Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus elokuun lopussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

Tämän viikon teemana on: ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 243. ja tämän vuoden 32. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 243
Jakelupäivä torstaina 8.8.2019

ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

Moni murehtii eilistä, pohdiskelee huomista ja unohtaa elää hetkessä.

Ohje voisi kuulua vaikka näin:

”Keskity kaikin tavoin siihen mitä olet juuri nyt tekemässä. Jos on tarkoitus levätä niin lepää, vaikka lepäsit eilenkin tai aiot levätä huomennakin. Tarvitset lepoa juuri nyt! Jos on tarkoitus saada jokin työ tehtyä, älä harmittele ettet tehnyt sitä eilen tai siirrä sitä huomiseen. Tee se nyt!”

En halua kuulla mitään selityksiä joutenolon laiskutusvaikutuksista tai työnteon tylsyydestä. Tee mitä sinun pitää tehdä, mukisematta.

On turha pilata rauhalliset hetket murehtimalla ja stressaamalla. On turha pilata työnteko sillä, että miettii mitä kaikkea muuta voisi tehdä.

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Täydentäviä ja vaihtoehtoisia syöpähoitoja

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Tämä kirjoitus päivittyy usein, viimeksi 14.7.2019.

Minulla on ilo ja mahdollisuus olla mukana erittäin kiintoisassa syöpäprojektissa. Valmistellessani erittäin laajaa päivitystä syöpäprojektin informaatiosivuille käytän turpaduunari-blogiani ideointiseinänä.

Koululääketieteen ulkopuolella olevia hoitoja syöpäpotilaille

Tarkoitus on tarjota tukea syöpäpotilaan taistelussa syöpää vastaan, ja antaa toivoa yllättävästä parantumisesta sellaisessakin tilanteessa, että syöpälääkäri on todennut ettei koululääketieteellä enää ole keinoja parantaa syöpäpotilasta. Todistetusti syöpä voi hävitä vaikka potilas ei saa minkäänlaista koululääketieteen tarjoamaa hoitoa.

Miksi tällainen projekti?

En voi vielä tässä vaiheessa paljastaa kaikkia yksityiskohtia, mutta ajan ja ahkeroinnin myötä tästä mahdollisesti rakentuu jotain aivan ainutlaatuista. Siinä työryhmässä, joka valmistelee tätä hanketta, vallitsee yksimielisyys siitä, että asialle on tehtävä jotain. Ajatuksenamme on nimittäin tässä yksityisessä syöpähankkeessa tarjota runsaasti tietoja syövän ennaltaehkäisystä, koululääketieteen mahdollisuuksista syövänhoidossa ja sitten erityisen kiintoisalla tavalla nostaa esille niitä mahdollisuuksia mitä on tarjolla perinteisen syövänhoidon ulkopuolella. Mahtavia edistysaskelia tapahtuu koululääketieteen saralla ja syövän ennaltaehkäisystä on yhä tarkempi tutkimustieto olemassa. Syöpä on kuitenkin niin pirullinen sairaus, että parhaasta koululääketieteen hoidosta huolimatta ja parhaimmasta mahdollisesta preventiosta huolimatta, paljon potilaita sairastuu ja kuolee syöpään.

Nyt tulee tässä alla rakentuvassa taulukossa tai listassa täydentäviä, vaihtoehtoisia, funktionaalisia, integratiivisia, kekseliäitä jne syöpähoitoja, joista löytyy toivonkipinä silloinkin kun koululääketieteen edustajat lähettävät potilaan kuoleman porttia kohti. Potilaalla on siis halutessaan vapaus valita jotain ihan muita hoitoja koululääketieteen tarjoaman avun tilalle ja toivon kipinän myötä hän mahdollisesti paranee kuolemanvakavasta syöpäsairaudestaan. Tällaisia tapauksia on tiedossamme tuhansia!

Koululääketieteen edustajilla ei pitäisi olla mitään huomauttamista siitä, että näitä täydentäviä hoitomuotoja esitellään. Koululääketieteen tarjoamaa apua emme missään tapauksessa kritisoi ja vastusta, vaan toivotamme kaiken sen avun tervetulleeksi, joka saattaa auttaa syöpäpotilasta. Kun toivo on hiipumassa, on tarjolla tämä koululääketieteen ulkopuolelta tuleva apu. Ei tässä mitään sen dramaattisempaa olla esittämässä. Yksi merkittävä syöpäpotilaan havainto on se, että pyrkii pitämään kehon olosuhteet sellaisina, että ne ovat mahdollisimman epäsuotuisat syövälle eli tehdään kaikki asiat päinvastoin mistä syöpä pitää.

Keräämieni tietojen perusteella (katso alla oleva taulukko) syöpäpotilas voi mahdollisesti hyötyä näistä hoidoista, ohjeista ja elämäntapamuutoksista: Kannattaa syödä runsaasti terveellistä ja puhdasta ruokaa. Poistetaan sokeri ruokavaliosta, siirrytään ketogeeniseen ruokavalioon ja nautitaan runsaasti kasviksia. Ravintolisänä otetaan erityisesti D- ja C-vitamiinia, sinkkiä, magnesiumia ja seleeniä. Maustetaan ruoka kurkumalla sekä mustapippurilla. Panostetaan erityisen aktiivisesti kaikenlaisiin toimiin millä syöpä nujerretaan ja elimistön omaa immuunipuolustusta vahvistetaan. Eduksi on potilaassa kehittynyt intuitiivinen näkemys sairauden hoidosta. Tunteiden läpi eletään, niitä ei saa padota sisälleen. Tärkeää on myönteinen mieliala, ystävien tarjoama apu, henkisyyden kasvu ja erittäin vahva halu elää. Liikuntaan panostaminen on hyvinkin perusteltua. Rauhoittuminen, stressittömyys, meditaatio ja energiahoidot ovat tärkeässä roolissa.

Olenko ihan hullu?

Mahdollisesti olen ihan hullu. Se vaara on olemassa. Minussa sykkii kuitenkin sydän tällekin terveysasialle. Radikaalin ja yllättävän parantumisen toive voi asustaa näissä syöpähoidoissa, joita taulukossa luetellaan. Ja tämä ei ole mikä tahansa taulukko. Yhtenä tärkeänä kriteerinä, jotta hoito voi päästä taulukkoon, on tämä: Täytyy löytyä yksi tai useampi dokumentoitu tapaus missä potilas on todistetusti parantunut syövästä tai hoito on olennaisesti helpottanut potilaan elämää siinä määrin, että laadukkaita vuosia on suotu ”toivottomissakin” tapauksissa. Tämä varmistus on mielestämme tarpeen, sillä turhaa toivoa ja vääristelyä tässä pyritään välttämään viimeiseen asti. Kaiken pitää perustua totuuteen. Monissa tapauksissa syövästä paraneminen on merkinnyt useiden menetelmien käyttöönottoa samanaikaisesti.

Varmistaakseni taulukon tietosisällön, varmistan aina tiedot että varmasti pitävät paikkansa. Varmennettu tapausselostus siitä kuka kyseistä syövänhoitoa on menestyksellisesti käyttänyt ilmaistaan taulukossa numeroilla (esim. 1, 59, 109 tmv.), josta sitten löytyy yksityiskohtaisempi tieto laajemmasta yksityisestä tietokannastani.

Ymmärsittekö?

Ymmärsittekö edes jotain selityksestäni? Jos ymmärsitte, niin silmäilkää jatkuvasti täydentyvää taulukkoa ja hämmästelkää miten syöpä mahdollisesti nujertuu mitä moninaisimmilla tavoilla, silloinkin kun kaikki toivo on mennyt. Mikäli haluatte omalla kokemuksellanne tai tiedossanne olevalla tositarinalla täydentää taulukkoa, olkaa yhteydessä minuun sähköpostilla: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Perinteisen lääketieteen ulkopuolella olevia toimivia syöpähoitoja (n=129)

Perinpohjainen muutos ruokavaliossa

 • Syö runsaasti terveellistä ja puhdasta ruokaa (n=50 ; 83, 31, 105, 59, 106, 78, 49, 79, 39, 1, 2, 3, 33, 80, 109, 51, 128, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 34, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 44, 120, 45, 116, 129)
 • Sokerin poistaminen ruokavaliosta (n=20 ; 83, 31, 41, 42, 37, 59, 43, 80, 50, 121, 51, 6, 21, 23, 34, 29, 30, 44, 45, 38)
 • Siirtyminen ketogeeniseen ruokavalioon, tiukka LCHF (n=16 ; 31, 83, 32, 33, 115, 84, 85, 86, 87, 10, 21, 34, 29, 69, 53, 129)
 • Runsaasti kasviksia (n=16 ; 83, 21, 48, 52, 59, 50, 32, 115, 93, 51, 6, 12, 22, 23, 45, 53)
 • Maitotuotteiden jättäminen pois (n=10 ; 46, 37, 47, 43, 50, 115, 51, 6, 23, 38)
 • Emäksisyyttä kasvattava ruokavalio (n=9 ; 83, 37, 115, 74, 12, 21, 34, 29, 38)
 • Runsaasti marjoja (n=8 ; 83, 84, 85, 86, 87, 21, 34, 29)
 • Runsaasti hedelmiä (n=8 ; 48, 32, 93, 51, 6, 7, 23, 45)
 • Vähentänyt lihansyöntiä (n=7 ; 50, 115, 51, 6, 9, 23, 44)
 • Juomaveden puhdistaminen (n=7 ; 21, 36, 88, 121, 33, 14, 16)
 • Tuorepuristetut mehut (n=6 ; 21, 59, 5, 7, 104, 120)
 • Valkosipuli ja tavallinen sipuli (n=5 ; 83, 59, 21, 34, 29)
 • Makrobioottinen ruokavalio (n=5 ; 35, 36, 59, 43, 13)
 • Paasto (n=5 ; 52, 36, 21, 45, 53)
 • Luomuruoka (n=5 ; 83, 21, 31, 59, 32)
 • Punajuuri (n=4 ; 59, 21, 34, 29)
 • Kaalit, eli ristikukkaiskasvit (n=4 ; 83, 59, 21, 34)
 • Tomaattimehu (n=3 ; 21, 34, 29)
 • Vihersmoothiet (n=2 ; 59, 53)
 • Viljavalmisteiden poistaminen ruokavaliosta (n=2 ; 23, 38)
 • Tuore kala (n=2 ; 21, 45)
 • Ayurveda ja ayurvediset yrtit (n=2 ; 59, 39)
 • Paljon vettä (n=2 ; 59, 55)
 • Sitruuna (n=2 ; 59, 21)
 • Runsaasti vihreää teetä (n=2 ; 40, 59)
 • Luuliemi (n=2 ; 69, 53)
 • Hapatetut tuotteet (n=1 ; 59)
 • Kimchi, korealainen hapatettu ruoka (n=1 ; 1)
 • Maitohappobakteerit, mm. Boris-juoma (n=1 ; 59)
 • Gluteeniton ruokavalio (n=1 ; 51)
 • Elävä ravinto (n=1 ; 40)
 • Ananas (n=1 ; 129)
 • Ei lainkaan alkoholia (n=1 ; 9)
 • Hieman punaviiniä (n=1 ; 21)
 • Kefiiri (n=1 ; 1)
 • Lisännyt lihansyöntiä (n=1 ; 32)
 • Lehtivihreää, klorofylli (n=1 ; 78)
 • Pellavansiemenet (n=1 ; 59)
 • Runsaasti papuja (n=1 ; 59)
 • Persilja (n=1 ; 129)
 • Pähkinät (n=1 ; 21)
 • Runsaasti edamame-papuja (n=1 ; 42)
 • Oliiviöljy (n=1 ; 129)
 • Vähemmän ravintorasvoja (n=1 ; 9)

Ravintolisät

 • Kurkuma ja mustapippuri (n=15 ; 83, 59, 1, 115, 71, 84, 85, 86, 87, 21, 34, 29, 72, 53, 129)
 • D-vitamiini (n=15 ; 21, 40, 83, 78, 1, 82, 77, 84, 85, 86, 87, 111, 23, 53, 129)
 • Magnesium (n=11 ; 21, 40, 83, 59, 78, 77, 84, 85, 86, 87, 104)
 • C-vitamiini (n=10 ; 40, 83, 77, 84, 85, 86, 87, 111, 10, 129)
 • Vitamiini- ja antioksidanttivalmisteita (n=10 ; 21, 59, 49, 115, 51, 13, 104, 116, 68, 69)
 • Omega-3-rasvahapot, kalaöljy (n=9 ; 21, 83, 59, 84, 85, 86, 87, 29, 129)
 • Sinkki (n=9 ; 40, 83, 59, 78, 1, 84, 85, 86, 87)
 • Seleeni (n=8 ; 83, 59, 78, 1, 84, 85, 86, 87)
 • Inkivääri (n=8 ; 83, 84, 85, 86, 87, 21, 34, 53)
 • Aprikoosinsiemenet (n=8 ; 83, 59, 1, 84, 85, 86, 87, 21)
 • Kolloidihopeavesi (n=7 ; 83, 82, 84, 85, 86, 87, 104)
 • Aroniamarja (n=5 ; 83, 84, 85, 86, 87)
 • Kurpitsansiemeniä (n=5 ; 83, 84, 85, 86, 87)
 • Essiac Tea -yrttiseos (n=5 ; 75, 50, 77, 76, 118)
 • Koivuntuhka (n=4 ; 59, 21, 34, 29)
 • Vehnäoras (n=4 ; 59, 78, 12, 30)
 • L-Lysiini (n=3 ; 40, 78, 21)
 • Kalsium (n=3 ; 78, 77, 23)
 • Systeemiset entsyymit (n=3 ; 40, 78, 1)
 • Spirulina ja chlorella (n=3 ; 83, 59, 77)
 • Laetrile, Amygdaliini, B17-vitamiini (n=3 ; 83, 78, 1)
 • Resveratroli (n=3 ; 78, 77, 111)
 • Rypäleensiemenvalmiste (n=3 ; 40, 78, 111)
 • Kversetiini (n=3 ; 40, 77, 111)
 • B12-vitamiini (n=3 ; 59, 23, 21)
 • Omega-3-rasvahapot, krilliöljy (n=3 ; 78, 77, 21)
 • Pellavansiemenöljy (n=2 ; 77, 23)
 • Alfalipoiinihappo (n=2 ; 59, 21)
 • B-vitamiini (n=2 ; 59, 23)
 • E-vitamiini (n=2 ; 40, 78)
 • Ubikinoni, koentsyymi Q10 (n=2 ; 59, 77)
 • Inositoliheksafosfaatti IP-6 (n=2 ; 40, 78)
 • Inositoli (n=2 ; 40, 78)
 • Probiootteja (n=2 ; 40, 59)
 • Protocel (n=2 ; 78, 81)
 • Kurkumiini (n=2 ; 77, 129)
 • Serrapeptaasi (n=2 ; 78, 21)
 • Ruokasooda (n=2 ; 74, 21)
 • Jodi (n=2 ; 78, 23)
 • Otsonoitu vesi (n=2 ; 104, 21)
 • Pakuri (n=2 ; 21, 59)
 • Happijauhe (n=1 ; 21)
 • Kiinalaisen lääketieteen rohdokset (n=1 ; 67)
 • Ruoansulatusentsyymit (n=1 ; 40)
 • Wobenzym N (n=1 ; 78)
 • Eteeriset öljyt, erityisesti Valor ja Sacred Frankincense (n=1 ; 59)
 • MCT-öljy (n=1 ; 21)
 • Mustakuminaöljy (n=1 ; 53)
 • Siitake-maitake-litsiuute (n=1 ; 40)
 • Maitake-sieni (n=1 ; 118)
 • Siiliorakas-valmiste (n=1 ; 40)
 • Cordyceps (n=1 ; 40)
 • Astaksantiini (n=1 ; 78)
 • Vihreä tee -uute (n=1 ; 78)
 • Hibiskustee (n=1 ; 21)
 • Oliivipuun lehdestä tehty uute (n=1 ; 78)
 • Pyknogenoli, rannikkomännyn kuoriuute (n=1 ; 78)
 • Havupuu-uute (n=1 ; 69)
 • Koiruoho (n=1 ; 129)
 • Raakakaakao (n=1 ; 21)
 • Granaattiomena-uute (n=1 ; 78)
 • Parsakaali-uute (n=1 ; 78)
 • Vetyperoksidi (n=1 ; 74)
 • Liposomal curcumin (n=1 ; 78)
 • Voikukka-kurkuma-maarianohdake -valmiste (n=1 ; 40)
 • Voikukka (n=1 ; 59)
 • Maarianohdake (n=1 ; 23)
 • Nokkonen (n=1 ; 59)
 • Misteli (n=1 ; 115)
 • Hainrustouute (n=1 ; 73)
 • Rauta (n=1 ; 59)
 • Mangaani (n=1 ; 78)
 • Molybdeeni (n=1 ; 78)
 • Kupari (n=1 ; 78)
 • Piihappogeeli (n=1 ; 59)
 • A-vitamiini (n=1 ; 40)
 • Foolihappo (n=1 ; 59)
 • K2 + K1-vitamiini (n=1 ; 78)
 • Lypo-Spheric Vitamin C (n=1 ; 78)
 • Bromelaiini (n=1 ; 40)
 • Melatoniini (n=1 ; 78)
 • Arginiini (n=1 ; 59)
 • Luteiini (n=1 ; 78)
 • Koliini (n=1 ; 78)
 • Dimetyyliglysiini (n=1 ; 78)
 • Prebiootteja (n=1 ; 40)
 • Epicor (n=1 ; 78)
 • Nattokinaasi (n=1 ; 78)
 • AHCC – mushroom mycelia (n=1 ; 78)
 • Paw Paw Cell-Reg (n=1 ; 78)
 • Simba ravintolisä (n=1 ; 77)
 • Marine Phytoplankton 5000 (n=1 ; 1)
 • Triphala (n=1 ; 39)
 • JuicePlus+ (n=1 ; 79)
 • Berberiini (n=1 ; 129)

Liikunta

 • Liikuntaan panostaminen (n=38 ; 37, 105, 106, 78, 47, 49, 107, 55, 108, 117, 88, 32, 121, 93, 80, 81, 109, 71, 77, 110, 128, 4, 5, 111, 112, 19, 20, 21, 22, 23, 34, 24, 27, 28, 29, 120, 45, 38)
 • Jooga (n=5 ; 36, 59, 33, 119, 21)

Vastuu omasta terveydestä

 • Erityisen aktiiviset toimet millä syöpä nujerretaan (n=15 ; 35, 59, 118, 110, 128, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 34, 28, 29)
 • Vahva usko omaan parantumiseen (n=6 ; 59, 105, 21, 22, 34, 29)
 • Pystyy vastarintaan koululääketieteen edustajia vastaan (n=3 ; 56, 58, 37)
 • Voimakas panostus hengityksen parantamiseen (n=2 ; 36, 59)
 • Rakasta syöpääsi, se on osa sinua (n=2 ; 36, 59)
 • Halukkuus muutoksiin (n=1 ; 57)
 • Unelmoi vahvasti parantumisesta (n=1 ; 36)

Intuition noudattaminen

 • Intuitiivinen näkemys sairauden hoidosta (n=13 ; 62, 37, 59, 1, 118, 18, 19, 21, 22, 23, 25, 28, 30)
 • Intuitiivinen unityö (n=2 ; 60, 61)
 • Intuitiivinen tiedon hankinta sairaudestaan (n=2 ; 37, 59)

Tukahdutettujen tunteiden vapauttaminen

 • Tunteiden läpi eläminen, niitä ei saa padota sisälleen (n=6 ; 59, 74, 17, 18, 19, 116)
 • Stressin poisto ja välttäminen (n=4 ; 59, 21, 34, 29)
 • Kaunan ja pahan olon poistaminen (n=4 ; 63, 128, 7, 23)
 • Kuolemanpelon voittaminen (n=3 ; 65, 66, 22)
 • Menneisyyden haamujen poistaminen (n=1 ; 64)

Myönteiset tunteet

 • Myönteinen mieliala (n=21 ; 42, 59, 88, 32, 128, 7, 10, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 34, 24, 25, 26, 28, 29, 120, 116)
 • Nauraminen (n=5 ; 21, 92, 1, 32, 6)
 • Negatiivisten asioiden vatvominen lopetettu (n=4 ; 93, 43, 118, 25)
 • Asioiden leikiksi paneminen, huumori (n=3 ; 21, 91, 59)
 • Tee hyvää toisille ja auta muita (n=2 ; 21, 105)
 • Valtava energisyys ja positiivisuus (n=2 ; 21, 59)
 • Anna rakkauden ympäröidä sinut (n=2 ; 36, 89)
 • Terve itsekkyys (n=1 ; 59)
 • Syvällinen myönteinen itsetutkiskelu (n=1 ; 90)
 • Komedioiden katsominen (n=1 ; 92)

Tuen vastaanottaminen

 • Ystävien tarjoama apu (n=10 ; 95, 96, 59, 105, 43, 107, 118, 10, 28, 44)
 • Sosiaaliset tukiryhmät (n=3 ; 97, 105, 19)
 • Koskettava läheisyys (n=2 ; 98, 43)
 • Arvostuksen saaminen (n=1 ; 96)

Henkisyyden syventäminen

 • Vahva usko Jumalaan (n=8 ; 52, 40, 66, 39, 6, 7, 123, 28)
 • Usko korkeampaan voimaan (n=5 ; 99, 128, 19, 23, 116)
 • Mielen voima (n=2 ; 59, 49)
 • Tong Ren -hoito (n=1 ; 100)

Vahva elämänhalu

 • Erittäin vahva halu elää (n=21 ; 37, 101, 102, 103, 59, 50, 1, 118, 51, 128, 6, 7, 18, 19, 21, 22, 23, 104, 28, 29, 30)
 • Toivon pitäminen yllä (n=3 ; 59, 105, 6)
 • Lasten takia tehnyt kaikkensa paranemisen eteen (n=1 ; 105)
 • Vapaaehtoistyölle omistautuminen (n=1 ; 103)

Vaihtoehtoisia syövänhoito-ohjelmia

 • Gerson hoito (n=3 ; 35, 121, 23)
 • Nutritional Solutions, Jeanne Wallace (n=1 ; 113)
 • Budwig Protocol (n=1 ; 121)
 • Japanilainen vuoristoparantola (n=1 ; 36)
 • Perulainen shamaani (n=1 ; 114)

Erityisiä menetelmiä

 • Energiahoito, määrittelemätön (n=18 ; 37, 115, 111, 112, 11, 13, 14, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 26, 30, 44, 116)
 • Meditaatio (n=16 ; 66, 97, 59, 43, 88, 121, 33, 119, 118, 7, 9, 16, 20, 23, 44, 120)
 • Rukous (n=14 ; 95, 114, 59, 47, 107, 50, 1, 88, 122, 128, 9, 12, 16, 123)
 • Reiki (n=8 ; 43, 49, 117, 33, 118, 15, 16, 23)
 • Akupunktio (n=6 ; 119, 71, 118, 16, 23, 53)
 • Hieronta (n=5 ; 119, 77, 118, 18, 19)
 • Kiropraktikon hoito (n=3 ; 1, 118, 23)
 • Suolihuuhtelu (n=3 ; 56, 18, 53)
 • Panosta musiikkiin (n=2 ; 36, 115)
 • Psykoterapia (n=2 ; 43, 18)
 • Healing Touch (n=2 ; 43, 23)
 • Ylipainehappikuuri (n=2 ; 21, 29)
 • Maksan puhdistaminen myrkyistä (n=2 ; 54, 129)
 • VortexHealing energiahoito (n=1 ; 53)
 • Tai chi (n=1 ; 44)
 • Vyöhyketerapia (n=1 ; 22)
 • Syvähengitys (n=1 ; 21)
 • Hypnoterapia (n=1 ; 23)
 • Voitelu öljyllä (n=1 ; 16)
 • Akupainanta (n=1 ; 16)
 • Homeopatia (n=1 ; 62)
 • Kinesiologia (n=1 ; 117)
 • Pranic Healing (n=1 ; 7)
 • Therapeutic Healing (n=1 ; 16)
 • Kundalini (n=1 ; 43)
 • Qigong (n=1 ; 88)
 • Matrix Energetics -menetelmä (n=1 ; 37)
 • Life Vessel -hoito (n=1 ; 96)
 • Mindfulness (n=1 ; 121)
 • Lymfaterapia (n=1 ; 128)
 • Koiran hankinta (n=1 ; 111)

Erityisiä laitteita

 • Rife-laite (n=2 ; 83, 128)
 • Hopeapulsaattori (n=1 ; 21)
 • Tohtori Beckin itsehoitolaite (n=1 ; 104)

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

Syöpä hävisi

27 thoughts on “Täydentäviä ja vaihtoehtoisia syöpähoitoja”

 1. Mitä mieltä olet hopeaveden käytöstä? Onko sillä mielestäsi hyviä vai huonoja vaikutuksia terveyden kannalta. Mielestäni se on ensiarvoisen tärkeä hoidettaessa esim. bakteeri, virussairauksia jne.

     1. Et voi olla vastauksessasi tosissasi? Ohjaat minut tuotemarkkinoijan sivuille! Kyllä sinun aikanaan tiedettä tehneenä henkilönä pitäisi nämä tietää, mistä tietoa löytyy. Sen perusteella voinee päätellä, että jaat dysinformaatiota tahallasi. On vähintään erikoista, että uskot tuotemyyjien sivustojen tietoja enemmän kuin kaikkien terveysviranomaisten, toksikologien ja eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden tutkittuun tietoon perustuvaan kantoja.

 2. Sinänsä ei ole mitään ongelmaa siinä, että syöpään sairastuneet pitävät huolta monipuolisesta ravinnosta ja terveydestä ylipäätään. Myöskään ei pääsääntöisesti ole ongelmaa, jos haluaa varmistaa esim riittävän vitamiinien saannin ravintolisillä. On syytä kuitenkin muistaa, että vaikka käyttäisikin jotain ravinteitolisiä, ottaisi tutkitut lääketieteelliset hoidot vastaan, kun ne Suomessa ovat kaikille saatavissa. Meillä on näyttöä siitä miten kuolleisuus syöpään on huomattavasti suurentunut, jos turvautuu diagnoosin jälkeen ”vaihtoehtoisiin” hoitoihin ja lääketieteelliset hoidot jäävät saamatta. Asiasta voi lukea myös lisää: http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/uskomushoidettu-syopa-tappaa-useammin/

  Lisäksi haluaisin saattaa lukijoiden tietoon yhä selvemmäksi käyneen näytön siitä, että antioksidanttihoidot voivat olla syöpäpoptilaalle vaaraksi. Tällä en siis tarkoita normaaleja antioksidantteja sisältäviä ruokia vaan lisäravinteita, joissa on runsaasti antioksidantteja. Tämä voi tuntua radikaalilta väitteeltä mutta se perustuu laajoihin tutkimuksiin. Asiaan voi perehtyä tässä yhteenvedossa: http://hyvinvointi.ts.fi/yleinen/antioksidantit/

  1. Nämä parantumiset pahanlaisesta syövästä ovat tässä esillä koska ne ovat tositapauksia. En minä kiistä etteikö koululääketieteestä olisi hyötyä. Vakavasti otettava kysymys: Mikä mahtaa olla onkologien nykykäsitys siitä olisiko hyvä kemoterapiajakson aikana suositella syöpäpotilaalle sellaista ruokaa, jossa on VÄHITEN antioksidantteja?

   Tiedän, että tästä on ollut kaksi käsitystä ilmassa. Onko tullut lisäselvyyttä aika absurdiin tilanteeseen? Tämänkö takia sairaalaruoka on niin kelvotonta ja ohjeistus kotihoitoon niin outoa, jotta solumyrkyt tehoaisivat paremmin?

   Koululääketieteen toivo lepää täsmällisten biologisten lääkkeiden kehitystyössä.

   Lukijoiden ohjauksen tässä blogissani, voit toki lopettaa. Täällä osataan ajatella omilla aivoilla.

   1. Se lienee totta, että ilmoitetut tapaukset ovat valtaosin totta. Mutta tiedät hyvin, että tuollainen ilmoitus ei tarkoita mitään siitä, että parantuminen olisi johtunut ilmoittajan mainitsemalla tavalla tai ansiosta. Suomessa onneksi potilaat vielä ottavat vastaan verorahoilla kustannetun hoidon lähes poikkeuksetta. Silti he näyttävät tulkitsevan, että parantuminen johtui jostain tuotteesta, jota he ovat käyttäneet. Jos nuo tuotteet olisivat tehokkaita, ne olisivat osa hoitoa. Ihminen on vain mestari yhdistämään toisiinsa liittyviä asioita, riippumatta siitä onko niillä todellista yhteyttä vai ei.

   2. Miksi vääristelet antioksidanttiasiaa? Missään ei ole edes vihjattu siihen, että terveellinen ja monipuolinen antioksidantteja sisältävä ruoka ei olisi suositeltu myös syöpäpotilaille. Mutta on kokonaan eri asia on käyttää antioksidantteja suurina annoksina ikään kuin hoitona ravintolisinä. Tämä saattaa olla haitallista, tai siitä ei ainakaan ole hyötyä.

    1. En ymmärrä Knuutin ajatusmaailmaa, eihän antioksidantteja ole käytetty yksinomaan syövän hoidossa kuten yrittävät asian vääristää vaan lisänä sittemmin kun sytostaatit ovat tuhonneet solukot, myös terveet jonka jälkeen tuleville soluille olisi oikeata ravintoa kehossa ( vitamiinit & hivenaineet ) josta tervehtyminen käynnistyisi oikealla tavalla , eikä sairaalan vellin litkuilla sekä sokeroiduilla jugurteilla.

     Ja tämän Knuutin tarjoama vääristelemä ajatusmaailma tuntuu vallitsevan koko lääkärikuntaa, siis toinen näkökanta on ensin tuhotaan sairastuneet (mitokontriot) ja sittemmin annetaan uusille soluille ravintoa jotta tervehtyminen tapahtuisi ravinnolla eikä koululääketieteen tarjoamalla kortisoni tuubilla ruokalautasella.

     Itse sanoisin että monelta osin koululääketiede on uskomus-hoitoa, ettäkö Burana hoitaisi jonkun vaivan , eihän toki , vaan vaivan <aiheuttaman tuntemuksen, joten vaiva pysyy elimistössä, ikään kuin pidä vaivasi ja syö lääkkeitä ja lääketehdas kiittää, myöskin lääkäri kun potilaita riittää.

 3. Hei, Moni lääketiteellinen hoito toimisi huomattavasti paremmin kunnollisen ravinto-ohjauksen myötä. Tätä lääkärit usein liikaa vähättelevät. Esim kohonnut verensokeri yleisesti heikentää sytostaattien tehoa ja verensokerin kontrolliin ketogeeninen dietti saattaa olla hyvinkin hyödyllinen. Joskus myös itse ketoaineilla on lisäksi merkitystä. Tämä ei ole todellakaan ns huuhaata. Esim vihreän teen antioksidantit kuten EGCC vaikuttaa monien tutkimusten mukaan aivan toista reittiä kuin vain estämällä hapettumisreaktioita. Mutta tähän voidaan otta samalla hyvä vastaesimerkki: esim Velcade (käytetty myeloomassa) reagoi EGCC kanssa ja sen teho saattaa kadota. Eli sytostaattien kanssa tulee olla tarkkana! Ongelma on etteivät lääkärit keskimäärin ymmärrä kemiasta juuri mitään (pahoittelut hyökkävästä ilmaisusta), eikä keskmääräinen potilas myöskään.

  Nyt tuli jo ihan liikaa tekstiä, mutta helposti tulisi 10 sivua. Yhteenvetona: holistisempaa lähtökohtaa tarvitaan,mutta kuka sen oikeasti hallitsee?

 4. Kaikki kunnia lääketieteen toimiville hoidoille, -valmisteille, mutta ikävä kyllä alasta on tulossa aina vain enempi bisnes, -saastuttaja, mutta myös ”uskonto”, jossa tuomitaan vääräoppiset. Suomen lääkärikunta sahaa tällä asenteellisuudella paljolti omaa oksaansa.

  Ihmiset eivät enää niin laajasti luota lääkäreihin, koska todellista apua ei lääkekuureista usein saa, ja lääkärille ei voi kertoa muistakaan valinnoista/ kokemuksista joutumatta syyllistetyksi ja kirjatuksi järjestelmään luopioksi: ”potilas käyttää uskomushoitoja” – jolloin potilasta ei tarvitse ottaa enää sitäkään vähää tosissaan. Lääkäri saattaa antaa vihoissaan potilaalle myös porttikiellon tulla takaisin, jos käyttää vielä jatkossa muita hoitoja. Yhteiskunnan kouluttama ja palkan maksavan lääkärin pitäisi olla ihmisten palvelija, kun apua pyydetään, ei tuomitsija tai jaottelija. Tätä toimintaa tekee tietysti vain osa lääkäresitä tai niiden kouluttajista, mutta leimaavan näkyvästi.

  Sitten kun lääkärikunnan edustamat lääketeollisuuden hoitotulokset osoittavat olevansa laajalti ylitse muiden, niin kaikki vähempi häviää luonnostaan ja ihmiset jonottavat vain niitä hoitoja. Nykyisin alati pitenevät sairasjonot, tarve toisten nimittelylle ja hoitovalintapakolle kertoo vielä jostain muusta.

 5. Hei

  Tämä kaupallinen toimija Turkista on julkaissut täydentävästä menetelmästään iv-tason keuhkosyövän hoidon tukena:
  https://doi.org/10.1080/02656736.2019.1589584

  Metabolisesti tuettu kemoterapia (MSCT) on menetelmän nimi. Lievä ketogeeninen dieetti, pätkäpaasto ennen käsittelyä, lääkkeillä 30% alennettu veren glukoositaso ennen käsittelyä, lämpöhoito (ei sauna vaan paikallinen) ja kiintoisana hyperbaric kammio eli happea ylipaineella. Eiköhän Knuuti tuolla edellä ole oikeassa, syövän hypohappinen ympäristö runsaine ROS (reaktiiset oksidoivat molekyylit) kaipaa happea vahinkoa tehdäkseen, ei neutraloivia antioksidantteja. Luulisin, että Navy Seal (sukeltajat) tutkija D’Agostinolla Floridasta on jotain tekemistä tämän menetelmän kanssa.

  Tässä siis pyritään heikentämään syövän elinolosuhteita kaikin keinoin. Keto-> verensokeri ja ”kasvuhormoni” insuliini pysyvät hollissa, ja luulen niiden katsovan myös aminohappojen perään glutamiinin vähentämiseksi. Pätkäpaasto moduloi tuota edellistä, ennen kemokäsittelyä. Samoin, viime hetken impulssi veren sokeriin lääkkeillä ennen kemoa. Lämpökin on syövälle epäystävällistä, näemmä.

  Tulos: 61% hyötyy, 24% stabiloituu, 15% too little too late. Epilepsiapilleri tuottaa saman hyödyn, jotakuinkin, epilepsian hoitoon. Ja nämä olivat vakeita tapauksia, joten kyllähän tuo lupaavalta näyttää. Survival on useita kertaluokkia parempi kuin pelkällä kemolla. Ja tukitoimien vaarallisuus vaikuttaa vähäiseltä.

  Eiköhän Christerin listaan löydy pari uutuutta tästä.

  JR

  PS. ei tarvitse pohtia sitä, tuleeko geenimutaatio ensin ja mitokondrian energiavamma sitten, vai toisinpäin. Fakta on se, että >90% syöpäsoluista perustaa metaboliansa glukoosin fermentaatioon (maitohappakäyminen) eikä oikein pysty hyödyntämään rasvoja tai rasvoista hajotettuja ketoaineita. Otetaan syövältä tikkari suusta…

  1. Kiitos tästä JR. Täytyy tutustua. Listalleni ei ole kovin helppo päästä. Siitä ei millään saa täydellistä mutta on siinä jo aika paljon tarjolla toivoa syöpäpotilaalle.

   Tärkeänä pidän näitä (käymieni keskustelujen ja minulle toimtetun ja lukemani tiedon perusteella):
   – ketogeeninen ruokavalio + pätkäpaasto
   – kasvikset!
   – liikunta
   – mahdollisen kemoterapian aikana ylipainehappihoito
   – vahva elämänusko
   – positiivisuus
   – stressitön elämäntyyli

 6. Kun katson kuvaasi, näen että sinäkään et syö terveellisesti. miksi. Sanoisin minä näytän terveemmältä, olen 82v täyttynyt.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.