Valikko Sulje

Vietä helvetinviikko!

Kirjoittaja: Chister Sundqvist

Otsikon mukaisen kehoituksen saamme Erik Bertrand Larssenin uusimmassa suomeksi käännetyssä kirjassa ”Helvetinviikko” (Bazar, 2015). Ihastuin suuresti Erikin aiempaan kirjaan ”Paras” (Bazar, 2014). Lue arvio tästä kirjasta linkistä: http://turpaduunari.fi/turpaduunari-arvostelee-kirjoja/

Paras

Paras -kirjassa oli henkisen valmennuksen teoreettinen pohja, jota Erik lähtee käytännön tasolla toteuttamaan uusimmassa kirjassaan.

Luin kirjan pariin kertaan. Se on nopea lukukokemus, mutta tietenkin kirjan sisällön omaksumiseen ei taida ihmiselämä riittää.

Erik kohdistaa kirjansa sellaisille ihmisille, joilla puuttuu elämästä jotain. Sellaisille, jotka ovat juuttuneet arjen rutiineihin ja ovat uusien haasteiden tarpeessa.

Helvetillinen viikko!

Ratkaisuna tähän tylsyyteen Erik tarjoa peräti helvetillisen viikon! Fyysisesti ja psyykkisesti ihmisestä otetaan silloin tosi paljon irti. Se on viikko elämästäsi, jolloin ylität itsesi ja olet paras mahdollinen versio itsestäsi. Silloin eletään täysillä ja saadaan kokemuksia, joita muistellaan koko loppuelämä.

Aion itse toteuttaa tuon helvetinviikon. Huomaatte kyllä sen sitten aikanaan. Tuskin jätän sosiaalisen median epätietoiseksi siitä, milloin alkaa turpaduunarin helvetinviikko. Kirja antaa hyvät eväät toteuttaa tämä oma raju viikkoni yksilölliset lähtökohdat huomioiden.

Epämukavuusalue

Käy heti alussa ilmi, että onnistuaksemme tämän viikon toteutuksessa, silloin kaikki Erik Bertrand Larssenin ”opetuslapset” joutuvat siirtymään epämukavuusalueelle. Tämä asia ei minua kauheasti kiusaa, sillä siihen olen jo tottunut. Ihmettelen lähinnä sitä osaanko riittävästi nauttia epämukavuusalueella olostani. Mielestäni sillä alueella on jokseenkin epämukavaa olla ja kaipaa takaisin mukavuuteen niin pian kuin mahdollista. Aika näyttää miten minun käy.

Kirjassa annetaan ihan konkreettisesti tietoa siitä miten viikko etenee. Se alkaa maanantaina kello 5.00 ja päättyy sunnuntaina kello 22.00.

Helvetillinen viikko-ohjelma

Maanantaina kartoitetaan omat pinttyneet tapamme. Määritellään, millaisia tapoja haluaa omaksua ja yritetään muuttaa huonot tapansa. Asiat pistetään tärkeysjärjestykseen ja sanelevat sen miten tulemme tietoisiksi siitä mitä me olemme tekemässä. Opimme miten tunnistaa tavat (ne ovat automaattisia, säännöllisiä ja huomaamattomia). Ihan hyvä maanantai tulossa! Minulla on runsaasti huonoja tapoja. Toki myös hyviä.

Tiistaina pistetään päälle oikea ”moodi” ja keskitytään tekemiseen. Introverttinä olen jo aika hyvin tähän aihealueeseen kouliintunut, mutta toki kirjassa on paljon aiheeseen liittyvää lisätietoa tarjolla. Yritän oppia vielä paremmin missä mielentilassa (moodissa) menestyn parhaiten. Uskoisin, että minulle on paljon hyötyä siitä, että saan tiistaina keskittyä siihen mitä olen tekemässä. Se on kyllä heikko kohtani. Enemmän vielä täytyy keskittyä siihen, että tekee yhden asian kerrallaan ja välttää sitä tehdessä häiriöitä.

Keskiviikkona on tarkoitus pistää ajanhallinta uusiksi. Saan rakentaa itselleni ihanteellisen päiväohjelman. Sen jälkeen historiaa on hajamielisyys, huonomuistisuus, myöhästely, epäjärjestys, asioiden karkaaminen käsistä ja aloitekyvyn puute tmv? Saa nähdä! Kaaoksesta kontrolliin voi olla vaikea päästä. Mutta yritetään.

Torstaina siirrytään pois mukavuusalueelta. Erik pistää minut vuorokaudeksi ilman unta. Sellaisia vuorokausia muistan viettäneeni viimeksi väitöskirjaa tehdessäni. Ihania aikoja itselleni, mutta perheelle melkoinen koettelemus. Rankka vuorokausi vaatii saatteekseen runsaasti sääntöjä, joita löydän kirjasta.

Perjantaina levätään ja palaudutaan. Vuorokauden valvottuani, saatan olla väsynyt. Onneksi Erik ymmärtää levon merkityksen ja auttaa minua lepäämään tehokkaasti. Uskoisin, että moni aliarvioi levon merkityksen. Levon ja työn vaihtelu löytyy, siitä olen lähes varma.

Lauantaina on määrä käydä sisäinen dialogi. Miten tietoisempi sisäinen dialogi vaikuttaa? Tulen esittämään itselleni kysymyksiä päivän mittaan, kuten esimerkiksi: Missä olen hyvä? Mitkä ovat vahvat puoleni? Mistä pidän itsessäni? Milloin olin viimeksi loistava? Mitä toiset minussa arvostavat?

Sunnuntaina otetaan uusi näkökulma elämään. Erikin mukaan tämä on ehkä tärkein osa-alue. Sunnuntaina pidetään vapaata, mutta omistetaan tämä päivä aktiivisesti itsellemme. Tulen pohtimaan elämän suuria kysymyksiä.

Tehdään kimpassa!

Helvetinviikko olisi tosi kiva tehdä kimpassa. Olenkin ajatellut pyytää Turpaduunarin tukijoukoilta apua tällaisen yhteisen helvetinviikon viettämisestä. Kun tiedän tästä enemmän pyydän sinut mukaan kaikkien aikojen viikkoa viettämään. Tulisitko?

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

  1. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja | Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *