Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

OPI PUHUMAAN PAREMMIN

HUOMIO! HUOMIO!

OPI PUHUMAAN PAREMMIN -kurssi 2/2017

Ammattipuhuja Christer Sundqvistin suosittu ”Opi puhumaan paremmin” -kurssi pienryhmälle pyörii nonstop-periaatteella. Uusi kurssi alkaa 15.11.2017.

Järjestän nyt toisen samanlaisen kurssin heti perään niille, jotka ovat jonotuslistalla (eivät mahtuneet mukaan kurssille numero 1/2017) ja uusille kurssilaisille.

Ilmoittaudu nyt siis kurssille nro 2/2017 (paikkoja on rajallisesti!).  Voi tulla ilman ilmoittautumista, mutta etusijalla ovat ilmoittautuneet.

Kurssin hinta on 10 euroa/kerta (yhteensä 5 opetusiltaa). Hintaan kuuluu pienimuotoinen tarjoilu, opetusmateriaali ja diplomi.

Alustava aikataulu: keskiviikkoisin klo 18-20 (15.11., 22.11., 29.11., 13.12., ja 20.12.2017)

Opetuspaikka: Pitäjänmäen kirjasto, Helsinki, ryhmätyötila (A-junalla pääsee Pitäjänmäen asemalle, josta lyhyt kävelymatka kirjastolle, Jousipolku 1)

Ilmoittautumiset: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TERVETULOA

Viimeisimmät artikkelit

Endeemisten lajien tuho

Kolibri tarvitsee orkidean, josta imeä mettä ja pesiä. Orkidea tarvitsee ison puun oksanhangan. Puu tarvitsee sienirihmaston. Kolibrin elämä edellyttää ainakin 52. eri lajin yhteistoiminnan ja riippuvuuden toisistaan.

Katso missä kanttarellit kasvavat. Siellä missä on katajia ja koivuja on eniten kanttarelleja.

Meidän luonnossamme monet isot perhoset tarvitsevat nokkosia toukkavaiheessa. Isoapollo tarvitsee aina isoa maksaruohoa. Ohdakeperhonen tarvitsee ohdakkeen. Näin luonnossa kaikkialla lajit tarvitsevat toisiaan, ovat toisilleen välttämättömiä.

ihminenMitä tekee ihminen?

Tuhoaa säälimättä välinpitämättömyyttään lajin toisensa jälkeen. Rikkaruohot glyfosaatilla, hyönteiset neonikotinoideilla jne. Erilaiset hyönteiset häviävät. Kimalaiset tarvitsevat syksyn ohdakkeet talvehtiakseen.

Kun ravintoketjun alapää tuhoutuu, tuhoutuu yläpääkin vuorenvarmasti. Neonikotinoidit hävittivät viime kesänä hyönteiset. Nyt lintujen poikasilla ei ole ruokaa. Siirrymme hiljaiseen maailmaan, jossa emme nauti luonnosta. Ilo katoaa maailmasta.

Autojen tuulilaseihin ei enää iskeydy hyönteisiä. Sekö riemun nostaa itsekkäässä ihmisessä? Pikemminkin kauhun nostattaa pintaan. Mitä jos se Audiin törmännyt hyönteinen olikin viimeinen lajiaan?

Onko ihminen samalla tavalla endeeminen laji? Vuonna 2025 puolet amerikkalaisista on autistisia glyfosaatin vuoksi. Näin ennustetaan! Sitä rikkaruohomyrkkyä on amerikkalaisten äidinmaidossa 10 krt eurooppalaisiin verrattuna. Noin 70 % eurooppalaisista virtsaa glyfosaattia.

Maapallo on selviytynyt jo viidestä massasukupuutosta. Niistä viimeisin sattui 65-66 miljoonaa vuotta sitten, kun parikilometrinen asteroidi törmäsi Meksikoon ja aiheutti valtavan ilmastonmuutoksen, joka tappoi mm. dinosaurukset. Kuudes massasukupuutto on uhkaamassa meitä ja sen aiheuttaa välinpitämätön ihminen. Näin väittävät Stanfordin, Princetonin ja Berkeleyn yliopistojen tutkijat Science Advances -tiedelehdessä.

Voimme yhtä hyvin ravintoketjun yläpäästä välinpitättöminä poistua ja säästää luontoa. Pentti Linkola oli oikeassa. Jos poistumme, ei jälkipolvien tarvitse kärsiä. Evoluutio kehittää uuden ihmislajin 2 miljardissa vuodessa.

 

Ilkka_harkonen190Ilkka Härkönen

Henkisen hyvinvoinnin asiantuntija, kehittäjä ja valmentaja.

Koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Vuosikymmenten kokemus psykiatrisesta hoidosta ja ihmisten henkisestä valmentamisesta. Kouluttanut ja valmentanut yksityisiä ja yrityksiä sekä tehnyt urheilu-, bisness- sekä työnhakupsyykkausta vuodesta 1980 lähtien.

Tutustu lähemmin:  http://www.elamassaeteenpain.fi/d/node/21http://muutoksenblogi.blogspot.fi/http://www.aanitteitaelamaan.fi/ 

 

 

 

Lue tästä Ilkka Härkösen muita kirjoituksia:

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Endeemisten lajien tuho”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.