Valikko Sulje

Syöpä hävisi

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Filosofian kandidaatti Sven Erik Nordin on julkaissut kirjan havainnoistaan oman syöpänsä hoidosta “Och cancern bara försvann” (Ja syöpä vain hävisi), Karneval Förlag 2019. Ystäväni Nordin lähetti kirjan minulle arvioitavaksi ensimmäisten joukossa. Mieluusti jaan blogini lukijoille makupaloja kirjan hätkähdyttävästä viestistä: Kuolemansairas syöpäpotilas elää edelleen ja on todella hyvässä kunnossa.

Nordinin menetelmä

Kirjan parasta antia on Nordinin menetelmän selostus. Sven Erik on kehittänyt omaperäisen keinon pitää karkoittamansa syöpä poissa elämästään jatkossakin.

Aiemmin esittelemäni PESHLA-menetelmän tapaan tämäkin Nordinin menetelmä on kokonaisvaltainen syövänhoito, jossa huomioidaan terveyden kaikki osa-alueet. Erityisen kiinnostavaa oli havaita mitä Sven Erik syö päivittäin pitääkseen immuunipuolustuksensa mahdollisimman vahvana.

Vähemmän yllätyksellisesti havaitsen, että Sven Erik noudattaa ketogeenistä ruokavaliota (erittäin vähän hiilihydraatteja ja runsaasti luonnon omaa rasvaa). Hän syö vitamiinipitoista ruokaa ja nauttii lisäksi muutamia vitamiineja ja kivennäisaineita ravintolisän muodossa sekä hyödyntää joitakin erittäin suositeltavia luontaistuotteita.

Joka aamu hän juo lasillisen punajuurimehua (luomulaatuista!), lasin vettä ja teelusikallisen verran metyylisulfonyylimetaania eli MSM:ää. Aamuruokailu jatkuu luonnollisella jogurtilla, joka terästetään purkillisella crème fraicheä ja parilla ruokalusikallisella luomulaatuista kookosrasvaa. Eikä tässä vielä kaikki.

Crème fraiche-kookosrasva-jogurttiin sekoitetaan vielä jotain pientä. Ensinnäkin 2 ruokalusikallista kurkumajauhetta ja vähän jauhettua mustapippuria (helpottaa kurkuman imeytymistä). Sekaan viskataan yksi ruokalusikallinen hienonnettua, tuoretta inkivääriä ja 10-12 aprikoosinsiementä, 1 rkl kuivattuja luonnonmukaisesti kasvatettua aroniamarjoja, 1 rkl jäädytettyjä mustikoita (itse kerättyjä), 1 rkl jäädytettyjä vadelmia (kotipuutarhasta), 1 rkl kurpitsansiemeniä, 1 tl korianterin lehtiä ja vielä 1 tl Chlorellaa.

Kun lautanen on syöty tyhjäksi heitetään naamaan vielä kiva annos D-vitamiinia (200 µg) purkista, 100 µg K-vitamiinia ja kolme kertaa päivässä puskuroitua C-vitamiinia (1 g kapseli). Sven Erik ottaa lisäksi 2 kapselia omega-3-rasvahappoja (kalaöljyä, noin 1800 mg), 300 mg magnesiumia, sinkkiä (20 mg), seleeniä (220 µg). Hän suosii myös erityistä levävalmistetta, jossa on rakko- ja solmulevää sekä spirulinaa. Näitä hän ottaa 8 kpl. Sitten vielä 1 rkl kolloidista hopeaa, jota hän ottaa viidesti päivässä. Hyväksi valmisteeksi hän on todennut “Blutsaftin”, jota hän ottaa 20 ml saadakseen riittävästi B-vitamiineja.

Tämän hengästyttävän monipuolisen aamiaisrutiinin toteuttamisen luulisi olevan tavattoman monimutkaista ja hankalaa, mutta Sven Erik vakuuttaa kirjassaan, että tästä tulee nopeasti hyvä tapa aloittaa aamu. Miettimisen aihetta on siinäkin kun Sven Erik sanoo, että jos aamurutiini kirjaimellisesti pelastaa ihmisen elämän, niin luultavasti sen kestää. Varsinkin kun rutiini tarkoittaa sitä, että koululääketieteen tarjoamien hoitojen sivuvaikutuksista ei tarvitse kärsiä.

Kirjassa on perusteelliset selitykset jokaiselle ainesosalle. Jotkut ihmiset ovat ihmettelleet miten kauan Sven Erik on käyttänyt tätä aamurutiinia. Tähän hän vastaa, että viitisen vuotta tätä aamiaista on vakuuttanut hänet menetelmänsä tehosta (syöpä hävisi ja on pysynyt poissa). Hän ei ole aikeissa lopettaa.

On syytä huomauttaa, että Nordin pitää tietenkin parhaana sitä, jos voi kaikki tarvittavat vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet saada tavallisesta ruoasta, mutta se vaatisi melkein päätoimista ryhtymistä maanviljelijäksi. Siksi erilaiset ravintolisät saavat toimia “hätäratkaisuna”, joka kuitenkin näyttää toimivan melko hyvin.

Ketogeeninen ruokavalio

Päivän muita ruokahetkiä yhdistää ajatus mahdollisimman vähäisestä hiilihydraatin saannista. Rasvaa ei saa pelätä. Lounaalla menee usein jotain laadukasta ruokaa kananmunasta. Silliä, makrilliä, sardiiniä tai tonnikalaa voidaan sekoittaa munakokkeliin ja vielä rasvaista juustoa ja purjo tai muuta sipulia. Kahvi maistuu myöhemmin tietenkin reilulla määrällä kermaa ja ehkä hieman 70-prosenttista tummaa suklaata.

Illallisen virkaa ajaa usein LCHF-pannukakku (lääkäri Annika Dahlqvistin reseptin mukaan). Tämä valmistuu ilman jauhoja, mutta siinä on paljon munia ja pekonia. Sven Erik hakee koko ajan vaihtelua ruokavalioonsa kunhan se on ketogeenistä. Oudolla tavalla nälkä pysyy hyvin loitolla ja lihomista ei tarvitse pelätä. Rehellisesti Sven Erik myöntää, että hän ottaa muutaman haukkauksen banaania, joka helpottaa ravintolisäpillereiden nielemistä.

Mitä muuta?

Sven Erik liikkuu paljon luonnossa, hoitaa mielenterveyttään pohtimalla iloisia asioita ja korostaa unen merkitystä terveydelle. Mitään hän ei kehota tekemään tyhmästi, sillä tärkeä voimavara on tavallinen maalaisjärki. Kovin paljon hyvää Nordinilla ei ole sanottavaa koululääketieteestä, mutta ei hän sitä täysin tyrmää ja onkin tehnyt paljon sen eteen, että säilyttäisi keskusteluilmapiirin koululääketieteen edustajien kanssa.

Kirjassa on leppoisia ajatuksia terveydenhoidosta yleensäkin ja voin lämpimästi suositella kirjaa ruotsinkieltä hallitseville. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin kirjaa saa suomenkielisenä keväällä 2020.

Kirjan ydinviesti on pitkälti peräisin Sven Erik Nordinin suositusta ilmaispalvelusta internetissä: Svara doktorn.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

4 Comments

  1. Paluuviite:Norjalaislääkäri Øyvind Torp pitää syövän loitolla - Turpaduunari

  2. Marjaana

    Näin Minäkin olen parantanut syövän ja myöskin ystäväni on parantunut syövästä samalla konstilla suurinpiirtein Meillä on on syöpään kaikki lääkkeet luonnossa ei tarvitse ottaa mitään myrkkyjä ellei sitten halua myrkyttää itsensä saada uudestaan syöpää

  3. Nimetön

    Aika erikoinen ketodietti, mutta eihän siinä mitään kun homma toimii. Kun on halu oppia jotain uutta niin etsivä löytää sitä mitä haluaa kun on riittävän utelias.

  4. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja - Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *