Valikko Sulje

Influenssa ja pakkorokottaminen

Kirjoittaja: Jouni Jämsä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ostattaa joka vuosi miljoonilla (2017, 4.5milj.) influenssarokotteita. Joka vuosi kuitenkin käydään sama keskustelu: ”Rokote oli väärää – ei toiminut, otettiin liian myöhään tai ihmiset eivät ottaneet sitä”.

THL ei kuuntele kansalaisilta saamaansa palautetta

Jos muistelen 30 vuoden ajalta ihmisten kertomuksia, kun ovat työpaikoiltaan tai terveysasemilta saaneet ilmaisen influenssarokotteen, niin tuntuu että 90 % palautteesta on ollut: ”En ole koskaan ollut niin kipeä kun rokotuksen jälkeen”, tai vanhusta hoidettiin useita kuukausia sairaalassa. Uskon, että suurin osa kansalaisista on kuullut näitä samoja kertomuksia.

Tuntuukin käsittämättömältä, jos THL ei tavoita tätä vuodesta toiseen jatkuvaa palautetta. Olen keskustellut ”siviilissä” myös useamman lääkärin kanssa ja esim. yhden armeijan pääesikunnan terveysasioista vastaavan kanssa ja palaute näiden rokotusten hyödyistä on ollut samaa luokkaa – armeijassakin sairastuvat aina täynnä.

Influenssarokotetta vaaditaan pakolliseksi sairaalahenkilökunnalle

Olen saanut nyt lähiaikoina useita yhteydenottoja sairaanhoitajalta tai lähihoitajilta, että tiedänkö mitään keinoa välttää työpaikalla pakolliseksi vaadittu influenssarokote? – koska heillä on ollut niistä rokotuksista huonoja kokemuksia. Jos sairaalahenkilökunta ei ota rokotetta, heidät voidaan jopa irtisanoa tai leimata ainakin vastuuttomaksi, ja ovat vastuussa muiden sairauksista – ja se on kova vastuu sairaalassa. Tuntuu hiukan oudolta tämä laajeneva ilmiö, jossa koululääketiede syyttää alati kansalaisia vastuuttomaksi, jos heillä on erilaisia näkemyksiä tai kokemuksia.

H1N1-rokote -kampanja oli hyvin arveluttava

EU-komissio tutkitutti aikoinaan sikainfluenssarokote (H1N1) -kampanjan, päätyen tulokseen: H1N1 rokotteen kampanjassa vaikutti enemmän taloudelliset-, kuin terveydelliset seikat. THL oli myös saanut silloin rokotteen valmistajalta GlaxoSmithKline 6 milj. € ”tutkimusrahaa”, jos THL puoltaa Suomen valtiota ostamaan kyseisen rokote-erän ja valmistaja ei ota vastuuta rokotteen vaikutuksista. THL vannoi sitten rokotteen olevan turvallinen ja tehokas, mutta tunnetusti toisin kävi.

Silloinen oikeuskansleri Jaakko Jonkka kritisoi THL:n tapaa ottaa tämmöistä rahaa vastaan. Luulen ikäväksemme näiden influenssarokotteiden perustuvan edelleen lääketeollisuuden kasvavaan bisnekseen ja laadunvalvontaa ei ole tarpeeksi. Kausi-influenssa-rokotevalmisteen kohdalla lienee suurena ongelmana se, ettei rokotuksen valmistusvaiheessa vielä tunneta tulevaa virusta. Viruksia yritetäänkin sitten lääketehtaissa ennakoida/ muuntaa. Lieneekö näissä valmistustavoissa syy näihin ihmisten kokemaan: ”elämänsä kovimpaan influenssaan”, jonka niin monet kokevat juuri rokotuksen jälkeen? Aiheuttaako siis ennakkoon valmistettu rokoteseos monille tartunnan tälle mahdollisesti muunnetulle virukselle?

Itsehoitoa influenssan estoon

Itse olen flunssaa ja influenssaa estänyt käyttämällä nestemäistä sinkkiä näin talvisaikaan. Joku taas vannoo D-vitamiinin nimeen. Jos kuitenkin saat influenssan ja haluat nopeuttaa toipumista, niin suosittelen hakeutumaan homeopaatin luokse. Oikein valitulla puolustusta herättävällä homeopatialääkityksellä apu on nopea ja turvallinen. Käy myös lääkärissä, jos tunnet siihen tarvetta.

Rokotukset ovat saaneet mallinsa pitkälti juuri homeopatiasta. Homeopatian kehittäjä lääkäri, kemisti Samuel Hahnemann (1755–1843) tutki ja huomasi myös tämän seikan: Sama parantaa saman. Eli sairauden aiheuttajan (myrkky, bakteeri, jne) voimakas laimennus, herättää kehossa sille puolustuksen. Samaa kaavaa käytetään myös siedätyksessä. Suomessa lääketieteen edustajat usein kiistävät homeopatian hyödyn, mutta käytäntö on siinäkin asiassa aivan eri. Ja löytyy homeopatiasta niitä kiistettyjä tieteellisiä tutkimuksiakin: tieteellisiä-tutkimuksia-homeopatiasta, mm. influenssankin hoidosta.

Puolueetonta tiedonkeruuta tarvitaan

Suomeen pitäisi perustaa puolueeton taho, joka keräisi tietoa ja tutkisi/ julkaisisi, miten käytännössä eri sairauksia olisi viisainta hoitaa tai niitä ennaltaehkäistä. Samoin lääkäreitä tulisi kouluttaa jatkossa laajemmin myös kehoa tukevien hoitojen pariin. Nykyinen järjestelmä on aivan liiaksi riippuvainen lääketeollisuuden tuotteista ja heidän tutkimuksistaan, joita ei saa kyseenalaistaa.

Lääketieteestä ja -edustajista ei saisi tulla liian suuria vallanpitäjä, jossa ollaan etenemässä pakkolääkityksiin – joista rokotepakko ja vaaditut puoskarilait ovat ensi askelia. Ei kai kansa voi olla aina väärässä, jos he eivät tunne saavansa apua edes ilmaisista lääketeollisuuden valmisteista ja miksi kummassa ihmiset eivät haluaisi ottaa aina parasta apua vastaan?

Jouni Jämsä

CAM-terapeutti – tekee vaimonsa kanssa terveysmittauksia, kehoa tukevia hoitoja sekä yksilöityjä ruokarajoitteita.

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

2 Comments

  1. JR62

    Tuo ‘puolueeton taho’ ei olisi kauaa puolueeton, kun lääketeollisuus huomaisi kuinka tärkeää on ottaa tuokin instanssi haltuun “tutkimusrahaa” ja/tai henkilökohtaisia apurahoja jakamalla. Puolueettomuus pitää varmistaa heti alkuun kieltämällä rangaistuksen uhalla kaikenlainen lahjusten otto ja kaupallisten toimijoiden edustajien tapaamiset.

  2. Heikki Lötjönen

    Kun lukee esim tätä palstaa, niin vakuuttuu siitä, että monet asiat ovat lääketehtaiden, korruptoituneiden lääkärien, välinpitämättömien terveysviranomaisten ja pelkäävien lääkäreiden sekä suorastaan THL:n vuoksi päin mäntyä.
    Ihmiset lihoo ja sairastuu, kukaan lääkäri ei neuvo oikeita tapoja tervehtyä – pysyä terveenä.

    Auttaisko jos saatettaisi ihmisille otsikoiden omaisesti, ilman pitkiä todisteluita ja selostuksia – oikeata tietoa, tieto iskuja
    terveydestä.
    Monet eivät jaksa lukea saatikka selvittää todellisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *