Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Syöpä ja sen kokonaisvaltainen hoito – erään potilaan näkökulmasta

Kirjoittaja: Antti Oinas

Levinnyt syöpä on kuin hyvä sienirihmasto

Aina kun olosuhteet metsässä ovat otolliset niin sieniä puskee maasta vaikka kuinka tarkkaan edellisenä syksynä sienet olisi kerätty pois. Sama on syövän kanssa. Ainoa tapa, millä pystyy estämään levinneen syövän uusimisen, on pitää kehon olosuhteet sellaisina, että ne ovat mahdollisimman epäsuotuisat syövälle eli tehdään kaikki asiat päinvastoin kuin mistä syöpä pitää.

Erittäin aggressiivinen syöpä

Itselläni oli 3,5 v sitten molempiin keuhkoihin metastoitunut pienisoluinen erittäin aggressiivinen syöpä. Hoitavan professorin mukaan, jos tietokonetomografiassa näkyi kymmenkunta metastaasia, niin todellisuudessa niitä on yli 100, mutta ne ovat vielä niin pieniä, ettei ne näy kuvissa. Maksassakin oli jotain. Elinajanennusteeni oli n. 1 vuosi. ”Levinnyt sylkirauhasen syöpä ei ole nykytiedon perusteella parannettavissa nykyisillä hoidoilla”.

Elän edelleen vaikka minun piti kuolla pari vuotta sitten

Yli 3,5 vuotta uusiutuneen syövän toteamisen jälkeen käyttämäni kuurin avulla (katso alla) tuotti tällaisen rivin potilaskertomukseen: ”Metastaasien jäänteissä stabiili tilanne eikä uusia löydöksiä”. Syövässäni on pieni siivu eturauhassyöpätyyppiä (saa energiansa mieshormonista), johon saan pillerin päivässä Bicalutamid-hormonilääkettä.

Itse uskon systeemiini ja olen itseni koekaniini

Olen kehittänyt oman systeemin, jolla pidän syöpäni kurissa ja siitä kerron pian olennaiset tiedot. Mielestäni suurin virhe on sanoa onnistuneen hoidon jälkeen potilaalle, jolla on levinnyt syöpä, että olet terve, koska jossain on varmasti ”syöpäitiöitä”, jotka odottavat vain sopivia olosuhteita puhjetakseen. Ainoa tapa, jolla estetään syövän uusiutuminen on pitää kehon olosuhteet epäsuotuisina syövälle eli syövänvastaisen elintavan on jatkuttava koko pitkän loppuelämän.

Tässä erittäin lyhyesti PESHLA? perusteluineen

Kehittämälleni systeemille olen antanut nimen PESHLA?, joka syntyy seuraavista sanoista:

P = Positiivisuus

E = Emäksisyys

S = Sokerittomuus

H = Happi

L = Liikunta

A = Antioksidantit

? = En tiedä

Aivan varmasti tässä on jotain merkityksetöntä, mutta kun en tiedä mitä, niin en uskalla jättää mitään pois.

PESHLA?

P => Positiivisuutta, uskoa asiaan ja siihen, että stressittömyys on kaiken perusta. Negatiivisuus muuttaa solut syövälle alttiiksi. Suositeltavaa: jooga, meditaatio, SaluStim-terapia, mahdollisesti kipu/mielialalääkitystä

E => Syöpä viihtyy happamassa elimistössä eli muuta se mahdollisimman emäksiseksi. Viisi kertaa päivässä nautin puoli litraa koivuntuhkauutetta (pH n. 13) sekoitettuna samaan määrään tomaattimehua. Teen koivuntuhkalipeän itse (kaupassa kallista). Ruokasooda ajanee osin saman asian, mutta siinä ei ole terveellisiä hivenaineita.

S => Syöpä saa energiansa veren sokerista eli verensokeri alas. Sokerin ja hiilihydraatin saanti mahdollisimman vähiin eli ketogeeninen dieetti. Lisäksi otan pillerin diabeteslääkettä (1 g metformiinia) auttamaan verensokerin alentamisessa. Nämä dieetimuutokset (ketogeeninen) ovat ohjelman ehkä tärkeimpiä osioita.

H => Syöpä viihtyy hapettomissa olosuhteissa eli elimistöön ja soluihin mahdollisimman paljon happea. Aamuisin otan tyhjään vatsaan veteen sekoitettuna happijauhetta ja sen päälle vajaa dl sitruunamehua. Sitten reilu tunti reipasta ulkoilua syvähengittäen. Joka kolmas kuukausi ylipainehappikuuri (5 krt.), jolloin ylipaineessa solut avautuvat ja hengitettäessä 100 prosenttista happea soluista tulee happipitoisempia. Suositeltavaa:  tarkistetaan Hb ja Hkr, pulssioksimetri-mittaus, happirikastin, keuhkofunktiotestit (PEF), mahd. spirometria; HBO 5 hoitoa per 2-3 kuukautta

L => Liikunta luonnossa puhtaassa ilmassa. Hyvä peruskunto on kaiken vastustuskyvyn edellytys. Luonnosta saa hapen lisäksi myös henkisiä voimavaroja (sielu lepää). Liikuntaa vähintään tunti päivässä.

A => Antioksidantit vastustavat syöpää esim. sipulit, kaalit, pähkinät, marjat, sitruuna, raakakaakao, punaviini, hibiskustee ja esim. sekoitus kurkuma + öljy + mustapippuri + inkivääri.

? => En tiedä mihin perustuu, mutta punajuuressa on jotain tehokasta syöpää vastaan. Syön mehupuristimessa tehtyä raakaa luomupunajuurta n. 20 kg/kk eli mehuna n. 2 dlx2/vrk. Maku ja teho paranee, kun satsiin lisää puristimeen 1/2 luomusitruunaa kuorineen ja vielä loraus öljyä. Normipunajuuri voi aiheuttaa lievän pahanolon tunteen, mutta luomu ei. Lisäksi desilitra valkosipulisitruunajuomaa aamuisin tyhjään vatsaan. Ohje: 300 g valkosipulia + 1 kg luomu sitruuna+ 1,5 l vettä tehosekoittimella sekoitettuna + nopea kiehautus (säilyvyyden lisäämiseksi). Vielä nautin 10 aprikoosin siementä, vitamiineja, hivenaineita ym. Jos kiinnostusta niin kerron tarkemmin.

PESHLA?-ohjelma tulee räätälöidä kulloinkin kyseessä olevan syöpäongelman vakavuusasteen mukaan.

Vointi on erinomainen!

Voin erittäin hyvin ja myös normaalit taudit ovat täysin kiertäneet minut, vaikka n. 7 vuotta sitten sylkirauhassyöpäleikkauksen yhteydessä minulta poistettiin 60 imusolmuketta, jolloin vastustuskykyni kerrottiin alentuneen.

Tahdon vielä painottaa, että kaiken edellä mainitun olen itse testannut ja elänyt sen mukaan 1.2.2016 lähtien, jolloin mahtipontisesti ilmoitin lähipiirilleni, että olen kehittänyt systeemin, jolla syöpään ei kuole (ei kyllä välttämättä paranekaan). Minun piti vain käytännössä näyttää se toteen.

Vielä vähän taustatietoja syövästäni

Syöpäni määrityksiä: Salivary duct-karsinooma, CO8.01 Carsinoma ductale high grade glandulae, Submandibularis l.sin.et metastasibus, CO8.89. Keuhkoihin mestastosoitunutta submandibulaarirauhasen androgeenireseptoripositiivista salivary duct-karsinoomaa.

Puolisen vuotta kestäneet sytostaattihoidot, joilla pyrittiin hidastamaan syövän leviämistä, lopetettiin vaikutuksen ja tehon hävittyä 15.12.2015 ja olin silloin koululääketieteen syöpähoidosta vapaa. Sain tehdä mitä itse halusin sairaudelleni 15.1.2016 alkaen.

Lupasin itselleni, että jos/kun olen itselläni todistanut PESHLA?:n toimivuuden, tuon sen muidenkin kohtalotovereitten avuksi. Jos joku alkaa toteuttaa ohjelmaa, niin pyydän, että minuun ollaan yhteydessä, jotta voin opastaa ja auttaa myös henkisesti omalla esimerkilläni.

PESHLA? – kuuri sopii tällaisenaan minulle, mutta jotain hienosäätöä määrien suhteen on ehkä tehtävä, jos vatsa on heikohko. Minun on myös mielestäni oikeus tietää miten kuuri tehoaa.

Lopuksi

Lopuksi vielä painotan, etten ole saanut minkäänlaista lääketieteellistä kolutusta, enkä ole perehtynyt viralliseen syövän hoitoon kuin oman kokemukseni kautta. Olen itse toteuttanut PESHLA?-kuuria edellä kuvatulla tavalla ja jokainen voi halutessaan omalla vastuulla kokeilla sen toimivuutta syöpään.

Olen satoja tunteja miettimällä, kuuntelemalla ”hiljaista tietoa” ja kokeilemalla päätynyt yllä olevaan tekstiin.

Antti Oinas

Mahdolliset yhteydenotot ainakin nyt aluksi turpaduunarin kautta

 

1 thought on “Syöpä ja sen kokonaisvaltainen hoito – erään potilaan näkökulmasta”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.