Valikko Sulje

Näitä terveysjuttuja luetaan nyt vilkkaasti

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Näitä luetaan juuri nyt

Aika ajoin Turpaduunarin blogisivulla kohdistuu huomio joihinkin tiettyihin kirjoituksiin. Tässä viimeisimmän kuukauden aikana eniten huomiota saaneita kirjoituksia. Niistä on hyvä aloittaa tutustumiskierros tähän sivustoon, jos päädyit ensimmäisen kerran tänne.

Kananmuna pelastaa maksasi

Vieraskirjoittaja Ari Kaihola on kirjoittanut useita artikkeleita terveydestä, joita luetaan vilkkaasti. Tässä artikkelissa on kyse Suomessa niin kovin aliarvostetusta koliinista. Koliinia löytyy luontaisesti hyvinkin runsaasti kananmunasta, joka on aivan erinomainen elintarvike. Koliinia on kohdannut tyly kohtalo erityisesti Suomessa. Jostain kumman syystä koliinille ei ole asetettu saantisuositusta, vaikka se selvästi on tarpeellinen ihmisen terveydelle. Kaihola löytää ansiokkaasti todistusaineistoa tutkimuksista, miten käy, jos koliinia ei saa riittävästi ravinnosta. 

 

Bioaktiiviset yhdisteet ja sydämen terveys

Joskus minäkin onnistun kirjoittamaan jotain lukukelpoista, ainakin jos on luottamista sivulla oleviin laskureihin. Teen työkseni juttuja joihinkin terveyslehtiin ja kerään usein juttuihini aineistoa eri lähteistä sekä kokoan tiedot tähän omaan terveysblogiini. Itselleen kun tekee juttuja niin eihän huonoa työtä kannata tehdä! Jostain syystä tätä juttua kasvisten terveysarvoista luetaan ennätysvilkkaasti juuri nyt. Minulla on käytössä hyvin laaja kirjasto, josta poimin olennaiset tiedot niistä bioaktiivisista yhdisteistä, jotka ovat tärkeitä silloin kun pidetään huolta sydämestä ja verenkierrosta. Minulla on lukijoita, jotka lähettävät sähköpostia vilkkaastikin ja kysyvät lisätietoja. Se on kivaa ja innostavaakin. Jos kyselytulva on massiivista ja tiedonhankintani vie runsaasti aikaa, saatan pyytää tästä pientä vaivanpalkkaa (yleensä 20-50 euroa). Tästä ei pidä loukkaantua. Kaikkia artikkeleita voi kommentoida ja keskustelu on ajoittain vilkasta.

Magnesium – aktiivisesti unohdettu mineraali?

Monen netissä olevan keskustelupalstan uumenista löytyy klikkaus magnesiumin suuntaan ja lähes aina tiedonetsintä aloitetaan Ari Kaiholan tekemästä laajasta magnesiumkoosteesta. Magnesiumin aineenvaihdunta, saantilähteet ja yhteys sairauksiin yms. saadaan hyvin selville 6-osaisessa kirjoitussarjassa. Liikkeelle on hyvä lähteä ensimmäisestä osasta. Teimme Arin kanssa varsin kattavat sisällysluettelot näihin kaikkiin kirjoituksiin. Jos magnesium kiinnostaa, silloin nämä kirjoitukset kannattaa lukea ja sen lisäksi vielä ajankohtainen lisäartikkeli magnesiumin tehosta koronaan.

Kilpirauhasen vajaatoiminta, ruoansulatus ja suolisto

Ystäväpiiriini kuuluu diplomiravintoterapeutti Nina Saine. Hän on tehnyt muutamia vieraskirjoituksia Turpaduunarin terveysblogiin. Tämä jo vuonna 2016 kirjoitettu artikkeli tuo esille nimenomaan funktionaalisen lääketieteen näkökulmaa ruoansulatuksen ja suoliston huomioimiseen kilpirauhasen vajaatoimintapotilailla. Tätä klikataan ja luetaan edelleen vilkkaasti. Ota selvää miksi!

 

Muutakin luettavaa toki löytyy

Näiden edellä lyhyesti esiteltyjen kirjoitusten lisäksi luetaan monia muita artikkeleita Turpaduunarin terveysblogissa. Olen laatinut varsin perusteellisen sisällysluettelon kaikista artikkeleista joita Turpaduunari tai veteraaniurheilija on julkaissut. Listat ja kirjoitukset löytyvät tästä. Otsikko ei ehkä kerro kovinkaan hyvin artikkelin luonteesta, mutta siitä vain klikkailemaan. Turpaduunari kiittää! Muistakaa myös ajankohtainen tarjoukseni päästä lukemaan viikoittaisia terveysohjeitani. Terveysohjerintamalla tulossa lähiviikkoina ohjeistusta miten löydät terveyspolultasi oman itsesi!

terveysohjeet sinullekin

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: https://ravintokirja.fi/ 

 

Olisi kiva kuulla kommenttisi!