Valikko Sulje

Endeemisten lajien tuho

Kolibri tarvitsee orkidean, josta imeä mettä ja pesiä. Orkidea tarvitsee ison puun oksanhangan. Puu tarvitsee sienirihmaston. Kolibrin elämä edellyttää ainakin 52. eri lajin yhteistoiminnan ja riippuvuuden toisistaan.

Katso missä kanttarellit kasvavat. Siellä missä on katajia ja koivuja on eniten kanttarelleja.

Meidän luonnossamme monet isot perhoset tarvitsevat nokkosia toukkavaiheessa. Isoapollo tarvitsee aina isoa maksaruohoa. Ohdakeperhonen tarvitsee ohdakkeen. Näin luonnossa kaikkialla lajit tarvitsevat toisiaan, ovat toisilleen välttämättömiä.

ihminenMitä tekee ihminen?

Tuhoaa säälimättä välinpitämättömyyttään lajin toisensa jälkeen. Rikkaruohot glyfosaatilla, hyönteiset neonikotinoideilla jne. Erilaiset hyönteiset häviävät. Kimalaiset tarvitsevat syksyn ohdakkeet talvehtiakseen.

Kun ravintoketjun alapää tuhoutuu, tuhoutuu yläpääkin vuorenvarmasti. Neonikotinoidit hävittivät viime kesänä hyönteiset. Nyt lintujen poikasilla ei ole ruokaa. Siirrymme hiljaiseen maailmaan, jossa emme nauti luonnosta. Ilo katoaa maailmasta.

Autojen tuulilaseihin ei enää iskeydy hyönteisiä. Sekö riemun nostaa itsekkäässä ihmisessä? Pikemminkin kauhun nostattaa pintaan. Mitä jos se Audiin törmännyt hyönteinen olikin viimeinen lajiaan?

Onko ihminen samalla tavalla endeeminen laji? Vuonna 2025 puolet amerikkalaisista on autistisia glyfosaatin vuoksi. Näin ennustetaan! Sitä rikkaruohomyrkkyä on amerikkalaisten äidinmaidossa 10 krt eurooppalaisiin verrattuna. Noin 70 % eurooppalaisista virtsaa glyfosaattia.

Maapallo on selviytynyt jo viidestä massasukupuutosta. Niistä viimeisin sattui 65-66 miljoonaa vuotta sitten, kun parikilometrinen asteroidi törmäsi Meksikoon ja aiheutti valtavan ilmastonmuutoksen, joka tappoi mm. dinosaurukset. Kuudes massasukupuutto on uhkaamassa meitä ja sen aiheuttaa välinpitämätön ihminen. Näin väittävät Stanfordin, Princetonin ja Berkeleyn yliopistojen tutkijat Science Advances -tiedelehdessä.

Voimme yhtä hyvin ravintoketjun yläpäästä välinpitättöminä poistua ja säästää luontoa. Pentti Linkola oli oikeassa. Jos poistumme, ei jälkipolvien tarvitse kärsiä. Evoluutio kehittää uuden ihmislajin 2 miljardissa vuodessa.

 

Ilkka_harkonen190Ilkka Härkönen

Henkisen hyvinvoinnin asiantuntija, kehittäjä ja valmentaja.

Koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Vuosikymmenten kokemus psykiatrisesta hoidosta ja ihmisten henkisestä valmentamisesta. Kouluttanut ja valmentanut yksityisiä ja yrityksiä sekä tehnyt urheilu-, bisness- sekä työnhakupsyykkausta vuodesta 1980 lähtien.

Tutustu lähemmin:  http://www.elamassaeteenpain.fi/d/node/21http://muutoksenblogi.blogspot.fi/http://www.aanitteitaelamaan.fi/ 

 

 

 

Lue tästä Ilkka Härkösen muita kirjoituksia:

 

 

 

 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

  1. Paluuviite:Biolaboratorio | Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *