Valikko Sulje

Otsoniterapia ja syöpä

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Otsoniterapialla tarkoitetaan otsonikaasun annostelemista sairauden tai haavan hoitamiseksi. Otsoni on erityinen hapen (O2) muoto, joka sisältää ylimääräisen happiatomin (O3). Tämä ylimääräinen atomi hajoaa noista muista kahdesta noin 20-30 minuutin kuluttua kehon sisällä. Otsonista on saatavilla joitain lupaavia näyttöjä tehosta syöpäpotilaille, eikä se pelkästään rajoitu hapen viemiseen solutasolle.

Miten otsoni tehoaa?

Otsonin ylimääräiset happiatomit sitoutuvat vapaasti kaikkeen mihin pystyvät, mikä on hyvä asia terveydelle. Virukset, bakteerit, sienet, loiset, homeet ja syöpäsolut vihaavat otsonia, samalla tavalla kuin ne vihaavat happea.

Sen lisäksi, että otsonihoito tuhoaa mikrobeja, se parantaa myös solun toimintaa. Otsoni lisää punasolujen glykolyysiä, mikä puolestaan edistää hapen vapautumista kudoksiin. Kun tämä tapahtuu, myös solujen energiantuotanto vauhdittuu, samoin kuin tärkeiden entsyymien tuotanto, jotka toimivat vapaiden radikaalien torjunta-aineina ja soluseinämän suoja-aineina. Jotkut sanovat voivansa tuntea tämän energisyyden kasvun otsoniterapian jälkeen. Esimerkiksi syöpäpotilas Antti Oinas aloittaa päivänsä otsonaattorin avulla tehdyllä vedellä ja sen jälkeen tapahtuvalla tunnin kävelyllä happirikkaassa ulkoilmassa.

Otsonin vaikutukset solutasolla

Otsonin on havaittu kiihdyttävän sytokiinien tuotantoa, jotka ovat tärkeitä terveydelle, erityisesti immuunivasteessa, tulehduksissa, traumassa, verenmyrkytyksessä, syövässä ja lisääntymistoiminnoissa. Otsoni vahvistaa positiivisia energiamuutoksia koko kehossa ja ulottaa vaikutuksen erityisesti koko immuunijärjestelmään. Tämän se tekee toimittamalla enemmän happea soluille, jotta ne voivat suorittaa aineenvaihdunta- ja puhdistustoiminnot, joita varten ne ovat olemassa.

Otsoni tekee kaiken tämän vahingoittamatta terveitä soluja! Otsonin edistämät puolustusjärjestelmän entsyymit, kuten superoksididismutaasi ja glutationiperoksidaasi, auttavat suojaamaan terveitä soluja ulkoapäin tulevalta uhalta ja solutuholta. Otsonin antioksidantti- ja anti-inflammatoriset vaikutukset ovat hyvin tunnettuja tieteessä.

Kliiniset tutkimukset

Otsoniterapiaa on kliinisesti tutkittu ja ne ovat osoittaneet, että otsonihoito vähentää kehon hapetusstressiä, parantaa immuniteettia ja hävittää bakteeri-infektiot, jotka kaikki liittyvät suoraan syöpään. Otsoniterapiaa käytetään myös hermovaurioiden aiheuttaman kroonisen kivun hoitoon.

Lue lisää otsonia koskevasta kliinisestä tutkimusnäytöstä:

Otsoni estää selektiivisesti syöpäsolujen kasvua ihmisessä. Science, 1980; 209: 931-933. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7403859/

Otsoniterapia: kliininen katsaus. J Natural Sci Biol Med, 2011 tammi – kesäkuu; 2 (1): 66–70. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312702/

Otsonihoidon hyödyllisyys selkäkipuissa. Lääke Des Devel Ther. 2015; 9: 2677–2685. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4440430/

Otsoniterapia: yleiskatsaus sen farmakodynamiikasta, tutkimuksen nykytilasta ja hyödystä kliinisellä tasolla. Med Gas Res. 2017 heinä-syyskuu; 7 (3): 212–219. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5674660/

Otsonin biokemialliset ja farmakologiset ominaisuudet: haisee suojalta akuuteissa ja kroonisissa sairauksissa. Int. J Mol Sci. 2019 helmikuu; 20 (3): 634. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6387239/

Otsoniterapia käytännössä

Otsoniterapiaa voidaan antaa monin tavoin: 1) otsonilla kyllästettyä nestettä voidaan injektoida suoraan verenkiertoon, 2) kehosta voidaan ottaa pieni määrä verta, kyllästää otsonilla ja ruiskuttaa takaisin vartaloon, 3) Otsonaattorit voivat tuottaa otsonirikasta vettä, jota otetaan melko suurina määrinä ja 4) Otsonisaunoja voidaan käyttää.

Ilmeisesti eniten elimistöön kajoavat kaksi ensimmäistä menetelmää eivät ole käytännöllisiä kotona, koska niihin tarvitaan neuloja ja ollaan veren kanssa tekemisissä. Näiden käyttö rajoittunee luontaisklinikoihin. Otsonisaunat ja otsonaattorien käyttö ovat kuitenkin toisaalta ylivoimaisesti yksinkertaisempia ja kotikäyttöön soveltuvia menetelmiä otsonin saamiseksi kehoon. Ty Bollingerin mukaan otsonisaunat ovat myös tehokkaimpia!

Tässä erityyppisessä otsonisaunassa vartalo ympäröidään lämpimällä, kostealla höyryllä, joka avaa huokoset otsonille, joka näin voi päästä ihon läpi verenkiertoon. Otsonisaunahoito altistaa koko kehon otsonille ja lisäetu on lämmön tuoma lisä. Yhdessä otsoniterapia ja hypertermia vaikuttavat syvälle kudoksiin hapettamalla verta ja soluja, poistamalla toksiineja ja parantamalla solun toimintaa. Höyrysaunan käyttö otsonin kanssa edistää höyryn ympäröivässä kehossa otsonin pääsyä ihon läpi. Kostea lämpö avaa huokoset, mikä vie otsonin ihon läpi verenkiertoon, missä se voi kulkea rasva- ja imukudoksiin. On erittäin tärkeää puhdistaa myrkyistä juuri imukudokset ja otsonisauna on helpoin ja paras tapa suorittaa tämä.

Suomalainen syövästä selvinnyt Antti Oinas on ollut tyytyväinen yksinkertaiseen otsonaattoriinsa, joka tarjoaa hänelle otsonirikasta vettä kotioloissa. Suosittelemme otsonirikasta vettä syöpäpotilaille.

Otsoniterapiaa annetaan Suomessa monissa eri muodoissa. Lisätietoja voi saada ottamalla yhteyttä Suomen otsoniterapiaan (https://www.otsoniterapia.fi/ ). Otsonaattorit löytyvät heidän verkkokaupastaan sekä myös täältä: http://synerki.fi/ 

Perustietoja olen saanut Ty Bollingerin erinomaisesta kirjasta The Truth about Cancer (Hay House, 2016).

Koulutuksessa “Sairaan hyvä terveyskoulutus kerrotaan lisää mm. otsoniterapiasta. Seuraava koulutus on 25.-27.10.2019. Kysy lisää!

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

2 Comments

 1. Timo Puonti

  Hei. Käyttötavoista puuttuu tehokkain kotihoitotapa. Eli suolihuuhtelu. Lähes yhtä tehokas kuin veren otsonointi. Suoli huuhdotaan muutamaan kertaan lämpimällä vedellä, sitten otsonoidulla vedellä. Lopuksi peräsuoleen laitetaan 2-4 dl happi-otsoni seoskaasua.

  Käytin suolihuuhteluita vaimon syövän tukihoitona. Tytär sai Thaimaassa meduusan poltosta punaisen koholla olevan ruman jäljen pakaran sivuun. Etsin hoitokeinoa netistä ja totesin että sellaista ei taida olla.

  Päätin kokeilla hyväksi havaitsemiani happi-otsoni injektioita. Piikitin arven ympärille kolmesta kohdasta millilitra/kohta kolmena peräkkäisenä päivänä ja viikon päästä ei arvesta ollut jälkeäkään ja se on pysynyt pois monta vuotta.

  Hammaslääkäri murjoi alahuultani sen verran, että siihen tuli mucoseli, joka on iso ruma rupea muistuttava tulehtunut sylkirauhanen. Se leikattiin pois ja se palasi muutamassa päivässä samanlaiseksi. Sain uuden leikkausajan, mutta koska se voi uusia loputtomiin, niin päätin kokeilla ym otsoni-injektioita. 3×1 millilitran kolmena peräkkäisenä päivänä ja viikon päästä möykystä ei ollut jälkeäkään.

  Se pysyi pois 4 kuukautta. Terassia tehdessä erehdyin pitämään ruuvia huulien välissä. Seuraavana päivänä mucoseli oli taas isona huulessa. Ym otsoni-injektiot hävittivät sen vajaassa viikossa. Se on pysynyt pois 10 vuotta.

  Suosittelen tutustumaan Miika Sallisen kirjoihin otsonihoidoista. Vanhempi löytyy vielä kirjastoista ja uudempaa on myynnissä.

  Otsoni oikeasti parantaa monta hankalaa ja vaikeasti parannettavaa vaivaa. Se on lähes ilmaista, eikä sitä voi patentoida niin siitä ollaan ihan hiljaa. Tosin suurin osa terveydenhoito alan ihmisistä ei ole kuullutkaan siitä. Syöpätaudit kirjassa joku skeptikko lääkäri haukkuu sen ilman minkäänlaista kokemusta hoidoista ja ilman perustietoja aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *