Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Sähköä ilmassa tietokirja

sähköä_ilmassaTietokirjailija Erja Tamminen, arkkitehti Päivi Rekula ja sähkötekniikan DI Matti Juusela ovat ahkeroineet ja saaneet Sähköä ilmassa -tietokirjan kolmannen, uudistetun painoksen valmiiksi. Uunituoreena se saapui turpaduunarille arvioitavaksi.

Ennustan, että tätä kirjaa tullaan ”virallisesti viisaiden” taholta vastustamaan. Lähettäessään kirjansa minulle arvioitavaksi, Erja pisti saatesanoiksi:

Kustantajana toivon, että kirja tavoittaisi mahdollisimman laajalti koululaisten vanhempia. Luovutan kirjan myös opetusministerille ja Opetushallituksen jäsenille. Kouluissa otetaan käyttöön teknologiaa, jonka Maailman terveysjärjestö WHO:n syöpäinstituutti on todennut ”mahdollisesti karsinogeeniseksi ihmiselle”.

Koulujen digitalisointi etenee todellakin ryminällä ja juuri tähän hetkeen tämä kirja tarjoaa vaihtoehtoista (sanoisinko elinehtoista?) näkökulmaa. Tietokirja on paikallaan kun se ottaa huomioon ne herkät ihmisyksilöt (nuoret koululaiset, opettajat, sähköyliherkkyydestä kärsivät), jotka ennen muita reagoivat sähköympäristön haitallisille vaikutuksille ja näin pakottavat kehityksen suuntaa muuttumaan.

Kirja on kauttaaltaan uudistettu vastaamaan viimeisintä tutkimusnäyttöä asiasta. Itse luin kirjaa suorastaan ahmien sen helppolukuista tekstiä. Suu auki jäin ihmettelemään, miksi tätä kirjan sanomaa ei jo oteta vakavasti, muuta kuin terveystietoisissa piireissä? Miksi ei rakenneta tietoliikenneyhteyksiä enemmän turvallisemman valokuidun varaan?

Sähköympäristöä voidaan parantaa vaikuttamalla teknisin ratkaisuin työympäristön tai kodin omiin pistemäisiin kenttiin. Ulkopuolisilta matkapuhelinantennien tai WLAN-reitittimien säteilyltä voidaan myös suojautua oikeanlaisilla suojamateriaalivalinnoilla. Hyvä asuinympäristö on terveyden ja hyvinvoinnin edellytys – lähtökohta, johon emme millään materiaaleilla pysty vaikuttamaan. Tarjoamalla tietoa, pyrimme osaltamme vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tavoitteenamme on muutos, joka tähtää turvallisempiin teknologiaratkaisuihin, jotka kestävät avoimen tarkastelun. (Kirjan johdantotekstiä suoraan lainattu)

Lukijan eteen piirtyy havainto meitä ympäröivästä luonnon omasta sähkömagneettisesta taustavärähtelystä. Sitä on ollut aikojen alusta lähtien. Se on välttämätöntä ja toivottavaa. Se mikä on pelottavalla tavalla uutta, on ihmisen aikaansaamat muutokset sähköympäristöön. Yhä useampi saa oireita sähkömagneettisista kentistä, joita ei aina osata ottaa vakavasti. Kirjassa selviää huolenaiheet kaikessa laajuudessaan ja karmeudessaan. Muutama ote tekstistä selvittänee mistä on kyse:

…Etenkin venäläisiä tiedemiehiä on jo vuosikymmeniä kiinnostanut sähkömagneettisen kentän biologiset vaikutukset, myös luonnon geomagneettisen kentän osalta. Jo 1950-luvulla Neuvostoliitossa julkaistiin tutkimuksia, joissa ihmisten fyysisessä ja henkisessä hyvinvoinnissa havaittiin muutoksia magneettimyrskyjen yhteydessä. (s. 19)…

…Jo vuonna 1965 havaittiin, että linnut häiriintyvät sekä voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä tuottavista lähetinantenneista että luonnon magneettikentän poikkeamista. Ruotsissa tutkittiin esimerkiksi kuoviparven lentoa voimakkaan malmiesiintymän yllä 950 metrin korkeudessa. Parvi menetti hetkeksi suunnistustaitonsa. Linnut syöksyivät alas sadan metrin korkeuteen, minkä jälkeen parvi hajosi ja jatkoi jälleen matkaa yhtenäisenä päästyään kentän vaikutuspiiristä. Lintujen reagoinnista erityyppisille antenneille, joita etenkin viime vuosina on ilmestynyt maisemaan runsaasti, on tehty lukuisia havaintoja eri puolilla maailmaa. Lintujen suunnistus on selvästi häiriintynyt ja vieraita lajeja on löydetty ”vääriltä” mantereilta. (s. 25)…

…Kardiologien yhdistys kertoi 22.6.2015 pitämässään seminaarissa uudesta tutkimuksesta, jossa älypuhelimen todettiin vaikuttavan haitallisesti sydämentahdistimen toimintaan. Tahdistin erehtyi tulkitsemaan älypuhelimen signaaleita sydämestä tuleviksi, ja keskeytti hetkeksi toimintansa. (s. 39)…

…Yhdysvaltain Moskovan suurlähetystön henkilökunta alkoi kärsiä vaikeista terveysongelmista 1950-luvun alkupuolella. Henkilökunnan keskuudessa havaittiin usein toistuvia päänsärkyjä ja neurologisia oireita, verenvuotoja, keskenmenoja, syöpien kasvun lisääntymistä sekä huomattavaa heikentymistä yleisessä terveydentilassa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, terveysongelmien aiheuttajaksi osoittautui neuvostoliittolaisten lähetystöön tahallisesti kohdistama mikroaaltosäteily, kirjallisuudessa tunnettu nimellä ”Moskovan signaali”. (s. 51)…

…Yli 200 tiedemiestä noin 40 maasta luovutti toukokuussa 2015 kansainvälisen vetoomuksen Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri Ban Ki-moonille, WHO:n pääjohtaja Margaret Chanille sekä YK:n jäsenvaltioiden päättäjille, jotta maailman väestöä alettaisiin suojella paremmin kaiken aikaa lisääntyvältä sähkömagneettiselta säteilyltä. Tiedemiehet viittaavat matkapuhelimiin ja niiden lähetinantenneihin, langattomiin tietoverkkoihin (WLAN), langattomiin kotipuhelimiin, etäluettaviin sähkömittareihin, itkuhälyttimiin ja matalataajuiseen sähkömagneettiseen säteilyyn, jota sähkönjakeluverkko tuottaa. (s. 69-70)…

Terveystietoista ihmistä kauhistuttaa se miten teollisuutta suojellaan ihmisten terveyden kustannuksella. Sähkömagneettisen säteilyn biologiset vaikutukset kielletään. Raja-arvot määritellään kaupallisten intressien takia liian korkeiksi eivätkä suojaa väestöä terveyshaitoilta. Tutkijat ympäri maailman vaativat toimenpiteitä erityisesti lasten ja raskaana olevien naisten suojelemiseksi turvanormeja ja lainsäädäntöä tiukentamalla.

Koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa lapset eivät ole altistuneet millekään toiselle ympäristötekijälle samassa suhteessa kuin he tänä päivänä altistuvat langattomalle teknologialle. Kouluihin ja päiväkoteihinkin asennetaan langattomia WLAN-yhteyksiä. Onko teknologia turvallista? Olisiko sille vaihtoehtoja? Opettajaliitot, lääkärit ja tekniset asiantuntijat kommentoivat. Viranomaisten näkemykset vaihtelevat eri maissa. Suurjännitelinjojen välittömään läheisyyteen ei pitäisi rakentaa asuintaloja, kouluja taikka päiväkoteja.

Matkapuhelinmastot ovat ilmestyneet maisemaan viime vuosikymmeninä. Ne mahdollistavat matkapuhelinten kuuluvuuden. Onko antenneilla vaikutuksia ympäristöön tai ihmisen terveyteen? Kirjan sanoma on selkeä: terveyshaittoja on!

Voiko matkapuhelimen käyttö aiheuttaa syöpää? Tähän kysymykseen tämä tietokirja antaa myönteisen vastauksen. Ja todistaa tämän ikävän asian lukuisin tutkimusnäytöin. Vakuutusyhtiöt reagoivat jo ennalta tähän tilanteeseen ilmoittamalla, etteivät korvaa kännykänkäytön aiheuttamaa syövänhoitoa ja muitakaan terveyshaittoja. Pelottavaa luettavaa!

Kännykkä vaikuttaa ihmisen terveyteen monella eri tavalla, selviää kirjasta. Kuten mainittua, syöpäriski lisääntyy erityisesti pään alueella, unen laatu kärsii, sokeriaineenvaihdunta häiriintyy, sperman laatu heikentyy, muistisairaudet lisääntyvät, lasten käyttäytymishäiriöt ovat yleistyneet jne.

Kirjassa on oma luku sähköyliherkkyydelle. Tämä on kasvava ongelma, johon liittyy reagointi kemikaaleille ja homeelle. Sähköherkät ovat valoherkkiä ja ääniherkkiä. Sähkömagneettiset kentät, hammaspaikkojen amalgaami ja elektroniikan palonestoaineet näyttäisivät vaikuttavan taustalla. Tähänkin asiaan oli tärkeä perehtyä.

Suosittelen kirjan hankkimista. Vaikka ei kaikkeen uskoisi, niin kirjan tietosisällöstä voi ammentaa aineistoa moneen kahvikeskusteluun ja jos rohkeutta riittää, aina voi pistää viranomaiset lujille. Kirja auttaa ajattelemaan omilla aivoillaan.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

0 thoughts on “Sähköä ilmassa tietokirja”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.