Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 285. ja tämän vuoden 22. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 285
Jakelupäivä tiistaina 26.5.2020

AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

Aamu aloittaa päivän. Jokaisen elämäsi päivän. Ei ole yhdentekevää mitä teet ensimmäiseksi. Aamusta alkaa hyvä päivä, jos niin haluamme. Ota talteen muutama vinkki.

Herää ajoissa. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, että huomaa myöhästyvänsä aamupäivän tilaisuudesta, vain sen takia kun ei päässyt ajoissa sängystä ylös. Mieluummin vartti aikaisemmin silmät auki kuin puolitokkuraisena kiireen sekaan 15 min myöhemmin.

Juo lasi vettä. Lempeä herätys elimistöllesi on pieni määrä nestettä, mieluusti raikasta lähde- tai hanavettä. Jotkut hankkivat veden otsonointilaitteen saadakseen happirikkaasta vedestä ylimääräistä tarmoa päivään.

Oikea asenne. Olen havainnut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun seuraavaan päivään valmistautuu jo etukäteen edellisenä iltana. Jokin aikaa vievä aamupuuha, voidaan ehkä tehdä osittain jo edellisenä iltana. Mieli rakennetaan siihen suuntaan edellisenä iltana, että aamu pääsee alkuun helpommin (ei pidä ”nousta sängystä väärällä jalalla”).

Aamupala. Useimmat asiantuntijat puolustavat laadukkaan aamupalan nauttimista – niin minäkin. Vain silloin jos ei kerta kaikkiaan aamulla mikään muu maistuu kuin se ”pakollinen” aamukahvi, niin maailma ei kaadu siihen, että laadukkaan aamupalan joko jättää kokonaan pois tai siirtää myöhemmäksi.

Tehokkuus huippuunsa aamupäivällä. Tiedän, että on aamu- ja iltaihmisiä. Väitän kuitenkin, että kaikkein vaativimmat työtehtävät kannattaa suorittaa aamupäivällä. Aikaisin tehdyksi saatu tehtävä (pienikin) motivoi sinua jatkamaan tehokkaasti päivää ja jos aamupäivän tehtävä ei tullut valmiiksi (hyvin yleistä) voi sitten rauhassa jatkaa sitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Työ on saatu hyvälle alulle.

Aamun ensi hetki vain sinulle. Tämä voi olla tärkeä asia. Heräät sitten aamuun ilman herätyskelloa tai kellon piippaukseen, varaa itsellesi ensimmäiset sekunnit, minuutit. Jätä silmät vielä kiinni, osoita kiitollisuutta, että saat herätä uuteen aamuun. Mieti miltä tuntuu olla taas yhden aamun verran viisaampi, kiitollisempi, vanhempi.

Hyviä aamuja sinulle!

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Syöpä ja sen kokonaisvaltainen hoito – erään potilaan näkökulmasta

Kirjoittaja: Antti Oinas

Levinnyt syöpä on kuin hyvä sienirihmasto

Aina kun olosuhteet metsässä ovat otolliset niin sieniä puskee maasta vaikka kuinka tarkkaan edellisenä syksynä sienet olisi kerätty pois. Sama on syövän kanssa. Ainoa tapa, millä pystyy estämään levinneen syövän uusimisen, on pitää kehon olosuhteet sellaisina, että ne ovat mahdollisimman epäsuotuisat syövälle eli tehdään kaikki asiat päinvastoin kuin mistä syöpä pitää.

Erittäin aggressiivinen syöpä

Itselläni oli 3,5 v sitten molempiin keuhkoihin metastoitunut pienisoluinen erittäin aggressiivinen syöpä. Hoitavan professorin mukaan, jos tietokonetomografiassa näkyi kymmenkunta metastaasia, niin todellisuudessa niitä on yli 100, mutta ne ovat vielä niin pieniä, ettei ne näy kuvissa. Maksassakin oli jotain. Elinajanennusteeni oli n. 1 vuosi. ”Levinnyt sylkirauhasen syöpä ei ole nykytiedon perusteella parannettavissa nykyisillä hoidoilla”.

Elän edelleen vaikka minun piti kuolla pari vuotta sitten

Yli 3,5 vuotta uusiutuneen syövän toteamisen jälkeen käyttämäni kuurin avulla (katso alla) tuotti tällaisen rivin potilaskertomukseen: ”Metastaasien jäänteissä stabiili tilanne eikä uusia löydöksiä”. Syövässäni on pieni siivu eturauhassyöpätyyppiä (saa energiansa mieshormonista), johon saan pillerin päivässä Bicalutamid-hormonilääkettä.

Itse uskon systeemiini ja olen itseni koekaniini

Olen kehittänyt oman systeemin, jolla pidän syöpäni kurissa ja siitä kerron pian olennaiset tiedot. Mielestäni suurin virhe on sanoa onnistuneen hoidon jälkeen potilaalle, jolla on levinnyt syöpä, että olet terve, koska jossain on varmasti ”syöpäitiöitä”, jotka odottavat vain sopivia olosuhteita puhjetakseen. Ainoa tapa, jolla estetään syövän uusiutuminen on pitää kehon olosuhteet epäsuotuisina syövälle eli syövänvastaisen elintavan on jatkuttava koko pitkän loppuelämän.

Tässä erittäin lyhyesti PESHLA? perusteluineen

Kehittämälleni systeemille olen antanut nimen PESHLA?, joka syntyy seuraavista sanoista:

P = Positiivisuus

E = Emäksisyys

S = Sokerittomuus

H = Happi

L = Liikunta

A = Antioksidantit

? = En tiedä

Aivan varmasti tässä on jotain merkityksetöntä, mutta kun en tiedä mitä, niin en uskalla jättää mitään pois.

PESHLA?

P => Positiivisuutta, uskoa asiaan ja siihen, että stressittömyys on kaiken perusta. Negatiivisuus muuttaa solut syövälle alttiiksi. Suositeltavaa: jooga, meditaatio, SaluStim-terapia, mahdollisesti kipu/mielialalääkitystä

E => Syöpä viihtyy happamassa elimistössä eli muuta se mahdollisimman emäksiseksi. Viisi kertaa päivässä nautin puoli litraa koivuntuhkauutetta (pH n. 13) sekoitettuna samaan määrään tomaattimehua. Teen koivuntuhkalipeän itse (kaupassa kallista). Ruokasooda ajanee osin saman asian, mutta siinä ei ole terveellisiä hivenaineita.

S => Syöpä saa energiansa veren sokerista eli verensokeri alas. Sokerin ja hiilihydraatin saanti mahdollisimman vähiin eli ketogeeninen dieetti. Lisäksi otan pillerin diabeteslääkettä aamuin illoin (2 g metformiinia) auttamaan verensokerin alentamisessa. Nämä dieettimuutokset (ketogeeninen) ovat ohjelman ehkä tärkeimpiä osioita.

H => Syöpä viihtyy hapettomissa olosuhteissa eli elimistöön ja soluihin mahdollisimman paljon happea. Aamuisin otan tyhjään vatsaan veteen sekoitettuna happijauhetta ja sen päälle vajaa dl sitruunamehua. Sitten reilu tunti reipasta ulkoilua syvähengittäen. Joka kolmas kuukausi ylipainehappikuuri (5 krt.), jolloin ylipaineessa solut avautuvat ja hengitettäessä 100 prosenttista happea soluista tulee happipitoisempia. Suositeltavaa:  tarkistetaan Hb ja Hkr, pulssioksimetri-mittaus, happirikastin, keuhkofunktiotestit (PEF), mahd. spirometria; HBO 5 hoitoa per 2-3 kuukautta

L => Liikunta luonnossa puhtaassa ilmassa. Hyvä peruskunto on kaiken vastustuskyvyn edellytys. Luonnosta saa hapen lisäksi myös henkisiä voimavaroja (sielu lepää). Liikuntaa vähintään tunti päivässä.

A => Antioksidantit vastustavat syöpää esim. sipulit, kaalit, pähkinät, marjat, sitruuna, raakakaakao, punaviini, hibiskustee ja esim. sekoitus kurkuma + öljy + mustapippuri + inkivääri.

? => En tiedä mihin perustuu, mutta punajuuressa on jotain tehokasta syöpää vastaan. Syön mehupuristimessa tehtyä raakaa luomupunajuurta n. 20 kg/kk eli mehuna n. 2 dlx2/vrk. Maku ja teho paranee, kun satsiin lisää puristimeen 1/2 luomusitruunaa kuorineen ja vielä loraus öljyä. Normipunajuuri voi aiheuttaa lievän pahanolon tunteen, mutta luomu ei. Lisäksi desilitra valkosipulisitruunajuomaa aamuisin tyhjään vatsaan. Ohje: 300 g valkosipulia + 1 kg luomu sitruuna+ 1,5 l vettä tehosekoittimella sekoitettuna + nopea kiehautus (säilyvyyden lisäämiseksi). Vielä nautin 10 aprikoosin siementä, vitamiineja, hivenaineita ym. Jos kiinnostusta niin kerron tarkemmin.

PESHLA?-ohjelma tulee räätälöidä kulloinkin kyseessä olevan syöpäongelman vakavuusasteen mukaan.

Vointi on erinomainen!

Voin erittäin hyvin ja myös normaalit taudit ovat täysin kiertäneet minut, vaikka n. 7 vuotta sitten sylkirauhassyöpäleikkauksen yhteydessä minulta poistettiin 60 imusolmuketta, jolloin vastustuskykyni kerrottiin alentuneen.

Tahdon vielä painottaa, että kaiken edellä mainitun olen itse testannut ja elänyt sen mukaan 1.2.2016 lähtien, jolloin mahtipontisesti ilmoitin lähipiirilleni, että olen kehittänyt systeemin, jolla syöpään ei kuole (ei kyllä välttämättä paranekaan). Minun piti vain käytännössä näyttää se toteen.

Vielä vähän taustatietoja syövästäni

Syöpäni määrityksiä: Salivary duct-karsinooma, CO8.01 Carsinoma ductale high grade glandulae, Submandibularis l.sin.et metastasibus, CO8.89. Keuhkoihin mestastosoitunutta submandibulaarirauhasen androgeenireseptoripositiivista salivary duct-karsinoomaa.

Puolisen vuotta kestäneet sytostaattihoidot, joilla pyrittiin hidastamaan syövän leviämistä, lopetettiin vaikutuksen ja tehon hävittyä 15.12.2015 ja olin silloin koululääketieteen syöpähoidosta vapaa. Sain tehdä mitä itse halusin sairaudelleni 15.1.2016 alkaen.

Lupasin itselleni, että jos/kun olen itselläni todistanut PESHLA?:n toimivuuden, tuon sen muidenkin kohtalotovereitten avuksi. Jos joku alkaa toteuttaa ohjelmaa, niin pyydän, että minuun ollaan yhteydessä, jotta voin opastaa ja auttaa myös henkisesti omalla esimerkilläni.

PESHLA? – kuuri sopii tällaisenaan minulle, mutta jotain hienosäätöä määrien suhteen on ehkä tehtävä, jos vatsa on heikohko. Minun on myös mielestäni oikeus tietää miten kuuri tehoaa.

Lopuksi

Lopuksi vielä painotan, etten ole saanut minkäänlaista lääketieteellistä kolutusta, enkä ole perehtynyt viralliseen syövän hoitoon kuin oman kokemukseni kautta. Olen itse toteuttanut PESHLA?-kuuria edellä kuvatulla tavalla ja jokainen voi halutessaan omalla vastuulla kokeilla sen toimivuutta syöpään.

Olen satoja tunteja miettimällä, kuuntelemalla ”hiljaista tietoa” ja kokeilemalla päätynyt yllä olevaan tekstiin.

Antti Oinas

Mahdolliset yhteydenotot ainakin nyt aluksi turpaduunarin kautta

 

5 thoughts on “Syöpä ja sen kokonaisvaltainen hoito – erään potilaan näkökulmasta”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2020 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.