Ajankohtaista marraskuussa 2016

Päivän terveysmiete (29.11.2016):

”Itseopiskelu on miltei pakollista, koska lääkärit eivät osaa hoitaa tätä sairautta.”

https://kodintuntu.blogspot.fi/2016/11/kilpirauhasen-vajaatoiminnasta-sen.html

Dagens hälsosamma tanke (25.11.2016):

”I dagens läge sprider sig LCHF-tänket över landet, via medias intresse och spontant mellan människor. Det finns mängder av skäl till varför detta sker och alla har med förbättrad hälsa hos flertalet att göra. En del förbättringar kommer efter månader eller veckor. Men sedan finns det en grupp människor där förbättringen är mätbar inom något dygn efter att man börjar en strikt LCHF-kost. Det är hos de sockersjuka, diabetiker typ 2! Så snart man slutar ladda blodet via blodsockerhöjande mat så är merparten av problemet löst. Blodsockret sjunker spontant och du kan/skall gradvis minska din medicinering.”

Sockersjuka, svårare än så är det inte

Päivän terveysmiete (23.11.2016):

”Hyvin suuri triglyseridi-rasvojen pitoisuus tiedetään akuutin haimatulehduksen riskitekijäksi, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan riskit saattavat suurentua jo tiedettyä alhaisemmilla triglyseriditasoilla.”

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/duodecim/triglyseridi-rasvat-luultua-pahempi-haimatulehduksen-riskitekija

Turpaduunarin kommentti: Artikkeli jättää kertomatta mikä yleensä aiheuttaa triglyseridi-rasvojen lisääntymisen. Tiedätkö sinä?

The healthy thought of the day (22.11.2016):

”Free radicals do a lot of damage to our bodies because they don’t actually like being free, much preferring to bond with other substances. They can latch onto almost anything—blood vessels, facial skin, or nerve cells—causing inflammation of the blood vessels (vasculitis), aging of the skin, or nerve disease. That’s why you should always close the bottle or container of olive oil carefully after use and keep it in the fridge.” Source: Giulia Enders: GUT – The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ (2015)

Päivän terveysmiete (21.11.2016):

”Ravintolisiin sisältyvän pienemmän voittopotentiaalin vuoksi ravintolisien valmistajilla ei ole yhtäläistä mahdollisuutta rahoittaa kalliita tutkimuksia kuin lääketehtailla. Siksi tieteellistä näyttöä ravintolisien tehosta ei ole helppo kerryttää.”

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/onko-ravintolisista-mitaan-hyotya/

Päivän terveysmiete (20.11.2016):

”Ruokavalion hiilihydraattien rajoittaminen on kaikkein tehokkain menetelmä (paastoa lukuunottamatta) seerumin triglyseridien alentamiseksi ja HDL (hyvän) kolesterolin kohottamiseksi.”

Insuliiniresistenssi – kaikkien elintasosairauksien äiti, osa 5

Päivän terveysmiete (19.11.2016):

”Kaikki tyypin 2 diabeetikot ovat insuliiniresistenttejä, ovat luultavasti olleet jo pitkään ennen sairastumistaan ja vain sisään tulevan hiilihydraatin vähentäminen korjaa oikeaa syytä eli liian korkealla olevaa insuliinia. Insuliiniresistenssiä ei korjata lisäämällä insuliinia! Se on sama kuin heittäisi bensaa liekkeihin.”

http://turpaduunari.fi/insuliiniresistenssi-kaikkien-elintasosairauksien-aiti-osa-5/

Päivän terveysmiete (18.11.2016):

”Uskaltaako lääkäri ehdottaa Alzheimerpotilaalle paljon rasvaa ja vähän hiilihydraatteja sisältävää ruokavaliota menettämättä lääkärinoikeuksiaan?” Christer Sundqvist (terveystietoinen elämän pohdiskelija)

Alzheimer’s disease found to be a diabetic disorder of the brain

Päivän terveysmiete (17.11.2016):

”Maitotuotteiden nauttimista on mahdollisesti syytä harkita, mikäli on uskomista tähän tuoreeseen tieteelliseen koosteeseen. Terveellistä tuntuu olevan maitotuotteiden nauttiminen noin ylipäänsä kunhan välttää kevyttuotteiden nauttimista.”

http://advances.nutrition.org/content/7/6/1026.full.pdf

Päivän terveysmiete (13.11.2016):

”Jännästi on sokeritauti muuttumassa liikunnanpuutossairaudeksi?” Sami Virtanen (terveystietoinen pohdiskelija)

http://www.iltalehti.fi/terveys/20161113200026516_tr.shtml

Päivän terveysmiete (11.11.2016):

”Jotta lääkkeiden ja ruokavaliomuutosten tehoa voitaisiin vertailla viimeisen päälle tieteellisesti, olisi tietenkin tehtävä satunnaistettuja tutkimuksia, joissa lääkkeitä ja ruokavaliota verrattaisiin keskenään sairastumisfrekvenssiä seuraten. Sellaisia tutkimuksia ei kuitenkaan ole, ja tuskin tuleekaan. Siten on tyydyttävä siihen, mitä on tarjolla.” Reijo Laatikainen (terveystietoinen ravitsemusterapeutti)

http://www.pronutritionist.net/2016/11/ottaisiko-laakkeen-ruokavalion/

Interesting thought (10.11.2016):

”People with Familial Hypercholesterolemia (FH) should ideally be given medication (if anything existed) to stimulate cholesterol production within the cell, so that the cell would at least get the vital cholesterol it needs, even when it couldn’t get it from the blood stream.”

Familial Hypercholesterolemia (FH)

Päivän terveysmiete (8.11.2016):

”Ruokavalio on kuningas. Ravintolisä hyvä renki.” Mika Rönkkö (terveystietoinen toiminnanjohtaja)

Päivän terveysmiete (7.11.2016):

”Elämääsi tehdään päivä kerrallaan. Elämäsi käsikirjoitus määrittää, millaisia tilanteita eteesi tuodaan, millaisia tunteita nostetaan esiin ja millainen kuva sinusta tälläkin viikolla halutaan muille välittää.” Christer Sundqvist (terveystietoinen elämän pohdiskelija)

Päivän terveysmiete (6.11.2016):

”Tuhannet ihmiset noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota, ja lääkäriyhteisöstä valtaosa etsii haittoja. Mitään ei ole löytynyt. Tämä on vakuuttava, todennäköisesti kiistaton, hatara todistuskappale sen puolesta, että nämä vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat turvallisia. Joten me olemme kaikki osallisina käynnissä oleviin tutkimuksiin.” Richard Feinman (terveystietoinen professori Jimmy Mooren ja Eric Westmanin kirjassa)

”Thousands of people are on low-carb diets, and with a substantial part of the medical community looking for harm, none has been found. This is strong, probably irrefutable, anecdotal evidence that low-carb diets are safe. So, we’re all engaging in doing the experiments.” Dr. Richard Feinman

Päivän terveysmiete (5.11.2016):

”Lääkealan yritykset jakavat rahaa aika estottomasti. Vaikea siinä on lääkärin olla tarttumatta tilaisuuteen. Lääkäreitä on liian helppo lahjoa.”

Christer Sundqvist (jonkinlainen terveystietoinen ajattelija)

Äsken tuli eräältä asiantuntijalta tällainen ikävä viesti:
”Lääkeyritysten julkaisemista listoista paljastuu, että useat lääkärit ovat saaneet viime vuonna yli kymmenen tuhatta euroa lääkeyrityksiltä. Yksittäinen diabeteslääkäri oli saanut viime vuonna eri lääkeyrityksiltä yli 65 000 euroa.
ei muuta kuin hiilareita napaan.. yllättäen statiiniklaani ei halunnut nimiään julkisiksi sidoinnaisilmoituksiin ”

Päivän terveysharhautus (4.11.2016):

”Fogelholm kehottaa välttämään etenkin lisättyä sokeria.”

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-2000001945172.html

Profeetta puhuu tässä ajattelemattomasti lisätystä sokerista ja siitä sokeririippuvuudesta jää tosi outo käsitys (tiedekirjallisuus välillä orjuuttaa meidät sellaiseen putkiaivoisuuteen että oikein hävettää profeetan puolesta). Millä tavalla profeetta aikoo erottaa lisätyn sokerin luontaisesti tuotteessa olevasta sokerista? Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen vahvistaa näkemykseni puolittain vahingossa sanoessaan näin oman liittonsa näkökulmasta:

”Pakkauksissa kerrotaan sokereiden kokonaismäärä, joka voi olla luontaista tai lisättyä sokeria. Niitä ei voida erottaa toisistaan edes analyyseillä.”

Minun mielestäni pitäisi myöntää, että sokeri sekä lisättynä että luontaisesti siinä tuotteessa muodostaa terveysriskin. Turvaraja sokerille voisi olla alle 10 prosenttia niin kuin WHO ohjeistaa. Jäljelle jää vielä nautittavaksi muita arvokkaita hiilihydraatteja yllin kyllin.

Vanha hieman epätäsmällinen sanonta kuuluu:

”Sokeri juoksee, maito- ja hedelmäsokeri hölkkää, tärkkelyksen sokeri kävelee ja kasvisten hiilihydraatti matelee.”

Madellaan eteenpäin terveyttä kohti.

Päivän terveysmiete (3.11.2016):

”Lääkesuosta voi nousta terveen kirjoihin.” Hanna Huttunen (terveystietoinen kirjailija, teoksessaan Kiputus – Fibromyalgiasta vapauteen)

http://turpaduunari.fi/fibromyalgiasta-vapauteen/

The healthy thought of the day (2.11.2016):

”Higher carbohydrate intake was associated with higher risk of diabetes in obese participants, but not in non-obese participants.”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4847888/

Päivän terveysmiete (1.11.2016):

”Isot virvoitusjuomayhtiöt sponsoroivat tutkimustyötä, jolla voidaan pimittää tietoja terveysriskeistä. Riippumattomasti tehdyt tutkimukset kertovat ihan toisenlaista tarinaa. Tämä raivostuttaa!” Christer Sundqvist (terveystietoinen ajattelija)

http://www.nytimes.com/2016/11/01/well/eat/studies-linked-to-soda-industry-mask-health-risks.html

Lisää ajankohtaista täältä: