Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Ylegate, Nokiagate, Phonegate – kenen sanaan voit luottaa?

Kirjoittaja: Erja Tamminen

”Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”

Siinä kiteytettyinä journalistin ylevät periaatteet. Journalisti-lehti uutisoi 2.3. Julkisen sanan neuvoston maaliskuun ajan jatkuneesta kampanjasta. JSN teki tiedotusvälineiden käyttöön Vastuullisen journalismin merkin, jota voivat käyttää JSN:n sääntelyn piiriin kuuluvat tiedotusvälineet, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan Journalistin ohjeita.

Alla kampanjan sisältö pähkinänkuoressa:

”Kuluttajalla on oikeus saada totuudenmukaisesti tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Journalisti on vastuussa totuuden kertomisesta sinulle, ei mainostajalle, ministeriölle eikä edes lehden omistajalle. Journalistin tulee kaikin keinoin tarkistaa faktat ja tietolähteet. Sinulla on oikeus saada riippumatonta, puhtaasti journalistisin perustein tuotettua tietoa eikä toimittaja saa taipua painostukseen.”

Kuinka periaatteet näkyvät viestinnässämme?

Yleisradio on yksi medioista, joka otti käyttöön Vastuullisen journalismin merkin.

Toimittaja Jari Korkki haastatteli lauantain Ykkösaamussa Yle:n väistyvää toimitusjohtajaa, Lauri Kivistä. Ennen Yleisradiota, Kivinen työskenteli 23 vuotta viestintäjohdon tehtävissä Nokia Siemens Networksilla ja Nokialla. Nyt Kivinen on siirtymässä takaisin yksityissektorille ”median ja teknologiayhtiöiden välimaastoon”, hänen omia sanojaan lainatakseni. Haastattelussa kerrottiin myös rakenteilla olevasta mediapolis-hankkeesta, joka Kivisen mukaan suuresti kiinnostaa myös teknologiayhtiöitä. ”On pienelle maalle eduksi, että niitä munia on sopivasti siinä samassa korissa.”

Kivinen kommentoi myös Ylen rahoituspohjaa, yleveroa: ”Demokraattisessa yhteiskunnassa halutaan rahoittaa julkisen palvelun mediaa ja taata sen riippumattomuus. Jokainen yleveroa maksava voi kokea saavansa verolle vastinetta.” Haastattelun lopussa käytiin läpi Kivisen uraa Nokiassa, Ylen lähettämää tuoretta Nokia-dokumenttia ja Nokian menestystarinaa. Kriittiselle katsojalle muodostuu ohjelmasta kuva liiankin täynnä olevasta pienen maan munakorista, jossa alimmaiset munat ovat jo pilaantumassa.

Ylen Aamu-tv:ssä esiteltiin 27.3. pian käyttöönotettavaa 5G-teknologiaa. Haastateltavina olivat Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen ja tietojenkäsittelytieteen professori Sasu Tarkoma Helsingin yliopistosta. Esitin ohjelmaa edeltävänä päivänä, että myös 5G-verkon (vielä tuntemattomia) terveysvaikutuksia käsiteltäisiin. 5G-verkkohan tuo mukanaan massiivisen määrän mikro- ja makrotason lähettimiä, joille väestö altistuu 24/7. Sen verran terveysvaikutukset olivatkin esillä, että toimittaja Mikko Haapanen valitti saaneensa ohjelmaan palautetta niiden puuttumisesta, joten hän kysyi Nokia Bell Labsin Lauri Oksasen näkemystä tämän työnantajan tuotteiden terveysvaikutuksista. Oksanen sai suorassa lähetyksessä kommentoida runsaslukuiselle TV-yleisölle, että asiaa on perusteellisesti tutkittu, mutta mitään ei ole löydetty. Unohtuivatkohan journalismin objektiivisuuspyrkimykset Kivisen munakoriin?

”Vastuullinen journalismi ei ole aina täysin virheetöntä, mutta se myöntää virheensä reilusti ja korjaa ne”, JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström luonnehtii Helsingin Sanomien haastattelussa 12.3. Aamu-TV:n lupaamaa lähetystä teknologian terveysvaikutuksista ei ole tähän päivään mennessä kuulunut.

JSN ei vastaa viesteihin

Lähestyin Julkisen sanan neuvostoa Ylen ohjelmapolitiikasta. JSN ei ole toistaiseksi vastannut viestiini. Olettaisin, että JSN hallitsisi vastuullisen viestinnän alkeellisetkin lainalaisuudet.

Seuraamalla vaikkapa Ranskan mediaa, saamme tietoa myös Nokian puhelimien ongelmista. Teleteollisuuden intresseistä piittaamatta, Ranskassa uutisoidaan näkyvästi Phonegate-skandaalista. Entinen poliitikko ja lääkäri Marc Arazi on kertonut lukuisissa viestimissä, kuinka viranomaisten SAR-mittauksissa on paljastunut, että markkinoilla olevat matkapuhelimet säteilevät yli ohjearvojen. Operaattori Orangen myymä Hapi 30 -läppäpuhelin vedetään pois markkinoilta syöpäriskiin vedoten. Viranomaista edustava johtaja Gilles Brégant (ANFR): “On mahdollista, että Orangen puhelin on vasta ensimmäinen tapaus. Mittaustemme mukaan eräiden muidenkin SAR-arvot ylittyvät.” Yksi todennäköinen malli on Nokia Lumia 530. Valmistajan ilmoittama SAR-arvo on 0,86 W/kg, mutta lähellä kehoa mitattuna eurooppalaisen standardin mukainen SAR on 6,57 W/kg. Ohjearvo ylittyy siis kolminkertaisesti. Yhdysvaltalaisen tarkemman mittausstandardin mukaan ylitys on jopa yli kuusinkertainen, 13,14 W/kg.

Langaton teknologia vaaratonta?

Seurattuani suomalaista tiedonvälitystä, syntyy harvoja poikkeuksia luukuunottamatta käsitys, että langaton teknologia on terveydelle vaaratonta. Koko yhteiskuntamme toimii tältä pohjalta. Suosittelen tutustumaan yhdysvaltalaismediassa, (The Nation), julkaistuun artikkeliin: ”How big wireless made us think that cellphones are safe. A special investigation”. Luvassa on tutkivaa journalismia muun muassa toimintatavoista, joilla suuri teknologiateollisuus tuudittaa toimittajat, kuluttajat ja koko yhteiskunnan turvallisuuteen. Ote jutusta:

”Teollisuuden rahoitusta nauttivat tutkijat olivat jo vuosikymmenen ajan painostaneet kollegoitaan, kertoo Leszczynski, joka myös oli mukana Lyonin työryhmän jäsenenä. Leszczynski toimi apulaisprofessorina Harvardin yliopistossa, kun hän ensimmäistä kertaa koki tällaista painostusta vuonna 1999. Hän olisi halunnut tutkia SAR-arvoja korkeampia säteilytasoja olettaen, että kyseiset arvot vastaisivat paremmin todellista matkapuhelimen käyttötilannetta. Mutta kun hän esitti ajatusta tiedeyhteisön kokouksissa, Motorolan tutkijat Mays Swicord, Joe Elder ja C.K. Chou suorastaan huutamalla tyrmäsivät idean. Leszczynski muistelee, että oli normaalia näissä kokouksissa, joihin hän osallistui todella usein, että aina kun tutkija raportoi matkapuhelinsäteilyn biologisista vaikutuksista hallituksen hyväksymien SAR-arvojen tasoilla, edellä mainitut teollisuuden rahoitusta nauttivat tutkijat, joko erikseen tai ryhmänä, hyppäsivät mikrofoniin tuomitsemaan tulokset pyrkimyksenään heikentää niitä.”

https://chameleonfire1.wordpress.com/2018/04/06/historic-cellphone-recall-due-to-excessive-radiation/

https://ehtrust.org/panel-presentations-technical-reports-on-cell-phone-radio-frequency-radiatanstudies/

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005601102.html

https://www.thenation.com/article/how-big-wireless-made-us-think-that-cell-phones-are-safe-a-special-investigation/

erja_tamminenErja Tamminen

Erja Tamminen on Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen. Hän on seurannut sähkömagneettisten kenttien terveys- ja ympäristövaikutuksia vuodesta 1997. 

http://www.sahkoailmassa.fi/

erja.tamminen@sahkoailmassa.fi
09-291 8696 tai tekstiviesti 044 0803 845

3 thoughts on “Ylegate, Nokiagate, Phonegate – kenen sanaan voit luottaa?”

 1. Tein 23.2.2016 tiedotusvälineiden etiikkaa valvovalle Julkisen sanan neuvostolle valituksen, Ylen toimittaja Sanna Ukkolasta ja Satu Miettisestä. He kun Ylen netti- ja blogi-kirjoituksissaan haukkuivat luontaisterapeutteja nimillä:”hörhöt, uskomushoitajat, huijarit, kyyniset puoskarit, käärmeöljykauppiaat, humpuukimaakarit, vaarallista kenttää, lapsia/ sairaita/ vanhuksia huijaavia”.

  Kirjoittivat myös psykiatri/ skeptikko Hannu Lauerman kertoman teorian kuin totena, jossa anonyymit sairaat olisivat surmanneet omaisiaan, kun olivat käyneet luontaishoidoissa tai yhdessä tapauksessa vain surmaajan äiti oli käynyt.

  Nimittelyt olivat teksteissä selvää vihapuheita/ rasismia, ja Lauerman väittämiin olisi pitänyt toimittajien vaatia näyttöä/todisteita. Nimitykset olivat turhia, halveksivia ja epäasiallista kirjoittelua laillisia ammatinharjoittajia kohtaan. Nimittelyistä tekee hataran myös se, että vain nämä skeptikkomieliset pitävät tätä älämölöä luontaishoidoista, eikä esim. luontaisalan asiakkaat.

  Vetosin valituskessa ensin Ylen sääntöihin:
  Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa.
  2. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Sukupuolta, ikää, alkuperää, kieltä, uskontoa, vakaumusta, terveydentilaa, vammaisuutta ja muuta henkilön ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.
  3. Kunnioitamme yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa.
  4. Pyrimme huolehtimaan siitä, etteivät myöskään yleisön suoriin lähetyksiimme ja verkkosivuillemme toimittamat viestit ole ihmisarvoa loukkaavia.
  5. Ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi syrjintä, väkivaltaan yllyttäminen sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvan vihan lietsonta. Tällaiset sisällöt torjumme ja poistamme ne niiden tultua tietoomme.

  Ei edennyt valitus tutkittavaksi, koska perustelin valitukseni Ylen sääntöihin, vastasi JSN puheenjohtaja Elina Grundström. No, vetosin sitten journalistin sääntöihin:
  1. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa.
  2. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Sukupuolta, ikää, alkuperää, kieltä, uskontoa, vakaumusta, terveydentilaa, vammaisuutta ja muuta henkilön ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.
  3. Kunnioitamme yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa.
  4. Pyrimme huolehtimaan siitä, etteivät myöskään yleisön suoriin lähetyksiimme ja verkkosivuillemme toimittamat viestit ole ihmisarvoa loukkaavia.
  5. Ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi syrjintä, väkivaltaan yllyttäminen sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvan vihan lietsonta. Tällaiset sisällöt torjumme ja poistamme ne niiden tultua tietoomme.

  Myös tiedetoimittajana esiintyvä Elina Grundström hylkäsi myös tämän, perustellen: ”Tiedotusvälineet saavat valita käyttämänsä ilmiasut”.

  Hiukan aikeisemmin JSN oli antanut lehdelle langettavan, kun siinä oli kerrottu homeopatiasta hyödylliseen sävyyn ja joku skeptikko oli siitä valittanut.

  Grundström on ollut tuomitsemassa kovasti valhemediat ja on poliittisesti Vihreä, joiden pitäisi ideologialtaan puoltaa luontaisia malleja, monialaisuutta, mutta Vihreät ovat nykyisin profiloituneet seksuaalivähemmistöjen-, ulkomaalaisten- ja yliopistoihmisten puolueeksi – rasismi sallitaan kaikkia muita kohtaan sananvapautena.

  Että tämmöinen neuvosto toimittajien etiikkaa valvoo.

  Suomessa kirkko katoaa ja uskonnollisuus siirtyy paljolti kaupalliseen tieteeseen.

 2. Tuo ”vastuullinen journalismi” lienee lähinnä kehitetty vain sosiaalista mediaa ajatellen. Sosiaalinen media kun joutuu poliitikkojen painostuksesta tai lainsäädännön vuoksi moderoimaan sisällöstään näitä valeuutisia, niin Suomenkin media joutuu tekemään uutisistaan ”tviittauskelpoisia”, jonka takia noihin asiaohjelmiin tällä ei liene vaikutusta.
  Esimerkiksi 2000-luvun tyypillinen yleläinen uutinen mikä kertoo keski-Euroopassa äärioikeiston tapelleen mielenosoituksessa, mutta jättää kertomatta äärivasemmiston tulleen sinne tappelemaan, ei pitkään elä nykyään sosiaalisessa mediassa. Arvovaltatappiohan tässä voi olla melkoinen, joten medialla on intressit pyrkiä säilyttämään kasvonsa.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.