Valikko Sulje

Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2019

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Suomen tärkein terveysvaikuttaja 2019 on nyt valittu

Viime vuoden tärkein terveysvaikuttaja oli Anni Sirviö! Onneksi olkoon!

On taas se aika vuodesta, jolloin äänestäjät valitsevat Turpaduunarin terveysblogissa vuoden tärkeimmät terveysvaikuttajat. Äänestys päättyy maanantaina 20.1.2020 klo 20:20, jolloin julistetaan mielenkiintoisen terveysvuoden 2019 tärkeimmät terveysvaikuttajat.

Kilpailu on järjestetty aiemminkin (2016, 2017 & 2018) ja se on kerännyt aika paljon huomiota. Voit äänestää niin monta kertaa ja niin monia terveysvaikuttajia kuin haluat. Perustele kuitenkin valintasi. Viime vuonna lääkäri Antti Heikkilä sai eniten ääniä.

HUOMIO: 4.1.2020 tuli ilmoitus, että Antti Heikkilää ei saa äänestää. Hänen äänensä on mitätöity.

Äänestä näin

 1. Anna äänesi ja perustelusi mieluusti sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi
 2. Saan äänimäärät ja perustelut poimittua myös tämän artikkelin kommenttiosiosta
 3. Omasta Facebook-profiilistani osaan myös etsiä äänet ja perustelut
 4. Muut keinot ovat epävarmoja

Teen säännöllisiä päivityksiä äänestystilanteen kehittymisestä aina kutkuttavaan loppuun asti! Hyviä äänestyksiä ja kivoja perusteluja, kiitos!

Lopullinen äänestystilanne 21.1.2020 klo 10:30

 

 

Ääniä Nimi
533 Anni Sirviö
203 Minna Nurmi
201 Fredu Sirviö
138 Muutos-valmennus
114 Maria Nordin
89 Juha Jäntti
76 TerveysSummit
65 Susanna Tanni
42 Tomi Kokko
36 Christer Sundqvist
32 Erja Tamminen
29 Jakob Valdma
24 Olli Posti
23 Ville Pöntynen
19 Paula Heinonen
11 Marjo Urbanski
10 Sakari Peltola
9 Tommi Kangas
9 Nina Saine
9 Olli Sovijärvi
8 Pauliina Aarva
7 Karita Aaltonen
6 Markus J Rantala
5 Ari Kaihola
5 Ilona Ritola
5 Virpi Mikkonen
5 Taija Somppi
5 Erkki Antila
5 Marja Ruuti
4 Johanna Koivu / KoivuTV
4 Karita Tykkä
4 Nina Laurell
3 Aaro Helander
3 Altti Parviainen
3 Elias Jaakkola
3 Jan Sundell
3 Matti Tolonen
3 Merja Lindström
3 Olli Polo
3 Sami Sundvik
3 Timo Kuusela
3 Juhana Harju
3 Tapani Lahti
2 Sisäilmalupaus – kampanja
2 Arjen kemikaalit, uhka terveydelle?
2 Kaisa Jaakkola
2 Kylli Kukk
2 Maikki Marjaniemi
2 Mika Rönkkö
2 Mikko Ahonen
2 Paul Clayton
2 Pequ Nieminen
2 Teemu Syrjälä
2 Timo Lehto
2 Tuomas Helkala
2 Virpi Raipala-Cormier
1 Jaakko Halmetoja
1 Yazka Love

Christer Sundqvist

turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtoricropped-christer-sundqvist.jpeg

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

377 Comments

 1. Kimmo Kovalainen

  Minna Nurmi. Tuo suomeen ensimmäisten joukossa medicalmedium- oppia ja täten on vuoden terveysvaikuttaja.

 2. Henna

  Niinkuin monet ovat jo todenneet, tämän vuoden terveysvaikuttajan pystin todella ansaitsee Minna Nurmi. Tuo rohkeasti Suomeen medical medium oppia, ja kertoo erittäin hyvin esim. kroonisista sairauksista ja niitä eheyttävistä ruokavalioista. Mahtavia reseptikirjoja smoothieista ja perunoista. Pirteä ja rohkaiseva ihminen.

  • Kaisla

   Minna on ihana, ääni siis hänelle. Minna on ihmisenä rehellinen ja hänen oppinsa tulee medical mediumista joka valtaa suomea koko ajan. Toivottavasti pysyvästi.

 3. Nimetön

  Mielestäni Juha Jäntti ansaitsee minun ääneni,häneltä tuntuu saavan avun vaivaan kuin vaivaan. Rauhallinen ja kohtelias.

 4. Jaakko

  Valintani on yksinkertaisesti Minna Nurmi. Perusteluiksi terveellinen elämäntapa ja hän jakaa instagram tilillään materiaali kaikille toisinkuin usealla muulla nämä ovat maksumuurin takana.

 5. Elsi

  Minna Nurmi saa ääneni tänä vuona. Positiivinen terveysvaikuttaja, ottaa asiakkaat aina henkilökohtaisesti. Tekee erinomaisia reseptejä ja antaa treenivinkkejä.

 6. Marika k

  Annan ääneni Muutos-valmennukselle, koska siinä päästään elämäntapamuutoksen tekemisessä oikeiden asioiden ääreen. Ei missään nimessä pikaratkaisu, mutta olen itse kokenut erittäin suuren sisäisen muutoksen viimeisten 9 kk:n aikana. Se näkyy ja tuntuu myös olossa ja painossa.

 7. Tanja Sälevä

  Muutos-valmennus vuoden terveysvaikuttajaksi, koska se tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta pikadiettien sijaan

 8. Tarja

  Muutos – lempeää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, tuloksia tulee kuin itsestään, kunhan on itse sitoutunut ottamaan ohjeita vastaan.

 9. T. Maria

  Äänestän Erja Tammista ja Juhana Harjua, koska he ovat tehneet hienosti tunnetuksi sähkömagneettisten kenttien (kuten langattomien laitteiden ja tukiasemien säteilyn) aiheuttamia terveyshaittoja ja -riskejä maassamme. Juhan Harju tekee lisäksi ansiokasta työtä kirjoittamalla upeasti terveellisestä ja elämän laatua sekä pituutta lisäävästä ravinnosta.

 10. Anita

  Äänestän muutosvalmennusta vuoden 2020 terveysvaikuttajaksi, koska muutosvalmennus on kokonaisvaltainen, laaja, elämän eri alueet huomioiva hyvinvointiprojekti, jonka avulla voin saada aikaan oikeaa, pitkäaikaista ja olennaista muutosta elämään ja sen laatuun..

 11. Senja Rantapelkonen

  Äänestän Muutos-valmennusta vuoden2019 terveysvaikuttajaksi koska siinä edetään mielestäni oikealla tavalla ja pureututaan oikeisiin juttuihin ja ongeimiin.

 12. Nimetön

  Äänestän Muutos-valmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi koska siinä edetään mielestäni oikealla tavalla juuri niihin oikeisiin asioihin paneutuen.

 13. jaana Vanamo

  ÄÄnestän muutosvalmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi. Realistinen, kiihkoton ja, kokonaisvaltainen ohjelma.

 14. Arja Peltokangas

  Äänestän Muutosvalmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi, koska se tekee todella hienoa ja onnistunutta, pitkäjänteistä ja pitkän aikavälin kattavaa työtä terveyden ja hyvin voi niin eteen.

 15. Anne

  Muutos-valmennus. Otetaan ihminen huomioon kokonaisuutena, opastetaan itse soveltamaan terveydelle tärkeitä asioita, eikä vain laiteta kaikkia samaan muottiin.

 16. Tarja Rintala

  Äänestän muutos-valmennusta, koska he tekevät monipuolista, kokonaisvaltaista työtä ihmisten terveiden elintapojen hyväksi..

 17. Seija Tiisjärvi

  Äänestän Muutos-valmennusta. Laaja monipuolinen ohjelma ravinto ,liikunta, rentoutuminen, lepo ym. nämä kaikki perusteellisesti huomioon ottaen.

 18. Maija Vainio

  Äänestän Muutos-valmennusta. Se ottaa monipuolisesti huomioon ihmisen hyvinvoinnin ja antaa selkeitä ja hyvin perusteltuja ohjeita ravinnosta, liikunnasta, levosta, rentoutumisesta, mielialan hoidosta,ym. Valmennuksen kesto takaa sen, että asiaan tulee paneuduttua perusteellisesti. Luennot ovat antoisia ja mielenkiintoisia.

 19. Marita Sulin

  Äänestän Muutos-valmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi koska Muutos-valmennus tekee pitkäaikaista ja vaikuttavaa terveydenedistämistyötä.

 20. Eija Leppänen

  Äänestän Muutos- valmennusta, koska olen löytänyt sen avulla elämääni uuden suunnan ‍♀️☀️

 21. Outi Kahilainen

  Äänestän Muutos-valmennusta, koska se on ainut jossa muutosten tekemiseen ja sisäistämiseen on annettu tarpeeksi aikaa, sekä kokeilemistani ainut jossa pureudutaan ravinnon ja liikunnan lisäksi syvällisesti myös muihin elämän osa-alueisiin, joilla on suoria tai epäsuoria vaikutuksia terveyteen ja painon kertymiseen, kuten hormonaalisiin muutoksiin, stressinhallintaan, lepoon, kehonhuoltoon yms.

 22. Tuula

  Äänestän Virpi Mikkosta! Hänen terveelliset, maukkaat ja persoonalliset reseptit ovat jokapäiväinen iloni. Ja upeat kuvat ovat sielun ruokaa!

 23. Susanna S.

  Maria Nordin ehdottomasti! Hän on tarjonnut helpot avaimet jokaisen omaan paranemiseen. Kiitos upeasta työstäsi ja hyvää energiaa myös tästä eteenpäin!

 24. Tulppu

  Ääni Minna Nurmelle. Innostava, aurinkoinen ja ahkera työntekijä. Ihania keittokirjoja sekä monipuolista valmennusta!

 25. Pirke Kallio

  Minna Nurmi puhtasta ja kaunistavaa ruokaa, ehdottomasti annan ääneni hänelle ja hänen työlleen❤

 26. Kata

  Minna Nurmi!!!
  Kasvispohjaisen ruuan avulla auttaa eheyttämään sekä mieltä että kroonisia sairauksia.

 27. Inna

  Äänestäisin Susanna Tannia. Hän on ollut loistava esimerkki ja monipuolisesti edistää ihmisten terveyttä!

 28. Heidi

  Maria Nordin, koska hänen avullaan löysin DNRS:n mikä on ollut life savier! Maria rohkeasti ja ns.uudella tavalla Suomessa pyrkii auttamaan ihmisiä. Vaikka tietotaito ei ole vielä ihan huippuluokkaa, mutta hänen varsinaiset ajatuksensa terveys haasteista on mielestäni juuri asian ytimessä ❤.

 29. Pia

  Ääni Susanna Tannille. Iso terveysvaikuttaja, lämmin, sydämellinen kaikin puolin huippu. Asian osaava, täydellä sydämellä työssään mukana. ❤

 30. HA

  Ääneni menee Minna Nurmelle, kaunistavalla lifestylelle. Aikaisemmista kommenteista olikin tullut oleellinen tieto selville. Minna auttaa eheyttämään kasvispohjaisen ruokavalion ohella, antaa treenivinkkejä sekä kertoo ja opastaa erilaisista kroonisista sairauksista. Hän osaa perustella kaiken, ja tämä tieto tulee MedicalMedium- opista. Valmentajana erittäin asiantunteva, positiivinen, rohkaiseva, luotettava sekä ainutlaatuinen.

 31. Ally

  Ääni Minna Nurmelle, ja hänen kaunistavalle lifestylelle. Kasvipohjainen ruokavalio, hyvät treenivinkit ja laaja tieto kroonisista sairauksista sekä niiden eheyttämisestä. Minna on aidosti kiinnostunut jakamaan tietoa, esim mm-opista ja tekeekin tätä koko sydämestään. Hän on kirjoittanut kaunistavan oppaan sekä erilaisia reseptikirjoja, joita jokaisen tulisi lukea. Tekee työtä intohimolla!

 32. Piia Pirinen

  Äänet Anni ja Fredu Sirviölle. Korostavat positiivista suhtautumista asioihin ja negatiivisten ajatusten/asioiden ohittamista ja jättämistä huomiotta. Parantaa vointia huomattavasti, kun ei anna ikäville asioille turhaa painoarvoa. ❤

 33. Sari

  Äänestän ehdottomasti Susanna Tannia! Niin laaja ja kokonaisvaltainen tietämys, ihana ja empaattinen, kaiken huomioonottava asenne.

 34. Kaisa

  Minna Nurmi saa ääneni tänä vuona. Positiivinen roolihahmo joka innostaa muita elämään terveellisesti.

 35. Mitja K

  Äänestän:

  Johanna Koivu ja Koivutv
  Marjo Urbanski
  Yazka Love
  Erja Tamminen
  Merja Lindström
  Marja Ruuti
  Erkki Antila
  Olli Polo

 36. Minna

  Anni Sirviö, seuraan häntä instassa ja sai minut ja monet muut positiivisella tsempillään innostumaan uudelleen terveysasioista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

 37. Tahtotilafan

  Äänestän Minna Nurmea. Keho, ravinto ja mieli❤️ Valmentaa intohimoisesti, sekä on OIKEASTI kiinnostunut asioista.

 38. Nimetön

  Ilman muuta Minna Nurmi! Eihän hänen opettamaansa voi epäillä! Mikä sen terveellisempää kuin kasvikset ja hedelmät! Niillä ei vissinä saa tuhoa aikaiseksi!

 39. Tanja Hakala

  Minna Nurmi. Ilman Minnaa en olisi saanut itseäni näin terveeksi ja eheäksi mitä olen nyt. Huikeaa työtä hän tekee ja joskus vielä koko maailma ottaa tiedon vastaan

 40. Raili K

  Äänestän Virpi Mikkosta. Hänen Kiitos Hyvää -kirjansa pelastivat aikoinaan terveyteni ja saan edelleen paljon inspiraatiota Virpin töistä ja ruuista.

 41. Ira Hänninen

  Äänestän ehdottomasti Tomi Kokkoa! Hän on saanut minut ja todella monen muun ihmisen innostumaan ja kiinnostumaan omasta terveydestään kokonaisvaltaisesti ja tekee mielestäni työtä aidosti ja täydestä sydämestään. Hänen taannoista reagointiaan ja kirjoittamaansa vastinetta Antti Heikkilälle voi vaan ihailla. Tomi hoiti hienosti tämänkin homman

 42. KAH

  Ehdottomasti Minna Nurmi! Selvittää ja selittää hyvin kroonisista sairauksista, ja eheyttää näitä ruokavalion avulla.

 43. Nora

  Ääneni menee Minna Nurmelle. Oikeanlaista ruokavaliota kasvispohjalta, sekä paljon nippelitieto sairauksien parantamisesta em.

 44. Nimetön

  Fredu Sirviö. Tyyppi joka tekee mielettömän positiivisella asenteella töitä meidän hyvinvoinnin eteen.

 45. Mikaela Isosalo

  Äänestän Susanna Tannia. Hänellä on loistava asenne, ja jakaa innostusta ja tietoa terveydestä ja ruokavaliosta isolle joukolle! Myös se perustelu, että hänen opit eivät ole ehdottomia, kuten pelkkä keto, vaan äärimmäisen monipuolista ja kokonaisvaltaista!

 46. Minna

  Äänestän Anni Sirviötä vuoden terveysvaikuttajaksi. Itse sain ketokickstartin avulla elämäni takaisin. Kiitos Anni❤️

 47. Emilia Heikkilä

  Äänestän Minna Nurmea. Hän on tuonut minulle tiedon siitä, miten parantua monista kroonisista sairauksista.

 48. Tarja Ryhänen

  Anni ja Fredu Sirviö. Koska molemmilla sydän paikallaan. Tekevät kovasti töitä terveyden eteen.

 49. Lila Anderson

  Vanelja eli Virpi Mikkonen. Ainoa suomalainen kansainvälisellä tasolla toimiva terveellisen ruuan ja hyvinvoinnoin puolesta puhuja ja kirjailija!

 50. Sari Paananen

  Anni Sirviö. Muuttanut aika lailla ihmisten ajatuksia syömisestä ja terveellisestä ravinnosta.

 51. Anna

  Äänestäisin Maria Nordinia. Hän on vaikuttanut todella monen elämään positiivisesti ja on omanlainen tien raivaaja.

 52. Piia Pirinen

  Anni ja Fredu Sirviö saavat ääneni. He ovat saaneet itseni pitämään hyvinvoinnistani parempaa huolta. Nytkin olen 60 tunnin paastolla, joka ei olisi tullut mieleenikään ilman ketoelämää.

 53. Minna Makkonen

  Anni Sirviö, muuttanut totaalisesti oman ajatukseni syömisestä ja puhtaan ruuan merkityksestä!

 54. MJN

  Olisi Antti Heikkilälle ääni mennyt, mutta kun ei voi äänestää, niin sitten seuraavat, Matti Tolonen, Olli Posti, Ari Kaihola, Timo Kuusela ja Christer Sundqvist. Kaikki ovat niitä, jotka ovat osuutensa antaneet omaan terveyteeni liittyen.

 55. hilla

  Erja Tamminen. Hän ansaitsee kiitoksen siitä, että on jakanut asiallista tietoa sähkömagneettisista kentistä ja niiden riskeistä. Olisin jo vuosia käyttänyt langattomia laitteita holtittomasti ilman näitä tietoja ja konkreettisia neuvoja. Kiitos ja ääni myöskin Juhana Harjulle samoista syistä. 🙂

 56. Janne Keskinen

  Äänestän Minna Nurmea, jonka avulla lukuisat suomalaoset ovat saaneet avun mysteerisairauksiinsa.

 57. Tiukunen

  Ääni ehdottomasti Minna Nurmelle! Hänen opettamansa kuulostaa niin järkeenkäyvälle, että eihän tuota voi kukaan kiistää. Sitkeästi tuo asiaa tietoisuuteen, vaikka esim. lääketieteen edustajat lyttää ihan täysillä. Mutta kun hepä ei vielä olekaan perehtyneet asiaan. Harmi.

 58. Anne

  Äänestän Jakob Valdmaa. Syystä, että hän on lannistumatta tehnyt työtä sairauksien elintapahoidon puolesta, unohtamatta kuitenkaan kokonaisvaltaista hoitoa, johon tarvittaessa -mutta vain tarvittaessa -kuuluu lääkkeetkin. Kaikki tieto, mitä Jakob jakaa, perustuu tutkimuksiin. ”Peruuta diabetes”, kirja, jonka hän on kirjoittanut, on loistava perusteos, josta hyötyvät niin kakkostyypin diabeetikot, kuin alan ammattilaisetkin.

 59. Nimetön

  Anni Sirviö. Keto Kickstart valmennuksen pitäjä, saanut paljon aikaan terveysvaikutuksia. Keto Kickstart valmennuksen sivuja päivitetään koko ajan.

 60. Elina T

  Minna Nurmi. Edelläkävijä, jolla on valtavasti tietoa ravinnosta ja terveydestä, eheytymisestä ja parantumisesta ja joka jakaa tietoa inspiroivasti ja positiivisella asenteella.

 61. Tervehtynyt

  Minna Nurmi. Ilolla ja sitkeydellä, halulla auttaa ihmisiä, levittää ja opettaa totuutta, mitä ei vielä moni tiedä, eikä ainakaan halua uskoa todeksi.

 62. TT

  Minna Nurmi, edelläkävijä ravintoasioissa. Jos kaikki noudattaisivat hänen oppejaan, ei olisi paljon sairaita ihmisiä.

 63. Johanna

  Minna Nurmi Ei vippaskonsteja tai notkuvia purnukkarivistöjä vaan järkeenkäypää, loogista, aitoa, konstailematonta, alkujuurille menevää ajattelua, puhetta ja ruokaa.

 64. Anna

  Äänestän Anni Sirviötä. Hän ja miehensä Fredu ovat tehneet positiivisen innostuksen kautta paljon töitä ihmisten hyvinvoinnin eteen tuomalla tietoomme ketogeenisen ruokavalion. Lisäksi jatkuva kehitys ja materiaalien päivitys, sekä uskomaton tsemppi on vertaansa vailla.

 65. Outi Rajala

  Anni Sirviö ja myös Fredu Sirviöllä on terveysvaikuttajina positiivinen asenne, tietämys ja ennen kaikkea innostava tapa saada mukaan muuttamaan elämäntapoja parempaan!

 66. Sara Uusitalo

  Anni Sirviö, positiivisuus, asiakaslähtöisyys ja helppo läheisyyttävyys, kokonaisvaltainen hyvinvointi

 67. Tarja Kupari

  Anni Sirviötä äänestän. Hänen ohjeilla olen onnistunut muuttamaan elintottumuksiani ja samalla laihtunut yli 10 kg. Olen kokeillut lähes kaikkia ja ketogeeninen ruokavalioon perehtyminen onnistui Annin ohjeilla helposti. Suur kiitos hänelle.

 68. Heidi Morelius

  En osaa äänestää yhtä ainoata! He ovat kaikki super inspiroivia! 1. Terveyssummit 2. Maria Nordin 3. Anni Sirviö 4. Karita Tykkä 5. Tomi Kokko 6.Fredu Sirviö 7. Susanna Tanni 8. Olli Posti 9. Olli Sovijärvi 10. Antti Heikkilä

 69. Paula

  Maria Nordin. Hän on avarakatseinen, oivaltava, tutkiva ja niin valoisa ihminen. Ja hänen Eroon oireista -menetelmänsä avulla olen päässyt eroon yliherkkyyksistäni ja muuttunut positiivisemmaksi ja pelottomammaksi ihmiseksi.

 70. Kati Keinänen

  Anni Sirviö ,koska todellakin selvittää asiat perin pohjin, tutustuu tieteellisiin tutkimuksiin sekä on aina kannustava ja aidosti positiivinen työssään ihmisten kanssa.

 71. Aikku

  Äänestän Maria Nordinia, mahtavaa, että hän on koonnut tutkitun tiedon pohjalta verkkokurssin, jolla jaetaan tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sekä keinoja sen saavuttamiseen.

 72. Enin

  Ehdottomasti Maria Nordin! Maria toi kaikkien tietoisuuteen oman mielemme mahtavasta voimasta. Marian harjoituksilla on mahdollista tasapainottaa itseään ja saada oireita helpottamaan. En tiedä onko mitään parempaan ollut hetkeen!

 73. Annukka Suuronen

  Maria Nordin, tuo rohkeasti esille erilaista näkemystä omahoitoon mielen muokkaamisen kannalta.

  Minna Nurmi, tienraivaaja ravintoasioissa, tuo uutta näkemystä kehon tervehtymiseen ravinnon avulla ja tätä kautta myös mielen.

 74. Miia Hänninen

  Anni Sirviö ja hänen miehensä Fredu Sirviö. Positiivinen ja kannustava asenne. Iloisia ja mukaansa tempaavia. Vankka tietotaito, asioiden perustelu

 75. Satu Mäkeläinen

  Anni Sirviö ehdottomasti vuoden terveysvaikuttajaksi. Koska Anni ja miehensä Fredu Sirviö ovat molemmat asialle omistautuneita ja moni on saanut apua. Annilla on positiivinen asenne, rohkea ja mahtava tietämys terveysvaikutuksista.

 76. Annastiina

  Äänestän Minna Nurmea. Hän opettaa hyvin tärkeää, uudenlaista tietoa ravinnosta ja itse olen kokenut hyvin vahvasti että tämä tieto ja ravinto-oppi on ollut parasta minun elimistölleni.

 77. Nimetön

  Anni Sirviö. Ottaa selvää ja kokeilee itse asioita, joista puhuu. Positiivinen ja kannustava ote.

 78. Anu Laine

  Anni ja Fredu Sirviö. Välittäviä, innovatiivisia ja positiivisia terveysvaikuttajia molemmat

 79. Anni

  Maria Nordin. Free to heal-kurssi auttanut todella paljon moneen asiaan, niin fyysiseen kuin psyykkiseen.

 80. Nimetön

  Anni & Fredu Sirviö – positiivisuus ja hyvä asenne tarttuu! Helposti lähestyttäviä ja idearikkaita ”tavallisia ihmisiä”, joiden aito halu auttaa muita välittyy

 81. Tuire Hastell

  Äänestän Susanna Tannia, pitkäjänteisen työn tekemisestä ja todella rakkaudellisesta suhtautumisesta ihmiseen.

 82. Jenni

  Äänestän 16 Terveyssummit kokonaisuus on niin tärkeä ja siellä tuodaan esille tärkeitä terveysasioita.

 83. Henna

  Ääni Minna Nurmelle. Tuo Medical medium- oppia Suomeen, kertoo kroonisista ongelmista sekä niiden eheyttämistä ruokavalintojen avulla.

 84. Nimetön

  Minna Nurmi! Selvittää Medical mediumin avulla mistä krooniset ongelmat johtuvat ja miten me voimme eheyttää ne ruokavalintojen avulla.

 85. Leena Saarisalo

  Äänestän Anni Sirviötä.
  Hän on positiivinen, asiallinen ja auttavainen kaikkia kohtaan, ei ole kilpailuhenkinen alallaan, eikä koe tarpeelliseksi mollata hiukan erilaisilla hienosäädöillä samaan lopputulokseen pyrkiviä, kuten jotkut muut tekevät.
  Ketokickstartin taustalla on monipuolista tutkimusta, kokemusta ja lääkäreitäkin, joten mukana olevat ovat hyvissä käsissä.
  Anni on auttanut saamaan aikaan suuria muutoksia jo tuhansien ihmisten elämässä,
  todella käänteentekeviä ja elämän laatuun ja pituuteen vaikuttavia asioita.

 86. Piia Pirinen

  Tänäänkin äänet Anni ja Fredu Sirviölle, koska ilman heidän vaikutustaan elämääni, en todennäköisesti olisi tänäänkään lenkille lähtenyt. Terveysvaikutukset elämässäni ovat liikuttavat, sananmukaisesti.

 87. Ira

  ANNI SIRVIÖlle ääni Annin (ja Fredu sirviön) iloinen, avoin ja mukaansa tempaava asenne terveysvaikuttajana on aivan omaa luokkaansa! Asioita viedään eteenpäin positiivisella fiiliksellä.

 88. Henna

  Minna Nurmi koska hän on niin osaava, positiivinen ja iloinen sekä hänen jakama tietonsa on niin edistyksellistä ja antaa moneen asiaan selityksiä.

 89. Sirkka

  Ääni Anni Sirviölle. Ihana positiivinen asenne ja olen laihtunut hänen opeillaan 15 kiloa. 🙂

 90. Kirsi

  Tuomas Helkala, yksi Muutos-valmentajista. Elämäntapamuutoksesta puhuvat moni mutta Tuomas tarkoittaa sitä ihan oikeasti. Positiivinen, ei hötkyile turhia!

 91. Ada

  Anni Sirviölle ääni. Mieletön vaikuttaja yhdessä Fredun kanssa! Selvästi tietävät mistä puhuvat.

 92. Sinikka Seilola

  Äänestän Ilona Ritolaa, koska jakaa tietoa raudanpuutteesta kiihkottomasti ja on tuonut tietoisuuteen sen kuinka monisyisestä asiasta on kyse. On myös joutunut kateellisten kollegoiden hampaisiin.

 93. Venla

  Äänestän Anni Sirviötä. Aito ihminen, joka on intohimoisesti ja ammattitaitoisesti terveyden asialla.

 94. Anniina

  Minna Nurmi

  Hän on tuonut ihan uuden tiedon jolla oikeasti parantuu muka parantumattomista sairauksista.
  Minna on lämminhenkinen ja aito vaikuttaja joka ottaa huomioon ihmisen henkisen ja fyysisen kokonaisuuden monella eri tasolla.

 95. Eira Malmstén

  Anni Sirviö, ravintovalmentaja, joka valmennuksellaan on innostanut monia ihmisiä terveellisen ruokavalion piiriin.

 96. Nimetön

  Äänestän:

  1.Sakari Peltolaa, koska hän esittää asiansa videoillaan todella ymmärrettävästi. Kuulijalle ja katsojalle ei jää epäselvää, vaikka aihe olisi ollut ennestään kuinka vaikea.

  2. Christer Sundqvistia, koska on tehnyt jo pitkään väsymättömästi ja lempeästi työtä suomalaisten valistamiseksi terveellisimpiin elämäntapoihin.

  3. Tomi Kokkoa, joka uskaltaa uudistua ja on auttanut tuhansia voimaan paremmin Todella positiivinen ja kannustava ihminen.

  4. Anni Sirviötä ja 5. Fredu Sirviötä, koska ovat viime vuosina saaneet omalla Kickstart-valmennuksellaan ihmiset laajemmin ymmärtämään, että hyvät rasvat ovat tärkeitä, ja koostamalla ruokavalion oikein voi laihtua, sekä voida hyvin. Eikä nälkää tarvitse nähdä.

  Monua muitakin vaikka kuinka monta, mutta nämä tällä kertaa.

 97. Maria Korhonen

  Paula Heinonen! Aivan huikea ammattitaito ja tietomäärä ja loistava ulosanti koulutuksissa ja yleisötilaisuuksissa.

 98. Ritva Vilppola

  Anni Sirviö saa ääneni positiivisella asenteellaan tuomat terveysvaikutukset. Tietoa ja taitoa vie terveyttä tunnetuksi.

 99. Nimetön

  Ehdottomasti ääni Maria Nordinille. Minulta pelkkää ylistystä hänen työlleen. Upea ja rohkea nainen joka ansaitsee paikan ykkösenä!

 100. Nimetön

  Antti Heikkilä. Lääkäri, joka on vuosikymmenien ajan auttanut ihmisiä ottamaan vastuuta omasta terveydestään.

 101. Tiina

  Maria Nordin on auttanut minua laaja-alaisesti ja syvällisesti tekniikalla, jota voi helposti toteuttaa missä ja milloin vain. Hän on lempeä, sydämellinen ja aidosti kannustava. Ja on osoittanut opettamansa tekniikan toimivuuden itse omalla olemuksellaan.

 102. Nimetön

  Maria Nordin ❤️ Hän on tuonut esiin kaikelle kansalle metodin, vieläpä helposti lähestyttävällä tavalla, jolla hoitaa itseä sisältä käsin tehokkaasti.

 103. Eeva

  Äänestän Maria Nordinia! Kurssi on parantanut elämänlaatuani, avannut tietoutta ihmiskropan toiminnasta, ja olen alkanut ymmärtää itseäni ja kehon viestejä paljon paremmin. Kurssi myötä aloin etsimään omaa itseäni, sitä mitä elämältä haluan ja mitkä ovat itselleni tärkeitä arvoja.

 104. Hanna

  Maria Nordin

  Aivojen plastisuus ja sen mahdollisuudet ovat tätä päivää. Tehokasta stressin poistoa, joka vapauttaa erilaisia mielen ja kehon negatiivisia ehdollistumia. Lääkkeetöntä parantumista, jossa kokija pistetään itse töihin terveytensä puolesta.

 105. Vilma

  Minna Nurmi!! Minnan tieto laittaa todella ajattelemaan, mitä sitä haluaa suuhunsa laittaa ja mihin mikäkin vaikuttaa! Tekee työtänsä suurella sydämellä!

 106. Saikku

  Maria Nordin. Ehdottomasti aivan mieletön kurssin luoja. Aivan mahtavat eväät siitä elämääni oon saanut ja vuosi 2019 olikin ehdottomasti elämäni paras vuosi.

 107. Nimetön

  Anni Sirviö. Hänellä on aivan loistava asenne elämään ja koko ketogeeniseen elämäntapaan. Hän antaa omalla positiivisella esimerkillään intoa ja tsemppiä muille, kannustaa ja kehuu! Ei suhtaudu negatiivisesti eriäviin mielipiteisiin vaan tuo aidosti esille oman näkemyksensä perustuen tietoon ja osaamiseen sekä omiin kokemuksiinsa.

 108. Hanna

  Minna Nurmi. Rohkea uranuurtaja puhtaan ravinnon puolesta, mikä vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 109. Sari

  Annan ääneni Anni ja Fredu Sirviölle❤️Molemmat ovat positiivisia ja tsemppaavia huipputyyppejä. Ketokickstart valmennus on ollut ja on vain yksinkertaisesti niin hyvä!

 110. Leena

  Anni Sirviölle ääni! Tietämys ketogeensestä ruokavaliosta on ihan huippua. Miehensä Fredu Sirviön kanssa tekevät niin hienoa työtä terveyden ja hyvinvoinnin eteen.

 111. Laura vaaranmaa

  MINNA NURMI

  Minna on viisaudellaan ja valtavirrasta poikkeavalla rohkealla ravintotietämyksellään, nostanut minut takaisin elävien kirjoihin. Olin pitkittyneen stressin ja ketogeenisen ruokavalion uuvuttamana sekä henkisesti, että fyysisesti täysin toimintakyvytön ja sairaslomalla. Tänä päivänä olen saanut parantua sairauksista, joista ei pitänyt voida parantua. Olen saanut elämänilon ja terveyden takaisin. Elävä, korkeavärähteinen ruoka on tehnyt minut eläväksi uudelleen. Ikuisesti kiitollinen. Minna on rohkea edelläkävijä, joka uskaltaa kertoa mitä keho todella tavitseee korjatakseen itsensä. Vaikka Minnan opettama oppi sotii monien muiden oppeja vastaan, haluisin rohkaista ihmisiä ottamaan avoimen mielen ja tutustumaan siihen. Se muuttaa elämän.

 112. Pauliina

  Äänestän Anni Sirviötä. Hänen tietämys ketogeenisestä ruokavaliosta ihan huippu ja sen avulla olen saanut painoa pois mukavasti.

 113. Piia Pirinen

  Sisälukutaito oli hukassa ja yleisiä äänestysnormeja noudattaen luulin olevan vain yksi ääni per äänestäjä. En sius lukenut ohjeistusta ennen äänestämistä… Eli haluan myös Fredu Sirviön saavan äänen minulta, ellei turpaduunari sitä jo rivien välistä lukenut edellisestä kommentistani. Niin tärkeä osa nykyistä hyvinvointiani hän vaimonsa Annin ohella on ollut, etten halua hänenkään jäävän ilman ääntäni…

  • Maria

   Muutosvalmennus, koska se on antanut minulle uuden suunnan kohti terveempää elämää. Veriarvot ovat parantuneet. Paino on siinä sivussa tippunut myös omalle iälle sopivaksi.

 114. Satu-Maarit

  Anni Sirviö ansaitsee ehdottomasti tämän tunnustuksen! Miehensä Fredun kanssa
  Ihanalla positiivisella asenteella tsemppaavat niin monia ihmisiä terveen elämän pariin! Olen tälle pariskunnalle ikuisesti kiitollinen heidän opeistaan, auttavaisuudestaan ja suurisydämisyydestään!

 115. Mari

  Anni Sirviö (ja Fredu Sirviö, pitäisi olla kyllä yhdessä). Ihan mahtavia tsemppareita ja terveemmän elämän puolestapuhujia ja esimerkkejä! Positiivisella meiningillä muita mollaamatta (toisin kuin Antti Heikkilä, joka nostaa itseään mollaamalla muita. Muuten hänkin olisi ok).

 116. Kati Kinnunen

  Äänestän ehdottomasti Anni Sirviötä ja Antti Heikkilää ! Kumpikin on ketogeenisen ruokavalion puolesta puhujia ja haluavat vilpittömästi auttaa ihmisiä parantamaan elintapojaan ja elämään terveellisesti!

 117. Nimetön

  Anni Sirviö, koska hänellä on paljon tietoa ja taitoa jakaa sitä eteenpäin. Aina positiivinen eikö sorru muiden mollaamiseen.

 118. Jenny

  Anni Sirviö positiivisuudellaan ja loistavalla esimerkillään muuttanut jo monen ihmisen elämän, mukaanlukien omani.

 119. Annukka

  Vaikea valinta. 1. valintana kuitenkin TerveysSummit jonne koottu monipuolinen ammattilaisten valikoima. 2. sijan minulla jakaisi Paula Heinonen ja Antti Heikkilä, Paulan kursseja on tullut käytyä muutama ja on kyllä rautainen tietämys naisella. 3. sija (vaikkei kysytty kuin yhtä) menisi Fredulle, äärettömän positiivinen ja selvästi suurella sydämmellistä tekee asioita terveyden edistämiseksi, suhtautuu asioihin avoimesti ja pyrkii jatkuvasti kehittämään omaa tietotaitoaan 🙂

 120. Eve

  Minna Nurmi❤️
  Rohkea uranuurtaja ja edelläkävijä kokonaisvaltaisessa terveydessä. Empaattinen, auttavainen ja syvimmän tiedon omaava. Monet parantumistulokset puhuvat puolestaan!

 121. Sirkku Siiskonen

  Äänestän Anni Sirviötä. Ketogeeninen ruokavalio pelasti oman terveyteni ja Sirviön avulla opin hallitsemaan omaa hyvinvointia.

 122. Anu Tiikkainen

  Anni ja Fredu Sirviö, käytännönläheisen, henkilökohtaisen, ja erittäin positiivisen valmennustapansa ansiosta

 123. Sari Henriksson

  Äänestän Tommi Villimies Kangasta hänen laajasta opastuksestaan ja tietotaidostaan koskien suomalaisia villiyrttejä. Hän jakaa väsymättömästi ja veloituksetta vinkkejä kaikille, liittyen villiyrttien ruokakäyttöön ja parantavaan voimaan. Tommin ansiosta suomalaisten ilmainen apteekki eli ainutlaatuinen luontomme ei pääse unohtumaan. Kiitos Tommi!

 124. Tiina Veijanen

  Anni Sirviö ehdottomasti vuoden terveysvaikuttajaksi. Jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta ja hankkii tietoa edelleen jaettavaksi. Vaikuttaa suuresti ja enenevässä määrin suomalaisten terveyteen.

 125. Kati Markkanen

  Terveyssummit, kyllä! Monipuolista tietoutta huippuasiantuntijoilta kaikelle kaikelle kansalle! Erittäin antoisia katselu-ja kuunteluhetkiä! Kiitos!

 126. Päivi Seila

  Äänestän Anni Sirviötä , Anni on asiansa osaava , kiihkoton ottaa huomioon ihmisten terveyden . Ei puoskarointia vaan järkevää terveyttä edistävää tietoa. Auttanut tuhansia ihmisiä valmennuksillaan.

 127. Piia Pirinen

  Annan ääneni Anni Sirviölle, kun yksi valita pitää. Olisi kuitenkin hyvä ollut, jos Anni&Fredu-äänet olisi yhdistetty ja heitä käsitelty yhtenä kokonaisuutena ja heidät myös palkittaisiin parina, koska tiiviinä yksikkönä he tekevät välittävää ja positiivisella asenteella tehtyä työtä ketogeenisen ruokavalion parissa levittäen ketoilun tuomaa terveyttä suomalaisille.

  Ehdottomasti vuosi 2019 oli käännekohta, sillä heidän valmennuksessaan olevan porukan määrä yli tuplaantui kyseisenä vuonna. Meitä on jo yli 10000 terveemmän elämäntavan heidän avullaan löytänyttä. ❤ En voi heitä kylliksi kiittää saatuani elämäni kevään/kesän, terveyteni ja elämäniloni takaisin!

 128. Anu

  Minna Nurmi <3 Se puhdas alkutieto, joka meillä kaikilla on mutta josta olemme eksyneet TODELLA kauas.

 129. Mimi

  Erja Tamminen. Hän on jakanut tärkeää tietoa sähkömagneettisten kenttien vaikutuksista. Säteilyturvakeskus suojelee teollisuuden etuja ja vaikenee mm. matkapuhelinsäteilyn terveyshaitoista, mutta Erja on jakanut valtavasti tietoa aiheesta.

 130. Heidi

  Minna Nurmi. Edelläkävijä ravintoasioissa. Rohkea uranuurtaja erilaisesta ruokavaliosta unohtamatta kokonaisvaltaista elämäntapaa. Minnalla on vahvasti tieto hallussa, hän on kohtaava ja empaattinen ammattilainen, joka ymmärtää, että jokainen etenee omaa tahtiaan. Hän on kirjoittanut ”keittokirjoja”, joiden ruuat ovat terveellisiä ja ihania. Niiden avulla uuden elmäntavan opettelu pikkuhiljaa – tai rytinällä – onnistuu.

 131. Mapu Narvinen

  Susanna Tanni. Hänen avullaan olen löytänyt ruokavalion, jonka avulla mahakivut on poissa, paino pystyy kurissa ja olo on energinen. Hänen tukensa ja apunsa Freetox-ryhmässä on uskomatonta!

 132. Teepero

  Maria Nordin
  Minna Nurmi

  Molemmat rohkeita kokonaisvaltaisen, syvältä sisältä eheyttävän itsehoidon uranuurtajia Suomessa. Antavat käytännöllisiä välineitä jokaiselle ihmiselle uudistaa, parantaa ja hoitaa itseään niin henkisesti kuin fyysisesti. Ei ainoastaan oireiden tasolla, vaan juurisyistä asti.

  Karita Tykkä

  Itsensä kuuntelemisen ja arkisen elämänilon ja hyvinvoinnin lempeä airut.

 133. Katja

  Terveys Summit on mun terveysvaikuttaja. Muutaman päivän aikana tulee paljon asiaa monelta eri asiantuntijalta ja monesta eri aiheesta. Ja kuunnella saa just ne aiheet, jotka itseä kiinnostaa ja jättää kuuntelematta JOS on jotain joka ei niin ole ajankohtaista itselle

 134. Betzy

  Susanna Tanni – jaksaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin, tuntuu todella välittävän ihmisistä ja asiakkaistaan. Hän on kultaakin kalliimpi, suurisydäminen upea nainen, joka on todella hyvällä asialla!

 135. Eveliina nousiainen

  Äänestän terveyssummittia. Laaja paketti osaajia kaikkien ulottuvilla. Hyvin järjestetty.

 136. Nimetön

  Olipa vaikea tehtävä! Ei viitsisi taas äänestää Antti Heikkilää… Olen tänä vuonna seurannut eniten Maria Nordinia. Kävin kurssinkin, mutta metodi ei ole tuntunut ihan omalta, osasta ajatuksia olen jopa päinvastaista mieltä. ”Kiitos kiitos kiitos” kuitenkin on lisännyt elämän laatuani, vaikka mistään en olekaan onnistunut metodilla parantumaan. Erja Tamminen ja muutkin sähköherkkyysvalistajat ovat olleet minulle tänä vuonna tärkeitä tietolähteitä ja oireiden helpottajia. Keto-ruokavalio on ollut myös innostavaa, tosin ei sekään ole täysin sopinut minulle, taas huomenna alkaa uusi yritys :D. Olli Posti otti tänä vuonna hienosti kantaa sähköasioihin. Olin ajatellut vastata Terveyssummit, mutta lyön lukkoon Erja Tammisen, kiitos.

 137. Kaisa Ahokainen-Kirsi

  Ääneni saa ehdottomasti Erja Tamminen!
  Hän on vuosi(kymmenien) ajan tarjoillut väsymättömästi päättäjillemme tietoa sähkömagneettiseen säteilyyn liittyen, vaikka vastaanottimet ovatkin olleet lähinnä off-tilassa syystä tai toisesta johtuen. Nyt olemme tilanteessa, jossa STUK ei pysty enää suojelemaan kansalaisia radiotaajuiselta säteilyltä, jota tämä Nokialandia on täynnä päiväkodeista lähtien. Tämän kuplan nyt puhjetessa on syytä kiittää henkilöä, joka on kaikki nämä vuodet puhunut asiasta, jota ei voi nähdä, mutta joka meihin kaikkiin vaikuttaa. Toivottavasti ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtää, miksi maassa, jossa käytetään maailmassa eniten langatonta tekniikkaa, on syntyvyys pohjamudissa, miesten sperman laatu kuin kuravettä, masennuslääkkeitä ja viagraa popsitaan kuin leipää ja Pisa-tulokset laskusuhdanteessa. Sisäilmaongelmaisista WiFi-kouluista puhumattakaan. Näillä kaikilla asioilla on yhteinen nimittäjä.

 138. Eveliina

  Susanna Tanni

  Piaa lainaten voin täysin yhtyä hänen perusteluihinsa.

  Susanna Tanni ja syy tähän on se että hänen hyvä tietämys ja asiantuntemus on vienyt omaa henkilökohtaista terveyttäni eteenpäin. Hänellä on hyvä, lämmin sydän joka haluaa auttaa puhtaasti ja pyyteettömästi ihmisiä ja saa siitä itselleen suurta iloa.

 139. Maria

  Mulle tänä vuonna isoimman vaikutuksen ovat tehneet Maria Nordin, Olli Posti ja Fredu Sirviö. Kaikilla asenne, innostus, rohkeus ja tietämys ovat inspiroivia

 140. Pia

  Susanna Tanni ja syy tähän on se että hänen hyvä tietämys ja asiantuntemus on vienyt omaa henkilökohtaista terveyttäni eteenpäin. Hänellä on hyvä, lämmin sydän joka haluaa auttaa puhtaasti ja pyyteettömästi ihmisiä ja saa siitä itselleen suurta iloa.

 141. Päivi

  Terveyssummitti on suosikkini. Erittäin monipuolista tietoa. Mahtava paketti tarjolla kaikille haluaville.

 142. Seija

  Äänestän Terveyssummitia 2019. Se on ollut hyvin järjestetty ja saanut mukaan laajan, monipuolisen ja asiantuntevan joukon haastateltavia. Se on ollut ennakkoluuloton esitellessään hyvin erilaisia näkemyksiä sairauksien syistä sekä terveyden ja hyvinvoinnin tukemisesta. Terveyssummit on onnistuneesti pyrkinyt edistämään terveysvaikuttajien vuoropuhelua ja olemaan rakentavan terveysviestinnän kanava.

 143. Pekka Lonnroth

  Ari Kaihola on selvittänyt valtavan määrän terveyteen ja ravintosuosituksiin liittyviä harhaisia tai väärin tulkittuja väittämiä ja hakenut niihin tutkimuksiin pohjautuen uusia selitysmalleja, jotka kuvaavat todellisuutta paremmin, selkeämmin ja ymmärrettävämmin kuin yleisesti toistetut uskomukset. Hän on myös ansiokkaasti laatinut näistä todella monta blogi-kirjoitusta, joista jo tuon ”Vieraskynä” -linkin takaa löytyy 45 kpl. Hän ansaitsee näin hyvin ”Vuoden terveysvaikuttaja” -kunniakirjan.

 144. Pirkko Gävert

  Antti Heikkilä on nro 1, koska pelottomasti on puolustanut omia kantojaan ja jatkanut hyvää ihmisten informointia, että näkisimme totuuden kaiken huijauksen takana, lääketehtaiden suhmuroinnit ja lääkäreiden kytkökset niihin. Hän on avannut silmämme myös näkemään, että pelkästään VHH- köyhällä ravinnolla ja oikealla liikunnalla on kauaskantoiset terveysvaikutukset kaikille ja etenkin diabeetikoille.
  Ville Pöntynen on nro 2, joka uhraamalla perustamansa lääkerikeskuksen toiminnan, on pyrkinyt osoittamaan Valviran ja AVIn keskinäisen lainvastaisen toiminnan. Hän on kuitenkin jatkanut opiskeluaan ja tietojen jakamista niin kolleegoilleen kuin potilaillekin.
  Nina Saine on nro 3, koska hän on ollut tukena lukuisille kilpirauhaspotilaille jo vuosien ajan niin oikeanlaisen lääkärin kuin lääkityksenkin löytymisessä. Hän on koko ajan opiskellut lisää ravitsemuksen ja lisäravinteiden merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille keskittyen kokonaisvaltaiseen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.

 145. Laila Oksanen

  Antti Heikkilä, aggressiivisesta esiintymisestään huolimatta. Hänen perusväittämänsä alusta asti ovat uhmanneet aikaa ja osoittautuneet oikeiksi. On tosin monia muita loistavia vaikuttajia, mutta pidän Heikkilää uranuurtajana ja lisäksi omien silmieni avaajana vastapuolen valtapoliittisille väitteille, puhumattakaan yhä lisääntyvälle upealle valistusjoukolle. Olen kaikille sanomattoman kiitollinen!

 146. Nina Saine

  Äänestän Pauliina Aarvaa, koska hän on tuonut esiin kiihkottomasti, taitavasti ja älykkäästi monenlaisia seikkoja ja ilmiöitä liittyen täydentäviin hoitoihin ja tarpeeseen lopettaa hyödytön, ruma ja typerä vastakkainasettelu ja jopa riitely ns. virallisen aseman omaavien ihmisiä hoitavien ja täydentäviä hoitoja tarjoavien välillä. Pauliina on kaikille esimerkki hyvin kehittyneistä ajattelun taidoista ja hän osaa mielestäni nähdä asioiden ytimeen.

  • Sirpa Airikainen

   Anni Sirviö! Koska hänellä ja miehellään Fredu Sirviöllä on terveysvaikuttajina positiivinen asenne, innostus, rohkeus ja tietämys auttaessaan meitä.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!