Valikko Sulje

Sydämellinen vastuunkantaja

Vastuun ottaminen itsestään ja teoistaan tuntuu olevan ajan teemana. Emme voi odottaa, että toiset tekisivät asioita puolestamme. Riippumattomuus toisista tuntuu olevan tarpeellista, ja se tuo tiettyä selkeyttä valintoihimme. Mikään ei toimi, jos yrittää hyötyä jonkun toisen kautta, varsinkin jos se sotii yleistä hyötyä vastaan.

rehellisyysSen sijaan joitain asioita tapahtuu suorastaan taianomaisesti, jos/kun se on isomman tarkoituksen mukaista ja palvelee useita ihmisiä. Se, mikä tuntuu hyvältä on hyvää. Se, mikä hieman hangoittelee vastaan, saa aikaan epämukavaa oloa ja silloin kannattaa hetki hengähtää ja miettiä, tarkastella tilannetta uudelleen. Ei kannata hukata aikaa sellaiseen, mikä ei palvele omaa kasvua – ei ihmissuhteissa, ei työssä saatikka harrastuksissa. Täytyy vain olla rehellinen omille tunteilleen ja tapahtumille. Rehellisyys – se on taitolaji, varsinkin itselleen.

Aitous ja aidosti jaetut tunteet ovat perusta vahvalle kivijalalle. Tunteet ovat aivan sallittuja näyttää. Elämä ei ole pelkkää ruusunpunaista hörsöä. Eikä se ole myöskään sitä, että kiinnittää jatkuvasti huomiota ongelmiin. Elämä on tasapainoilua näiden kahden välimaastossa, kultaisella keskitiellä. Äärilaidoissa tapahtuu kasvua, epämukavuusalueella tosi nopeastikin.

antauduSe, mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi, tapahtuu joka tapauksessa. Ja jos pitää kiinni itselleen epäsopivasta vaihtoehdosta, niin voi olla varma että se vie todella rajusti epämukavuusalueelle. Kun täydellä sydämellään antautuu ja heittäytyy virtaukseen, käyttäen egoaan työkaluna, niin asiat vain tapahtuvat. Ego tuo oikein käytettynä sen draivin tekemiseen, olemiseen ja asioiden mahdollistamiseen kaikilla osa-alueilla. Ja silloin olemme mukavuusalueella, jossa voimme nauttia runsaudesta ja syntyy myös tuloksia, jotka palvelevet laajempaa joukkoa.

Lue tästä muita Piken kirjoituksia!

 

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”