnut jonnekin.
 74. Tomi Takamaa on elämäntapakuntoilija sekä oman ilmoituksensa mukaan täysin kouluttamaton vale-PT. Piilossa Iltalehden sekoilun takia.
 75. Treenisykkeellä. Personal Trainer Pauliina Ruokonen bloggaa liikunnasta, terveydestä ja hyvinvoinnista. Kadonnut jonnekin Turun Sanomien syövereihin?
 76. Turku Yoga Girl. Tiia Dahlström löysi joogasta avaimen hyvinvointiin. Kadoksissa.
 77. Tuula Johanna. Fitnessurheilija, ravintovalmentaja ja PT. Piilossa?
 78. Uimamaisteri. Noora Valkonen on uimari ja uimavalmentaja. Monenlaista tekstintynkää tarjolla. Piilossa?
 79. Uraäidin Ruuhkavuodet. Aino Pajukangas, nelikymppinen “uraäiti” pohtii elämää, jossa on paljon tekemistä ja vain vähän aikaa. Pääsy kielletty!
 80. Varpu Tavi. Varpu on valistunut maallikko ravintoasioissa, joka kirjoittaa huoliteltua suomenkieltä. Kirjoittaa monessa eri paikassa. Käyttää itsestään nimikettä terveyssalapoliisi. Täytyy tarkistaa jossakin vaiheessa minne siirtynyt Iltalehden blogialustalta.
 81. Verkkarimamma. Blogia kirjoittelee hiljattain esikoisen synnyttänyt kolmekymppinen nainen. Haaveena kilojen pudotus, parempi terveys ja tätä kautta kaunistunut olemus.
 82. Viivi Katarine. Thainyrkkeilijä ja valmistumaisillaan PT:ksi. Välillä ihan hyviä juttuja. Nyt kuitenkin piilottelee jossakin.
 83. Virtaa ravinnosta. Ravintovalmentaja Annika Havaste kirjoitti monipuolisesti ravitsemukseen, hyvään oloon ja sen esteisiin sekä ruokaan liittyvistä aiheista.

Lepäämässä

Tänne päätyvät ne lukuisat bloggaajat, jotka päivittävät blogiensa sisältöä aniharvoin. Mitä järkeä on pitää blogia, joka on viimeksi päivittynyt viisikin vuotta sitten?

 1. 40+ ja Tikissä. Kertoo lähinnä Sirkun omasta elämästä. Ehkä yhtä kiinnostavaa kuin katsella miten ruoho kasvaa. Onneksi lepäämässä tällä hetkellä.
 2. Aamiainen ruohikolla. Ravintoneuvoja Juhana Harju markkinoi täällä kirjojansa ja kirjoitteli terveysjuttujaan. Vuonna 2014 blogi jäi tauolle ja Juhana päätyi kaupalliselle blogialustalle.
 3. Aivosumutorvi. Tämä blogi kertoo ravitsemukseen, liikuntaan ja yleisesti terveyteen liittyvistä uutisista, teksteistä ja ilmiöistä kiihkottomasti ja parhaan mahdollisen tiedon mukaan. Aivosumutorven toitottajat ovat Helsingin yliopistosta valmistuneita elintarviketieteiden maistereita (ravitsemustiede). Pariin vuoteen ei ole ilmestynyt uutta sisältöä.
 4. Aliravitsemus. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. laitospotilaan aliravitsemuksesta. Hänellä on lääkärinkoulutus Suomesta ja Dietetiikan kursseja hän on käynyt Göteborgin Yliopistossa 1997, 1998-2001. Viimeiset 4 vuotta hän ei ole ollut aktiivissa lääkärin ammatissa sairaalan seinien sisällä tai poleilla ja harrastaa kirjoittamista kotioloissa.
 5. Aloha. Kamilla on terveydenhuollon ammattilainen. Aika kevyttä höpötystä tietty, mitä odotit? Ollut pitkään tauolla.
 6. Ammattina eläkeläinen. Tuore eläkeläinen Marja-Leena Ollikainen yrittää pärjätä elämässä ja jakaa hyviä vinkkejä. Tällä hetkellä mummu lepää.
 7. Anja Nystén. Kirjoittaa arjen kemikaaleista, ekologisuudesta ja kuluttamisesta. Ja hyvin kirjoittaakin! Tällä hetkellä lepäämässä, sillä viimeisin kirjoitus toukokuulta 2016. Ei mikään kukkahattutäti. Asiaa ilman hypeä ja hysteriaa. Anja on Facebookissa ja kirjoittaa toista blogia täällä.
 8. Anna-Maria K. Kirjoittaja ammentaa inspiraatiota teksteihinsä elämästä, työstä, ihmisistä ja varsinkin omasta suuresta elämänmuutoksestaan. Pahoinvoinnista hyvinvointiin, ja samalla vaihtui ammattikin. Aiheina myös terveelliset elämäntavat ja hyvinvointi, matkailu sekä arki.
 9. Antti Rossi. Kuopiolainen Personal trainer ja fitness-kilpaurheilija joka harrastaa myös juoksemista ja Crossfittiä. Jakaa täällä ajatuksiaan liikunnallisesta elämäntavasta, hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta. Sitten kun lopettaa lepäämisen!
 10. Askel ja unelma kerrallaan. Haaveita, unelmia ja tavoitteita, joita kohti matkaan pienin askelin liikkumisesta nauttien. Lepäämässä.
 11. Back to seventies. Todistuskappaleita juoksemisesta. Ei juurikaan uusia kirjoituksia.
 12. Be stronger than yesterday. Sanni Virtanen kirjoittelee treenaamisesta. Ei mitään uutta sisältöä.
 13. Broccoli Princess. Kaisa Jaakkolan ylläpitämä terveysblogi. Kirjoittaa lennokasta tekstiä englanniksi ja suomeksi. Ei juurikaan mitään uutta sisältöä.
 14. Chiliä ja Suklaata. Kokkaamiseen vasta hetki sitten hurahtanut 22-vuotias urheilijanainen opettelee blogin pitoa ja ennen kaikkea ruoan laittoa. Ei mitään uutta blogissa.
 15. Close Calls And Long Hauls. Täysin juoksuun hurahtaneen 4- kymppisen miehen kirjoituksia juoksemisesta: harjoituksia, raportteja kilpailuista, varusteista, ravinnosta. Ajatuksia juoksemisen syvimmästä olemuksesta, ihmisenä olemisesta. Ei uutta sisältöä.
 16. Darthbuster – Darthia ahdistaa. Minua ahdistaa lukea tällaista tekstiä terveydestä. Onneksi kirjoittaa tosi harvoin.
 17. Diagnoosi – syöpä. 52-vuotias mummo, äiti ja vaimo. On saanut mukaansa myös syövän, jonka todella haluaa pois häiritsemästä elämäänsä. Lepäämässä.
 18. Eetu Nordman. Polkujuoksija. Lepäämässä?
 19. Elisa Kiviahde kirjoittelee paljon elämästään ja muistatärkeistä asioista, kuten henkinen ja fyysinen hyvinvointi, luonto, hyvä ja terveellinen ruoka, elämänlaatu, ystävät, perhe. Ei mitään uutta pitkään aikaan.
 20. Elämä käsissämme. Naturmammaksi itseänsä kutsuvalla proviisorilla on tavoitteena kehittää yhteistyötä lääketieteen ja luontaisterapioiden (= CAM-terapiat) välille, kaikkien eri ihmisille löytyvien sopivien hoitojen yhteensovittamiseksi. Hän rakastaa luontoa ja sen parantavaa voimaa! Siksi hän aikoo päästyään eläkkeelle apteekkityöstään jakaa kerryttämiään elämänkokemuksia muille tämän blogin avulla. Luontaisten hoitomuotojen ja ekologisen elämäntavan kannattajana hän haluaa auttaa maapalloa ja sen asukkaita parantamaan niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointiaan myös tuleville sukupolville.
 21. Elämäntapana Elämä. Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin. Lepovaihe meneillään.
 22. Endorphinist & 42195m. 36-vuotiaan urheiluhullun julkinen ja mahdollisesti jopa julkaisukelpoinen päiväkirja. Ei uusia kirjoituksia.
 23. Eveliina Tistelgren. Eveliina on 25-vuotias urheilija ja valmentaja, joka kirjoittaa hyvinvoinnista, treenaamisesta, ravinnosta ja kilpaurheilusta. Urheilijan elämää hyvällä fiiliksellä ja avoimella asenteella.
 24. Fitness Petra. Petra Palomäen treeniblogi. Bodyfitness on lajina. Ei uusia kirjoituksia.
 25. Flo Food. Nina Westerback kirjoittaa asiantuntevasti ja pirteästi aidosta ruoasta. Ruotsinkielellä. Hänellä on myös muita blogeja. Tämä blogi on tällä hetkellä lepotilassa. Viimeisin kirjoitus elokuussa 2016.
 26. Ge plats för livets goda. Ravintovalmentaja Katarina Holm-Johansson kirjoittaa virallisten oppien mukaista tekstiä. Ruotsinkielinen. On ollut aika pitkään kirjoitustauolla.
 27. Geek gone raw. Raakaravinnosta kirjoitellaan tässä asiantuntevasti Lontoon murteella. Aletheia on Suomesta. Harvoin mitään uutta sisältöä.
 28. GoZone. Kisaraportteja – vähänlaisesti. Ei uutta vähään aikaan.
 29. halo. Hannamari Rahkosen raakaruokablogi. Pirteä!
 30. Hankala potilas vai hankala sairaus. Maija Haavisto on koonnut hengästyttävän paljon tietoa blogiinsa sairastelusta. Ei uutta sisältöä vähään aikaan.
 31. Hanna Pusa. Elämäntapamuutoksen myötä karisi kilot, itseluottamus kasvoi ja toteutti haaveensa Fitness kisoista. Elämä on tasapainottelua perheen, töiden ja treenien välillä. Ei uusia kirjoituksia.
 32. Hattis hoikkenee. Liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla Hattis yrittää tehdä elämästään mielekkäämmän. Tutustumisen arvoista tarinaa. “Tämä blogi on nyt taas hiukan unohtunut kaiken kiireen keskellä”, sanotaan blogissa.
 33. HealthBerry. Paljon tietoa terveydestä.
 34. Healthy style of living. Aika vaatimaton terveysblogi. Kirjoitti ahkerasti. Nyt lepäämässä.
 35. Heiluva Setä. Juoksuhommeleita. Tällä hetkellä lepäämässä.
 36. Hekoheko. Selkeää terveystarinaa.
 37. Helmin köökissä. Kirjoittaja on opiskelija. Heviosastolla laitellaan kasvispainotteista ruokaa. Blogissa voi myös esiintyä yleistä pohdiskelua teeman ‘ruoka’ ympärillä. Ei mitään uutta vähään aikaan.
 38. Highway to Health. Blogin kirjoittaja on Hanna Markuksela, psykologian maisteri ja ravitsemusasiantuntija eli valtakunnan virallinen keittiöpsykologi. Hanna viljelee kirjoituksissaan psykologiaa, ravitsemustiedettä ja käytännön kokemuksia tarkoituksenaan edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kirjoitti myös Iltalehden blogisivustolla: Hanna Markuksela. Kunnes Iltalehti lähti sekoilemaan.
 39. Hiilaritreenit. Liikuttavaa juttua. Harvakseltaan.
 40. Homerun. Kolmekymppinen lukioaikaisen poikaystävän vaimo, kahden pienen pojanviikarin äiti, juoksuaddikti ja kasvatusalan ammattilainen, joka yrittää pitää omistaan parasta huolta. Lepäilemässä tällä hetkellä.
 41. Hyvä kunto, parempi mieli. Tarinoita B-luokan maratoonarin kuntoilusta, penkkiurheilusta ja elämästä ylipäätään.
 42. Hyvällä Höökillä – Jalkamatkailijan tarinoita ja ajatuksia. Enemmän kuin pelkkä harrastus – Kestävyys. Tosin nyt lepovaihe menossa.
 43. Hyvät, huonot sokerit. Diabeetikko miettii miten sokeri käyttäytyy hänen kropassaan.
 44. Ihanan tavallinen perhe. Äiti ja lapset liikkuvat. Lepäämässä.
 45. Ilkka Lainema. Erään juoksijan päiväkirja.
 46. Ilon Pisara. Miia Saastamoinen on ravitsemustieteeseen, terveelliseen ravitsemukseen, ruoka-aineisiin, kemikaalien vaikutuksiin ja ruuan valmistukseen perehtynyt ravintoneuvoja. Valtava tiedonjano on tehnyt hänestä ikuisen opiskelijan, jonka suurimmat mielenkiinnonkohteet ovat henkinen kasvu, ekologisuus, luomu ja luonto. Ei kirjoittele blogia tällä hetkellä.
 47. Jamie Pakonen. Elämäntapana fitness, rakkaus ruokaan ja elämänkoukeroita. Lepäämässä.
 48. Joonas Hautamäki. Matkalla menestykseen. Tällä hetkellä lepäilee.
 49. Juoksijavalmentajan päiväkirja. Mukavaa kirjoittelua juoksijoiden valmennuksesta. Tauolla.
 50. Juosten kulmilla – ja vähän muuallakin. Tossunkuluttaja kirjoittelee blogia. Lepää tällä hetkellä.
 51. Kaisatri. Triatlonisti. Ei uusia kirjoituksia vähään aikaan.
 52. Kalorinkulutusjuhla. Ei laihduttamisesta vaan kuntoilusta, tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Aika vähän uutta sisältöä.
 53. Kari Suomalainen. Osteopaatin asiantuntijasivusto. Lepotilassa.
 54. Karpin maailma. Vähähiilihydraattista dieettiä noudatteleva kirjoittaa ruokavalinnoistaan. Kevytruokia täältä on turha etsiä. Lepäämässä.
 55. Katjun lenkkareissa. 26-vuotias opiskelija kirjoittelee juoksuharrastuksestaan ylä- ja alamäkineen.
 56. Katsahteluita. Ihmisen ravitsemus on kiinnostava asia, sanoo Oili Marjatta. Terveyden edistäminen on myös kiinnostava asia. Sitä kiinnostavammaksi ne muuttuvat mitä vanhemmaksi itse tulee. Blogissaan Oili Marjatta luo katsahduksia aiheeseen. Subjektiivisesti ja vain omasta näkökulmastaan. Hän on päätynyt hangoittelemaan virallisterveellistä ja kaikkia yksilöitä koskevaa yleistettyä ajattelua vastaan. Ruoan valmistus ei ole välttämätön jokapäiväinen rutiini vaan tie parempaan terveyteen – mielen ja ruumiin! Ei uusia kirjoituksia.
 57. Kaukomara. Blogi triathlonista.
 58. Keho ja maha. Karim Khanji on fysioterapeutti ja ravitsemustieteen opiskelija, joka yrittää selvitä tutkimusten sekamelskasta. Lepäämässä.
 59. Kemikaalicocktail (Taitaa nykyään olla nimeltään NU-media). Toimittaja Noora Shingler (s. Vanhanen) kirjoittaa oikeasta ravinnosta. Siitä, mikä jää jäljelle, kun karsitaan lisä- ja väriaineet, säilöntäaineet, tuholaismyrkyt, antibiootit, hormonit sekä kaikki se pienellä painettu präntti tuoteselosteessa, jota et ymmärrä. Monipuolinen blogi. Ei uutta sisältöä.
 60. Kemikaalikimara. Tämä on Anja Nysténin taidokkaasti ylläpitämä terveysblogi. Valitsee sanansa kovin tarkasti, mutta sellaista se on Suomessa, jos haluaa säilyttää työpaikkansa. Ei uutta sisältöä.
 61. Keski-ikäinen naistriathleetti. Harjoittelusta ja vähän elämästäkin.
 62. Kettunen. Timo on savolaismies, eli vastuu siirtyy tekstien lukijalle. Ollut lepäämässä jo aika pitkään.
 63. Kevyet kilometrit, raskaat raudat. Vajaa kolmekymmentä vuotta aktiivista penkkiurheilua sai syttymään aktiiviliikkujaksi. Matkalla kohti uusia kilometrimääriä ja painavampia rautoja. Sitä ennen levätään.
 64. Kilometritehtailija. Anni. Juoksija. Valmentaja. Yrittäjä. Puuhastelija. Juristi. Komentelija. Lokeroija. Juoksuhattara. Kilometrien kerääjä. Pyörällä kaatuja. Elämästä nauttija. Eläköitynyt jumppaope.
 65. Kohti kolmen tunnin alitusta. Himohölkkääjä bloggaa. Lepäämässä.
 66. Koltta karppaa. Huumorin pilke silmäkulmassa karppaava bloggaaja kertoo terveyshavainnoistaan. Ei mitään uutta kirjoittanut pitkään aikaan!
 67. Kost och hälsa. Maallikko (?) Johanna Söderlund kirjoittaa asiantuntevasti alan tuoreimmista tutkimuksista. Ruotsinkielinen. Viime aikoina ollut aika hiljaista blogirintamalla.
 68. Koukussa juoksuun. Bloggailua (suur)perheenäidiltä, jota juoksu auttaa pysymään hengissä hektisessä arjessa. Lepäämässä.
 69. Kunnolla. Kuntoilija kirjoittaa blogia. On uinunut pitkään.
 70. Kunnon Kaipuu. Joukkueurheilusta ja pallopeleistä sujuvasti yksin puurtamiseen ja kestävyysurheiluun siirtynyt ikiliikkuja
 71. Kunnon vuodatus. Sami Kokko urheilee. Vuonna 1974 syntynyt maastopyöräilyyn ja triathloniin hurahtanut kuntourheilija. Viimeisin kirjoitus vuodelta 2017.
 72. Köllikkäukko. Triatlonisti kirjoittelee blogia. On ollut tauolla jonkin aikaa.
 73. Lauri Salmi. Terveyshippeilyä ja hyvinvointia. Hiljaista on…
 74. Liekeissä. Tässä ollaan sananmukaisesti liekeissä. Pessi Peura on vauhdissa. Ei ole päivittynyt pitkiin aikoihin.
 75. Liikkuva Kippolan perhe. Liikunnan tarttuva iloviesti.
 76. Lost in dreamlation. Suvi kiipeä ja vaeltaa. Sellainen wanna-be. Joo. Ei uutta sisältöä.
 77. Lääketiedettä ja laiskottelua. Lääketieteen opiskelija kirjoittaa kaikkea mahdollista terveydestä, lääketieteestä jne. Laiska kirjoittamaan.
 78. Maaliin saakka. Juoksu on hauskaa.
 79. Mailanvarresta lenkkipoluille. Helsinkiläinen perheenisä, jota juoksukärpänen puraisi keväällä 2009. Lahjoja ei ole, mutta intoa piisaa – tai ainakin uhoa.
 80. Manninen Nutraceuticals. Oululainen liikuntalääketieteilijä Anssi Manninen piilottaa välillä ihan järkevän tuntuisia juttuja mainosten joukkoon. Pääsee yliopistoon jos vähentää mainostamista. Laiska kuin mikä päivittämään blogiaan.
 81. MaraKatri. Jumppapupu ja wannabe-juoksija kirjoittaa hetkistään liikunnan parissa. Välillä myös muusta elämästä.
 82. Matsku treenaa. Harjoituspäiväkirjoja. Ei uutta sisältöä.
 83. Matti Hallamaa. Luonnonmukaista lihastreeniä. Mielenkiintoista. Ei uutta sisältöä.
 84. Mens sana in corpore sano. Saanan tarinapaikka mm. ravinnosta. Hän kertoo miten tehdä parempia valintoja. Harvakseltaan nykyään.
 85. Meri Taskinen. Kirjoittaa ruokavaliostaan, treeneistään ja joitakin juttuja jaksaa jopa ehkä joku teistä lukea läpi. Mahdollisesti? Ei uutta sisältöä.
 86. Mia Lahti. Bikinifitness ja diabetes. Onko ongelmia? On. Ei uutta sisältöä.
 87. Mieluummin kuin hyvin. Yhden maratoonarin ajatuksia.
 88. Mies Vailla Varjoa. Blogissa kerrotaan elämästä keskivaikean masennuksen kanssa.
 89. Mikon triathlon. Tammikuussa 2009 se alkoi. Lepotilassa tällä hetkellä.
 90. Minna Syvälä. Tänne kirjoittelua säännöllisesti juoksuharjoittelusta, kilpailuista ja työstä Personal Trainerina. Kattia kanssa, ei juurikaan kirjoittele mitään uutta.
 91. Minä, kuntourheileva perheenäiti. Perheenäiti, jolle liikunta on elämäntapa. Lepovaihe menossa.
 92. Mirian. Mirian hurahtaa välillä ihan sivuraiteille näissä ravintoasioissa. Hän etsii sellaista terveellistä ja tasapainoista elämää. Kertoo varmasti meille kaikille sitten kun se löytyy. Blogi on ollut pitkään tauolla.
 93. MirvaAnnaMarian. Estetiikkaa, hyvää oloa ja liikuntaa, muotia ja matkustelua.
 94. Multisportolli. Triathlonistin treenipäiväkirja.
 95. Mustikkatyttö Macamaassa. Terveestä, mahdollisimman luonnollisesta elämästä ja hyvinvoinnista kiinnostunut nainen ja äiti Keski-Uudenmaan seutuvilta. Luonto, luomu, superfoodit, klassinen homeopatia, psykologia ja runous kiehtovat häntä. Lepäilee nykyään.
 96. My tri step. Triathlonisti tässäkin. Lepäämässä.
 97. Naprapaatin vaimo. Kiinnostuksen aiheena rakkaus ruokaan, treenaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
 98. Natalia Belousova. Bikini -fitnessiin kypsällä iällä siirtynyt. Kirjoittaa suomeksi, ainakin yrittää. Nyt lepäämässä.
 99. Nautinnon maksimointia. Elina Kirppu on vaarallinen nainen: “Taiteesta, autoista, ruoasta, viinistä, oluesta, snapseista ja lätkästä tykkäävä nainen pohtii elämän menoa ja haukkuu puun takaa.” Lisäksi hän kävelee pitkiä matkoja. Piristäviä kirjoituksia. Päivittää blogiaan tosi harvoin.
 100. Ne elävät vain yhden päivän. Pohdintaa syömishäiriöistä, aineenvaihdunnasta, terveellisestä ruoasta. Tätä sinun kannattaa lukea sitten jos sinne ilmestyy jotain uutta!
 101. Never Give Up. Ilona Puhakka keskittyy asenteeseen treenaamisessa.
 102. Never say never. Juttuja juoksusta ja muusta liikunnasta. Ja nyt pelkkää lepoa.
 103. Niklas Merikallio. Reilu kolmekymppinen ”suur”perheellinen mies, joka päätti ottaa tavoitteekseen triathlonin täyden matkan suorittamisen 12 tuntiin ennen kuin täyttää 40 vuotta. Ei juurikaan mitään uutta blogisisältöä.
 104. Ninnin poluilla. Ninni liikkuu pitkään ja hartaasti. Ei uutta sisältöä.
 105. Novus Aditus. Olli Haatajan treeni ja ravitsemusblogi. Pyrkii saamaan järkeä fitnesstouhuihin. Laiska kirjoittamaan nykyään.
 106. NU-Media. Katso Kemikaalicocktail.
 107. Näyttää Hitaalta. Tarinaa helsinkiläisen wannabe urheilijan treenaamisesta kohti täyden matkan triathlon kilpailuja. Näyttää hiljaiselta.
 108. OBESITAS MORBIDA (E66.8). Lihavuusleikkausta ja painonhallintaa käsittelevä blogi.
 109. Olemisen (t)aikaa by Anna. Suunnistava yrittäjä, joka hihhuloi siellä täällä, tietää monesta asiasta vähän, eikä mistään kovin paljon, treenailee lähinnä leikkipuiston laidalla kylähullun leima otsassa, yrittää pitää neljä tenavaa onnellisina, ehjinä ja aisoissa ja uskoo erityisen vahvasti hymyn palaavan aina lähettäjänsä luo. Lepäilee nykyään.
 110. Olli Jäntti blogi. Savolaiseksi suhteellisen suora ja rehellinen mies. Valokuvausta, urheilua ja elämää. Lepäämässä.
 111. Ollin blogi. Lääketieteen kandidaatti Olli Nevalainen kirjoittaa ravintoasioista kivikautisen ruokavalion näkökulmasta. Kannattaa seurata! Ei ole vähään aikaan päivittänyt blogiaan.
 112. Omakeho.org. Hyvinvoinnin erikoissivusto ainakin bloginkirjoittajan omasta mielestä.
 113. Omilla poluilla. Polkujuoksija kirjoittelee harrastuksestaan.
 114. Omituinen ruokablogi. Kettusen älyttömyyksiä. Lupaa liikoja, ihan tavallista tarinaa täällä on ruoasta. Jummi jammi, jos lupaa jotain omituista, silloin sen pitää myös olla jotain omituista. Eiks’ joo? Ei uutta sisältöä.
 115. Oodi ulkoilun riemulle. Lysti olla ulkosalla. Lepäämässä.
 116. Outdoor option. Maratonien keräilijä.
 117. Parempia polkuja. Tiina kirjoittaa rennosti ihan tavallisesta kuntoilusta. Enimmäkseen lepäilee.
 118. Pari polkua – parempaan kuntoon yhdessä. Oululainen pariskunta yhteisillä poluilla. Yhdessä lepäämässä?
 119. Pauli Reinikainen. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä löytämään liikunnan ilo ja sitä kautta auttaa jokaista parantamaan elämänlaatuaan. Suosittelen! Tällä hetkellä blogi on lepotilassa, sillä viimeisin kirjoitus on kesäkuulta 2016.
 120. Peace&Style. Ansku, kolmekymppinen nainen. Vaimo, sisko, ystävä, hoitaja, herkkä sielu joka haluaa rakentaa elämästään näköisensä. Keskellä uranvaihtomuutosta, tällä hetkellä opiskelee journalistiikkaa sekä personal traineriksi. Elämä, hyvinvointi, hiilihydraattitietoinen ruokavalio, matkustus, muoti sekä kirjoittaminen kiinnostavat. Pian kuusivuotias blogi päivittyy useamman kerran viikossa. Toivottavasti viihdyt! Viimeisin kirjoitus vuodelta 2018.
 121. Pertti Mustajoki. Sisätautien erikoislääkäri, professori, painonhallinnan asiantuntija, tieteen popularisoija ja kirjailija sekä bloggaaja.
 122. Petteri Lindblad. Ravitsemusterapeutti ja Personal Trainer. Välillä ihan kelvollistakin luettavaa! Viime aikoina ollut kovin hiljaa.
 123. Pientä vaille. 28-vuotias nainen matkalla terveempään elämään, toiveena saada oma Pieni monen pettymyksen jälkeen.
 124. Pikku Taistelija. Kiitollisuus on rikkautta. Valittaminen on köyhyyttä. Saisiko uutta sisältöä?
 125. Performance over aesthetics. Innokas fyysiseen fitnekseen suuntautunut valmentaja (Personal Trainer). Hän harjoittelee päälajinaan CrossFit -tyyppistä lajia. Kirjoittaa usein ravitsemuksesta. Tällä hetkellä lepotilassa.
 126. Polulla. Polkujuoksija kirjoittelee. Lepäilee.
 127. Potkulautailua Kickbikella ja potkukelkkailua. Potkua löytyy!
 128. Prinsessakeittiö. Veera Rusanen kokkailee ja kirjoittaa ruoasta. Ilmeisesti lopettelemassa blogiaan.
 129. Proud to be a workoutaholic. Kirjoittaja on matkalla kohti parempaa kestävyyskuntoa. Tällä hetkellä sinne mennään levon kautta.
 130. Päivi Kaarto. Rakentaa muskeleita. Jutut tarpeettoman tylsiä. Kirjoittaa harvoin.
 131. Pöperöproffa. Patrik Borg on ravitsemusasiantuntija, joka seikkailee tutkimuksen, asiakastyön ja erilaisten asiantuntijatehtävien välimaastossa. Tämä blogi on tuuletuspaikka niille ajatuksille joita Patrik ei pääse muuten esittämään eli pohjimmiltaan tämä on Patrikin paikka päteä, kysellä ja oppia. Suosittelen! Ei pitkään aikaan mitään uutta.
 132. Quinoaa! Heidi on kokenut suuria sisäisiä muutoksia, joita puhtaampi ravinto on edesauttanut. Aiheet käsittelevät ravintomuutoksen lisäksi raakaravintoa, luonnonmukaisuutta, kokonaisvaltaista terveyttä, ayurvedaa sekä tietoisuuden kehittymistä. Suosittelen!
 133. Puoli kiloa päivässä. Tässä blogissa käsitellään jostain syystä kasvissyöntiä ja sitä ylläpitää Jussi Riekki. Blogi on lepäämässä. Ainoa päivitys pitkään aikaan on oman heppoisen kirjan mainos.
 134. Pyöräilyä, pulinaa ja muuta piiperrystä. Pyöräilijä Piia Pensaari pisti piiperrystä plokiinsa paitsi päätti pistää paussin päälle.
 135. Päin metsiä. Suunnistaja Venla Niemi menee mielellään metsään. Kirjoittamisessa tauko.
 136. Rakas Blogi. Opiskelijatytteli kokkaa yksinkertaista VHH-ruokaa itselleen ja saman katon alla asuvalle Ukkelille. Samalla haetaan yrityksen ja erehdyksen kautta sitä omalle keholle sopivinta ruokavaliota, etsitään tutkittua tietoa ravitsemuksesta ja yritetään saada opintotuki riittämään kuun loppuun. Raaka-aineet valitaan opiskelijabudjetin rajoissa, joten pakastevihannekset ja kananmunat ovat pop. Sokeria ja E-koodeja vältellään mahdollisuuksien mukaan, mutta ei fanaattisesti. Rasvaisia lihoja suositaan, voita käytetään reilusti. Pottua, pastaa, riisiä ja leipää syödään silloin tällöin kohtuudella. Ei sitten jaksanutkaan kirjoitella kovin pitkään.
 137. Rauta-Reetta reissaa ja rymyää. Juoksublogi.
 138. Ravitsemusaktivisti. Tämä aktivisti seuraa ruoka-asioita ja vaahtoaa helposti. Tarjoaa sillisalaattia, nuuskii, pilkkoo ja höyryää. Vaikea sanoa, tuleeko siitä mitään. Ei ole pitkään aikaan saanut mitään tekstiä aikaiseksi.
 139. Ravitsemustalo. Blogin kirjoittajat ovat Tomi Valtanen, TtM ja laillistettu ravitsemusterapeutti ja Amanda Harju, TtK ja TtM-opiskelija (ravitsemustiede). Lisäksi blogissa voi olla vieraskirjoituksia. Ei uutta sisältöä.
 140. RT skumppapojat. Näennäisammattimaisen amatöörijuoksun ajankohtaisblogi, joka jättää kaiken kylmäksi.
 141. Run like a moose – Hirveetä menoa. 34-vuotias juoksemista rakastava kahden lapsen äiti. Ei juurikaan mitään uutta pitkään aikaan.
 142. Ruokamysteerit. Laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri, ja ravitsemusalan sekatyöläinen Leena Putkonen ja toimittaja, maatalous-metsätieteiden maisteri Mari Koistinen ovat perustaneet uuden ruokamysteereihin panostavan blogin. Aika hiljaista ollut jo pitkään.
 143. Ruokapäiväkirjat. Tässä on nirso kasvissyöjä tasapainoilemassa ruokansa kanssa. Nirsoilee tekstien kanssa myös.
 144. Sami Sundvik. Puhdasta, prosessoimatonta ravintoa, sopiva määrä liikuntaa, riittävä määrä lepoa, mielekäs työ ja hyvät ihmissuhteet ovat terveyden tärkeimmät kulmakivet. Suosittelen! Sami löytyy nykyään ehkä helpommin Facebookista. Tämä blogi on lepäämässä.
 145. Samikokki. Sami Garamin treeniblogi. Sami saattaa edelleen juosta, muttei kirjoittele mitään.
 146. Samin Triathlon Blogi. Kotkalainen kuntourheilija, joka viime vuosina on saanut pontta ja intoa harrastukseensa triathlonin kautta. Viime aikoina ollut vähän hiljaisempaa…
 147. Sannulin Blogi. Sannuli on wannabe fitnesstyttö, joka treenaa ahkerasti, kokkaa luovasti ja opiskelee aina kun jaksaa ja aika antaa periksi. Hän tuli fitnessmalli -09 kisassa kolmanneksi. Tavoitteena on siirtyä fitnessmallista body fitnessiin lähivuosina! Lepäämässä tällä hetkellä?
 148. Sanoja lautaselta. Kolmekymppiä kolkutteleva arjen rakastaja ruotii ravitsemuskeskustelua. Ei uutta sisältöä.
 149. SiksiJuoksen. Ruuhkavuodet. Perhe. Työ. Urheilu. Miten ne yhdistetään? Ei mitenkään?
 150. Sinun vartalosi. Tamperelainen Jaakko ajattelee omasta mielestään omilla aivoillaan. Lepää tällä hetkellä.
 151. Soinne. Tuomas A. Soinne yritti päästä kisakuntoon. Ei ole kirjoittanut pitkään aikaan mitään uutta.
 152. Soturiblogi. Nyt paukkuu ja räiskyy synnytysosastolla. Kahvakuulia lentelee ilmassa. Sotaisaa dieettiä! Bloggaamisessa on ollut pitkä tauko.
 153. sub235. Kotiasiat kunnossa ja juoksu on kivaa. Lepäämässä.
 154. Susannen terveysblogi. Kevyttä tarinaa terveysalan yrittäjältä. Hiljaista on.
 155. Sweat, baby. Sweat. Lapsellista touhua. Lepäämässä.
 156. Swim for your life. Kilpauimari Linda Laihorinne kirjoitteli täällä. Nyt tauolla.
 157. Syömisen iloa. Rawfoodskenen suuria tähtiä. Ei mitään uutta pitkään aikaan.
 158. Tavallisesta pullukasta liikkuvaksi prinsessaksi. Tätä blogia kirjoittaa 36-vuotias aikuinen nainen Satakunnasta. Kirjoittaa omasta elämästään, joka keskittyy tällä hetkellä painonpudotukseen ja omaan hyvinvointiin ja tietenkin treenaamiseen. Haluaa inspiroida muitakin muuttamaan elämän suuntaa, sekä antaa vinkkejä, sellaiselta tavalliselta muuttujalta kohti terveempää elämää. Ei uutta sisältöä.
 159. Tavoitteena puolimaraton. Harjoituspäiväkirja – tarina mitättömyydestä kohti keskinkertaisuutta. Ei uutta sisältöä.
 160. Teemu Karppinen. Personal trainer. Saisi ryhdistäytyä.
 161. Tero Honkanen. Osteopaatti. Kirjoittaa pikkuisen kivusta. Saisi toki olla aktiivisempi.
 162. Terveeksi ravinnolla. Tuntematon kirjoittaja on aloittanut täällä kaikenlaisen ravitsemustiedon välityksen. Pitää yksityisajattelija, ortopedi Antti Heikkilää suuressa arvossa. Seurataan tilannetta. Ei uutta sisältöä.
 163. Terveellisen elämäntavan puolesta. Viher-Tuomo julistaa vihreätä evankeliumiaan halukkaille sieluille. Ei ole uusia kirjoituksia tullut pitkiin aikoihin.
 164. Terveenä ja kylläisenä LCHF (VHH) ruokavaliolla. Suomalainen Veijo Puustinen kirjoittaa terveydestä ja häiriköi keskustelupalstoilla.
 165. Tervettä skeptisyyttä. Biokemisti Pauli Ohukainen tarjoaa eväitä kriittiseen ajatteluun terveystiedon maailmassa. Suosittelen! Ei uutta sisältöä vähään aikaan.
 166. Terveys ja media. Tätä blogia kirjoittaa äsken väitellyt ETT Janne Huovila. Välillä tarpeettoman monimutkaisesti, mutta sosiaalinen media ja terveys kiinnostanee kuitenkin monia niin paljon, että jaksaa tekstejä kahlailla läpi. Ei enää ole tarjonnut päivityksiä pitkiin aikoihin.
 167. Terveysblogi. Kaikkea mahdollista terveydestä. Sekava. Hiljentymässä kirjoittelu mahdollisesti tykkänään.
 168. Terveyssatama. Jan Verhon kirjoittelua löytää täältä. Terveyttä ravitsemuksesta ja liikunnasta! Valinnut lepovaiheen marraskuussa 2016.
 169. Terveystuuletusta. Jussi Yli-Panulan tarkoituksena on jakaa avartavaa tietoa maailman uusista terveystutkimuksista, käytännöistä ja virtauksista.
 170. Timo Kettunen. Savolaismies. Kirjoittaa hyvin terveydestä. Suosittelen. Lepäämässä vuoden 2016 alusta lähtien. Kirjoittaa myös täällä: Kettunen.
 171. Timperin reenilöiset. Kestävyysurheiluun rakastuneen keski-ikäisen perheenisän turinointia treeneistä, kisoista ja vähän kaikesta muustakin. Ei uutta sisältöä.
 172. Tosiruoka. Nina Westerback kirjoittaa tosimeiningillä aidosta ruoasta. Hän kehottaa syömään ruokaa, jota varten ihminen on luotu. Ota selvää millaista sellainen ruoka on! Suosittelen! Myös muita blogeja: esimerkiksi Flo Food. Ei uutta sisältöä.
 173. Tossuttaja mieleltään. Wannabe maratoonari. Lempilajeina juoksu ja hiihto, mutta monissa muissakin lajeissa itsensä nolannut, rapiat 50-vuotias 5 lapsen isä. Ei uutta sisältöä.
 174. Totuus vai turhuus? Freelancer Satu Varjonen väsää tänne juttujaan. Joku lukee niitä vai onko pelkkää turhuutta? Totta? Ei uutta sisältöä onneksi.
 175. Treeni ja ravinto. Nimimerkki Mikun pirtietä kirjoituksia laihdutuksesta ja treenistä löytyy täältä. Ei vähään aikaa mitään uutta.
 176. Triangaa ja astangaa. Elämäntapaliikkuja joka kuvittelee harrastavansa ensisijaisesti triathlonia ja astangajoogaa, mutta löytää itsensä aina jonkun muun lajin parista. Nyt lepäämässä.
 177. Tytti Kajasniemi. Tämä on Tytin treeniblogi. Kasvattaa lihaksia. Lepää nykyisin mikä varmasti on viisainta.
 178. Töppöjalkaa toisen eteen. Kaarinalainen erityisluokanopettaja, pienen tytön äiti (07/16), wannabe-juoksija ja ex-muodostelmaluistelija. Ei uutta sisältöä.
 179. Ulla Hyvönen. Tarinoita treeneistä, kilpailuista, uusioperheestä, masennuksesta, innostuksesta kausittain vaihtuviin asioihin ja elämästä ylipäätään. Lepoa.
 180. Ultrajuoksua ja muuta kestävyysurheilua. Jari Tomppo on kansainvälisen tason ultrajuoksija, Personal Trainer ja juoksuvalmentaja.
 181. Unelmia terveellisestä elämästä. Laihdutusblogeja on pilvin pimein enkä niitä juurikaan tähän listaani kelpuuta. Tämä pääse mukaan koska se pohtii ravitsemusta ja terveellistä elämää hieman enemmän kuin mittanauhan lukemaa. Nyt lepäämässä, mikä on varmaan ihan viisasta.
 182. Unelmiia märissä lenkkareissa. Ajatuksia lenkkipoluilta, uima-altaan pohjasta ja polkupyörän selästä positiivisella asenteella.
 183. Uusi alkuni. Nuoren naisen matka syömishäiriöiden maailmasta kohti terveempää kehoa ja mieltä.

 184. Valtsun terveysblogi. Vladimir Heiskanen on hammaslääketieteen opiskelija (ehkä jo valmistunut?). Ei uutta sisältöä.
 185. Verkkolehti In Medias Res. Tämä on toimittaja Kirsi Myllyniemen kantaa ottava blogi. Usein hän käsittelee täällä ravitsemus- ja terveysaiheita ehkä kypsimmällä mahdollisella tavalla. Lukekaa ja pohtikaa Kirsin kirjoituksia!
 186. VHH-123. Tämä on vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle omistettu blogi, jota ylläpitää nimeltä mainitsematon henkilö. Se on helppolukuinen ja täynnä tietoa tästä nykyään niin suositusta ruokavaliosta. Se pyrkii pysymään aina ajan hermolla. Ei uusia kirjoituksia pitkään aikaan.
 187. Ville Rasimäki. Höpisee, myöntää sen itsekin. Respect. Lepäämässä.
 188. Vilma P. Blogia ylläpitää Vilma Peltonen. Kaikenlaista hyvinvoinnin ja terveyden saralla. Lepäämässä.
 189. voimistaja. Energiaa, iloa ja voimaa.
 190. Voisilmäpeliä. Eeva Kolu on opiskelija ja harrastelijakokki, joka syö aina rusinat pullasta ja sokerit pohjalta. Tässä blogissa kokeillaan enimmäkseen yksinkertaisia, mutta silti jokapäiväisestä leivästä poikkeavia ohjeita. Ei mahdollisesti enää jatka blogin ylläpitoa.
 191. Volgansieni. Nina Laaksonen on innostunut volgansienistä. Kirjoittaa tästä omakustanteisia kirjoja ja bloggaa. Pitkä lepovaihe menossa.
 192. Vuodatukset polkujuoksukilpailuistani. 33-vuotias kahden pienen lapsen äiti ja täysin hurahtanut polkujuoksuun tavoitteena joskus taivaltaa ultramatkoja. Lepäämässä.
 193. Vuosi ilman roskista. Eko-Joni päättää lopettaa roskien viennin vuodeksi? Täyttyykö asunto jätteestä ja saako hän lopulta häädöt hullun paperein? Se jää nähtäväksi, ja tämä blogi käsittelee näitä tapahtumia seuraavan 365 vuorokauden aikana. Hän uskon tämän projektin opettavan paljon kestävästä elämäntavasta, sekä kouluttavan häntä itseään että toivottavasti myös muita. Tervetuloa seuraamaan myös mitä Eko-Joni syö! Ei varmaankaan valmisruokia?
 194. Vuosi Vegaanina. Perheenäiti Jantunen on helsinkiläinen elintarviketieteilijä, joka päättää kokeilla pysyykö hengissä pelkällä vegaaniruoalla. Nyt lepäilemässä moisen urakan jälkeen.
 195. Way to Better. Terhi Immonen, yrittää ainakin levätä.
 196. Wikiliikkuja. Tämän blogin tarkoituksena on esitellä ihmisen liikkumiseen, toimintakykyyn ja harjoitteluun liittyviä ilmiöitä kansantajuisesti ja joskus jopa pilke silmäkulmassa. Ollut pitkään lepäämässä.
 197. Yksi päivä elämästä. Juoksu- ja treeniblogi.
 198. Yksilönä joukkueessa. Alisa Pöllänen on nuori salibandynpelaaja. Ollut kirjoitustauolla pitkään.
 199. You either want it or you don’t. Taas yksi treeniblogi. Näitä on 13 tusinassa. No hard feelings. Ei uutta sisältöä.
 200. Äijädieetti. Tuntematon kirjoittaja on paljastanut Äijädieetin salaisuudet. Sillä laihtuu kuulemma takuuvarmasti. Ei uutta sisältöä.

Kuolleita

Tämä ei ole niin dramaattista kuin uskoisi. Tänne päätyvät ne terveysbloggajat, jotka ovat joko kokonaan poistaneet bloginsa jakelusta. Blogi saattaa kuitenkin löytyä internetin syövereistä ja silloin ohjaan lukijan sinne.

 1. 25tuntia. Kaupallinen terveysblogi, jota kirjoittaa toimittaja Taru Schroderus. Liikkuvaista perhe-elämää ja aika mukavaa arkea. Töitä, koulua, kotoilua, voimistelua, jalkapalloilua, triathlonia ja reissaamista. Isä, äiti, kaksi lasta ja yksi ranskanbulldoggi aineksina tarinoihin elävästä elämästä. Ilmeisesti lopettanut.
 2. 4kk – Työnnä sitä! Neljän kuukauden aikana pistetään kunto- ja terveysasiat järjestykseen. Ainakin jos on uskomista tähän tuntemattomaan blogikirjoittajaan. Ja miksi ei olisi? Höh, otti ja lopetti bloggaamisen!
 3. Anniina tigruksi. Harvakseltaan tekstiä tuottanut pirteä Anniina reippaili oikein Personal Trainerin opastuksella ja söi mahdottoman terveellisesti. Lukekaa esimerkiksi tästä mitä hän pitää terveellisenä ruokana. Pirteä sivu. Viimeksi päivittynyt 30.10.2005.
 4. armas & mainio. Hanna Uusitalo oli oman elämänsä huippuasiantuntija, joka jaki kaikille sopivia ohjeita. Lopetti jossakin vaiheessa.
 5. Carita Pesonen. 25-vuotias tavoitteellinen yrittäjä, parturi-kampaaja, malli ja promoottori Kotkasta. Tullut tutuksi Miss Suomi 2015 -kilpailun myötä. Urheilulla ja terveellisillä elämäntavoilla tasapainottaa elämäänsä ja nauttii arjen pienistä iloista. Kunnes blogin kirjoittelu loppui.
 6. c/lean eating.  Blogissa jaettiin kokemuksia ketogeenisen LCHF-dieetin noudattamisesta ja jaettiin ruokavaliota tukevia reseptejä sekä vinkkejä. Blogia kirjoitettiin yhteistyössä Method Makian kanssa kunnes blogi lakkasi toimimasta.
 7. Elämän leipä. Tämän blogin pääpaino oli ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Erityisesti luonnonmukainen ravinto ja terveyden hoito olivat kiinnostukseni kohteena. Blogia kirjoitti Anna, joka on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri. Kaiken oikeasti hyödyllisen ja relevantin tiedon hän on kuitenkin oppinut yliopistomaailman ulkopuolella itse opiskelemalla ja kokeilemalla asioita. Hengelliset asiat ovat Annalle myös tärkeitä, joten välillä hän kirjoittelee myös ajatuksiaan uskosta ja elävästä kristillisyydestä. Blogia ei enää ole.
 8. Elämää sohvan pohjalle. Bloggaaja on kroonisesti syöpäsairaana. Elämä on muuttunut.
 9. Endorfiinikoukussa. Liikunnan tarkoitus on tuoda iloa ja hyvää oloa elämään, ei toisinpäin. Elämästä kuuluu nauttia. Lopettanut.
 10. Finnish Strong. Kehon, mielen ja hengen harjoitusärsykkeitä tarjosi Tommi Paavola kunnes hävisi.
 11. Fit Ness Monster. Iiro Hakkarainen pullistelee. Blogi kuollut.
 12. Fortuna. Blogissa tutustutaan terveelliseen ruokaan, kuntosaliin välillä humoristisella otteella, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja unelmien etsimiseen. Ei löydy enää.
 13. Fuel from nature. Suklaaguru Jaakko Halmetojan blogi. Supereiden superi! Ei bloggaa enää.
 14. Hayrake. Bodyfitness urheilulajia harrastava nainen kertoi kokemuksiaan tämän elimistölle tosi rankan urheilulajin harjoittelusta ja ravitsemuksesta. Kunnes tappoi ainakin bloginsa.
 15. Herra Kurkkunaamio. Sekavia juttuja. Lopetti bloggaamisen.
 16. Hetkessä. Sonja kirjoitti hetkessä vaikka kuinka paljon. Stoori-blogiyhteisö on lopettanut toimintansa.
 17. Hunajataivas, hunajameri. Jenni piti omasta mielestään hullua blogia, joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Oli kevyttä hömppää ja joskus vähän rankempaakin juttua. Kaikki kommentit olivat tervetulleita — myös erimieliset. Tosin vittuiluihin lupasi vittuilla takaisin. Ehkä meni liian rankaksi…
 18. Hyvän Olon Blogi. Tähän tuli kirjoituksia hyvästä olosta kiinnostuneille. Hyv’ on olla, Hyvon yllä, sanon minä mainosnikkariystäväni synnyttämillä legendaarisilla sanoilla. Päivittynyt viimeksi 2.9.2006, R.I.P.
 19. Ida Jemina. 26-vuotias intohimoinen fitnessurheilija ja valmentaja. Blogissa jaan asiantuntemustani treeniin, ravitsemukseen sekä muihin urheilijan elämään liittyviin asioihin. Otti ja katosi jonnekin.
 20. Ihan tervettä. Yleisradion toimittaja Rita Trötschkes kommentoi asiantuntevaan tapaansa ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä ilmiöitä. Lopetti!
 21. In Fit Together. Kaikkea sitä näkeekin… Päiväkodista hautausmaalle.
 22. Inspirations. Anonyymi helsinkiläinen bloggaaja, luova yrittäjä, valokuvaaja, kuvatoimittaja, äiti, vaimo, nautiskelija ja kaiken kauniin rakastaja. Eräänä päivänä kadotti inspiraationsa.
 23. Ironbiatch. Naismuskeleita ja huonoa huumoria. Huokaus. Onneksi lopetti.
 24. IronMatti. Matti Palola, Ironman vuosimallia 2017. Kokemuksiani matkan varrelta aloittaessa harjoittelun mielessä kesä 2017 ja Ironmanin läpäiseminen. Lopetti.
 25. Jaana Manner. Fitnessurheilijan treeneistä, ravinnosta ja muustakin. Lopettanut.
 26. Jalkapalloilijan ravitsemus. Harvakseltaan päivittynyt Janne Huovilan ravitsemuksen erikoissivu tuleville Litmasille ja muille Hyypiöille oli lukemisen arvoinen. Ravitsemustieteen opiskelijalla oli näppäimistö hyvin hallinnassa ja hyviä neuvoja sateli tuhka tiheään. Sittemmin lähti tohtorinväitöstään väsäämään ja tällaiset väännöt jäivät pois.
 27. Juoksua arjessa. Atte Sakari juoksee. Lopettanut.
 28. Juoksun viemää. Saara Malinen juoksee ja kirjoittelee vaihtelevalla menestyksellä. Nykyisin tosi huonolla sellaisella.
 29. Juoksunaattori. Mikko Liukka pyrkii koko ajan kehittämään konettaan, kulkemaan kovemmilla tehoilla ja taistelemaan iän tuomaa moottorin ruostumista vastaan. Katosi jonnekin.
 30. Jussi Riekki. Blogin taustalla häärää kamppailu-urheilua, painonnostoa ja CrossFittia harrastava numeronörtti ja lukutoukka. Kirjoitukset käsittelevät ravitsemusta, liikuntaa ja toiminnallista elämää. Tekstituotanto on epätasaista. Välillä tulee arvokasta tietoa, välillä lähinnä keskenkasvuisen teinipojan angstia. Blogi kuoli – onneksi.
 31. Juttuhattara. Tiina-Riitta Härsilä kirjoitti kaikenlaisia juttuja. Stoori-blogiyhteisö on lopettanut toimintansa.
 32. Juuttaan päkytykset. Juoksija. Jutuista vastuu jää lukijalle. Blogia ei enää ole muuta kuin nettiarkistossa.
 33. Kaisa Jaakkola. Oikein pirteä body fitness urheilija synnytti tekstiä Fast F Sport-yrityksen sivuilla. Ei enää päivity. Katso Broccoli Princess!
 34. Kannuvalimo. Tässä oli turkulaistoimittajien yhteinen blogi, joka seurasi aikaa, havainnoi, kommentoi ja provosoi. Aiheet olivat miehiä myöten; kulttuuria, politiikkaa, Eurooppaa ja muuta maailmaa, ruokaa, tapoja ja ilmiöitä. Sekä tietenkin turkulaisuutta. Kypsää juttua! Harmi kun lopahti.
 35. Kasviksena Belgiassa. Vegetaarista tarinaa Belgiasta. Ei kuitenkaan enää.
 36. Katinkkan blogi. Sairaanhoitaja kirjoitti arjesta, ruoasta ja terveydestä. Sitten blogi hävisi.
 37. Kehonrakennus blogi. Täällä oli vähän tietoa ravitsemuksesta lihaksillaan pullisteleville. Lopahti.
 38. Keittiökameleontti. Okriina on raakaravinnon syöjä. Hän kirjoitti ruoasta, josta tuli hyvä olo. Tämä blogi oli ennen muinoin nimeltään Vegaanikahvila. Nykyään sen luokittelisin kuolleeksi.
 39. Keittiövaaka. Liikunta-alan ammattilainen punnitsi Keittiövaaka blogissaan elämäntapoja, kuntoilumuotoja, ravintoasioita ja muita hyvinvointiin liittyviä seikkoja. Vaakaan päätyvien vinkkien, vertailujen ja artikkelien perusteella jokainen pystyi muodostamaan oman käsityksensä siitä, mikä itselle on parasta! Valitettavasti blogikirjoittaja yht’äkkiä lopetti kirjoittamisen.
 40. Kokonaisvaltainen Menestys. Aiheet vaihtelevat terveydestä ravintoon, politiikasta pörssiin. Meille voidaan myydä vaarallisia elintarvikkeita, kunhan vain tämä hulluus jatkaa pyörimistä ja firmat tuottavat voittoa. Tästä harhasta on Timo Ylä-Soininmäen mukaan mahdollista päästä ulos, mutta se vaatii paljon rohkeutta, vaivaa, tietoa ja myös rahaa. Voisi kirjoittaa useammin. Ahaa, nyt kuollut ja kuopattu…
 41. Kort och Gott med Eva Kullenberg. Ruotsalainen ravitsemusterapeutti (virallinen sellainen). Eva Kullenberg puolusti tässä blogissaan Livsmedelsverketin virallista ruokavaliota. Mielenkiintoista! Lopetti kirjoittelun kun ei enää kestänyt blogikommentteja.
 42. Kosmoksen blogi. Tuntemattoman blogikirjoittajan mukaan olemme osa kosmosta. Hän pyysi mukaan ihmettelemään olemassaolon tarkoitusta. Välillä oli mielenkiintoista tarinaa ravinnosta. Ei löydy enää blogia.
 43. LAIHDU! Kirjailija Varpu Tavin oma laihdutusblogi ei enää ilmesty ainakaan tässä osoitteessa.
 44. Laura Peippo. Levillä asuva PT. Poistanut bloginsa.
 45. Leave a legacy. Janne Korkeakangas esitteli ylevät arvot, tavoitteet ja periaatteet meille kaikille. Sitten homma loppui.
 46. Lihavan naisen markkinat. Tavattoman suuren suosion lyhyessä ajassa saavuttanut terveysblogi. Sitten lehtitalot myllersivät blogiosastonsa ja jonnekin se lihava nainenkin hävisi.
 47. Limpun blogi. Linda on Pirkanmaalta ja hän kertoi arjestansa omassa blogissaan. Blogin keskeisimpiä aiheita olivat terveellinen ruoka, treeni ja muut hyvinvointiin liittyvät asiat. Paljon kivoja juttuja kunnes hävisi blogimaailmasta.
 48. Luonnollisesti vapaat. Veli-Matti Lahnala jakoi blogissaan terveystietoa tiedostaville ihmisille. Kunnes hänkin lopetti.
 49. Luonnon helmassa. Blogia kirjoitti entinen urheilija (uimari Matti Rajakylä), joka muutti elämässään “kaiken”. Nyt hän söi 100% raakaravintoa (Raw food) vuoden 2009 alusta alkaen. Sitten Matin blogi otti ja kuoli.
 50. Luova liikunta. Elli Keisteri-Sipilä harrastaa liikuntaa luovasti. Joopa joo… Hävinnyt jonnekin.
 51. Läskimaija. Syömishäiriöinen kirjoittelee blogia. On lopettanut.
 52. Mahdollisia sivuvaikutuksia. Miia Kirsi treenaa tavoitteellisesti, mutta kirjoitteluun ei enää löydy aikaa.
 53. Maku. Oli aikanaan makuasia mitä mieltä tästä kaupallisesta blogista oli. Lakkasi yllättäen ilmestymästä.
 54. Mansikkapilvi. Sairaanhoitaja täräyttelee mielipiteitään terveydestä, hyvinvoinnista ja joskus ammatistaan. Sitten blogi katosi.
 55. Martina. Tämä oli Martina Aitolehden terveysblogi. Hyvin toimitettu ja ilmeisen suosittu aikoinaan, mutta sitten vaan otti ja kuoli (siis tuo blogi!).
 56. Matka sohvalta kohti ultrajuoksua. Asiaa omasta elämästä joka sisältää paljon liikuntaa. Blogi on poistettu.
 57. Matkalla kohti Fitnessmalli 2009 – kisoja. Fitness -urheilija kertoi tässä mm. oman lajinsa ravitsemuksesta ja treenaamisesta. Kolmas sija tuli kisassa – onneksi olkoon! Lopetti tämän blogin ja aloitti uuden.
 58. Matkalla teräsnaiseksi. Triatlonista intohimonsa löytänyt Heini Hartikainen jakoi paljon terveystietoa, kunnes meni ensin piiloon ja sitten hänen bloginsa kuoli tykkänään!
 59. Melkein oikeissa töissä. Minna bloggaa koska jotkut hölmöt ovat pyytäneet. Stoori-blogiyhteisö on lopettanut toimintansa.
 60. Mene ja tiedä. Kaikenkainen shitti korvattiin tässä blogissa kunnon foodeilla. Meno oli villiä kunnes loppui tykkänään!
 61. Mikael Fogelholm -blogi. Huumorimiehenä ystäväni Mikael Fogelholm ymmärtää miksi pistän hänet kuolleiden joukkoon. Mikael on ravitsemuksen raudanluja ammattilainen ja kova maratoonari. Mikael kirjoittaa mm. näin: “Kuntoliikkujia on moninkertaisesti, rasvan käyttö on muuttunut myönteisesti ja hedelmiä ja vihanneksia syödään enemmän kuin aikaisemmin. Tästä huolimatta esimerkiksi lihavuus on yleistynyt ja yleistyy edelleen… Alkoholipolitiikka on tietysti lähiajan surkea esimerkki: aluksi hallitus tekee vastuuttomia päätöksiä alentamalla etenkin väkevän alkoholin veroa ja sitten aletaan syyttää ihmisiä vastuuttomasta ryyppäilystä. Useimmat varmaan haluaisivat olla terveitä. Mutta se ei onnistu sillä, että syytetään vastuuttomuudesta ja että terveyskäyttäytymisestä tehdään kansalaisvelvollisuus. Terveiden elintapojen pitäisi olla kansalaismahdollisuus, ja yhteiskunnan – joka on lisännyt ihmisten vastuunoton tarvetta – on vastavuoroisesti luotava mahdollisuuksia ja kannustettava terveisiin elintapoihin…” Fogelholmilla ei ollut lennokkuutta eduskuntaan saakka vuonna 2007. Blogin ylläpito jäi muitten kiireitten alle. Vahinko.
 62. Minä ja Marathon. Tutkija Saarni löysi jo unohtuneen juoksunautinnon ja kirjoitti välillä kovin mukavasti ravitsemuksesta. Tsemppiä juoksuihin! Blogi on haudattu. RIP.
 63. Moments. Nuorison trendejä pursunnut blogi. Oli raw-meininkiä ja superfoodismia ja kova meno päällä. Loppui äkkiä.
 64. (my) Blue cafe. Xylitol -nimimerkillä kirjoittava tyttö löysi joskus asiaa ravitsemuksestakin. Kunnes lopetti kirjoittelun.
 65. My Dirty Fatbike. Joku tykkää pyörästään. Lopettanut kirjoittelun.
 66. Myrskynsilmä. Ravitsemuksenkin myrskyihin heittäydyttiin aika ajoin tässä blogissa. Kunnes into loppui.
 67. Nanna Karalahti kertoo blogissaan treenaamisesta ja jakaa neuvoja ruokavalion rakentamisesta sekä erilaisista treenimuodoista omien kokemustensa ja tietotaitojensa perusteella. Lopetti bloggaamisen.
 68. Naturaali. Kyseessä oli Jonna. Hän harrasti raakaravintoa ja terveellistä elämänmenoa kunnes kuoli (blogi siis!).
 69. New Life – New Beginning. No pain, no gain. Dead!
 70. Ninan verkkareissa. Nina Enrothin, viestintäduunarin & äidin sportti- ja lifestyleblogi. Heilahtanut toisaalle.
 71. Olipa kerran elämäntapamuutos. Kolmekymppisen perheenäidin elämänmakuinen matka pysyvään muutokseen. Matkalla karistetaan reilu 20 kg painoa.
 72. Omakohtaisia kokemuksia. Ihan omista kokemuksistaan kirjoitti raakaravintoon hurahtanut Omnia. Kunnes lopetti.
 73. Parasta ennen… Opettelee eläkeläisenä oloa. Parasta ennen -merkinnät ovat kaupan hyllyiltä tuttuja. Joskus tuntuu, että tämä merkintä on ikäihmisissäkin. Ei löydy enää.
 74. Pauliina Pakarinen. Blogissa käsitellään fitness elämäntapaa jokapäiväisessä arjessa ja ammattimaisen bikini fitness kilpaurheilun kautta. Ei löydy enää tätä blogia.
 75. Paulúns. Ruotsissa hyvin tunnettu ravintoguru Fredrik Paulún piti omaa blogia. Ruotsinkieltä ymmärtävät löysivät täältä paljon kaikenlaista älytöntä. Välillä häiritsevän kaupallinen. Kirjoitti sitten vähän ahkerammin Aftonbladet -lehden blogia, kunnes ymmärsi lopettaa sielläkin.
 76. Pentti Huovinen. Kansanterveyslaitoksen professori Pentti Huovinen piti omaa terveysblogia Uusisuomi -verkkolehdessä. Teksti oli tietenkin käypää, virallista ja oikeaoppista. Sittemmin kirjoitusinto loppui kokonaan.
 77. Poikamiehen ruokavalio. Taloustieteitä opiskeleva Veli-Matti Lahnala ja opiskelijan renttu (oma ilmaisu) “Trump” selostavat havaintojaan terveellisestä ruoasta. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että aika sekaista touhua oli tarjolla, mutta sellaista poikamiehillä tahtoo olla. Ei ole päivittynyt ihan viime vuosina. Ja nyt tarkistaessani, oli kokonaan poistettu tämä blogi.
 78. Pyry Suonsivu. Raahelainen lääkäri kirjoitti rohkean tuntuisesti lääkäri Antti Heikkilää myötäilevää tarinaa, kunnes rohkeus petti ja lopetti kirjoittamisen tykkänään.
 79. Raakaravintoa. Oikea raakaravintovalmentaja Mea Salo piti tässä paikassa blogia. Ei löydy enää.
 80. Raakaruoka. Tässä blogissa kunnioitettiin raakaravintoa. Kirjoittajina Elina ja Ulla, jotka ovat terveystutkijoita ja laajapohjaisesti ravitsemuksesta kiinnostuneita. Blogia ei enää löydy.
 81. Ravintomedia. Mahtipontisen bloginimen taakse kätkeytyi nuori ravitsemustieteen opiskelija, Juuso Reinikainen. Ei näy enää.
 82. Ravitsemusuutiset. Janne Huovila perusti aikoinaan todella hienon “lehden”, jossa oli tutkittua ravitsemustietoa tuoreeltaan. Ollut kuolleena jo jonkin aikaa.
 83. Roskatiede. Blogi, jota minä en suostu suosittelemaan. Ehkä joku meistä lukee tällaista roskaa? Taitaa olla kuollut.
 84. Run to the hills. Tämäkin äiti juoksee, mutta ei enää kirjoita tätä blogia.
 85. Safkatutka. Tarjosi aiemmin uutta tietoa terveydestä, ravinnosta ja hyvinvoinnista. Muuttui sitten pelkäksi nettikaupaksi.
 86. Saska Tuomasjukka. Vihreiden toivo Paimiossa kirjoitti välillä ravitsemuksesta. Aavistuksen kallellaan siihen suuntaan, että valtion sapuskat eivät ole parhaat mahdolliset. Harvardin suunnasta saadaan apua ja tarvittaessa löytyy ymmärrystä vaihtoehtoisillekin ravintoratkaisuille. Löysi sitten järkevämpääkin tekemistä kuin bloggaamisen.
 87. Sata paria lenkkareita. Polkujuoksijan kivet ja kannot. Lopettanut.
 88. Searching for a better life. Tuore blogi elämäntaparemontista, laihdutuksesta, ruuasta, liikunnasta ja kaikkiin niihin liittyvistä onnistumisista ja vastoinkäymisistä. Blogi on poistettu.
 89. Stop dreaming, start doing. Eerika Heininen. Psykologi treenaa. Mitähän siitäkin tulee? Ei tullut mitään.
 90. Suksenjälkiä lumessa. Maastohiihtäjä Silja Tarvosen kuulumisia. Piilossa/Kuollut tällä hetkellä.
 91. Swanfly. Nuori nainen kirjoitti viisaasti ravinnosta. Hän oli löytänyt paljon hyvää rasvoissa ja proteiineissa. Ai, että minä tykkäsin tästä blogista! Ja nyt sitä ei enää ole…
 92. Sweetest Sisters. Kaksi syömishäiriöistä siskoa purki tuntojaan blogiin. Sisältövaroitus oli aikoinaan paikallaan! Oli nimittäin aika rankkaa tekstiä. Sitten blogi kuoli. R.I.P.
 93. Syöpäläinen. Haiman NET-kasvaimeen sairastuneen kolmen pienen lapsen isän huumoripitoinen matka elämänsä parhaaseen kuntoon. Poistunut.
 94. Taikametsä. Ihmeelliseen ja värikkääseen taikametsään meidät vie nuori, tuntematon nainen. Tarinaa on ravintolisistä, raakaravinnosta ja kosmetiikasta. Ei löytynyt enää.
 95. Takomorunners Panu. Hassua juoksutouhua. Blogi on poistettu.
 96. Terve! Professori Pentti Huovinen kirjoitti täällä terveydestä. Virallisesti. Harvoin. Lopulta ei ollenkaan.
 97. The World is a Tragedy – Terveesti. Täällä nimetön jimmy-kuka-lie kirjoitti viisaan tuntuisesti ravitsemuksesta. Kunnes hänen bloginsa eräänä synkkänä ja tuntemattomana päivänä kuoli.
 98. Toe Hold. Jussi Riekki on siirtynyt toista blogia kirjoittamaan ja tappanut tämän blogin.
 99. Treeni ja ruokavalio. Tuntematon kirjoittaja (Laukkanen?) eli kalorivajeessa, vähillä hiilihydraateilla ja harjoitteli varsin ahkerasti. Miten hommat sujuvat? Aika vaikea tietää kun tuhosi bloginsa.
 100. Tuntija. Terveys- ja luontaistuotealan blogi, jota ylläpitää Luontaistuntija-ketju. Ei taida enää löytyä tätä?
 101. Vale. Tässä blogissa ei ehkä kerrottu valheita. Sen sijaan blogista löytyi ihan oikeasti järkeväntuntuista tajunnanvirtaa raakaravinnosta, superfoodeista ja muusta jännästä ruokaan liittyvästä. Vahinko kun blogia ei enää ole.
 102. Vyötärö esiin kiitos! Opiskelijatyttö, joka ei ole koskaan ollut tyytyväinen vartaloonsa ja toivoo siihen nyt muutosta, on aikeissa jättää leivän pois ruokavaliosta. Mitähän siitäkin tulee? Tällä hetkellä blogia ei ole olemassa.
 103. Vähähiilihydraattinen ruokavalio. Ylipainoinen mies on vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tuloksia alkoi näkymään, mutta sitten tulikin kiire haudata blogi. Miksi?
 104. Yksterveysblogi. Tämä oli yksi terveysblogi monien muiden joukossa. Raakaravinnon puolesta puhuttiin aika vahvasti. Otti ja lopetti eräänä mahdollisesti hyvin kauniina päivänä.

 

Uudelleensyntyneet!
Halleluja! Tänne päätyvät ne harvat terveysbloggaajat, jotka ensin menevät Piiloon, ehkä jopa Kuolevat, mutta aloittavat uudestaan bloggaamisen.
 1. Ravitsemus ja terveys. Jari Ristiranta on ravitsemuksellisista asioista kiinnostunut maallikko. Suosittelen, mutta samalla huomautan siitä, että Jarilla on tapana olla aika ärsyttävä. Kaikki eivät pidä siitä kun joutuu tilille syömisistään. Meni yllättäen piiloon syksyllä 2009, mutta ihmeiden aika ei ole ohi: vuoden 2010 alussa nähtiin blogin syntyvän uudestaan!
Onko vielä muita ravitsemusaiheisia blogeja? Pistetäänkö joku ammattikouluun? Tapetaanko lisää blogeja? Anssi pääsi pois peruskoulusta! Onko eläkeläisenä hyvä olla, Timo?

Julkaisin alunperin 21.11.2006 Veteraaniurheilija -blogissa suosituksi osoittautuneen ravitsemus- ja terveysblogien listauksen. Sitä päivitin monen monta kerta (viimeisin päivitys oli 10.11.2011). Veteraaniurheilija -blogi taisi olla useimpien ykkösvalinta, kun halusi tietää lisää terveydestä ja hyvinvoinnista. Valittiinhan Veteraaniurheilijan blogi vuonna 2010 Suomen parhaaksi terveysblogiksi. Myös vuonna 2011 ykkösenä oli Veteraaniurheilijan blogi! Moni bloggaaja on vuosien saatossa lopettanut ja uusia bloggaajia ilmestyy blogosfääriin harva se päivä. Tältä näytti TOP-10-lista neljä vuotta sitten:

TERVEYSBLOGIEN TOP 10 -LISTA SUOMESSA KESÄKUUSSA 2011

1. Veteraaniurheilija, 2. Aamiainen ruohikolla, 3. Quinoaa!, 4. Ilon pisara, 5. Kukka Laakso. 6. Jussi Riekki.fi, 7. Raikasweb, 8. Urbaani oranki, 9. Hellohelene, 10. Terveellistä elämää

Vuosina 2012-2015 kirjoitin erittäin suosittua terveysblogia Iltalehden blogialustalla. Cision Media ei ota mukaan TOP-listalleen kaupallisilla blogialustoilla toimivia bloggaajia, joten vasta perustettuani lukuisten ystävieni kannustamana uuden Turpaduunari-blogini, pääsin taas listoille ja komeasti pääsinkin! Peräti kolmanneksi!

Cisionin toukokuun blogilistaus kertoo maamme suosituimpien terveysblogien kymmenen kärjen

TO, TOUKO 28, 2015 08:07 CET Ykkössijan vei nimiinsä arkielämän kemikaaleja käsittelevä Kemikaalikimara -blogi

Cisionin toukokuun top-blogilistaus luotasi maamme terveys- ja lääketiedeaiheista blogosfääriä. Tämänkertainen kärkikymmenikkö on aihepiiriltään varsin monipuolinen, sillä mukaan mahtui mm. ravitsemukseen, harvinaisiin sairauksiin, lääketieteen opiskeluun sekä vallitsevien terveyskäsitysten haastamiseen keskittyvia blogeja. Listauksen kärkeen sijoittui Kemikaalikimara , jonka postaukset käsittelevät arjen kemikaalien lisäksi mm. ekologisuuden ja kuluttamisen kaltaisia aiheita. Blogia ylläpitää ympäristönsuojeluun liittyvien projektien parissa työskentelevä kemiantekniikan diplomi-insinööri Anja Nystén, joka on julkaissut aihepiiristä myös kaksi kirjaa. Kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi erityisesti lihaskasvuun, metaboliaan ja ravintoon keskittyvä Lihastohtori sekä mm. suositusta Veteraaniurheilija-blogista tunnetun Christer Sundqvistin uusi Turpaduunari-blogi.

Terveysblogien top 10 -lista Suomessa toukokuussa 2015
(Lähde: Cision Finland Oy)  

1. Kemikaalikimara
2. Lihastohtori
3. Turpaduunari
4. Ravitsemus ja terveys
5. Pöperöproffa
6. HealthBerry
7. Lääketiedettä ja laiskottelua
8. Hankala potilas
9. Roskatiede
10. Terveysblogi

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

About Author

3 Comments

 1. astmt30

  Poliittisesti korrekti aakkostaminen jätti suuresti arvostamani ja suuresti apuna olleen Valtsun ryhmänsä viimeiseksi 🙂 Paljon selvitetty asioita ja lähdeviitteitä runsaasti!

  • turpaduunari

   Parahin kommentoija. Lohduttaako yhtään, että tämä blogiluettelo ei ole vielä lopullisessa muodossaan. Työ on kesken. Valtsu -ystäväni saanee näkyvämmän paikan jossakin vaiheessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *