Valikko Sulje

Tietoa Espoon PESHLA-koulutuksesta 25.-27.8.2023

Tietoa Espoon PESHLA-koulutuksesta 25.-27.8.2023

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

PESHLA-elämäntapaan on mahdollista saada koulutusta 3-4 kertaa vuodessa. Koolla on innostuneen PESHLA-ryhmän lisäksi terveellisestä PESHLA-elämäntavasta kiinnostuneita ihmisiä. Tällä kertaa kokoonnumme Espooseen luonnonkauniiseen Backbyn kartanoon (Bodomintie 37, Espoo). Tällä kertaa teemana on KROONINEN TULEHDUS

Tallinnassa toukokuussa 2023 oli teemana KEHON JA MIELEN YHTEYS TERVEYDESSÄ ja Suonenjoella joulukuussa 2022 oli teemana POSITIIVISUUS JA SOKERITTOMUUS .

Näemmehän Sinut Espoossa?

Sinun kannattaa tulla!

PESHLA-elämäntapaa on tes­tattu ja tutkittu tarkkaan usean vuoden ajan ja olemme toden­neet sen hyväksi elämäntavaksi. Immuunipuolustuksen vahvis­ta­minen, positiivisuus, terveellinen ruokavalio, terveyttä edistävä liikunta, tietopankki suojaravinto­aineista (ravintolisät, vitamiinit ja hivenaineet), hoitoa tukevat laitteet ja menetelmät, vertaistuki ja lupaus pitää huolta toisistamme ovat tärkeitä asioita ja tämän koulutuksen tärkeintä antia. Siihen meitä opastavat pääkouluttajana toimiva biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeankin sairauden keskellä ja osal­listujat saavat konkreettisia työkaluja arjen pyörittämiseen sairastelun keskellä siellä kotona. Omaiset saavat runsaasti vinkkejä ja motivoituvat hankkimaan lisää tietoa ja taitoa. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään muualla kuin näissä PESHLA-koulutuksissa. Koulutus sopii erityisesti sellaiselle, joka ennakko­luulot­tomasti haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa mainiota apua sairauteensa perintei­sillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetel­millä.

Koulutusviikonloppuna on kaikki PESHLA:n osa-alueet mukana. Ajatuksena on, että osal­listuja saisi yleissilmäyksen PESHLA-elämän­tavan suomiin mahdollisuuksiin. Paljon tietoa on tarjolla luentojen ja keskustelujen sekä hoitojen muodossa. Koulutukset pureutuvat PESHLA-elämäntavan yksityiskohtiin: tulehdusta ehkäisevä ruokavalio, positiivinen asenne, omien sairauksien aktiivinen itsehoito, käyttökelpoiset apulaitteet ja -aineet sekä mene­telmät, liikunta lääkkeenä, emäksisyys ja hapen rooli sairauksissa.

Krooninen tulehdus on tärkeä teema. Pitkään jatkuva tulehdus voi ilmetä eri tavoin eri kehon osissa ja se voi olla seurausta monista tekijöistä, kuten epäterveellisestä ruokavaliosta, ylipainosta, stressistä, huonoista elämäntavoista jne. Krooninen tulehdus voi aiheuttaa terveysongelmia ja johtaa monesti vakaviin sairaustiloihin. On tärkeää tunnistaa ja ehkäistä kroonista tulehdusta. PESHLA-elämäntavalla voidaan vaimentaa tulehdusta elimistössä ja antaa toivoa vaikeimmissakin sairauk­sissa.

Turpaduunari-blogista löydät paljon lisätietoa PESHLA:sta.

Hinta 100-340 euroa

PESHLA-koulutuksia on aina järjestetty edulliseen hintaan ajatuksena, että osallistuminen ei ainakaan jäisi kiinni hintatasosta. Tarjolla on nämä alla mainitut maksuvaihtoehdot. Koulutuksien järjestely on aina aika vaativaa puuhaa ja toivon, että hyväksytte maksuihin liittyvät tarpeelliset yksityiskohdat moittimatta niitä liian paljoa. Hintatiedoissa ilmoitettu ”PESHLA-ryhmä” tarkoittaa sitä, että on osallistunut aiemmin PESHLA-koulutuksiin. Haluamme tällä tavalla lisätä yhteen­kuuluvuuden tunnetta ja palkita osallistujia ainakin jossain muodossa, sillä seuravissa koulutuksissa onnistuu uusien osallistujien nousu tähän mukavaan PESHLA-ryhmään.

Vaihtoehto 1. Yöpyminen Backbyn kartanolla perjantaista sunnuntaihin PESHLA-ryhmän jäsenille 290 euroa (11.8.2023 asti, sen jälkeen 50 euron korotus hintoihin lisäjärjestelyjen takia) PESHLA-ryhmään kuulumattomille yöpyminen perjantaista sunnuntaihin maksaa 340 euroa.

Vaihtoehto 2. Luennoille osallistuminen ilman yöpymistä 100 euroa (sitova ilmoittautuminen viimeistään 18.8.2023). Muista vaihtoehdoista voi keskustella (esim. jos tulee vain lauantaina).

Maksu tapahtuu tilille Christerin Akatemia FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH)

Kaikkina päivinä saat etukäteismaksullasi (KIITOS!) kaksi yötä hotellissa, aamiaiset ja lounaat, kiintoisaa terveystietoa, mukavaa seuraa, luontoelämyksiä Espoon maaseudulla, kuuntelet ja keskustelet huippuluennoitsijoiden kanssa, saat laadukkaat yhteenvedot kouluttajien tieto­tarjonnasta, yllätyksiä on myös tarjolla yms. Ilman yöpymistä osallistuville (100 euroa maksaville) on tarjolla samat ihanuudet kuin majoittujillekin, mutta aterioista kuuluu pakettiin vain lounaat.

Paikkoja on rajoitetusti

Ilmoittaudu mahdollisimman nopeasti tähän PESHLA-koulutukseen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaa paikkasi lähettämällä tästä tieto heti pääkouluttajalle biologi FT Christer Sundqvistille (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Hän lähettää sinulle laskun ja toimittaa sinulle samalla lisätietoa tästä koulutuksesta.

PESHLA-koulutuksissa on koettu upea, sydämellinen tunnelma ja konkreettinen, aito tuki sairastuneelle ja hänen omaisilleen toteutuu ainutlaatuisella tavalla.

Tämä PESHLA-ryhmä on hienointa mitä minulle (meille kaikille!) on tapahtunut 40-vuotisen urani aikana terveysvaikuttajana Suomessa. Olen ihan tavattoman innostunut tästä mahdollisuudesta toteuttaa tämä terveyskoulutus Espoossa.

”KROONINEN TULEHDUS”, Espoon PESHLA-koulutus 25.-27.8.2023

Tässä alla tulee alustava ohjelma. Odotan vielä lopullista vahvistusta muutamalta luennoitsijalta.

Perjantai 25.8.2023

 • alkaen klo 15 kirjautuminen Backbyn kartanoon
 • klo 15-16 kokoustilassa vähän terveellistä naposteltavaa ja osanottajien sekä koulutuksen esittely.
 • klo 16-17.30 psykiatri, traumaterapeutti Anssi Leikola luennoi aiheesta ”Traumat ja tulehdus”
 • klo 17.30-19.00 FT Christer Sundqvist kertoo mitä on PESHLA-elämäntapa
 • klo 19-20 omakustanteinen päivällinen kartanon ruokasalissa (lisätietoa ilmoittautuneille)
 • klo 20-21 halukkaille sauna- ja allasosasto sekä kuntosali käytettävissä
 • klo 23 nukkumaan viimeistään

Lauantai 26.8.2023

 • klo 7-8 perinteinen PESHLA-kävely (Christer Sundqvist tietää hyviä reittejä)
 • klo 8-9 aamiainen Kartano-hotellissa
 • klo 9-11.30 PESHLA-terveyskoulutus (kokoustilassa)
  FT Christer Sundqvist luennoi aiheesta ”Kokemuksia PESHLA-elämäntavasta”
 • klo 11.30-12.30 PESHLA-lounas (kuuluu pakettiin)
 • klo 13-14.30 PESHLA-terveyskoulutus (kokoustilassa)
  Ravitsemusterapeutti Marja Ruuti luennoi aiheesta ”Tulehdusta ehkäisevä ruokavalio”
 • klo 14.30-17.00 PESHLA-terveyskoulutus (kokoustilassa)

Lääkäri Xuefei Wu kertoo miten kiinalaisessa lääketieteessä hoidetaan tulehdusta

Parantaja Thor-Fredric Karlsson luennoi aiheesta “100 ajatusta terveydestä”

FT Christer Sundqvist luennoi aiheesta ”Tereveystietoinen elämä”

 • klo 17-19 vapaa-aikaa, sauna- ja allasosasto sekä kuntosali käytettävissä, kartanon tiloissa voi viettää aikaa, kouluttajien kanssa voi ja pitääkin keskustella, ollaan yhdessä, jutellaan ja viihdytään, saadaan hoitoja, ilmoitelkaa toivomuksianne!
 • klo 19-20 omakustanteinen päivällinen kartanon ruokasalissa (lisätietoa ilmoittautuneille)
 • klo 20-22 mahdollisuus laadukkaaseen yhdessäoloon
 • klo 23 nukkumaan viimeistään

Sunnuntai 27.8.2023

 • klo 7-8 perinteinen PESHLA-kävely (Christer Sundqvist)
 • klo 8-9 aamiainen Kartano-hotellissa
 • klo 9-11.30 PESHLA-terveyskoulutus jatkuu
  yli- ja alipainelääketieteen asiantuntija Jarmo Lehtimäki ”Happi ja tulehdukset”
 • klo 12.00 huoneiden luovutus
 • klo 12.30-13.30 Terveysalan yrittäjä Jaakko Myllyniemi luennoi aiheesta ”CBD ja tulehdukset”
 • klo 13.30-14.30 PESHLA-lounas (kuuluu pakettiin)
 • klo 14.30-15 jäähyväiset ja lupaus pitää yhteyttä!

 

PESHLA-terveisin,

Christer Sundqvist

FT, kouluttaja, PESHLA-elämäntavan puolustaja

christer.sundqvist@ravintokirja.fi

040-7529274

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

1 Comment

 1. Paluuviite:PESHLA-juoma – Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *