Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 285. ja tämän vuoden 22. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 285
Jakelupäivä tiistaina 26.5.2020

AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

Aamu aloittaa päivän. Jokaisen elämäsi päivän. Ei ole yhdentekevää mitä teet ensimmäiseksi. Aamusta alkaa hyvä päivä, jos niin haluamme. Ota talteen muutama vinkki.

Herää ajoissa. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, että huomaa myöhästyvänsä aamupäivän tilaisuudesta, vain sen takia kun ei päässyt ajoissa sängystä ylös. Mieluummin vartti aikaisemmin silmät auki kuin puolitokkuraisena kiireen sekaan 15 min myöhemmin.

Juo lasi vettä. Lempeä herätys elimistöllesi on pieni määrä nestettä, mieluusti raikasta lähde- tai hanavettä. Jotkut hankkivat veden otsonointilaitteen saadakseen happirikkaasta vedestä ylimääräistä tarmoa päivään.

Oikea asenne. Olen havainnut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun seuraavaan päivään valmistautuu jo etukäteen edellisenä iltana. Jokin aikaa vievä aamupuuha, voidaan ehkä tehdä osittain jo edellisenä iltana. Mieli rakennetaan siihen suuntaan edellisenä iltana, että aamu pääsee alkuun helpommin (ei pidä ”nousta sängystä väärällä jalalla”).

Aamupala. Useimmat asiantuntijat puolustavat laadukkaan aamupalan nauttimista – niin minäkin. Vain silloin jos ei kerta kaikkiaan aamulla mikään muu maistuu kuin se ”pakollinen” aamukahvi, niin maailma ei kaadu siihen, että laadukkaan aamupalan joko jättää kokonaan pois tai siirtää myöhemmäksi.

Tehokkuus huippuunsa aamupäivällä. Tiedän, että on aamu- ja iltaihmisiä. Väitän kuitenkin, että kaikkein vaativimmat työtehtävät kannattaa suorittaa aamupäivällä. Aikaisin tehdyksi saatu tehtävä (pienikin) motivoi sinua jatkamaan tehokkaasti päivää ja jos aamupäivän tehtävä ei tullut valmiiksi (hyvin yleistä) voi sitten rauhassa jatkaa sitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Työ on saatu hyvälle alulle.

Aamun ensi hetki vain sinulle. Tämä voi olla tärkeä asia. Heräät sitten aamuun ilman herätyskelloa tai kellon piippaukseen, varaa itsellesi ensimmäiset sekunnit, minuutit. Jätä silmät vielä kiinni, osoita kiitollisuutta, että saat herätä uuteen aamuun. Mieti miltä tuntuu olla taas yhden aamun verran viisaampi, kiitollisempi, vanhempi.

Hyviä aamuja sinulle!

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2019

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Suomen tärkein terveysvaikuttaja 2019 on nyt valittu

Viime vuoden tärkein terveysvaikuttaja oli Anni Sirviö! Onneksi olkoon!

On taas se aika vuodesta, jolloin äänestäjät valitsevat Turpaduunarin terveysblogissa vuoden tärkeimmät terveysvaikuttajat. Äänestys päättyy maanantaina 20.1.2020 klo 20:20, jolloin julistetaan mielenkiintoisen terveysvuoden 2019 tärkeimmät terveysvaikuttajat.

Kilpailu on järjestetty aiemminkin (2016, 2017 & 2018) ja se on kerännyt aika paljon huomiota. Voit äänestää niin monta kertaa ja niin monia terveysvaikuttajia kuin haluat. Perustele kuitenkin valintasi. Viime vuonna lääkäri Antti Heikkilä sai eniten ääniä.

HUOMIO: 4.1.2020 tuli ilmoitus, että Antti Heikkilää ei saa äänestää. Hänen äänensä on mitätöity.

Äänestä näin

 1. Anna äänesi ja perustelusi mieluusti sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi
 2. Saan äänimäärät ja perustelut poimittua myös tämän artikkelin kommenttiosiosta
 3. Omasta Facebook-profiilistani osaan myös etsiä äänet ja perustelut
 4. Muut keinot ovat epävarmoja

Teen säännöllisiä päivityksiä äänestystilanteen kehittymisestä aina kutkuttavaan loppuun asti! Hyviä äänestyksiä ja kivoja perusteluja, kiitos!

Lopullinen äänestystilanne 21.1.2020 klo 10:30

 

 

Ääniä Nimi
533 Anni Sirviö
203 Minna Nurmi
201 Fredu Sirviö
138 Muutos-valmennus
114 Maria Nordin
89 Juha Jäntti
76 TerveysSummit
65 Susanna Tanni
42 Tomi Kokko
36 Christer Sundqvist
32 Erja Tamminen
29 Jakob Valdma
24 Olli Posti
23 Ville Pöntynen
19 Paula Heinonen
11 Marjo Urbanski
10 Sakari Peltola
9 Tommi Kangas
9 Nina Saine
9 Olli Sovijärvi
8 Pauliina Aarva
7 Karita Aaltonen
6 Markus J Rantala
5 Ari Kaihola
5 Ilona Ritola
5 Virpi Mikkonen
5 Taija Somppi
5 Erkki Antila
5 Marja Ruuti
4 Johanna Koivu / KoivuTV
4 Karita Tykkä
4 Nina Laurell
3 Aaro Helander
3 Altti Parviainen
3 Elias Jaakkola
3 Jan Sundell
3 Matti Tolonen
3 Merja Lindström
3 Olli Polo
3 Sami Sundvik
3 Timo Kuusela
3 Juhana Harju
3 Tapani Lahti
2 Sisäilmalupaus – kampanja
2 Arjen kemikaalit, uhka terveydelle?
2 Kaisa Jaakkola
2 Kylli Kukk
2 Maikki Marjaniemi
2 Mika Rönkkö
2 Mikko Ahonen
2 Paul Clayton
2 Pequ Nieminen
2 Teemu Syrjälä
2 Timo Lehto
2 Tuomas Helkala
2 Virpi Raipala-Cormier
1 Jaakko Halmetoja
1 Yazka Love

Christer Sundqvist

turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtoricropped-christer-sundqvist.jpeg

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

377 thoughts on “Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2019”

 1. Äänestän Pauliina Aarvaa, koska hän on tuonut esiin kiihkottomasti, taitavasti ja älykkäästi monenlaisia seikkoja ja ilmiöitä liittyen täydentäviin hoitoihin ja tarpeeseen lopettaa hyödytön, ruma ja typerä vastakkainasettelu ja jopa riitely ns. virallisen aseman omaavien ihmisiä hoitavien ja täydentäviä hoitoja tarjoavien välillä. Pauliina on kaikille esimerkki hyvin kehittyneistä ajattelun taidoista ja hän osaa mielestäni nähdä asioiden ytimeen.

  1. Anni Sirviö! Koska hänellä ja miehellään Fredu Sirviöllä on terveysvaikuttajina positiivinen asenne, innostus, rohkeus ja tietämys auttaessaan meitä.

   1. Äänestän Minna Nurmea kun hän auttaa tervehtymään puhtaan ravinnon avulla!

 2. Antti Heikkilä, aggressiivisesta esiintymisestään huolimatta. Hänen perusväittämänsä alusta asti ovat uhmanneet aikaa ja osoittautuneet oikeiksi. On tosin monia muita loistavia vaikuttajia, mutta pidän Heikkilää uranuurtajana ja lisäksi omien silmieni avaajana vastapuolen valtapoliittisille väitteille, puhumattakaan yhä lisääntyvälle upealle valistusjoukolle. Olen kaikille sanomattoman kiitollinen!

  1. Valintani ja (kriittisetkin) perustelut ovat samat kuin lLaila Oksasella.

     1. Antti on ilmoittanut, ettei hän tällaiseen kisaan halua osallistua ja ilmaisi sen niin tiukasti, että tottelin. Hieman ristiriitaista tosin, sillä viimevuotista voittoa hän kovasti piti mieluisana. No further comments.

      1. Häviämisen mahdollisuus taitaa miestä pelottaa… aika moni on kyllästynyt hänen tapaansa mustamaalata toiset ketovaikuttajat.
       Suuri mies osoittautuikin surullisen pieneksi…

    1. Ääneni saa Minna Nurmi. Syystä, että hänen opeillaan saadaan tervehtymistä aikaiseksi kehoa puhdistaen. Ei kuormiteta lisää vaan kehoa kuunnellen.

 3. Antti Heikkilä on nro 1, koska pelottomasti on puolustanut omia kantojaan ja jatkanut hyvää ihmisten informointia, että näkisimme totuuden kaiken huijauksen takana, lääketehtaiden suhmuroinnit ja lääkäreiden kytkökset niihin. Hän on avannut silmämme myös näkemään, että pelkästään VHH- köyhällä ravinnolla ja oikealla liikunnalla on kauaskantoiset terveysvaikutukset kaikille ja etenkin diabeetikoille.
  Ville Pöntynen on nro 2, joka uhraamalla perustamansa lääkerikeskuksen toiminnan, on pyrkinyt osoittamaan Valviran ja AVIn keskinäisen lainvastaisen toiminnan. Hän on kuitenkin jatkanut opiskeluaan ja tietojen jakamista niin kolleegoilleen kuin potilaillekin.
  Nina Saine on nro 3, koska hän on ollut tukena lukuisille kilpirauhaspotilaille jo vuosien ajan niin oikeanlaisen lääkärin kuin lääkityksenkin löytymisessä. Hän on koko ajan opiskellut lisää ravitsemuksen ja lisäravinteiden merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille keskittyen kokonaisvaltaiseen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.

 4. Ari Kaihola on selvittänyt valtavan määrän terveyteen ja ravintosuosituksiin liittyviä harhaisia tai väärin tulkittuja väittämiä ja hakenut niihin tutkimuksiin pohjautuen uusia selitysmalleja, jotka kuvaavat todellisuutta paremmin, selkeämmin ja ymmärrettävämmin kuin yleisesti toistetut uskomukset. Hän on myös ansiokkaasti laatinut näistä todella monta blogi-kirjoitusta, joista jo tuon ”Vieraskynä” -linkin takaa löytyy 45 kpl. Hän ansaitsee näin hyvin ”Vuoden terveysvaikuttaja” -kunniakirjan.

 5. Äänestän Terveyssummitia 2019. Se on ollut hyvin järjestetty ja saanut mukaan laajan, monipuolisen ja asiantuntevan joukon haastateltavia. Se on ollut ennakkoluuloton esitellessään hyvin erilaisia näkemyksiä sairauksien syistä sekä terveyden ja hyvinvoinnin tukemisesta. Terveyssummit on onnistuneesti pyrkinyt edistämään terveysvaikuttajien vuoropuhelua ja olemaan rakentavan terveysviestinnän kanava.

 6. Terveyssummitti on suosikkini. Erittäin monipuolista tietoa. Mahtava paketti tarjolla kaikille haluaville.

 7. Susanna Tanni ja syy tähän on se että hänen hyvä tietämys ja asiantuntemus on vienyt omaa henkilökohtaista terveyttäni eteenpäin. Hänellä on hyvä, lämmin sydän joka haluaa auttaa puhtaasti ja pyyteettömästi ihmisiä ja saa siitä itselleen suurta iloa.

  1. Anni Sirviö , on asialleen omistautunut ja erittäin positiivinen henkilö, jolla ei ole pahaa sanottavaa muista ❤️ ( toisin kuin Heikkilällä viime aikoina :(. )

 8. Mulle tänä vuonna isoimman vaikutuksen ovat tehneet Maria Nordin, Olli Posti ja Fredu Sirviö. Kaikilla asenne, innostus, rohkeus ja tietämys ovat inspiroivia

 9. Susanna Tanni

  Piaa lainaten voin täysin yhtyä hänen perusteluihinsa.

  Susanna Tanni ja syy tähän on se että hänen hyvä tietämys ja asiantuntemus on vienyt omaa henkilökohtaista terveyttäni eteenpäin. Hänellä on hyvä, lämmin sydän joka haluaa auttaa puhtaasti ja pyyteettömästi ihmisiä ja saa siitä itselleen suurta iloa.

 10. Ääneni saa ehdottomasti Erja Tamminen!
  Hän on vuosi(kymmenien) ajan tarjoillut väsymättömästi päättäjillemme tietoa sähkömagneettiseen säteilyyn liittyen, vaikka vastaanottimet ovatkin olleet lähinnä off-tilassa syystä tai toisesta johtuen. Nyt olemme tilanteessa, jossa STUK ei pysty enää suojelemaan kansalaisia radiotaajuiselta säteilyltä, jota tämä Nokialandia on täynnä päiväkodeista lähtien. Tämän kuplan nyt puhjetessa on syytä kiittää henkilöä, joka on kaikki nämä vuodet puhunut asiasta, jota ei voi nähdä, mutta joka meihin kaikkiin vaikuttaa. Toivottavasti ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtää, miksi maassa, jossa käytetään maailmassa eniten langatonta tekniikkaa, on syntyvyys pohjamudissa, miesten sperman laatu kuin kuravettä, masennuslääkkeitä ja viagraa popsitaan kuin leipää ja Pisa-tulokset laskusuhdanteessa. Sisäilmaongelmaisista WiFi-kouluista puhumattakaan. Näillä kaikilla asioilla on yhteinen nimittäjä.

 11. Olipa vaikea tehtävä! Ei viitsisi taas äänestää Antti Heikkilää… Olen tänä vuonna seurannut eniten Maria Nordinia. Kävin kurssinkin, mutta metodi ei ole tuntunut ihan omalta, osasta ajatuksia olen jopa päinvastaista mieltä. ”Kiitos kiitos kiitos” kuitenkin on lisännyt elämän laatuani, vaikka mistään en olekaan onnistunut metodilla parantumaan. Erja Tamminen ja muutkin sähköherkkyysvalistajat ovat olleet minulle tänä vuonna tärkeitä tietolähteitä ja oireiden helpottajia. Keto-ruokavalio on ollut myös innostavaa, tosin ei sekään ole täysin sopinut minulle, taas huomenna alkaa uusi yritys :D. Olli Posti otti tänä vuonna hienosti kantaa sähköasioihin. Olin ajatellut vastata Terveyssummit, mutta lyön lukkoon Erja Tammisen, kiitos.

 12. Äänestän terveyssummittia. Laaja paketti osaajia kaikkien ulottuvilla. Hyvin järjestetty.

 13. Susanna Tanni – jaksaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin, tuntuu todella välittävän ihmisistä ja asiakkaistaan. Hän on kultaakin kalliimpi, suurisydäminen upea nainen, joka on todella hyvällä asialla!

 14. Terveys Summit on mun terveysvaikuttaja. Muutaman päivän aikana tulee paljon asiaa monelta eri asiantuntijalta ja monesta eri aiheesta. Ja kuunnella saa just ne aiheet, jotka itseä kiinnostaa ja jättää kuuntelematta JOS on jotain joka ei niin ole ajankohtaista itselle

 15. Maria Nordin
  Minna Nurmi

  Molemmat rohkeita kokonaisvaltaisen, syvältä sisältä eheyttävän itsehoidon uranuurtajia Suomessa. Antavat käytännöllisiä välineitä jokaiselle ihmiselle uudistaa, parantaa ja hoitaa itseään niin henkisesti kuin fyysisesti. Ei ainoastaan oireiden tasolla, vaan juurisyistä asti.

  Karita Tykkä

  Itsensä kuuntelemisen ja arkisen elämänilon ja hyvinvoinnin lempeä airut.

 16. Susanna Tanni. Hänen avullaan olen löytänyt ruokavalion, jonka avulla mahakivut on poissa, paino pystyy kurissa ja olo on energinen. Hänen tukensa ja apunsa Freetox-ryhmässä on uskomatonta!

 17. Minna Nurmi. Edelläkävijä ravintoasioissa. Rohkea uranuurtaja erilaisesta ruokavaliosta unohtamatta kokonaisvaltaista elämäntapaa. Minnalla on vahvasti tieto hallussa, hän on kohtaava ja empaattinen ammattilainen, joka ymmärtää, että jokainen etenee omaa tahtiaan. Hän on kirjoittanut ”keittokirjoja”, joiden ruuat ovat terveellisiä ja ihania. Niiden avulla uuden elmäntavan opettelu pikkuhiljaa – tai rytinällä – onnistuu.

 18. Erja Tamminen. Hän on jakanut tärkeää tietoa sähkömagneettisten kenttien vaikutuksista. Säteilyturvakeskus suojelee teollisuuden etuja ja vaikenee mm. matkapuhelinsäteilyn terveyshaitoista, mutta Erja on jakanut valtavasti tietoa aiheesta.

 19. Minna Nurmi <3 Se puhdas alkutieto, joka meillä kaikilla on mutta josta olemme eksyneet TODELLA kauas.

 20. Annan ääneni Anni Sirviölle, kun yksi valita pitää. Olisi kuitenkin hyvä ollut, jos Anni&Fredu-äänet olisi yhdistetty ja heitä käsitelty yhtenä kokonaisuutena ja heidät myös palkittaisiin parina, koska tiiviinä yksikkönä he tekevät välittävää ja positiivisella asenteella tehtyä työtä ketogeenisen ruokavalion parissa levittäen ketoilun tuomaa terveyttä suomalaisille.

  Ehdottomasti vuosi 2019 oli käännekohta, sillä heidän valmennuksessaan olevan porukan määrä yli tuplaantui kyseisenä vuonna. Meitä on jo yli 10000 terveemmän elämäntavan heidän avullaan löytänyttä. ❤ En voi heitä kylliksi kiittää saatuani elämäni kevään/kesän, terveyteni ja elämäniloni takaisin!

 21. Äänestän Anni Sirviötä , Anni on asiansa osaava , kiihkoton ottaa huomioon ihmisten terveyden . Ei puoskarointia vaan järkevää terveyttä edistävää tietoa. Auttanut tuhansia ihmisiä valmennuksillaan.

 22. Terveyssummit, kyllä! Monipuolista tietoutta huippuasiantuntijoilta kaikelle kaikelle kansalle! Erittäin antoisia katselu-ja kuunteluhetkiä! Kiitos!

 23. Anni Sirviö ehdottomasti vuoden terveysvaikuttajaksi. Jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta ja hankkii tietoa edelleen jaettavaksi. Vaikuttaa suuresti ja enenevässä määrin suomalaisten terveyteen.

 24. Äänestän Tommi Villimies Kangasta hänen laajasta opastuksestaan ja tietotaidostaan koskien suomalaisia villiyrttejä. Hän jakaa väsymättömästi ja veloituksetta vinkkejä kaikille, liittyen villiyrttien ruokakäyttöön ja parantavaan voimaan. Tommin ansiosta suomalaisten ilmainen apteekki eli ainutlaatuinen luontomme ei pääse unohtumaan. Kiitos Tommi!

 25. Anni ja Fredu Sirviö, käytännönläheisen, henkilökohtaisen, ja erittäin positiivisen valmennustapansa ansiosta

 26. Äänestän Anni Sirviötä. Ketogeeninen ruokavalio pelasti oman terveyteni ja Sirviön avulla opin hallitsemaan omaa hyvinvointia.

 27. Anni Sirviö, joka luotsaa yhdessä Fredu Sirviön kanssa Keto kickstart valmennusta.

 28. Minna Nurmi❤️
  Rohkea uranuurtaja ja edelläkävijä kokonaisvaltaisessa terveydessä. Empaattinen, auttavainen ja syvimmän tiedon omaava. Monet parantumistulokset puhuvat puolestaan!

 29. Vaikea valinta. 1. valintana kuitenkin TerveysSummit jonne koottu monipuolinen ammattilaisten valikoima. 2. sijan minulla jakaisi Paula Heinonen ja Antti Heikkilä, Paulan kursseja on tullut käytyä muutama ja on kyllä rautainen tietämys naisella. 3. sija (vaikkei kysytty kuin yhtä) menisi Fredulle, äärettömän positiivinen ja selvästi suurella sydämmellistä tekee asioita terveyden edistämiseksi, suhtautuu asioihin avoimesti ja pyrkii jatkuvasti kehittämään omaa tietotaitoaan 🙂

 30. Anni Sirviö positiivisuudellaan ja loistavalla esimerkillään muuttanut jo monen ihmisen elämän, mukaanlukien omani.

 31. Anni Sirviö, koska hänellä on paljon tietoa ja taitoa jakaa sitä eteenpäin. Aina positiivinen eikö sorru muiden mollaamiseen.

 32. Äänestän ehdottomasti Anni Sirviötä ja Antti Heikkilää ! Kumpikin on ketogeenisen ruokavalion puolesta puhujia ja haluavat vilpittömästi auttaa ihmisiä parantamaan elintapojaan ja elämään terveellisesti!

 33. Anni Sirviö (ja Fredu Sirviö, pitäisi olla kyllä yhdessä). Ihan mahtavia tsemppareita ja terveemmän elämän puolestapuhujia ja esimerkkejä! Positiivisella meiningillä muita mollaamatta (toisin kuin Antti Heikkilä, joka nostaa itseään mollaamalla muita. Muuten hänkin olisi ok).

 34. Anni Sirviö ansaitsee ehdottomasti tämän tunnustuksen! Miehensä Fredun kanssa
  Ihanalla positiivisella asenteella tsemppaavat niin monia ihmisiä terveen elämän pariin! Olen tälle pariskunnalle ikuisesti kiitollinen heidän opeistaan, auttavaisuudestaan ja suurisydämisyydestään!

  1. Muutosvalmennus, koska se on antanut minulle uuden suunnan kohti terveempää elämää. Veriarvot ovat parantuneet. Paino on siinä sivussa tippunut myös omalle iälle sopivaksi.

 35. Sisälukutaito oli hukassa ja yleisiä äänestysnormeja noudattaen luulin olevan vain yksi ääni per äänestäjä. En sius lukenut ohjeistusta ennen äänestämistä… Eli haluan myös Fredu Sirviön saavan äänen minulta, ellei turpaduunari sitä jo rivien välistä lukenut edellisestä kommentistani. Niin tärkeä osa nykyistä hyvinvointiani hän vaimonsa Annin ohella on ollut, etten halua hänenkään jäävän ilman ääntäni…

 36. Äänestän Anni Sirviötä. Hänen tietämys ketogeenisestä ruokavaliosta ihan huippu ja sen avulla olen saanut painoa pois mukavasti.

 37. MINNA NURMI

  Minna on viisaudellaan ja valtavirrasta poikkeavalla rohkealla ravintotietämyksellään, nostanut minut takaisin elävien kirjoihin. Olin pitkittyneen stressin ja ketogeenisen ruokavalion uuvuttamana sekä henkisesti, että fyysisesti täysin toimintakyvytön ja sairaslomalla. Tänä päivänä olen saanut parantua sairauksista, joista ei pitänyt voida parantua. Olen saanut elämänilon ja terveyden takaisin. Elävä, korkeavärähteinen ruoka on tehnyt minut eläväksi uudelleen. Ikuisesti kiitollinen. Minna on rohkea edelläkävijä, joka uskaltaa kertoa mitä keho todella tavitseee korjatakseen itsensä. Vaikka Minnan opettama oppi sotii monien muiden oppeja vastaan, haluisin rohkaista ihmisiä ottamaan avoimen mielen ja tutustumaan siihen. Se muuttaa elämän.

 38. Anni Sirviölle ääni! Tietämys ketogeensestä ruokavaliosta on ihan huippua. Miehensä Fredu Sirviön kanssa tekevät niin hienoa työtä terveyden ja hyvinvoinnin eteen.

 39. Annan ääneni Anni ja Fredu Sirviölle❤️Molemmat ovat positiivisia ja tsemppaavia huipputyyppejä. Ketokickstart valmennus on ollut ja on vain yksinkertaisesti niin hyvä!

 40. Minna Nurmi. Rohkea uranuurtaja puhtaan ravinnon puolesta, mikä vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 41. Fredu Sirviö, tekee Annin kanssa todella suurella sydämellä hyvää työtä hyvinvoinnin puolesta

 42. Anni Sirviö. Hänellä on aivan loistava asenne elämään ja koko ketogeeniseen elämäntapaan. Hän antaa omalla positiivisella esimerkillään intoa ja tsemppiä muille, kannustaa ja kehuu! Ei suhtaudu negatiivisesti eriäviin mielipiteisiin vaan tuo aidosti esille oman näkemyksensä perustuen tietoon ja osaamiseen sekä omiin kokemuksiinsa.

 43. Maria Nordin. Ehdottomasti aivan mieletön kurssin luoja. Aivan mahtavat eväät siitä elämääni oon saanut ja vuosi 2019 olikin ehdottomasti elämäni paras vuosi.

 44. Minna Nurmi!! Minnan tieto laittaa todella ajattelemaan, mitä sitä haluaa suuhunsa laittaa ja mihin mikäkin vaikuttaa! Tekee työtänsä suurella sydämellä!

 45. Maria Nordin

  Aivojen plastisuus ja sen mahdollisuudet ovat tätä päivää. Tehokasta stressin poistoa, joka vapauttaa erilaisia mielen ja kehon negatiivisia ehdollistumia. Lääkkeetöntä parantumista, jossa kokija pistetään itse töihin terveytensä puolesta.

 46. Äänestän Maria Nordinia! Kurssi on parantanut elämänlaatuani, avannut tietoutta ihmiskropan toiminnasta, ja olen alkanut ymmärtää itseäni ja kehon viestejä paljon paremmin. Kurssi myötä aloin etsimään omaa itseäni, sitä mitä elämältä haluan ja mitkä ovat itselleni tärkeitä arvoja.

 47. Maria Nordin ❤️ Hän on tuonut esiin kaikelle kansalle metodin, vieläpä helposti lähestyttävällä tavalla, jolla hoitaa itseä sisältä käsin tehokkaasti.

 48. Maria Nordin on auttanut minua laaja-alaisesti ja syvällisesti tekniikalla, jota voi helposti toteuttaa missä ja milloin vain. Hän on lempeä, sydämellinen ja aidosti kannustava. Ja on osoittanut opettamansa tekniikan toimivuuden itse omalla olemuksellaan.

 49. Antti Heikkilä. Lääkäri, joka on vuosikymmenien ajan auttanut ihmisiä ottamaan vastuuta omasta terveydestään.

 50. Ehdottomasti ääni Maria Nordinille. Minulta pelkkää ylistystä hänen työlleen. Upea ja rohkea nainen joka ansaitsee paikan ykkösenä!

 51. Anni Sirviö saa ääneni positiivisella asenteellaan tuomat terveysvaikutukset. Tietoa ja taitoa vie terveyttä tunnetuksi.

 52. Paula Heinonen! Aivan huikea ammattitaito ja tietomäärä ja loistava ulosanti koulutuksissa ja yleisötilaisuuksissa.

 53. Terveyssummit saa ääneni, koska sen anti on aina ollut monipuolista ja laadukasta

 54. Äänestän:

  1.Sakari Peltolaa, koska hän esittää asiansa videoillaan todella ymmärrettävästi. Kuulijalle ja katsojalle ei jää epäselvää, vaikka aihe olisi ollut ennestään kuinka vaikea.

  2. Christer Sundqvistia, koska on tehnyt jo pitkään väsymättömästi ja lempeästi työtä suomalaisten valistamiseksi terveellisimpiin elämäntapoihin.

  3. Tomi Kokkoa, joka uskaltaa uudistua ja on auttanut tuhansia voimaan paremmin Todella positiivinen ja kannustava ihminen.

  4. Anni Sirviötä ja 5. Fredu Sirviötä, koska ovat viime vuosina saaneet omalla Kickstart-valmennuksellaan ihmiset laajemmin ymmärtämään, että hyvät rasvat ovat tärkeitä, ja koostamalla ruokavalion oikein voi laihtua, sekä voida hyvin. Eikä nälkää tarvitse nähdä.

  Monua muitakin vaikka kuinka monta, mutta nämä tällä kertaa.

 55. Anni Sirviö, ravintovalmentaja, joka valmennuksellaan on innostanut monia ihmisiä terveellisen ruokavalion piiriin.

 56. Maria Nordin. Hän on kehittänyt toimivan ja helpon menetelmän ihmisten hyvinvoinnin tueksi.

 57. Minna Nurmi

  Hän on tuonut ihan uuden tiedon jolla oikeasti parantuu muka parantumattomista sairauksista.
  Minna on lämminhenkinen ja aito vaikuttaja joka ottaa huomioon ihmisen henkisen ja fyysisen kokonaisuuden monella eri tasolla.

 58. Äänestän Anni Sirviötä. Aito ihminen, joka on intohimoisesti ja ammattitaitoisesti terveyden asialla.

 59. Äänestän Ilona Ritolaa, koska jakaa tietoa raudanpuutteesta kiihkottomasti ja on tuonut tietoisuuteen sen kuinka monisyisestä asiasta on kyse. On myös joutunut kateellisten kollegoiden hampaisiin.

 60. Anni Sirviölle ääni. Mieletön vaikuttaja yhdessä Fredun kanssa! Selvästi tietävät mistä puhuvat.

 61. Tuomas Helkala, yksi Muutos-valmentajista. Elämäntapamuutoksesta puhuvat moni mutta Tuomas tarkoittaa sitä ihan oikeasti. Positiivinen, ei hötkyile turhia!

 62. Ääni Anni Sirviölle. Ihana positiivinen asenne ja olen laihtunut hänen opeillaan 15 kiloa. 🙂

 63. Minna Nurmi koska hän on niin osaava, positiivinen ja iloinen sekä hänen jakama tietonsa on niin edistyksellistä ja antaa moneen asiaan selityksiä.

 64. ANNI SIRVIÖlle ääni Annin (ja Fredu sirviön) iloinen, avoin ja mukaansa tempaava asenne terveysvaikuttajana on aivan omaa luokkaansa! Asioita viedään eteenpäin positiivisella fiiliksellä.

 65. Tänäänkin äänet Anni ja Fredu Sirviölle, koska ilman heidän vaikutustaan elämääni, en todennäköisesti olisi tänäänkään lenkille lähtenyt. Terveysvaikutukset elämässäni ovat liikuttavat, sananmukaisesti.

 66. Äänestän Anni Sirviötä.
  Hän on positiivinen, asiallinen ja auttavainen kaikkia kohtaan, ei ole kilpailuhenkinen alallaan, eikä koe tarpeelliseksi mollata hiukan erilaisilla hienosäädöillä samaan lopputulokseen pyrkiviä, kuten jotkut muut tekevät.
  Ketokickstartin taustalla on monipuolista tutkimusta, kokemusta ja lääkäreitäkin, joten mukana olevat ovat hyvissä käsissä.
  Anni on auttanut saamaan aikaan suuria muutoksia jo tuhansien ihmisten elämässä,
  todella käänteentekeviä ja elämän laatuun ja pituuteen vaikuttavia asioita.

 67. Minna Nurmi! Selvittää Medical mediumin avulla mistä krooniset ongelmat johtuvat ja miten me voimme eheyttää ne ruokavalintojen avulla.

 68. Ääni Minna Nurmelle. Tuo Medical medium- oppia Suomeen, kertoo kroonisista ongelmista sekä niiden eheyttämistä ruokavalintojen avulla.

 69. Äänestän 16 Terveyssummit kokonaisuus on niin tärkeä ja siellä tuodaan esille tärkeitä terveysasioita.

 70. Minna Nurmi ❤️ Ihana ihminen ja hänen opeillaan elämäni muuttunut paremmaksi.

 71. Äänestän Susanna Tannia, pitkäjänteisen työn tekemisestä ja todella rakkaudellisesta suhtautumisesta ihmiseen.

 72. Anni & Fredu Sirviö – positiivisuus ja hyvä asenne tarttuu! Helposti lähestyttäviä ja idearikkaita ”tavallisia ihmisiä”, joiden aito halu auttaa muita välittyy

 73. Maria Nordin. Free to heal-kurssi auttanut todella paljon moneen asiaan, niin fyysiseen kuin psyykkiseen.

 74. Anni Sirviö on ansainnut ääneni, ketomatkaa hyvinvoivana jo takana kohta 2 vuotta

 75. Anni ja Fredu Sirviö. Välittäviä, innovatiivisia ja positiivisia terveysvaikuttajia molemmat

 76. Anni Sirviö. Ottaa selvää ja kokeilee itse asioita, joista puhuu. Positiivinen ja kannustava ote.

 77. Äänestän Minna Nurmea. Hän opettaa hyvin tärkeää, uudenlaista tietoa ravinnosta ja itse olen kokenut hyvin vahvasti että tämä tieto ja ravinto-oppi on ollut parasta minun elimistölleni.

 78. TerveysSummitille ääni. Ohjelma on yhtä kuin suomen kansa vastaan lääketeollisuus.

 79. Anni Sirviö ehdottomasti vuoden terveysvaikuttajaksi. Koska Anni ja miehensä Fredu Sirviö ovat molemmat asialle omistautuneita ja moni on saanut apua. Annilla on positiivinen asenne, rohkea ja mahtava tietämys terveysvaikutuksista.

 80. Anni Sirviö ja hänen miehensä Fredu Sirviö. Positiivinen ja kannustava asenne. Iloisia ja mukaansa tempaavia. Vankka tietotaito, asioiden perustelu

 81. Maria Nordin, tuo rohkeasti esille erilaista näkemystä omahoitoon mielen muokkaamisen kannalta.

  Minna Nurmi, tienraivaaja ravintoasioissa, tuo uutta näkemystä kehon tervehtymiseen ravinnon avulla ja tätä kautta myös mielen.

 82. Ehdottomasti Maria Nordin! Maria toi kaikkien tietoisuuteen oman mielemme mahtavasta voimasta. Marian harjoituksilla on mahdollista tasapainottaa itseään ja saada oireita helpottamaan. En tiedä onko mitään parempaan ollut hetkeen!

 83. Äänestän Maria Nordinia, mahtavaa, että hän on koonnut tutkitun tiedon pohjalta verkkokurssin, jolla jaetaan tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sekä keinoja sen saavuttamiseen.

 84. Anni Sirviö ,koska todellakin selvittää asiat perin pohjin, tutustuu tieteellisiin tutkimuksiin sekä on aina kannustava ja aidosti positiivinen työssään ihmisten kanssa.

 85. Maria Nordin. Hän on avarakatseinen, oivaltava, tutkiva ja niin valoisa ihminen. Ja hänen Eroon oireista -menetelmänsä avulla olen päässyt eroon yliherkkyyksistäni ja muuttunut positiivisemmaksi ja pelottomammaksi ihmiseksi.

 86. En osaa äänestää yhtä ainoata! He ovat kaikki super inspiroivia! 1. Terveyssummit 2. Maria Nordin 3. Anni Sirviö 4. Karita Tykkä 5. Tomi Kokko 6.Fredu Sirviö 7. Susanna Tanni 8. Olli Posti 9. Olli Sovijärvi 10. Antti Heikkilä

 87. Anni Sirviötä äänestän. Hänen ohjeilla olen onnistunut muuttamaan elintottumuksiani ja samalla laihtunut yli 10 kg. Olen kokeillut lähes kaikkia ja ketogeeninen ruokavalioon perehtyminen onnistui Annin ohjeilla helposti. Suur kiitos hänelle.

 88. Anni Sirviö, positiivisuus, asiakaslähtöisyys ja helppo läheisyyttävyys, kokonaisvaltainen hyvinvointi

 89. Anni Sirviö ja myös Fredu Sirviöllä on terveysvaikuttajina positiivinen asenne, tietämys ja ennen kaikkea innostava tapa saada mukaan muuttamaan elämäntapoja parempaan!

 90. Äänestän Anni Sirviötä. Hän ja miehensä Fredu ovat tehneet positiivisen innostuksen kautta paljon töitä ihmisten hyvinvoinnin eteen tuomalla tietoomme ketogeenisen ruokavalion. Lisäksi jatkuva kehitys ja materiaalien päivitys, sekä uskomaton tsemppi on vertaansa vailla.

 91. Minna Nurmi Ei vippaskonsteja tai notkuvia purnukkarivistöjä vaan järkeenkäypää, loogista, aitoa, konstailematonta, alkujuurille menevää ajattelua, puhetta ja ruokaa.

 92. Minna Nurmi, edelläkävijä ravintoasioissa. Jos kaikki noudattaisivat hänen oppejaan, ei olisi paljon sairaita ihmisiä.

 93. Minna Nurmi. Ilolla ja sitkeydellä, halulla auttaa ihmisiä, levittää ja opettaa totuutta, mitä ei vielä moni tiedä, eikä ainakaan halua uskoa todeksi.

 94. Minna Nurmi. Edelläkävijä, jolla on valtavasti tietoa ravinnosta ja terveydestä, eheytymisestä ja parantumisesta ja joka jakaa tietoa inspiroivasti ja positiivisella asenteella.

 95. Anni Sirviö. Keto Kickstart valmennuksen pitäjä, saanut paljon aikaan terveysvaikutuksia. Keto Kickstart valmennuksen sivuja päivitetään koko ajan.

 96. Äänestän Jakob Valdmaa. Syystä, että hän on lannistumatta tehnyt työtä sairauksien elintapahoidon puolesta, unohtamatta kuitenkaan kokonaisvaltaista hoitoa, johon tarvittaessa -mutta vain tarvittaessa -kuuluu lääkkeetkin. Kaikki tieto, mitä Jakob jakaa, perustuu tutkimuksiin. ”Peruuta diabetes”, kirja, jonka hän on kirjoittanut, on loistava perusteos, josta hyötyvät niin kakkostyypin diabeetikot, kuin alan ammattilaisetkin.

 97. Ääni ehdottomasti Minna Nurmelle! Hänen opettamansa kuulostaa niin järkeenkäyvälle, että eihän tuota voi kukaan kiistää. Sitkeästi tuo asiaa tietoisuuteen, vaikka esim. lääketieteen edustajat lyttää ihan täysillä. Mutta kun hepä ei vielä olekaan perehtyneet asiaan. Harmi.

 98. Maria Nordin, Eroon oireista -kurssi
  Olli Posti, Supermarket Survival -kirja

 99. Äänestän Minna Nurmea, jonka avulla lukuisat suomalaoset ovat saaneet avun mysteerisairauksiinsa.

 100. Erja Tamminen. Hän ansaitsee kiitoksen siitä, että on jakanut asiallista tietoa sähkömagneettisista kentistä ja niiden riskeistä. Olisin jo vuosia käyttänyt langattomia laitteita holtittomasti ilman näitä tietoja ja konkreettisia neuvoja. Kiitos ja ääni myöskin Juhana Harjulle samoista syistä. 🙂

 101. Olisi Antti Heikkilälle ääni mennyt, mutta kun ei voi äänestää, niin sitten seuraavat, Matti Tolonen, Olli Posti, Ari Kaihola, Timo Kuusela ja Christer Sundqvist. Kaikki ovat niitä, jotka ovat osuutensa antaneet omaan terveyteeni liittyen.

 102. Anni Sirviö, muuttanut totaalisesti oman ajatukseni syömisestä ja puhtaan ruuan merkityksestä!

 103. Anni ja Fredu Sirviö saavat ääneni. He ovat saaneet itseni pitämään hyvinvoinnistani parempaa huolta. Nytkin olen 60 tunnin paastolla, joka ei olisi tullut mieleenikään ilman ketoelämää.

 104. Äänestäisin Maria Nordinia. Hän on vaikuttanut todella monen elämään positiivisesti ja on omanlainen tien raivaaja.

 105. Fredu Sirviö, tekee koko sydämellään työtä hyvinvoinnin ja terveyden eteen

 106. Anni Sirviö. Muuttanut aika lailla ihmisten ajatuksia syömisestä ja terveellisestä ravinnosta.

 107. Vanelja eli Virpi Mikkonen. Ainoa suomalainen kansainvälisellä tasolla toimiva terveellisen ruuan ja hyvinvoinnoin puolesta puhuja ja kirjailija!

 108. Anni ja Fredu Sirviö. Koska molemmilla sydän paikallaan. Tekevät kovasti töitä terveyden eteen.

 109. Äänestän Minna Nurmea. Hän on tuonut minulle tiedon siitä, miten parantua monista kroonisista sairauksista.

 110. Äänestän Anni Sirviötä vuoden terveysvaikuttajaksi. Itse sain ketokickstartin avulla elämäni takaisin. Kiitos Anni❤️

 111. Äänestän Susanna Tannia. Hänellä on loistava asenne, ja jakaa innostusta ja tietoa terveydestä ja ruokavaliosta isolle joukolle! Myös se perustelu, että hänen opit eivät ole ehdottomia, kuten pelkkä keto, vaan äärimmäisen monipuolista ja kokonaisvaltaista!

 112. Fredu Sirviö. Tyyppi joka tekee mielettömän positiivisella asenteella töitä meidän hyvinvoinnin eteen.

 113. Ääneni menee Minna Nurmelle. Oikeanlaista ruokavaliota kasvispohjalta, sekä paljon nippelitieto sairauksien parantamisesta em.

 114. Ehdottomasti Minna Nurmi! Selvittää ja selittää hyvin kroonisista sairauksista, ja eheyttää näitä ruokavalion avulla.

 115. Äänestän ehdottomasti Tomi Kokkoa! Hän on saanut minut ja todella monen muun ihmisen innostumaan ja kiinnostumaan omasta terveydestään kokonaisvaltaisesti ja tekee mielestäni työtä aidosti ja täydestä sydämestään. Hänen taannoista reagointiaan ja kirjoittamaansa vastinetta Antti Heikkilälle voi vaan ihailla. Tomi hoiti hienosti tämänkin homman

 116. Äänestän Virpi Mikkosta. Hänen Kiitos Hyvää -kirjansa pelastivat aikoinaan terveyteni ja saan edelleen paljon inspiraatiota Virpin töistä ja ruuista.

 117. Minna Nurmi. Ilman Minnaa en olisi saanut itseäni näin terveeksi ja eheäksi mitä olen nyt. Huikeaa työtä hän tekee ja joskus vielä koko maailma ottaa tiedon vastaan

 118. Ilman muuta Minna Nurmi! Eihän hänen opettamaansa voi epäillä! Mikä sen terveellisempää kuin kasvikset ja hedelmät! Niillä ei vissinä saa tuhoa aikaiseksi!

 119. Äänestän Minna Nurmea. Keho, ravinto ja mieli❤️ Valmentaa intohimoisesti, sekä on OIKEASTI kiinnostunut asioista.

 120. Anni Sirviö, seuraan häntä instassa ja sai minut ja monet muut positiivisella tsempillään innostumaan uudelleen terveysasioista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

 121. Äänestän:

  Johanna Koivu ja Koivutv
  Marjo Urbanski
  Yazka Love
  Erja Tamminen
  Merja Lindström
  Marja Ruuti
  Erkki Antila
  Olli Polo

 122. Ääneni annan Olli Postille sekä Minna Nurmelle. Monella intohimo tekemiseen.

 123. Minna Nurmi saa ääneni tänä vuona. Positiivinen roolihahmo joka innostaa muita elämään terveellisesti.

 124. Ehdoton ykkönen on Minna Nurmi. Ihania reseptikirjoja, uusinta perunakirjaa odotellessa.

 125. Äänestän ehdottomasti Susanna Tannia! Niin laaja ja kokonaisvaltainen tietämys, ihana ja empaattinen, kaiken huomioonottava asenne.

 126. Äänet Anni ja Fredu Sirviölle. Korostavat positiivista suhtautumista asioihin ja negatiivisten ajatusten/asioiden ohittamista ja jättämistä huomiotta. Parantaa vointia huomattavasti, kun ei anna ikäville asioille turhaa painoarvoa. ❤

 127. Ääni Minna Nurmelle, ja hänen kaunistavalle lifestylelle. Kasvipohjainen ruokavalio, hyvät treenivinkit ja laaja tieto kroonisista sairauksista sekä niiden eheyttämisestä. Minna on aidosti kiinnostunut jakamaan tietoa, esim mm-opista ja tekeekin tätä koko sydämestään. Hän on kirjoittanut kaunistavan oppaan sekä erilaisia reseptikirjoja, joita jokaisen tulisi lukea. Tekee työtä intohimolla!

 128. Ääneni menee Minna Nurmelle, kaunistavalla lifestylelle. Aikaisemmista kommenteista olikin tullut oleellinen tieto selville. Minna auttaa eheyttämään kasvispohjaisen ruokavalion ohella, antaa treenivinkkejä sekä kertoo ja opastaa erilaisista kroonisista sairauksista. Hän osaa perustella kaiken, ja tämä tieto tulee MedicalMedium- opista. Valmentajana erittäin asiantunteva, positiivinen, rohkaiseva, luotettava sekä ainutlaatuinen.

 129. Virpi Mikkonen! On ollut jo pitkään suurin inspiraattorini hyvinvoinnin ja ruuan saralla.

 130. Ääni Susanna Tannille. Iso terveysvaikuttaja, lämmin, sydämellinen kaikin puolin huippu. Asian osaava, täydellä sydämellä työssään mukana. ❤

 131. Maria Nordin, koska hänen avullaan löysin DNRS:n mikä on ollut life savier! Maria rohkeasti ja ns.uudella tavalla Suomessa pyrkii auttamaan ihmisiä. Vaikka tietotaito ei ole vielä ihan huippuluokkaa, mutta hänen varsinaiset ajatuksensa terveys haasteista on mielestäni juuri asian ytimessä ❤.

 132. Äänestäisin Susanna Tannia. Hän on ollut loistava esimerkki ja monipuolisesti edistää ihmisten terveyttä!

 133. Antti Heikkilä, mutta häntä kun ei voi äänestää niin niin sitten Anni Sirviö..

 134. Minna Nurmi!!!
  Kasvispohjaisen ruuan avulla auttaa eheyttämään sekä mieltä että kroonisia sairauksia.

 135. Minna Nurmi puhtasta ja kaunistavaa ruokaa, ehdottomasti annan ääneni hänelle ja hänen työlleen❤

 136. Ääni Minna Nurmelle. Innostava, aurinkoinen ja ahkera työntekijä. Ihania keittokirjoja sekä monipuolista valmennusta!

 137. Maria Nordin ehdottomasti! Hän on tarjonnut helpot avaimet jokaisen omaan paranemiseen. Kiitos upeasta työstäsi ja hyvää energiaa myös tästä eteenpäin!

 138. Äänestän Virpi Mikkosta! Hänen terveelliset, maukkaat ja persoonalliset reseptit ovat jokapäiväinen iloni. Ja upeat kuvat ovat sielun ruokaa!

 139. Äänestän Muutos-valmennusta, koska se on ainut jossa muutosten tekemiseen ja sisäistämiseen on annettu tarpeeksi aikaa, sekä kokeilemistani ainut jossa pureudutaan ravinnon ja liikunnan lisäksi syvällisesti myös muihin elämän osa-alueisiin, joilla on suoria tai epäsuoria vaikutuksia terveyteen ja painon kertymiseen, kuten hormonaalisiin muutoksiin, stressinhallintaan, lepoon, kehonhuoltoon yms.

 140. Äänestän Muutos- valmennusta, koska olen löytänyt sen avulla elämääni uuden suunnan ‍♀️☀️

 141. Äänestän Muutos-valmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi koska Muutos-valmennus tekee pitkäaikaista ja vaikuttavaa terveydenedistämistyötä.

 142. Äänestän Muutos-valmennusta. Se ottaa monipuolisesti huomioon ihmisen hyvinvoinnin ja antaa selkeitä ja hyvin perusteltuja ohjeita ravinnosta, liikunnasta, levosta, rentoutumisesta, mielialan hoidosta,ym. Valmennuksen kesto takaa sen, että asiaan tulee paneuduttua perusteellisesti. Luennot ovat antoisia ja mielenkiintoisia.

 143. Äänestän Muutos-valmennusta. Laaja monipuolinen ohjelma ravinto ,liikunta, rentoutuminen, lepo ym. nämä kaikki perusteellisesti huomioon ottaen.

 144. Äänestän muutos-valmennusta, koska he tekevät monipuolista, kokonaisvaltaista työtä ihmisten terveiden elintapojen hyväksi..

 145. Muutos-valmennus. Otetaan ihminen huomioon kokonaisuutena, opastetaan itse soveltamaan terveydelle tärkeitä asioita, eikä vain laiteta kaikkia samaan muottiin.

 146. Äänestän Muutosvalmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi, koska se tekee todella hienoa ja onnistunutta, pitkäjänteistä ja pitkän aikavälin kattavaa työtä terveyden ja hyvin voi niin eteen.

 147. Juha Jäntti
  Työhönsä sitoutunut, osaava perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija.

 148. ÄÄnestän muutosvalmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi. Realistinen, kiihkoton ja, kokonaisvaltainen ohjelma.

 149. Äänestän Muutos-valmennusta vuoden 2019 terveysvaikuttajaksi koska siinä edetään mielestäni oikealla tavalla juuri niihin oikeisiin asioihin paneutuen.

 150. Äänestän Muutos-valmennusta vuoden2019 terveysvaikuttajaksi koska siinä edetään mielestäni oikealla tavalla ja pureututaan oikeisiin juttuihin ja ongeimiin.

 151. Äänestän muutosvalmennusta vuoden 2020 terveysvaikuttajaksi, koska muutosvalmennus on kokonaisvaltainen, laaja, elämän eri alueet huomioiva hyvinvointiprojekti, jonka avulla voin saada aikaan oikeaa, pitkäaikaista ja olennaista muutosta elämään ja sen laatuun..

 152. Äänestän Erja Tammista ja Juhana Harjua, koska he ovat tehneet hienosti tunnetuksi sähkömagneettisten kenttien (kuten langattomien laitteiden ja tukiasemien säteilyn) aiheuttamia terveyshaittoja ja -riskejä maassamme. Juhan Harju tekee lisäksi ansiokasta työtä kirjoittamalla upeasti terveellisestä ja elämän laatua sekä pituutta lisäävästä ravinnosta.

 153. Muutos – toimivin ja kokonaisvaltaisin. Tulokset syntyvät pikkuhiljaa kuin itsekseen.

 154. Muutos – lempeää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, tuloksia tulee kuin itsestään, kunhan on itse sitoutunut ottamaan ohjeita vastaan.

 155. Muutos-valmennus vuoden terveysvaikuttajaksi, koska se tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta pikadiettien sijaan

 156. Annan ääneni Minna Nurmelle. Opettaa hyvin MedicalMediumia, sekä tekee ihania reseptejä itse.

 157. Annan ääneni Muutos-valmennukselle, koska siinä päästään elämäntapamuutoksen tekemisessä oikeiden asioiden ääreen. Ei missään nimessä pikaratkaisu, mutta olen itse kokenut erittäin suuren sisäisen muutoksen viimeisten 9 kk:n aikana. Se näkyy ja tuntuu myös olossa ja painossa.

 158. Äänestän Minna Nurmea, koska hänellä on aina positiivinen asenne tekemäänsä.

 159. Minna Nurmi saa ääneni tänä vuona. Positiivinen terveysvaikuttaja, ottaa asiakkaat aina henkilökohtaisesti. Tekee erinomaisia reseptejä ja antaa treenivinkkejä.

 160. Valintani on yksinkertaisesti Minna Nurmi. Perusteluiksi terveellinen elämäntapa ja hän jakaa instagram tilillään materiaali kaikille toisinkuin usealla muulla nämä ovat maksumuurin takana.

   1. Myös minulta ääni Minna Nurmelle, lisään vielä että Minna on aivan ihanan pirteä aina.

 161. Mielestäni Juha Jäntti ansaitsee minun ääneni,häneltä tuntuu saavan avun vaivaan kuin vaivaan. Rauhallinen ja kohtelias.

  1. Minna on ihana, ääni siis hänelle. Minna on ihmisenä rehellinen ja hänen oppinsa tulee medical mediumista joka valtaa suomea koko ajan. Toivottavasti pysyvästi.

 162. Niinkuin monet ovat jo todenneet, tämän vuoden terveysvaikuttajan pystin todella ansaitsee Minna Nurmi. Tuo rohkeasti Suomeen medical medium oppia, ja kertoo erittäin hyvin esim. kroonisista sairauksista ja niitä eheyttävistä ruokavalioista. Mahtavia reseptikirjoja smoothieista ja perunoista. Pirteä ja rohkaiseva ihminen.

 163. Minna Nurmi. Tuo suomeen ensimmäisten joukossa medicalmedium- oppia ja täten on vuoden terveysvaikuttaja.

 164. Juha Jänttiä äänestän.Loviisalainen niin pitkän ajan opiskellut ja tehokas

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2020 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.