Valikko Sulje

Älä tee mitään -päivää viettämässä

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Tunnen syyllisyyden piston yrittäjän sydämessäni, sillä vietän “Älä tee mitään” -päivää tyttäreni kanssa. Hän pelaa tabletilla hölmöjä nettipelejä ja minä olen vieressä niitä ihmettelemässä. Sain hyvän shakkisiirron lähetettyä Hoffmannille ja selaan Facebook-päivityksiä. En oikeastaan kuitenkaan tee yhtikäs mitään.

Älä tee mitään -päivä voisi olla hyvä sinullekin?

Mietin sitä tässä yhtikäs mitään tehden, että aika monen, ehkä jopa jokaisen tulisi silloin tällöin viettää “Älä tee mitään” -päivää. Voisihan sen päivän saada ihan viralliseen kalenteriin, jookos? Väsynyt, kiireinen ja stressaantunut uskaltaisi silloin tehdä ei-mitään, koska se on kalenterissa ja muutkin mahdollisesti harrastavat sitä.

Tunnen miten ei-mitään rentouttaa ja antaa energiaa. Ongelmat väistyvät kun ainoa haaste vähään aikaan on ollut kaakaon sekoittaminen sopivalla vahvuudella tyttärelleni. Havaitsen ettei maailma ehkä kaadukaan, vaikka olisin koko tämän päivän tekemättä ei-mitään.

Pikkuisen enemmän pohtiessani “Älä tee mitään” -päivääni, voisin myöntää hieman helpotuksia ehdottomuuteen. “Älä tee mitään” -päivää ei vietettäisikään ihan pilkuntarkasti. Tekemistä vähennettäisiin rajusti, mutta jotain sentään tehtäisiin. Sitä voisi tehdä terveellistä ruokaa, voisi reippailla ulkona, selailla nettiä ilman haasteita, lukea hyvää kirjaa tai viettää aikaa rakkaittesi kanssa. Voisit käydä saunassa keskellä päivää, kierrellä kaupungilla ihan rauhassa ostamatta ei-mitään.

Miksi et vain yksinkertaisesti olisi yhden päivän tekemättä sen kummemmin mitään? Paineita tai syyllisyyttä tuntematta, vain olostasi nauttimassa! Et miettisi tekemättömiä töitä, vaan tekisit siitä korkeintaan muistiinpanon ja palaisit siihen mahdollisesti huomenna.

Pitemmän kirjoituksen tästä voisi tehdä, ellen viettäisi “Älä tee mitään” -päivää. Ehkä kuitenkin ymmärsit ydinajatuksen: “Älä tee mitään” -päivä voisi olla ihan hyvä jokaiselle meistä.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *