Valikko Sulje

Ajankohtaista lokakuussa 2016

Päivän terveysmiete (31.10.2016):

“Odottamattoman parantumisen kokeneet olivat niitä ‘hankalia’ potilaita, jotka eivät suostuneet kaikkeen, mitä heitä hoitavat lääkärit heille ehdottivat. He ottivat parantumiseensa aktiivisen roolin. Hankkivat itse tietoa sairaudestaan ja käänsivät ihan jokaisen kiven, löytyisikö sieltä tepsivä hoito esimerkiksi koululääketieteen ulkopuolelta. Avuttomasta potilaasta tuleekin oman sairautensa huippuasiantuntija!” Kelly A. Turner (terveystietoinen syöpätutkija)

Kelly Turner: Yhdeksän paranemisen avaintekijää

Päivän terveysmiete (27.10.2016):

“Tätä minä aina lääketieteessä ihmettelen miten lihavuuden hoitoon voidaan käyttää huumeita, lihavuusleikkauksia, pelkkiä ENE-jauhoja, mutta ei vihanneksia, oliiviöljyä, pähkinää ja kalaa.” Sami Uusitalo (terveystietoinen insinööri)

Päivän terveysmiete (26.10.2016):

“Luusto mahdollistaa liikkumisen käyttäen luita eräänlaisena vipujärjestelmänä, jota hermo-lihasjärjestelmä hallinnoi.”

Liikuntafysiologiaa ammattilaisille

Päivän terveysmiete (25.10.2016):

“Tiivistettynä biohakkerointi on itsensä mittaamisen yhdistämistä kaikkeen, millä voidaan parantaa itsetietoisuutta ja terveyttä.” Jaakko Halmetoja (terveystietoinen biohakkeri)

http://yle.fi/uutiset/3-9247236?utm_content=buffer9da55&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Päivän terveysmiete (24.10.2016):

“Kananmunista saatava D-vitamiinin määrä onkin näin ollen siis korkeampi kuin mitä kananmunalaatikoiden tuoteselosteisiin on merkitty.”

http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/tasta-syysta-kananmunia-kannattaisi-syoda-erityisesti-talvella/6118502#.WA2aYLHdygw.twitter

Päivän terveysmiete (22.10.2016):

“Kun määrää ensin väärän lääkkeen, niin haittavaikutukset saavat asiakkaan tulemaan jatkuvasti uudestaan yksityistetylle vastaanotolle.” Christer Sundqvist (terveystietoinen satiirikko)

T-Studio: urheilu ja doping sekä statiinit ja kansanterveys

Päivän terveysmiete (21.10.2016):

“Kattavan terveyskunto-ohjelman tulisi sisältää hengitys- ja verenkiertoelimistön harjoituksia (kestävyysharjoittelu), vastusharjoittelua (voimaharjoittelu), liikkuvuusharjoituksia sekä neuromotorisia harjoituksia. Fyysisen aktiivisuuden tai liikunnan ja terveyden välinen suhde on kaksisuuntainen, ja se ilmenee terveyskunnon kohentumisena (tai heikkenemisenä). Sukupuoli ja ikä on otettava huomioon, jotta harjoittelu olisi yksilöllistä. Kunnon kehittäminen perustuu elimistön kykyyn sopeutua rasitusärsykkeisiin. Useat periaatteet säätelevät tätä sopeutumista, kuten ylikuormitus, spesifisyys, progressiivisuus, jatkuvuus ja palautuvuus sekä yksilöllisyys.” Liikuntafysiologian perusteet (Fitra, 2016)

Päivän terveysmiete (20.10.2016):

“Luontoyhteydellä on hyviä vaikutuksia niin ihmisen psyykkiseen kuin fyysiseenkin terveyteen. Perimmäinen syy siihen on todennäköisesti evoluutiohistoriallinen: ihminen on kehittynyt ja elänyt suurimman osan lajihistoriastaan luonnon keskellä ja sen ympäröimänä.”

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/pitkaikaisyytta-tukevia-muita-tekijoita/

Päivän terveysmiete (17.10.2016):

“Maailmankirjat sekaisin? Amerikkalaiset ravitsemusterapeutit pitävät hiilihydraatteja vaarallisempana terveydelle kuin tyydytettyä rasvaa. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen Suomesta tykkää tästä. Professori Mikael Fogelholm Suomesta yrittää keksiä selityksiä tälle tyyliin ‘amerikkalainen hiilihydraatti ei ole sama kuin suomalainen hiilihydraatti’. Turpaduunarilla on taas naurussa pitelemistä.” Christer Sundqvist (terveystietoinen terveysvalistaja)

Päivän terveysmiete (14.10.2016):

“Eilen yksi osallistuja kuvasi luentoani sinfoniseksi. Epäselväksi jäi oliko se sinfonista rokkia, metallia vai klassista.” Christer Sundqvist (terveystietoinen turpaduunari)

Päivän terveysmiete (12.10.2016):

“Suomalainen ei maksa mitään mistään minkä ilmaiseksi on tottunut saamaan. Moni yrittäjä on tämän asian takia kriisissä kun pienille lähetetyille laskuille ei riitä ymmärrystä ja/tai lopetetaan palvelun hankkiminen sen osoittauduttua maksulliseksi, vedotaan kaiken maailman syihin ettei tarvitsisi maksaa tiedosta jne. Haetaankin sitten tieto sieltä mistä sen ilmaiseksi saa (Google tarjoaa ‘ilmaista’ tietoa??), laadusta välittämättä, kunhan saa sen ilmaiseksi! Kaikkea tietoa ei todellakaan voi jakaa ilmaiseksi. Sellainen toiminta ei elätä ja pahimmillaan jaettu tieto aiheuttaa vielä kaikenlaisia hankalauuksia yrittäjälle/asiakkaalle. Mitä tietoa haluatte jaettavan ilmaiseksi? Miksi ihannoidaan sellaisia henkilöitä, jotka hakkeroivat itsensä maksullisille sivuille ja jakavat siellä olevan tiedon ilmaiseksi ystäväpiirilleen? Onneksi on kuitenkin aika paljon niitä, jotka ymmärtävät maksaa koska saavat hyvää tietoa. Sanokaa nyt jotain! Hyvistä kommenteista ja muista yhteydenotoista asian tiimoilta saatan maksaakin jotain!” Christer Sundqvist (terveystietoinen heppu, joka on aika paljon ilmaistietoa aikojen saatossa ihmisille jakanut)

Päivän terveysmiete (11.10.2016):

“Suomen Tukholman suurlähetystössä kymmenien tuhansien savukkeiden pimeää kauppaa. Miten mahdollista, vielä valtion virasto!” Pekka Puska (terveystietoinen eläkeläinen)

Päivän terveysmiete (9.10.2016):

“Mitä vikaa tässä diabeteshoidossa on? 38 päivän jälkeen tyypin 2 diabetes on remissiossa kun aloitetaan sokereita rajoittava ruokavalio? Ei enää lääkkeitä ja tyytyväinen potilas.” Christer Sundqvist (terveystietoinen)

Päivän terveysmiete (7.10.2016):

“Luontaistuotefanin mielestä luontaistuotteet ovat nykyaikainen ja kehittyvä ala. He mieluummin käyttävät luontaistuotteita kuin lääkkeitä erilaisten vaivojen hoitoon. Luontaistuotefaneista 72 % on naisia.” Mika Rönkkö (terveystietoinen luontaistuotefani)

Päivän terveysmiete (5.10.2016):

“Parasta mahdollista terveyttä saa seuraavasti: ‘Syö, liiku, nuku ja rentoudu hieman paremmin kuin kaikki muut’.”

Yksinkertaisia terveysvalintoja

Päivän terveysmiete (4.10.2016):

“Marjat, hedelmät, vihreä tee aktivoi autofagiaa. Puhdistetaan haitallisia aineita soluista.”

http://yle.fi/uutiset/3-9206454

Päivän terveysharhautus (3.10.2016):

“Elä tylsää elämää.” Per-Henrik Groop (tervesharhainen diabetestutkija)

http://www.iltalehti.fi/diabetes/2016092922356055_di.shtml

Lisää ajankohtaista täältä: