Valikko Sulje

Viikoittaisia terveysohjeita sinulle

terveysohjeet sinullekin

Viikoittaisia terveysohjeita sinulle

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Palautetta terveysohjeiden lukijoilta

“Kiitos vinkeistä” Anneli

“Olen iloinen näistä terveysohjeistasi.” Mika

“Palautumisjuomat parhaita. Ovat vaan hiton kalliita.” Sinikka

“Laitan tässä positiivisen palautteen, kun koen ammentaneeni erittäin paljon arvokasta tietoa sinulta.” Jukka

“Asiat etenevät. Toivottavasti elämä voittaa!” Jorma

“Miten nämä terveysohjeet voivat olla näin edullisia?” Seppo 

 

Edullisia terveysohjeita

Miten nämä terveysohjeet voivat olla näin edullisia? kysyy Seppo. Tätä on muutama muukin ihmetellyt. En minä osaa tähän muuta sanoa kuin, että kaiken arvokkaan terveystiedon ei tarvitse maksaa hirmu paljon. Niin kauan kuin olen näitä terveysohjeitani julkaissut (vuodesta 2014 lähtien), olen pyytänyt niistä 20 euron vuosikorvauksen vaivan palkkana. Kahdella kympillä saa 52 terveysohjetta. On ne aika edullisia.

Minä tykkään yllättää! Edullisen hinnan lisäksi terveysohjeet ovat yllättävän laadukkaita. Minusta on mukava antaa tilaajille runsaasti vastinetta rahoille. Minulla on joitakin tilaajia, jotka kertovat terveysohjeitani lukeneensa ja noudattaneensa koko niiden olemassaolon ajan. Huikeaa!

Edullisiksi terveysohjeet osoittautuvat, kun voin kertoa niiden ideoinnin perustuvan koko aikuiselämäni aikana keräämääni tietoon ihmisen terveydestä. Lääkäri Matti Tolosen kanssa on ollut tapana kilpailla kuka on Suomen innokkain terveystiedon kerääjä. Vaikea sitä on mitata kuka on eniten kerännyt terveystietoa, mutta aika tasaväkinen kisa siitä tulisi. Terveystietoa olen kerännyt oltuani yhteistyössä muitten terveysvaikuttajien kanssa. Heiltä olen saanut tutkimustietoja jopa kokonaisia kirjoja joko ilmaiseksi tai hyvin edullisesti. Terveystoimittajana saan valtavasti tietoa eri kanavista harva se päivä. Hyödynnän tätä materiaalia aika usein. Omistan valtavasti terveyskirjoja, tutkimusraportteja, olen laatinut terveysasioista yksityiskäyttöön laajoja yhteenvetoja ja julkaissut toistakymmentä terveyskirjaa. Näistä kaikista maailman parhaat terveysohjeet muodostuvat. Selkokielellä. Käytännön ohjeita tarjoten. Omaa ideointia on ihan riittävästi etkä saa minua kiinni toisten tietojen suorasta kopioinnista.

Terveysohjeeni käsittelevät tasapuolisesti terveyden kaikkia osa-alueita. Vuoden kierto näkyy niissä sillä tavalla, että esimerkiksi kesällä on käsittelyssä kesäisiä terveysteemoja ja kevät tietää terveystietoisuuden heräämistä yhdessä luonnon kanssa.

Lapsellisesti ajattelin, että pyytäessäni terveysohjeistani näin edullisen hinnan, saan runsaasti tilauksia. Ei se näin mennyt. Yhä edelleen monta miljoonaa suomalaista on jättänyt terveysohjeeni tilaamatta vaikka ne saisi 20 euron vuosimaksulla sähköpostiinsa kerran viikossa. Eivät ehkä koskaan ole kuulleetkan, että joku julkaisee tällaisia terveysohjeita? Nyt pistän Suomen ja suomalaiset sekaisin:

Erikoistarjous: Uusille tilaajille viikoittaiset terveysohjeeni vuoden loppuun asti 10 eurolla!

Lue vielä kerran: 10 eurolla viikoittaiset terveysohjeeni vuoden loppuun asti! Uusille tilaajille!

Tehkää näin:

Maksakaa 10 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoittakaa viestikenttään sähköpostiosoitteesi (jotkut pankkiohjelmat eivät hyväksy @merkkiä, korvatkaa se jollain muulla merkillä). Voitte myös maksaa MobilePay-ohjelmalla (0407529274). Saatte 26 terveysohjetta viikon välein. Hienoja terveysohjeita!

Mikäli sinua arveluttaa maksaa 10 euroa suoraan Akatemia tililleni, voidaan sopia myös muista maksutavoista.

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ja 2023 – kerää koko sarja! Erillistä pientä korvausta vastaan voit saada koosteen kaikista terveysohjeista (445 kpl) tai esimerkiksi kaikki vuoden 2023 aikana toistaiseksi ilmestyneet loistavat terveysohjeet.

Haluan tehdä suomalaisista terveystietoisia kansalaisia, joita kiinnostaa koko ajan oppia lisää terveydestään. Haluan, että olet oman terveytesi paras asiantuntija. Se onnistuu lukemalla viikoittaiset terveysohjeeni ja (tämä on tärkeää!) soveltaen niitä sitä mukaa kuin ne sopivat sinulle.

Yllättäkää minut tilaamalla tänään viikoittaiset terveysohjeet kokeeksi 10 eurolla!

Viimeisin terveysohje on tässä

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: LUONTAISIA PALAUTUSJUOMIA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 445. ja tämän vuoden 26. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilausmaksun maksaneille.

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 445
Jakelupäivä keskiviikkona 28.6.2023

LUONTAISIA PALAUTUSJUOMIA

Liikuntaa harrastava huomaa kesällä, että juomiseen on kiinnitettävä paremmin huomiota. Tässä muutama luontainen palautusjuoma.

Vesimelonissa on nimensä mukaisesti paljon vettä. Siksi hyvä vinkki on syödä kylmänraikkaita vesimelonin paloja liikunnan jälkeen. Oivallisen palautusjuoman saa heittämällä vesimelonin palaset tehosekoittimeen. Lisätään vähän korianteria, minttua tai muita tuoreita mausteyrttejä makua antamaan sekä vähän suolaa vielä joukkoon. Jos halua oikein viileän juoman voi heittää joukkoon vielä vähän jääpaloja. Hyvää tulee!

Luonnon omia tehonesteyttäjiä ovat kookosvesi ja aloe vera. Kookosveden terveys- ja nesteytysominaisuuksia on testattu tieteellisesti ja todettu hyviksi. Kookosvesi voi auttaa nesteytyksessä, diabeteksen hoidossa, sydänterveydessä, painonhallinnassa, ruoansulatuksessa ja ruoan imeytymisessä. Kookosveden vaikutus on samantyyppinen kuin monilla urheilujuomilla. Kookosvettä on käytetty sairaaloissa tiputusnesteenä, koska se on luonnostaan steriiliä ja sen kemiallinen koostumus vastaa ihmisen veriplasmaa. Kookosvettä saa ostaa luontaiskaupoista ja sitä löytyy myös monesta ruokamarketista.

Aloe vera on miellyttävän makuista. Aloe vera -kasvista puristamalla saatavaa juomaa pidetään yleisesti terveyttä edistävänä. Todennäköisesti terveysarvot selittyvät saponiineilla, jotka auttavat suolistoa pysymään paremmassa kunnossa. Monet aloe veraan liittyvät terveysväitteet saattavat olla yliampuvia mainosväitteitä, mutta nesteytykseen se käy mainiosti ja moni tosiaankin kertoo vatsantoiminnan parantumisesta. Aloe vera -juomaa löytyy ihan lähikaupasta.

Valtavan hyvän treenijuoman saa hunajasta. Lämmitä varovasti (ei yli 40 astetta) vettä, johon sekoitat hunajaa oman maun mukaisesti (ei kannata tehdä liian makeaa!). Hieman suolaa lisäksi ja hunajavesi toimii erinomaisen virkistävänä palautusjuomana treenin jälkeen. Tutkimuksissa on ilmennyt, että hunajavesi auttaa palauttamaan kehon neste- ja energiatasapainon.

Vesimelonia, kookosvettä, aloe veraa ja hunajaa hankintalistalle!

……….

 

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *