Valikko Sulje

Puhtaus on puoli ruokaa

Puhtaus on puoli ruokaa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

 

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: PUHTAUS ON PUOLI RUOKAA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 468. ja tämän vuoden 49. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilausmaksun maksaneille ja sosiaalisessa mediassa satunnaisesti.

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 468
Jakelupäivä maanantaina 4.12.2023

PUHTAUS ON PUOLI RUOKAA

”Puhtaus on puoli ruokaa” sanotaan, kun halutaan korostaa hygienian ja puhtauden tärkeyttä ruoanvalmistuksessa ja ruokailussa. Tämä sanonta viittaa siihen, että asianmukainen hygienia ruoan käsittelyssä ja valmistuksessa on olennaista ruoan turvallisuuden ja terveellisyyden kannalta.

Puhtaudella tässä yhteydessä tarkoitetaan paitsi ruoan fyysistä puhtautta, myös sitä, että ruoanvalmistuksessa tulee noudattaa asianmukaisia hygieniakäytäntöjä, kuten käsihygieniaa ja puhtaiden välineiden käyttöä. Ruoanvalmistusolosuhteiden tulee olla hygieenisiä, jotta ruoka ei altistu bakteereille tai muille taudinaiheuttajille.

Hyvän hygienian ylläpitäminen on keskeistä pitkän ja terveellisen elämän kannalta. 1800-luvun keskivälistä lähtien parantunut hygienia on ollut merkittävä tekijä keskimääräisen eliniän nousussa.

Seuraavat seikat voivat auttaa ylläpitämään hyvää hygieniaa ja edistämään terveyttä:

— Käsihygienia (Pese kätesi säännöllisesti saippualla ja vedellä, erityisesti ennen ruokailua, ruoanlaittoa tai koskettamista kasvoihin. Tämä vähentää taudinaiheuttajien leviämistä ja suojaa infektioilta)

— Puhtaus kotona (Pidä kodin pinnat puhtaina, sillä puhdas koti vähentää mikrobien leviämistä)

— Henkilökohtainen hygienia (Pidä huolta henkilökohtaisesta hygieniasta, kuten suihkussa käymisestä päivittäin ja puhtaiden vaatteiden käytöstä. Tämä auttaa vähentämään haitallisten mikrobien kasvua iholla)

— Riittävä ravinto (Syö terveellistä ja monipuolista ruokaa, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Tasapainoinen ruokavalio vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan tauteja)

— Riittävä uni ja liikunta (Huolehdi riittävästä unesta ja säännöllisestä liikunnasta. Ne ovat tärkeitä terveydellemme ja voivat auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää)

Tällä viikolla muistamme, että hyvä hygienia on tärkeää terveyden ylläpitämisessä ja voi auttaa pidentämään elinikää terveellisten elämäntapojen ohella.

Lue lisää!

…………..

Nyt on oikea hetki uudistaa terveysohjeiden tilaus!

Nyt on oikea hetki tilata viikoittaiset terveysohjeet ystävällesi vuodeksi 2024!

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan tai ystävän sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoite (jotkut pankkiohjelmat eivät hyväksy @merkkiä, korvaa se jollain muulla merkillä). Voit myös maksaa MobilePay-ohjelmalla (0407529274).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 ja 2024 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *