Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

OPI PUHUMAAN PAREMMIN

HUOMIO! HUOMIO!

OPI PUHUMAAN PAREMMIN -kurssi 2/2017

Ammattipuhuja Christer Sundqvistin suosittu ”Opi puhumaan paremmin” -kurssi pienryhmälle pyörii nonstop-periaatteella. Uusi kurssi alkaa 15.11.2017.

Järjestän nyt toisen samanlaisen kurssin heti perään niille, jotka ovat jonotuslistalla (eivät mahtuneet mukaan kurssille numero 1/2017) ja uusille kurssilaisille.

Ilmoittaudu nyt siis kurssille nro 2/2017 (paikkoja on rajallisesti!).  Voi tulla ilman ilmoittautumista, mutta etusijalla ovat ilmoittautuneet.

Kurssin hinta on 10 euroa/kerta (yhteensä 5 opetusiltaa). Hintaan kuuluu pienimuotoinen tarjoilu, opetusmateriaali ja diplomi.

Alustava aikataulu: keskiviikkoisin klo 18-20 (15.11., 22.11., 29.11., 13.12., ja 20.12.2017)

Opetuspaikka: Pitäjänmäen kirjasto, Helsinki, ryhmätyötila (A-junalla pääsee Pitäjänmäen asemalle, josta lyhyt kävelymatka kirjastolle, Jousipolku 1)

Ilmoittautumiset: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TERVETULOA

Viimeisimmät artikkelit

Opettele uimaan

Et kuuntele järkipuhetta, et sydänpuhetta. En voi auttaa, jos et sitä halua. En voi auttaa sinua niin, että olen vähän väliä pitelemässä päätäsi pinnalla, ettet huku tai ettei sinun tarvitsisi opetella uimaan.

Ei, sinun on itse opittava uimaan. Siinä voin sinua auttaa kannustamalla, ja voin tarjota kellukkeet tai uimarenkaan, mutta nekin ovat vain vastuun pakenemista, että oikeasti oppisit uimaan. Joten en tarjoa edes niitä.

Tiedän, että olet vilpitön sydämessäsi ja ettet ehkä tule ajatelleeksi, että käytät toisia ihmisiä hyväksesi. Mutta kun ihmisellä on jotain salattavaa, tai vaikkapa riippuvuus, niin sitä peitelläkseen ja kätkeäkseen heikkoutensa manipuloi samalla toisia.

Se salailu ja valehtelu – itselleen – tekee ihmiselle pahan olon, koska silloin ei voi kunnioittaa itseään, vaan halveksii ja lopuksi inhoaa. Ja se on ihan normaalia, koska ihminen toimii silloin riippuvuudestaan käsin tavoilla, jotka luovat syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa.

Toivon, että pystyt katsomaan itseäsi peiliin rehellisesti. Myöntämään sen, että se uimataito on nyt tarpeellisempi kuin joutua kellukkeiden varassa räpiköimään. Ota vastuu, ja kanna se. Sillä silloin toimit kaikista parhaiten esimerkkinä muille. Sillä sinä kyllä pystyt siihen – aivan varmasti. Se vain on niin, että uimataitoisena sinä olet rakkaampi kuin hukkuneena.

Ystävälle suurella rakkaudella

Lue tästä muita Piken kirjoituksia!

 

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

 

0 thoughts on “Opettele uimaan”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.