H niin kuin happi

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Olen mukana asiantuntijana Antti Oinaan kokoamassa PESHLA-ryhmässä. Jatkan ennakkoluulottomaan tyyliini syövänhoidon tarkastelua. Tässä PESHLA-menetelmässä käytetään koululääketieteen ja täydentävien hoitojen keinovalikoimia. Tutustu PESHLA-menetelmään lukemalla aiempia kirjoituksia:

Happea soluille!

Näyttää siltä, että monet syöpämuodot viihtyvät paremmin niukassa hapessa. Tästä seuraa, että yksi PESHLA-menetelmän periaatteita on muodostaa elimistöön ja sen soluihin mahdollisimman paljon happea sisältävä olotila. Haastattelin kokemusasiantuntija Antti Oinasta.

Antti Oinas ja hänen ystävänsä käyttävät nerokkaita tapoja hapen lisäämiseksi elimistössä. Haastattelussa ilmenee, että aamu lähtee käyntiin tyhjään vatsaan kumotulla otsonoidulla vedellä (1 litra). Veden otsonointilaitteella saadaan juoma erityisen hapekkaaksi ja samalla puhdistuu juomavesi. Tämä vesi on juotava heti, koska happipitoisuus laskee koko ajan.

Kun happivedet on juotu, sitten aamulenkille. Tästä tulee tosi energinen olo. Päivän paras hetki syöpäpotilaalle.

Toinen tapa antaa happea elimistölle on sekoittaa veteen erityistä happijauhetta. Lisäksi juodaan makeuttamatonta sitruunamehua, jonkaälkeen pureskellaan juustoa happohyökkäyksen katkaisemiseksi. Näin suojellaan hampaita.

Ylipainehappihoito

Antti käy ylipainehappihoidossa noin 3kk välein 5 käyntikerran verran heikentääkseen keuhkoissa olevien metastaasien elinoloja. Etäpesäkkeet eivät tykkää hapesta vaan päinvastoin yrittävät luoda kasvuympäristöön hapettomuuden tilan. Ylipainehappihoito vie pahalaatuiselta syövältä kasvuvoimaa.

Tiedossamme on, että HUS lähettää ylipainehappihoitoon potilaita, joilla sädetys on aiheuttanut terveille soluille pahoja vaurioita. Happi, joka hengitetään painekammiossa ylipaineessa, parantaa nämä solut.

Antti kertoo saaneensa voimakasta sädehoitoa keuhkoissa oleviin etäpesäkkeisiin. Hän sai ennaltaehkäisevästi ennen sädehoitoa ylipaineella happea. Sädehoidon aikana ja sen jälkeen jatkettiin ylipainehappihoitoa. Ideana tässä on se, että mikäli hapella voidaan parantaa pahoja sädehoidon vaurioita, niin miksei happihoidolla voisi myös suojella terveitä soluja. Sädetys joka tapauksessa vahingoittaa metastaasin vieressä olevia terveitä soluja.

Kokemuksia happihoidoista

Lääkäri oli etukäteen kertonut, että voimakas sädetys keuhkojen alueelle, aiheuttaa yskää. Jos yskiessä tulee verta, niin silloin välittömästi yhteys lääkäriin. Hurjaa touhua!

Antti kertoo, että sädetyksen haittavaikutuksia ei ilmennyt kun hän sai ylipainehappihoitoa samalla. Haittoja ei tullut vaikka sädeannos oli suurin mahdollinen.

Ehdottomasti tärkeintä olisi käydä heti sytostaattien (solumyrkkyjen) saamisen jälkeen välittömästi ylipainehappihoidossa. Silloin sytostaatit kohdistuvat juuri syöpäkasvaimeen ja säästävät terveitä soluja. Paineessa solut avautuvat tai solukalvo ohenee, jolloin terve solu tulee vastustuskykyiseksi ja solumyrkky ohjautuu heikennettyyn syöpäsoluun.

Happihoidolla sytostaattihoitojen haittavaikutukset ovat huomattavasti pienemmät. Antti Oinaan ryhmään kuuluvat käyvät jokaisen sytostaattijakson jälkeen happihoidossa ja minä olen saanut kuulla ja nähdä miten hyviin tuloksiin tämä on johtanut.

Aikoinaan kun Antti sai sytostaatteja, eikä tiennyt happihoidoista, hän vaistomaisesti oli tehnyt merkittävän hyvän asian. Hän meni aina ottamaan sytostatteja sairaalaan polkupyörällä matkaa tehden ja heti sen jälkeen melomaan ja uimaan. Tulihan siinäkin rasituksen lisäksi aimo annos happea!

Antti ei usko, että syöpähoitoihin liitetään kovinkaan pian tarpeellinen ylipainehappi, koska se on aika kallista ja ylipainehappihoitoa on tarjolla vain parilla paikkakunnalla Suomessa. Syöpäsairaat olisivat mahdollisen happihoitosuosituksen jälkeen eriarvoisessa tilanteessa eri puolella Suomea. Sen sijaan Antti ehdottaa, että voitaisiin rakentaa ylipainehappea tuottava kammio rekan sisään. ”Happihoitorekka” voisi sitten ajaa sinne missä sille olisi tarvetta. Siinä oiva yritysidea jollekin!

Kela ei korvaa happihoidoista mitään ja kaikilla ei kukkaro kestä tätä. Antti on siinä määrin onnekas, että hän aikoinaan tuli hankkineeksi kattavan ja ikivanhan sairaskuluvakuutuksen, joka maksaa kaiken ilman omavastuuta. Antin ryhmässä oleville on ylipainehappihoitoa tarjolla toistaiseksi alennettuun hintaan. Mutta muistakaa edes tämä:

Syvähengitys ulkona ja liikkuminen happipitoisessa ympäristössä on parempi kuin ei mitään.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

2 kommenttia artikkeliin “H niin kuin happi”

  1. Paluuviite: Otsoniterapia ja syöpä - Turpaduunari

  2. Paluuviite: L niin kuin liikunta - Turpaduunari

Olisi kiva kuulla kommenttisi!