Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Ville on ykkönen

Käsittämätöntä. Lääkärikollegat ovat käräyttäneet lääkäri Ville Pöntysen ja hänen yrityksensä Lääkärikeskus Lupauksen. Kilpirauhaspotilaita hoidetaan siellä eri tavalla kuin olisi suositeltavaa. Millään tavalla ei ole sopivaa, että kilpirauhaspotilas tervehtyy. On pidettävä napanuora lääkeyrityksiin katkeamattomana?

Minun ymmärrykseeni ei mahdu miksi ei potilas saa tervehtyä kokonaisvaltaisesti. Valvira ja Aluehallintovirasto tutkii Lääkärikeskus Lupauksen toimintaa tällä hetkellä. Asia on hyvinkin epäselvä, sillä ilmeisesti ei sinällään tutkita lääkäri Pöntysen toimintaa, vaan tilapäisesti lääkärikeskukseen liittyvää tapausta. Asiasta kertoo mm. Kuopion Kaupunkilehti 22.4.2017

Hävetkää käräyttäjälääkärit! Tunnen muutaman teistä ihan henkilökohtaisesti. Olette varsin ärsyttäviä tyyppejä! Onko kusi noussut päähän? Vai oletteko funkkarilääkäreille kateellisia? Maksaako BigPharma teille kiusanteosta? Onko tämä suomalainen ongelma? En ole kuullut, että lääkärikollegat käräyttäisivät toisiaan muissa maissa.

”Ville on ykkönen!” sanoo eräs ystäväni Facebook-seinälläni. Tällä kommentillaan ystäväni haluaa osoittaa kiitollisuuttaan lääkäri Ville Pöntyselle, jolla on sydän mukana potilastyössä. Tämä intohimoinen ja vastuullinen suhtautuminen potilastyöhön heijastui myös järjestämässäni äänestyksessä missä etsittiin Suomen merkittävimpiä terveysvaikuttajia. Ville Pöntynen oli kärkijoukoissa.

”Kateus vie kalatkin. ..jne, ei ole Ville ainoa, jota kollegat vainoaa. Muistaakseni lääkärit vannovat valan, jossa sanovat tekevänsä kaikkensa potilaan, ei lääketehtaan, eteen” sanoo eräs ystäväni kommentissaan. Kateellinen lääkäri on itse piru. On kauheaa lukea tällaista: ”Kateus ajaa käräyttämään. Harva lääkäri on potilaan puolella. Lääkärien moraali on ihan pohjamudissa. Vältän lääkärillä käymistä, jos ei ihan pakko ole.”

”Potilaat kuntoon ilman lääketehtaiden rahastusta”, kommentoi toinen ystäväni ja on tietysti oikeassa. On se kumma, ettei lääkäri voi pysyä siinä parhaassa roolissaan, eli auttamassa potilasta löytämään takaisin menettämänsä terveyden. Pahin rooli on se, että käräytetään sellaiset lääkärit, jotka auttavat potilaitaan pois lääkkeiden suosta tarjoamalla elintapaohjausta ja puuttuvat sairauden syihin peittelemättä niitä farmakan sumuverhoon.

”Olin 2012 hänen asiakkaanaan ja ensimmäinen lääkäri, joka otti minut todesta!!” sanoo ystäväni ja viittaa lääkäri Pöntyseen. BigPharman aivopesemät hulttiolääkärit pitävät sopivana hankaloittaa tällaisten lääkäreiden toimintaa, jotka ottavat potilastyönsä tosissaan.

Lukekaa tämä kommentti: ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa! Kuinka sitten käy lääketehtailta saaduille bonuksille (suom. lahjuksille), jos potilaat parantuvat ilman lääkkeitä. Käsittääkseni esim. diabetesta kannataa hoitaa nykyisillä ruokaohjeilla (6 palaa leipää päivässä, yms). koska siten saadaan lääkkeitä kaupaksi ihmisten eliniän loppuun asti ja kaikki bisnekseen osallistuvat ovat tyytyväisiä. Mullekin lekuri määräsi noin 10 v sitten loppuiäksi 2-4 epilepsiapilleriä päivässä maanis-depressiivisyyteen, vaikka diagnoosia ei ollut tehnyt psykiatri vaan erittäin vihainen terveyskeskuslääkäri, jonka luona kävin useammankin kerran pyytämässä apua pitkäkestoiseen väsymykseen. Nykyään onneksi jo kroonisesta väsymyksestä tiedetään jotakin, eikä sitä ainakaan kaikki lekurit sano enää mielenterveysvaivaksi. Alkuperäiseen asiaan mennäkseni valituksen perimmäinen syy on raha, sanoo mun maalaisjärkeni.”

Näitkö tämän kommentin: ”En ymmärrä miksi meillä Suomessa ei edes saa puhua vaihtoehdoista kovaa lääketiedettä vastaan? Jos joku lääkäri uskaltaa ajatella toisin kuin lääketehtaiden voitelemat lääkärit, hänet lytätään ja mustamaalataan. Meillä ei voi ajatella tai toimia toisin.”

Tässä yksi ratkaisuehdotus mielivaltaisen toiminnan pysäyttämiseksi: ”Helpottuisiko ongelma jos potilas allekirjoittaisi paperin jossa ilmaisee halukkuutensa koittaa tätä Käypä hoidon ulkopuolella olevaa hoitomuotoa, ja että ymmärtää hoidon eroavan suosituksista ja tiedostaa päätöksensä mahdolliset seuraukset?”

”On jotenkin ihmeellistä että lääkäreillä on aina niin kiire, niin kiire ja kuitenkin he ehtivät kyttäillä mitä toiset lääkärit tekevät ja tehdä heistä ilmoituksia.” Tätä ihmettelee ystäväni.

Kommentit on poimittu Facebook-seinältäni, jossa keskustelu edelleen jatkuu. Rakas terveysblogini lukija, mitä mieltä sinä olet tästä tunnollisten lääkäreiden toiminnan hankaloittamisesta? Mitä pitäisi tehdä? Ilmiantaa juliksesti käräyttäjälääkärit? Kerro!

Tässä vielä lista niistä henkilöistä, jotka blogini lukijat mieluusti lähetettäisivät Siperiaan, pitkäksi aikaa:

Vuonna 2017 nämä henkilöt pitäisi lähettää Siperiaan! (huumoria)

 1. Vilho Ahola 25 ääntä
 2. Olli Posti 19 ääntä
 3. Mikael Fogelholm 17 ääntä
 4. Ursula Schwab 12 ääntä
 5. Pekka Puska 10 ääntä
 6. Tapani Kiminkinen 10 ääntä
 7. Hanna Partanen 9 ääntä
 8. Camilla Schalin-Jäntti 5 ääntä
 9. Markku Myllykangas 5 ääntä
 10. Pasi Salmela 5 ääntä
 11. Timo Strandberg 5 ääntä
 12. Antti Heikkilä 4 ääntä
 13. Esa Soppi 4 ääntä
 14. Hannu Lauerma 4 ääntä
 15. Matti Uusitupa 4 ääntä
 16. Saara Metso 4 ääntä
 17. Juhani Eskola 3 ääntä
 18. Marina Heinonen 3 ääntä
 19. Mikko Syvänne 3 ääntä
 20. Matti Tolonen 2 ääntä
 21. Susanna Tanni 2 ääntä
 22. Pauli Ohukainen 2 ääntä
 23. Pertti Mustajoki 2 ääntä

 

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

2 thoughts on “Ville on ykkönen”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.