Valikko Sulje

Välinpitämättömyys

Suomalaiset ovat välinpitämättömiä. Se ilmenee esimerkiksi seuraavalla tavalla:

”Kirjoita Facebookiin 30 km pyöräretkestäsi aurinkoisella kelillä herkullisten eväiden kera. Saat tykkääjiä 40 ja kommentteja 7 kpl. Kirjoita glyfosaatin myrkyllisyydestä ja sen esiintymisestä äidinmaidossa tai TTIP-sopimuksen vaikutuksista. Saat ehkä yhden kommentin, eikä yhtään tykkäystä.”

välinpitämätönSuomalaisten heikko itsetunto ei riitä ottamaan kantaa asioihin, jotka vakavasti vaikuttavat meihin: terveyteen, hyvinvointiin, elämään.

Suomalaiset pelkäävät. He eivät luota siihen, että voivat vaikuttaa asioihin. He voisivat ryhmäytyä, ottaa kantaa, boikotoida!

Kansainväliset ja kotimaisetkin yritykset käyttävät törkeästi välinpitämättömyyttämme hyväkseen. Tekevät epäeettisiä puolirikollisia tekojaan. Tavoittelevat valtaa ahneuden avulla. Välittämättä tulevaisuudestamme.

Lehdet kertovat:

”Naista hakattiin autossa. Hän sai avattua auton ovea sen verran, että pystyi huutamaan apua. Kadulla kulki useita ihmisiä, mutta kukaan ei auttanut naista tai edes soittanut hätäkeskukseen.”

”Näkövammaista miestä pahoinpideltiin pääkaupunkiseudun bussissa, eikä kukaan muista matkustajista nähnyt tarpeelliseksi auttaa miehen avunhuudoista huolimatta. Ei kuulune suomalaiseen kulttuuriin.”

”Mies pitelee molemmin käsin rintaansa ja ihmisiä kulkee välinpitämättöminä ohi. Ilmeisesti suomalaisia. Paikalle saapuu juosten amerikkalainen turisti kysymään, että mitä tapahtui ja hän soitti kännykällään välittömästi paikalle ambulanssin.”

”Monsanton geenimuunneltu Bt-puuvilla on aiheuttanut katoa ja syventänyt köyhyyttä Intiassa koska lajikkeen viljelyssä joudutaan käyttämään paljon enemmän torjunta-aineita ja lannoitteita, mitä perinteinen tätä aikaisempi käytössä ollut lajike vaati. Lähes 200 000 intialaista maanviljelijää on tappanut itsensä viime vuosikymmenellä.”

Ja me olemme täysin välinpitämättömiä! Meillekö se on yhdentekevää kuinka tässä käy?
BOIKOTOIKAA EDES MONSANTOA JA TRANSATLANTTISTA KAUPPA- JA INVESTOINTIKUMPPANUUTTA!

 

Ilkka_harkonen190Ilkka Härkönen

Henkisen hyvinvoinnin asiantuntija, kehittäjä ja valmentaja.

Koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Vuosikymmenten kokemus psykiatrisesta hoidosta ja ihmisten henkisestä valmentamisesta. Kouluttanut ja valmentanut yksityisiä ja yrityksiä sekä tehnyt urheilu-, bisness- sekä työnhakupsyykkausta vuodesta 1980 lähtien.

Tutustu lähemmin:  http://www.elamassaeteenpain.fi/d/node/21http://muutoksenblogi.blogspot.fi/http://www.aanitteitaelamaan.fi/

 

About Author

0 Comments

 1. Paluuviite:Vuosi turpaduunarin seurassa | Turpaduunari

 2. Mikko Ahonen

  Legendaarinen on Christer tuo aikoinaan Iltalehden blogissa julkaisemasi juttu! Pidän siitä suuresti 😉 Ja sen tulevaisuudenkuva on tulossa koko ajan tarkemmaksi ja ajankohtaisemmaksi.

  Onneksi on tässä Suljetussa Maassa vielä paikkoja (ja sivustoja kuten Turpaduunari.fi ), jossa saa vapaasti ajatella!

  t: Micco vanhempi

 3. Paluuviite:Endeemisten lajien tuho | Turpaduunari

 4. Mikko Ahonen

  Pidin suuresti Ilkan kirjoituksesta, koska olen viime viikkoina käsitellyt tutkijoiden työn häirintää ja myös vakavasti sairaiden ihmisten vuosikausia kestävää herjaamista, johon (juuri) kukaan ei uskalla mennä väliin.

  Suomalaiset on koulutettu, jopa aivopesty viranomaisuskovaisiksi. Täällä on äärettömän vaikeaa kansalaisen ymmärtää sitä, että valtio suojelee suuryrityksiä ja osallistuu virkamiestensä kautta jatkuvasti ympäristömme saastuttamiseen. Samoin trendikästä vihapuhetta suoltavat ‘mediapersoonat’ saavat ympärilleen kannattajajoukot, jotka ivaamalla hiljentävät ympäristön ja heikkojen puolustajat. Tämän mustamaalauksen huonon itsetunnon omaava suuri yleisö valitettavan usein sallii, eikä tee mitään häirinnän lopettamiseksi.

  Mukava olisi Ilkka joskus jutella lisää aiheesta. Voimia työhösi ja ajatteluusi!

  t: AhosMikko

  P.S.1. Minulla on sinulle Ilkka 30.6.2015 at 20:02 julkaisemaasi jälkipuheeseesi karu, kryptinen vastaus: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0127665 , http://www.freepatentsonline.com/7582809.html , . Jokainen voi silmiään käyttämällä miettiä, mitä nuo raportit tarkoittavat.

  P.S.2. Kiitos Christer hyvästä vieraskirjoituksesta ja -kirjoittajasta!

  • turpaduunari

   Tämän kunniaksi Turpaduunarin arkistojen kätköistä pieni pätkä sensuroidusta Iltalehti-blogistani:

   Kännykkä, asbesti ja tupakka
   07 tou 2014
   Kirjoittanut Christer Sundqvist

   Aikakone on siirtänyt meidät Aholaan (entinen UKK-kansallispuisto), jossa legendaarisen tamperelaisen tutkijan Mikko Ahosen pojanpojanpojanpoika Micco Aksonen kertoo siitä mitä ammoisina aikoina tapahtui sellaiselle museolaitteelle kuin kännykkä.

   Vuonna 2118 olemme Aholan itsenäisen valtion jylhän kauniissa päärakennuksessa. Edessämme avautuu metsäinen näkymä pieneen asutuskeskukseen. Ihmisiä kävelee hiljakseen pitkin kylänraittia. Tunnelma on hyvin seesteinen, ihmiset hymyilevät ja aurinkokin näyttäytyy tunturien takaa. Miten tähän on tultu? kysyy hullunhauskan turpaduunarin tyttärentyttärentyttärentytär.

   Micco kertoo: Sen jälkeen kun Suomessa kiellettiin kännykän käyttö kokonaan vuonna 2090 tänne Aholaan perustettiin Suomen ensimmäinen täysin kännykkävapaa alue. Aivokasvainleikkauksista toipuvat ja kännykkäriippuvuudesta eroon pyrkivät asettuivat tänne pitkiksi ajoiksi asumaan. Jotkut jäivät tänne pysyvästi koska sähkömagneettisesta säteilystä vapaa alue koettiin niin tervehdyttäväksi. Alueen merkitys on vain vahvistunut sen jälkeen kun Suomen eduskunta vuonna 2110 myönsi Aholan alueelle suvereenin, itsenäisen valtion oikeudet. Kännykkäähän ei käsittääkseni Suomen valtakunnassa kukaan enää käytä, se on liian vaarallinen laite puhumiseen.

   Sefariina (turpaduunarin tyttärentyttärentyttärentytär): Olen ymmärtänyt, että kauan sitten elänyt AhosMikko käynnisti aikoinaan tämän Ahola-hankkeen. Kerro vähän siitä!

   Micco: Mielelläni kerron AhosMikon aikaansaannoksista. Puhuttuaan kauan kännykän käytön vaaroista hyvin uskottavasti ja kerättyään kännyköiden käytön vaaroista hyvin vakuuttavaa näyttöä, hänen sallittiin tehdä hyvin merkittävä koesarja ihan eläkepäiviensä kynnyksellä. Turpaduunariksi kutsuttu veijari oli nimittäin saanut aikaiseksi hankkeen, jossa eduskuntaan valitut 200 kansanedustajaa velvoitettiin osallistumaan tarkoin valvottuihin ihmistesteihin. Olihan heillä erittäin korkea palkkio tästä luvassa ja maan paras työterveydenhuolto. Kansanedustajilla testattiin satunnaisilla kaksoissokkotesteillä uusia rokotteita, lääkkeitä, kosmetiikkaa ja sitten meidän iloksi myös kännykänkäytön riskejä testattiin AhosMikon johdolla. AhosMikon ja Lennox Härdellin testit 200:lla suomalaisella kansanedustajalla osoittivat, että kännykät aiheuttivat monenlaisia sairauksia pään alueelle ja niiden käyttö olisi syytä kieltää kokonaan. Nature -lehdessä julkaistu tutkimus herätti erittäin suurta huomiota maailmalla ja siinä menivät operaattoreilla ja laitevalmistajilla jauhot suihin. Kännykkäteollisuus ei koskaan toipunut iskusta ja operaattorit sekä vakuutusyhtiöt kärsivät suunnattoman suuria tappioita ihmisten noustessa puolustamaan oikeuksiaan joukkokanteissa ympäri maailmaa.

   Sefariina: Mitä tapahtui STUKille, eli Suomen säteilyturvakeskukselle? Siitä on monta tarinaa levityksessä. Mikä on totuus?

   Micco: STUKin tarina on erityisen kiehtova! Korruptio oli jo pitkään rehoittanut tuossa valtionlaitoksessa, mutta se mikä käynnisti laitoksen lopullisen tuhon oli laboratorionjohtaja Tommi Toivosen esiintyminen sosiaalidemokraatti Eeva-Johanna Elorannan järjestämässä keskustelutilaisuudessa 6.5.2014. Tämä toivoton Toivonen vakuutti siellä, että kännykät ovat turvallisia ja vähätteli matkapuhelinten säteilystä aiheutuvaa haittaa. Hän hyvin lapselliseen tyyliin viittasi kintaalla kaikille niille tutkimuksille, jotka osoittivat päinvastaista. Tästä tapahtumasta suivaantuneet suomalaiset ottivat yhteyttä laitoksen terävään päähän, eli johtajiin, ja vaatimalla vaativat tarkkoja tutkimuksia kännyköiden mahdollisista vaaroista. Toivonen puolusti jääräpäisesti omaa kantaansa, mutta STUKin maine kärsi tästä niin kovia kolauksia, että kaikki STUKin lausunnot leimattiin hölynpölyksi. Mitä virkaa sellaisella laitoksella on, josta ei ole mitään hyötyä laitoksen alkuperäistä tarkoitusta toteuttamaan, eli asiantuntijalaitos, joka tutkii säteilyä ja sen vaikutuksia, arvioi säteilyriskejä sekä valvoo yhteisen elinympäristömme säteilyturvallisuutta? Niinhän siinä aika yllättäen kävi, että STUK lakkautettiin ja tilalle tuli AhosMikon johtama puolueeton säteilyturvainstituutti, IIRS eli International Institute of Radiation Safety, joka paljon paremmin valvoi näitä säteilyturvaan liittyviä asioita. Kansanedustaja Eloranta myötävaikutti hyvin paljon siihen, että AhosMikon suunnittelemat ihmistestit kansanedustajilla saatiin käyntiin ripeään tahtiin. Koko kansanedustajalaitos koki melkoisen mullistuksen! Siirryttäessä 2020 -luvulle kansanedustajien työn halveksunta oli sitä luokkaa, että oli vaikea saada kokoon vaadittavaa edustajamäärää. Kansanedustajien suosio nousi kuitenkin huippulukemiin sen jälkeen kun Perussuomalaiset määrättiin osallistumaan kaksoissokkotutkimukseen missä testattiin aiheuttaako aspartaami ylivilkkautta. Big Brother Timo Soinin puhetulva ei ollut tyrehtyä hänen suostuttuaan lisäainecocktailtutkimukseen, jossa tutkittiin 100 elintarviketeollisuuden käyttämää lisäainetta ja niiden yhteisvaikutusta. Perussuomalaisten kannatus lähti aivan huimaan nousuun.

   Sefariina: Todella mielenkiintoista! Millaisena näet Aholan tulevaisuuden?

   Micco: Ahola elää tällä hetkellä historiansa hienointa aikaa. Kännykkäteollisuudelta ja operaattoreilta ohjautuvat pakolliset haittamaksut mahdollistavat Aholan suvereenin valtion kukoistuksen. Meille muuttaa sankoin joukoin ihmisiä lyhyiksi ja pitkiksi ajoiksi turvaan sähkömagneettiselta säteilyltä. On upeaa nähdä miten lyhyessä ajassa ihmiset tervehtyvät! Uskoisin, että hyvin monelle ei loppujen lopuksi tullut yllätyksenä se miten korruptoitunut STUK oli aikoinaan ja miten harhaan kännykkäteollisuus ja operaattorit meitä veivät näissä säteilyyn liittyvissä asioissa. Olihan tuoreessa muistissa miten oli aikoinaan käynyt asbestin ja tupakan vaaroista informoitaessa. Noissakin tapauksissa viitattiin kintaalla kaikille varoittaville äänille, mutta lopulta oli kasassa niin vakuuttava näyttö terveyshaitoista, että teollisuuden puolustustaistelu päättyi noloon häviöön. Onneksi näin kävi myös kännyköille.

   Sefariina: Onhan se ihanaa kun vanhat kunnon lankapuhelimet ovat taas vilkkaassa käytössä! Ja ihanaa miten ihmiset saadaan vieroitettua kännykän käytöstä.

   Micco: Näin on! On säälittävää, että kännykänvalmistajille suotiin mahdollisuus tuoda markkinoille vuonna 2057 ns. light-kännykkä, jonka väitettiin teollisuuden tekemien koesarjojen mukaan vähentävän riskiä saada aivokasvain. Olihan ne varustettu erityisillä filttereillä, joissa säteilyannosta keinotekoisesti vähennettiin ja kehuttiin light-puhelimen turvallisuutta näiltä osin. Onneksi otettiin kaikella vakavuudella vastaan raskas tieto kevytkännyköiden vahingollisuudesta ja saatin nuo terveydenvahingoittajat pois markkinoilta. Microsoftin kekseliäs yritys tuoda markkinoille erityinen terveyskännykkä, joka väitteiden mukaan paransi aivokasvaimia samalla kun anopin kanssa jutteli, päättyi myös nolosti kun aina valpas tutkija Dariusz Leszczynski paljasti tuon laitteen ympärillä rehottavan korruption ja suoranaisen valehtelun.

   Sefariina: Minä kiitän sinua antoisasta jutteluhetkestä ja toivotan onnea ja menestystä Aholalle!

   Disklaimeri, eli vastuuvapauslauseke: Jutussa mainitut nimet ja laitokset eivät oikeasti liity tähän kuviteltuun tarinaan. Jos minua syytetään kunnianloukkauksesta, niin haluan sanoa, että kyllä on joillakin ihmiksillä pipo tosi tiukalla! Ottakaa hvät ihmiset iisimmin, mutta jo nyt kannattaa kännykän, mokkulan, läppärin ja muiden elektronisten laitteiden terveysriskeihin suhtautua vakavasti. Aholan valtakuntaa odotellessa, ottakaa tavaksi viettää kännykkävapaita päiviä!

 5. Hei

  Tärkeään asiaan otat kantaa. En kuitenkaan ole samaa mieltä siinä, että tämä olisi nimenomaan ja yksinomaan suomalaisten ongelma. Antamasi esimerkit välinpitämättömyydestä kertovat mielestäni paljon selkeämmin kaikille ihmisille (vähintäänkin länsimaisille) yhteisestä ja sosiaalipsykologiassa ehkä eniten tutkitusta ilmiöstä “bystander-efektistä” eli sivustakatsoja-efektistä. Ei siis kerro suomalaisten välinpitämättömyydestä auttaa vaan ihmisen luonnosta ja vastuun jakaantumisesta suurissa ryhmissä. Tilanne muuttuu toiseksi, jos ympärillä ei ole muita tai juurikaan muita ihmisiä. Harva uskoisi itse olevansa se henkilö, joka jää katsomaan sivusta, mutta näin tekee selvästi suurin osa ihmisistä (ja tuskin kukaan heistäkään ajattelee kuuluvansa tähän ryhmään). Eipä siinäkään, joku voi silti suurenkin ryhmän keskeltä tulla apuun, mutta todennäköisyys tähän pienenee aina, mitä suuremman ihmismäärän keskellä joku äksidentti tapahtuu.
  Tämä ihan sen takia, ettei laitettaisi suomalaisuuden piikkiin tällaista kaikkien ihmisten ominaisuutta.

  http://psychology.about.com/od/socialpsychology/a/bystandereffect.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=OSsPfbup0ac
  http://listverse.com/2009/11/02/10-notorious-cases-of-the-bystander-effect/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *