Valikko Sulje

Vuoropuhelu

Niin ihmissuhteiden kuin uusien yhteisöjen ja tiimien alkumetrit ovat mielenkiintoista ja innostuksen aikaa. Tiimipalavereissa kemioiden toimiessa hyvin yhteen vuorovaikutus, itsensä ilmaiseminen ja kuuntelu sujuvat kuin sadussa. Flow on mieletön, seuraava puhuja jatkaa siitä, mihin edellinen jäi, ja toinen täydentää ajatusten virtaa. Se on sitä vuoropuhelua.

Samanhenkisten ja samalla aaltopituudella olevien ihmisten on helppo toimia yhteen, ja napata jopa toistensa ajatuksia, olla tietoisesti läsnä ja auki. Unohtamalla sanan EI tiimipalavereissa tulevat esiin upeat ideat, jotka voivat tuntua jopa mahdottomilta toteuttaa. Mutta oikeasti, mikään ei ole mahdotonta – kaikki on mahdollista!

Toki on osattava sanoa myös ei, jos joku asia ei resonoi tai suunta tuntuu väärältä. Se on silloin itselleen kyllä. Pääasia on, että asiat kohtaavat ja on mahdollisuus olla avoin ja rehellinen, ilmaista miltä jokin tai joku tuntuu toisiaan kunnioittaen.

On vain uskallettava olla ja elää, kuunnella sydämensä ääntä ja tehdä tietoisia valintoja omaa intuitiotaan kuunnellen. Meillä jokaisella on se tieto jo olemassa. Meidän ei tarvitse sitä oikeastaan etsiä mistään oppikirjoista, mutta toki se auttaa ymmärtämään sisältämme kuuluvia kummallisia kysymyksiä.

Samoin orastavan parisuhteen tai tapailun alkumetreillä, kysymykset voivat olla jopa mieltä harhauttavia. Epävarmuus toisen tunteista, epäluulo omasta valmiudesta, monenlaiset kokemukset menneistä elämistä ja edellisistä suhteista nostavat pelot ja käsittelemättömät tai vaietut tunteet esiin. Ja jos toinen on vaiennettu hiljaiseksi, niin siinä sitä onkin oppimista uskaltaa itseään ilmaista.

Mutta on vain uskallettava kohdata tilanteet, ja omat pelkonsa. Oli kyseessä ihmissuhde tai työsuhde, kaikki toivovat parasta mahdollista lopputulosta, kasvua matkan varrella, uusia ulottuvuuksia ja onnellisuutta!

Kun muistaa uskoa ja luottaa, kunnioittaa toisen vapaata tahtoa ja valintoja, olla ilman vaatimuksia tai odotuksia, niin ihmissuhteet vain soljuvat. Ja kun hitsaudutaan yhteen tiimiksi tai pariksi, niin siinä tarvitaan aikaa, ja valmiuksia hyväksyä ja sallia kasvu, vaikka se tapahtuisi hieman eri tahtia.

Ja sitten, kun ympäristö huomaa, että jotain on tekeillä, niin siinäpä sitä vasta ollaankin tapahtumien keskiössä! Nauti siis hetkestä, ole läsnä, pidä yllä unelmia ja toiveita, tartu eteesi tarjoutuviin tilaisuuksiin ja mahdollisuuksiin, luo ja rakenna oma tulevaisuutesi haluamaasi suuntaan.
Kyllä sinä osaat ja sinä pystyt, ihan siksi koska minäkin olen sen voinut tehdä! On vain uskottava ja luotettava!

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

0 Comments

  1. Paluuviite:Vuosi turpaduunarin seurassa | Turpaduunari

Olisi kiva kuulla kommenttisi!