Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus joulukuussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 257. ja tämän vuoden 46. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 257
Jakelupäivä maanantaina 11.11.2019

YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

En käytä kevyttuotteita. En juuri koskaan. Syömäni juustot ovat täysrasvaisia, paras jogurtti on 10 prosenttia rasvaa sisältävä, virvoitusjuomat eivät koskaan ole kevyitä.

En tee niin kiusatakseni itseäni tai muita. Jätän kevyttuotteet pois elämästäni sen takia kun ne eivät toimi siihen mitä varten ne on suunniteltu. Samalla kun kevyttuotteiden kulutus on kasvanut, paino-ongelmat ovat lisääntyneet kaikkialla maailmassa. Miksi?

Olen sen tiedon varassa, että ihminen syö kevyttuotteita enemmän kuin tavallisia ruoka-aineita, jotta tulisi kylläiseksi. Usein kevyttuotteet opettavat vääränlaisen tavan syödä. Lupaus siitä, että ”voit syödä tätä vaikka kuinka paljon, se ei lihota”, ei puhuttele minua lainkaan.

Kevyttuotteista on poistettu rasvaa, mutta se ei tee niistä terveellisiä, sillä rasvan sijaan niissä voi olla jossain epämääräisessä muodossa esimerkiksi lisäaineita ja sokeria. Paljonkin. Ja sitä pidän huonompana ratkaisuna kuin sitä aitoa rasvaa.

Yksi syy kevyttuotteiden välttelyyn on se, että pyrin välttämään jalostettua (prosessoitua) ruokaa, ja kevyttuotteissa on aina jotain keinotekoista, poistettua, lisättyä tai korvattua.

Lopuksi vielä yksi olennainen syy kevyttuotteiden välttelyyni. Ne maistuvat huonommalta.

Saanko sinustakin kevyttuotteiden välttelijän?

………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,

Christer Sundqvist

biologi, FT

Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Syöpä on metabolinen sairaus

Kirjoittaja: Ari Kaihola

Lupaavat uudet syöpähoidot tulevat perustumaan syöpäsolujen erilaistuneeseen aineenvaihduntaan, ns. Warburgin efektiin, joka on ollut tiedossa jo viime vuosisadan alusta. Otto Warburg löysi syöpäsolujen erilaistuneen soluhengityksen 1924 ja hänelle myönnettiin siitä Nobel-palkinto 1931.

Warburgin efekti – mitä se on?

Warburgin efekti yksinkertaistaen: Syöpäsolut muuttuvat käymisastioiksi eli ne tuottavat energiansa sokerista ja sen käymisestä ilman happea. Normaalit solut hengittävät happea ja voivat käyttää energian tuottamiseen sokerin lisäksi rasvaa/ketoaineita.

Tämä ero on noiden uusien hoitojen tähtäimessä. Samaa efektiä käyttää hyväkseen PET kuvantaminen, jolla syöpäsolut saadaan näkymään röntgenissä. Aktiivinen merkkiaine on sidottu glukoosiin (sokeri), jota syöpäsolut ahmivat monin verroin enemmän kuin terveet solut. Periaatteessa kaikki PET kuvantamisessa näkyvät syövät ovat parannettavissa. Näitä on n. 95% kaikista syövistä. Käytännössä toki tuohon on vielä matkaa ja monia asioita pitää ratkaista ennen kuin näistä hoidoista tulee arkipäivää.

Tämä tärkeä havainto painui unohduksiin, kun SMT eli somaattinen mutaatioteoria ja ihmisen genomin kartoittaminen vei kaiken huomion ja koko syöpätutkimus teki harharetken yli 40 vuodeksi. Mitään kunnon tuloksia nykyinen syöpätutkimuksen valtavirta ei ole tuossa ajassa pystynyt esittämään. Syy on siinä, että geenimutaatioihin suunnatut hoidot ovat käytännössä mahdottomia, koska jopa yhden syövän sisällä geenit mutatoituvat eri tavalla. Ei niihin voi kohdistaa geeniin perustuvaa täsmähoitoa. SM-teoriaan perustuva tutkimus on umpikujassa.

Warburgin teorian uusi tuleminen

Ensimmäinen vakavasti otettava tutkija, joka kaivoi Warburgin teorian naftaliinista, on Thomas Seyfried. Hän julkaisi aiheesta kirjan Cancer as a Metabolic Disease. Kirja on melkoisen teknistä ja työlästä luettavaa, mutta parannuskeinona (joitakin menestyksiä aivosyövissä) hän esittää glukoosin alentamista verenkierrosta (käytännössä vaatii paaston/kalorien rajoittamisen 40%:iin tai ketogeenisen ruokavalion) jopa 3.5mmol/L ja samanaikaisesti ketoaineiden nostamista 4mmol/L tai yli. Samalla laskee myös IGF-1 kasvuhormonin määrä. Vähimmäisvaatimus on glukoosin ja ketoaineiden suhde 1:1. Näillä arvoilla syöpäsolut alkavat kärsiä ravinnon puutetta, koska ne osaavat käyttää vain glukoosia toisin kuin terveet solut, jotka kukoistavat myös ketoaineilla. Monesti syövän eteneminen pysähtyy tai ainakin hidastuu merkittävästi. Parhaassa tapauksessa syöpä kuolee.

Parin päivän paastoa on käytetty myös perinteisten sytostaattihoitojen tukena: syöpäsolut nälkiintyessään herkistyvät solumyrkylle samalla, kun paasto vahvistaa terveitä soluja kestämään hoidon haittavaikutukset. Syöpäsoluille paasto on painajainen. Tästä kerrottiin YLE:llä tammikuussa 2014 esitetyssä ranskalaisessa dokumentissa Paastoaminen. Tutkija Valter Longo Kaliforniassa on käyttänyt tätä menetelmää. Mikään ei tietysti estä ketä tahansa käyttämästä tätä tietoa hyväkseen, jos joutuu kohtaamaan nuo hoidot sinappikaasusta kehitetyllä myrkyllä.

Huikeita tuloksia, vähän julkisuutta

Laboratoriossa n. 30 rotalle istutettiin syöpä ja 19 rottaa sai tätä hoitoa. Kaikki muut rotat kuolivat muutamassa viikossa, mutta hoitoa saaneet paranivat täysin ja elivät rotanpituisen elämänsä (onnellisena) loppuun saakka. Muistaako kukaan nähneensä lehdissä kirkuvia otsikoita 100% parannusasteesta uudella syöpähoidolla? Tuskin, vaikka koe tehtiin jo vuonna 2004. Syynä viivästykseen on lukuisat oikeustaistelut, joihin keksijät ajautuivat eri tahojen hamutessa menetelmän patentteja itselleen.

Lupaavin uusi hoito on jo parantanut 2 henkilöä, jotka otettiin eettisin perustein toivottomina tapauksina hoidettavaksi. Tunnetuin on hollantilainen Yvar Verhoeven. Hän sairastui maksasyöpään teini-iässä. Syövän tuhottua 95% maksasta hän vihdoin pääsi hoidettavaksi. Syöpä saatiin kokonaisuudessaan pois, mutta vuoden päästä hän sairastui keuhkokuumeeseen eikä jäljellä ollut vähäinen maksa, vaikkakin oli alkanut jo uusiutua, ollut riittävä kestääkseen antibioottihoitoa. Toinen tapaus on Kolumbialainen keuhkosyöpään sairastunut 66-vuotias mies, jolla oli ES-SCLC syöpätyyppi, jossa eloonjäämisprosentti on 2. Hän parani täysin eikä kärsinyt mainittavia haittavaikutuksia.

Lääketeollisuus on onnistunut pitämään hoidon poissa parrasvaloista kohtuullisen hyvin, mutta uskoisin läpimurron tapahtuvan lähiaikoina, toivottavasti jo tänä vuonna. Erään arvion mukaan syövässä pyörii rahaa 125Mrd dollaria vuosittain, kun uusi hoito verottaisi sairastuneiden kukkaroa yhteensä arviolta 100milj. dollarilla. Näitä lukuja verratessa ymmärtää heti, että rahassa kierivä syöpälääketiede ei hevillä päästä uutta tulokasta apajille. Se vaarantaisi yli 100Mrd tulovirrat. Katastrofihan siitä seuraisi! Syöpäsairaat voivat olla toista mieltä.

3-bromopyruvaatti

Tuo edellä kerrottu tehokas kemikaali on halpa teollinen aine, jota ei voi patentoida (käyttömenetelmän voi). Se kohdistaa vaikutuksensa soluhengitykseen eli hyödyntää Warburgin efektiä, samoin kuin hoidoista vanhin – paasto. Aineen käytön syöpähoidossa keksi Peter L. Pedersenin tutkimuslaboratoriossa työskennellyt korealaistutkija Young Ko. Heidän työtään kuvaa mielenkiintoisesti kirja Tripping Over The Truth (Travis Christofferson). Kirja sopii maallikonkin käteen. Kannattaa lukea myös kirja-arvostelut Amazonista.

Epäilemättä syövän soluhengitykseen kohdistuvia hoitoja tullaan keksimään lisää, kuten salinomysiini 3-bromopyruvaatin tehon lisääjänä tuossa Kolumbian tapauksessa. Sitä on kokeiltu eläinkokeissa myös rintasyöpään yksinään ja todettu sen tehon olevan n. 100-kertainen verrattuna yleisesti käytettyyn paclitaxel-sytostaattiin.

3BP hoitoja saa jo yksityisillä klinikoilla ainakin Saksassa, Hollannissa ja USA:ssa. Saksalaisklinikka sijaitsee lähellä Frankfurtia ja heidän web-sivuillaan on potilaaksihakulomake. Valintakriteereistä en tiedä.

Syövän metabolia ja virallisterveelliset instituutiot

Koska syöpä saa alkunsa sokerin käymisestä on täysin käsittämätöntä, että Suomen ravintosuosituksissa edelleen sallitaan lisättyä sokeria 10% energiansaannista, leipää tuputetaan 6-9 palaa ja hiilareita (=sokeri) pitäisi syödä puolet päivän energiasta! WHO samaan aikaan suosittaa lisätylle sokerille 5% rajaa, jolla sen mukaan saadaan lisähyötyjä. Toisaalta kammotaan rasvaa, vaikka se ei nosta syöpää ruokkivaa verensokeria! Rasvaton maito lisää insuliinin eritystä ja sen myötä IGF-1 kasvuhormonia, joka puolestaan on riskitekijä syöpäsairauksissa. Liika sokeri ja insuliini ovat riskitekijöitä myös sydänsairauksissa.

Samoin virheellinen on ohje, että jatkuvasti pitäisi olla jotain syömässä jopa 5-6 kertaa päivässä. Missään vaiheessa ei anneta elimistölle mahdollisuutta tuottaa ketoaineita, joilla terveet solut kukoistavat, mutta syöpä kärsii. Ilmeisesti ohjenuorana on ollut, että verensokeria ei vaan saa päästä laskemaan. Miksi? Ihminen on luotu olemaan pitkiä aikoja syömättä ja aivot hyödyntävät ketoaineita tehokkaammin kuin sokeria (vrt. Alzheimerin hoito ketoaineilla). No, tuotakin ruokavalio-ohjetta syöpä rakastaa.

Tyypin 2 diabetesta ei paranneta lisäämällä insuliinia!

Diabetespotilaita (T2DM) neuvotaan lisäämään insuliinin määrää, jos veren sokeri nousee liikaa. Ongelma kuitenkin vain pahenee tästä, koska hoito kohdistetaan oireeseen ja syy jätetään hoitamatta (hiilihydraattivoittonen ruokavalio ja sen nostama insuliini). T2DM johtuu insuliiniresistenssistä, joka puolestaan johtuu liiasta insuliinista. Ei sitä paranneta lisäämällä insuliinia! Samalla lietsotaan syövän synnylle otollinen ympäristö insuliinilla (Huom! Metformin vähentää riskiä).

Syöpä on metabolinen sairaus ihan niin kuin sydän- ja verisuonisairaudetkin. Siis hyvät päättäjät, tehkää oikeita päätöksiä!

arikAri Kaihola

Kirjoittaja on yli 15 v harrastanut terveysasioiden tutkimista ja opiskelua omatoimisesti tavoitteena tieteellisten havaintojen hyödyntäminen oman terveyden ylläpitoon. Tärkeintä terveyden hoitoa on ennaltaehkäisy ja siinä puhdas ravinto. Hippokrateen sanoin – olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokasi.

 

15 thoughts on “Syöpä on metabolinen sairaus”

  1. Paastoaminen käynnistää solujen uudistusmekanismin (autophagy). Siitä on hyötyä sekä syövän että Alzheimerin torjunnassa.
    https://intensivedietarymanagement.com/fasting-and-autophagy-fasting-25/

    Maidon proteiinit aktivoivat myös em. artikkelissa mainitun mTORC1 hormonaalisen reaktion, joka on yhteydessä ainakin tämän tutkimuksen mukaan miesten yleisimpään syöpään:
    http://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-9-74
    Rasvaton maito nostaa eturauhassyövän riskitekijää, IGF-1 kasvuhormonia, enemmän kuin liha.
    ”Thus, there is substantial evidence in humans, that cow´s milk protein intake in comparison
    to meat protein exerts stronger effects on proteininduced IGF-1 signaling.”

  2. Syöpä tarvitsee tyydyttymättömiä rasvahappoja siinä vaiheessa, kun happivajaus alkaa käynnistää sokereiden fermentoitumista. Jos tarjolla on vain tyydyttyneitä rasvoja, syöpäsolu ei toivu happivajauksen ja proteiini-tyydyttymätön-rasva epätasapainon seurauksista, vaan kuolee.

    ”Our data suggest that for cancer cells, which exhibit dysregulated mTORC1, serum lipids are an important source of unsaturated fatty acids under low O2 conditions. In agreement with this, we could restore the viability of Tsc2−/−, p53−/− MEFs with the addition of unsaturated (at least one double bond) but not saturated (no double bonds) fatty acids.”

    Tämä pätee useisiin ihmisen syöpätyyppeihin:
    ”we observed this phenotype in multiple human cancer cell lines and suggest that cells committed to unregulated growth within ischemic tumor microenvironments are unable to balance lipid and protein synthesis due to a critical limitation in desaturated lipids.”

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3672646/

  3. Äärimmäisen mielenkiintoista!

    Itseäni askarruttaa se, mikä lopulta on se tekijä, että joku sairastuu syöpään ja toinen ei, samanlaisella ravinnolla ja elintavoilla…

  4. Kahden Cambridgen (solu- ja molekyylibiologian laitos) yliopiston tutkijan kirjoittama yhteenveto perustuen 200 tutkimukseen ajalta 1934-2016 ottaa kantaa myös syövän metaboliseen teoriaan. 7 sivua täyttä asiaa + referenssit. Julkaistu 16.10.2017.

    ”Damaged mitochondria can turn healthy cells into cancerous cells and healthy mitochondria can reverse cancerous behavior in tumor cells. This tells that cancer is not a genetic disease. Cancer is a mitochondrial disease.”

    ”High blood glucose raises insulin levels, which stimulates cancer cells to take in and use more glucose [45]. This makes it easier for cancer cells to nourish themselves. Insulin also turns up the activity of the fermentation pathway, and fermentation leads to additional cellular damage. High blood glucose also raises levels of another circulating hormone called IGF-I or Insulin-like Growth Factor I.”

    ”Briefly, cancer is a disease of growth, and insulin is the mother of all growth hormones[46].”

    ”Ketone bodies and fatty acids cannot be fermented, thus, cancer cells cannot utilize them for fuel.”

    ”..when glucose levels are low, cancer cells are even weaker than usual. Not only can they not raise their GLUT-1 levels, their GLUT-1 levels actually drop.” (GLUT-1 on solun pinnalla oleva ”sokeria” vastaanottava ”portti”)

    Myös Warburgin efekti on selitetty tässä paperissa:

    https://juniperpublishers.com/oajs/pdf/OAJS.MS.ID.555687.pdf

  5. Herätti kiinnostuksen oitis,äiti kuoli luusyöpään60-luvulla ja mietityttää nämä suvun sairaudet muutenkin kun itsellekin on jo ikää kertynyt.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.