Valikko Sulje

Next level

Olli Posti kirjoittaa siitä miten uudelle tasolle nousemisen (Next level) tunnistaa aina siitä, ettei se ole pelkästään enemmän samaa tai pikkusen parempaa, vaan se ylittää kaiken edellisen.

 

Uudelle tasolle nouseminen – mitä se tarkoittaa?

Jos teen kymmenen leukaa, ja nostan sen kahteenkymmeneen, ja sitten taas kolmeenkymmeneen, mikä on seuraava leveli? Onko se neljäkymmentä? Riippuu miten sen määrittelee, mutta oikeastaan lineaarinen eteneminen on vain ”enemmän samaa”, more of the same, pikemminkin kuin ihan oikeasti uutta leveliä.

David DeAngelo opettaa ”always seek the next level”. Paino sanalla ”seek”, etsi seuraavaa leveliä. Jos levelinousuihin riittäisi pelkkä lineaarinen eteneminen, ei sitä tarvitsisi etsiä, riittäisi kun tekisi enemmän samaa, ja antaisi ajan kulua.

 

Seuraavan tason hakeminen

Mitä tarkoittaa seuraavan tason hakeminen – jos ei pelkkää saman toistoa yhä kovemmin? Se tarkoittaa jotain, mitä se lineaarinen tasonnousu mahdollistaa tai pohjustaa, mutta on kuitenkin jotain ihan muuta. Kotilosta ei tulekaan isompaa toukkaa, vaan perhonen.

Saatuasi riittävän monta punnerrusta, tultuasi mestariksi sillä levelillä, voit alkaa valmentaa muita, tai perustaa punnerrushaaste-nettikurssin, tai yhdistää kehollisen osaamisen aikaisempiin intohimoihisi ja niiden pohjalta syntyneisiin suhteisiin jollain vielä innostavammalla tavalla. Sitä on todellinen next level.

 

Seuraava taso rakkaudessa ja onnellisuudessa

Jos lineaarinen tasonnousu, eli tutun tason totaalinen masterointi rakkaudessa tarkoittaisi salaisten tinderstrategioiden huippuunsahiomista, sosiaalisten taitojen suvereniteettia, jokailtaista pelikenttäkokemusta… saattaa silti onnellisuuden seuraava taso olla jotain ihan muuta. Mitä?

Sen voi tietää vasta edellisen tason masteroituaan. On aivan kauhea virhe tyytyä parisuhteeseen, valita pienempi paha, väistää haasteet ja yrittää katsoa silmiin häntä, jonka kanssa on sentään parempi olla kuin yksin. Tottakai suurin osa tekee niin, maailmassa jossa meitä ei ole opetettu hakemaan next leveliä, vaan alistumaan ylhäältämäärättyihin mielipuolisääntöihin ja koittamaan jotenkin pärjätä sillä mitä annetaan. Antamaan olosuhteiden päättää puolestamme. Muuttaa työn perässä, ei intohimon.

 

Rakastaa voi vain tässä hetkessä

Kaikesta tästä haluan taistella vapaaksi, haluan tunnistaa kulttuurin kahleet ja tehdä Houdinit. Aina kun tapaan kollegoita, saan lisää puhtia meidän jokaisen todellisimpaan elämäntehtävään.

next_levelNext levelin tunnistaa aina siitä, ettei se ole pelkästään enemmän samaa tai pikkusen parempaa, vaan se ylittää kaiken edellisen – toki jollaintapaa siihen tuttuun pohjautuen, koko kehityshistorian päälle rakentuen.

Eilen yöllä katsellessani nukkuvaa naista ja lasta, tunsin onnea joka ylitti kaiken mitä olin suhteesta osannut tavoitella. Sama jatkui aamulla: nainen oli väsynyt, stressaantunut ja kiukkuinen monestakin syystä – ja kyllä minä jos kuka voin seurani valita; täyttää aikaani parhailla fiiliksillä, vaikutteilla ja hetkillä, koska ”myynti on fiilislaji” ja niin on ihan kaikki muukin, missä jonkinlaista tulosta tavoitellaan. Silti tunsin hänen lähellään edelleen sellaista onnellisuutta tai täyttymystä, joka ylitti kaiken hyvän tai huonon fiiliksen.

Rakastaa voi vain tässä hetkessä. Jos maailma loppuisi huomenna, istuttaisin tänään sen varapuun.

 

olli_postiOlli Posti

Laaturavinnon ja -elämän etsijä. Superfoodskenen pioneereja Suomessa. Viidakkomies. Kirjoittaa hyviä juttuja: http://viidakkomies.tumblr.com/

 

 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

4 Comments

  1. Paluuviite:Vuosi turpaduunarin seurassa - Turpaduunari

    • Olli Posti

      Ero maailmankuvissa. Suurin osa meistä suomalaisista uskoo, että elämän ensisijainen tarkoitus on palvella systeemiä. Mielenterveyslääkkeiden myyntitilastot näyttävät, että se tie on kuljettu loppuun. Omalla kohdallani MS-diagnoosi toi tienpäähän jo toistakymmentä vuotta sitten. Siitä asti ei ole ollut muuta vaihtoehtoa, kuin opetella priorisoimaan omaa hyvinvointia. Yllätyksekseni näin toimimalla on kertynyt yllättävän arvokasta annettavaa myös monille muille. Nykyään uskon, että jokainen joka alkaa panostaa omaan hyvinvointiin ihan kokonaisvaltaisesti, tulee matkan varrella tehneeksi ison palveluksen myös ympäristölleen, ja lopulta koko sille kulttuurille jonka kahleista piti ensin karata, jopa niin kauas että anonyymitkin yrittää pitää ruodussa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *