Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

OPI PUHUMAAN PAREMMIN

HUOMIO! HUOMIO!

OPI PUHUMAAN PAREMMIN -kurssi 2/2017

Ammattipuhuja Christer Sundqvistin suosittu ”Opi puhumaan paremmin” -kurssi pienryhmälle pyörii nonstop-periaatteella. Uusi kurssi alkaa 15.11.2017.

Järjestän nyt toisen samanlaisen kurssin heti perään niille, jotka ovat jonotuslistalla (eivät mahtuneet mukaan kurssille numero 1/2017) ja uusille kurssilaisille.

Ilmoittaudu nyt siis kurssille nro 2/2017 (paikkoja on rajallisesti!).  Voi tulla ilman ilmoittautumista, mutta etusijalla ovat ilmoittautuneet.

Kurssin hinta on 10 euroa/kerta (yhteensä 5 opetusiltaa). Hintaan kuuluu pienimuotoinen tarjoilu, opetusmateriaali ja diplomi.

Aikataulu: keskiviikkoisin klo 18-20 (22.11., 29.11., 13.12., ja 20.12.2017)

Opetuspaikka: Töölön kirjasto, Helsinki, ryhmätyötila

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TERVETULOA

Viimeisimmät artikkelit

Näitä kommentoidaan vilkkaasti:

Supermarket Survival

Vuoden 2016 tärkein terveysvaikuttaja, Olli Posti, on taustajoukkojensa kanssa kehittänyt mielenkiintoisen palvelun: Supermarket Survival.

Tämä Lontoon murteella ilmaistu palvelu pyrkii opastamaan terveystietoisia ihmisiä tekemään oikeita ruokavalintoja ruokamarketeissa. Kekseliäällä tavalla verbaaliakrobaatti ja viidakkomies Posti selostaa sanoin, kuvin, puhe- ja videonäyttein miten selviytyä kauppareissusta. Viimeinkin sinun on mahdollista päästä eroon epäterveellisistä
ruokatottumuksistasi.

Turpaduunari lähti Ollin seikkailuun mukaan. Mitä sieltä löytyy?

Karkkipäivän päivitys

Yksipuolisen karkkinautinnon voi täydentää uusilla aistimuksilla. Sitä keinotekoista makeaa on kiva kehittää aitoon suuntaan.

Olli kannustaa meitä nestemuotoisen karkin pariin. Kaikki makea kannattaa nesteyttää, sillä nesteytys vähentää makeanhimoa. Vesi korjaa sokerihumalaa – ja toisaalta karkkimainen makeus tai kirpeys tekee vedestäkin nesteyttävämpää. Olli sanoo sen näin:

”Se Oikea Karkki on siis nestepitoinen! Tai vähintään ravinnepitoinen, mikä tarkoittaa tietenkin myös palkitsevia makuelämyksiä.”

Makeanhimon keskellä ratkaisun avain löytyy näkökulman laajentamisesta. Olli pyytää meitä avaamaan sydän uusille, monipuolisemmille, rikkaammille nautinnoille – sen sijaan että juostaisiin nautintoa karkuun, vain sortuaksemme siihen kehnoon versioon taas kahta kauheammin.

Olli kirjoittaa:

”Makea on hyvä metafora kaikelle sille, mitä haluamme elämässä, mitä himoitsemme – mutta samalla pakenemme. Kaikessa ’makeassa’ on hyvä aina uudestaan ja uudestaan muistaa, että onni löytyy poissulkemisen sijaan menemällä kohti, kohti parempaa, laajempaa, monipuolisempaa, uutta. Taitavammin, tietoisemmin, tarkoituksenmukaisemmin.”

Supermarketissa voi selviytyä voittajana makean suhteen oivaltamalla, ettei keinotekoinen karkki olekaan enää paras, kiinnostavin tai edes voimakkain nautinto. Makean nautinnot ovat sitä ”syntistä hyvää” mikä rikastaa elämän kokonaisuutta entisestään.

Näin Olli neuvoo viettämään karkkipäivää:

”Karkkipäivän ratoksi kokeile kaikkea sellaista kivaa ja herkullista, joka ei sisällä valkosokeria, glukoosi-fruktoosisiirappia tai muuta ravinnetyhjäksi raffinoitua sokeria – eikä e-koodeja. Kokeile kaikkea, missä maku ja väri tulee luonnosta eikä kemiantehtaasta. Jos ei maistu tarpeeksi makealle, dippaa hunajaan 🙂 Hunaja auttaa sitä herkkua myös sulamaan paremmin, koska hyvässä lähihunajassa on runsaasti ruoansulatusta parantavia entsyymejäkin.”

Ravinnetiheämpi, elävämpi, aidosti maukkaampi karkkiversio sammuttaa makeanhimon, eikä jätä kehoa huutamaan tyhjästä versiosta puuttuvia ravinteita. Olli syö mieluummin jotain sellaista karkkia mistä hän saa suojaravinteita. Mieluummin sellaista, kuin jotain mistä on ainoastaan haittaa kehon ravitsemustasoille. Hyvin ilmaistu!

Koko Supermarket Survivalin idea on kehittää kaikkea muutakin kuin sitä karkkia parempaan suuntaan. Kun altistuu hyvälle, niin sinut valtaa uusien makuelämysten nälkä, joka vain kasvaa syödessä.

Kokeile esimerkiksi tarzanlimua! Aloita aamu runsaalla suolavedellä tai suola-sitruunavedellä. Ota tavaksi juoda runsaasti lähihunajalla makeutettua suola-sitruuna-hunajateetä. Alkaa pian karkkihimo tuntua absurdille ajatukselle.

”Syvästi nesteytetty ja laadukkaasti suolattu keho, joka saa maun mukaan nauttia myös kaikenväristä luonnon makeaa, ei löydä karkkihyllyn e-koodeista enää mitään tarvetta joka ei olisi jo tullut täytetyksi paremmin.”

Tällaista ohjeistusta ja paljon muuta löytyy koko ajan laajentuvasta Supermarket Survival -palvelusta.

Turpaduunari suosittelee. Edullinen tapa päivittää se kauppareissu.

Kurssille voi ilmoittautua tästä

Huomio! Turpaduunarille ei ole tästä kirjoituksesta maksettu mitään sponsorirahaa. Turpaduunari on tavattoman tarkka näissä asioissa! Puolueetonta tietoa ilman taloudellisia kytköksiä suuntaan taikka toiseen.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

1 thought on “Supermarket Survival”

  1. Olen ihan myyty, Ollin Posti osui suoraan sydämeeni ja sieluuni. Eikä paluuta entiseen enää ole. Hyvä,Hyvä

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.