Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus lokakuun lopussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

Tämän viikon teemana on: KANSANPERINTEEN PARHAAT KEINOT KÄYTTÖÖN, OSA 1

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 250. ja tämän vuoden 39. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 250

Jakelupäivä torstaina 26.9.2019

KANSANPERINTEEN PARHAAT KEINOT KÄYTTÖÖN, OSA 1

Kansanperinne on jäänyt vähän unohduksiin kun on eniten tarjolla sitä modernia lääketiedettä. Olen vähän kaivellut vanhoja ja uusia kirjoja, jossa kansanperinteen keinot ovat edelleen tärkeässä roolissa.

Vakavien sairauksien hoidossa on syytä noudattaa lääkärin suosittelemaa lääkitystä. Ravinto ja ravintolisät tukevat kehon jaksamista yleisesti.

Tässä ensimmäisessä osassa keskitytään Suomen luonnosta löytyviin ruokiin ja ravintolisiin.

Koivuntuhka

Antti Oinaan ja muiden asiantuntijoiden kehittämässä PESHLAssa on koivuntuhkajuoma ihan erityisessä asemassa. Ota yhteyttä minuun jos haluat vanhan perinteisen koivuntuhkareseptin (5 sukupolvea vanha suomalainen perinneresepti). Tärkeä syövän tukihoidossa ja myös muissa vakavissa sairauksissa.

Pakurikääpäuute

Erinomainen perinteinen suomalainen terveystuote. Pakuria kasvaa koivuissa varsin yleisesti joka puolella Suomea. Pakurin keräämiseen tarvitaan metsänomistajan lupa! Vahvistaa immuunijärjestelmää.

Havupuu-uute

Suomalainen perinteinen terveystuote, jonka kehittelytyössä yrittäjä Kari Herttua on ollut merkittävässä roolissa. On valmistanut havupuu juomaa vuodesta 1975 lähtien. Uutteen sisältämät flavonoidit ja fenolit suojelevat solukalvoja.

Pellavansiemenöljy

Erittäin hyvä terveyttä tukeva siemenöljy. Ota 1-2 rkl päivässä joko sellaisenaan tai sekoitettuna esim. pirtelöihin. Kylmäpuristettua suomalaista pellavansiemenöljyä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista, luontaiskaupoista ja apteekista.

Vehnänoras

Jauhettuna tai puristeena. Sisältää laajasti biofavonoideja, vitamiineja, hivenaineita ja entsyymejä. Käyttäjät kertovat, että lisää elinvoimaa.

Ohranoras

Jauheena kätevintä. Sisältää entsyymejä, antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita solujen tueksi.

Valmarin

Perinteinen suomalainen tuote kehon pH:n muuttamiseksi emäksisemmäksi, sillä monien sairauksien yhteydessä elimistö happamoituu.

Kysy lisää tarvittaessa!

………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,

Christer Sundqvist

biologi, FT

Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Balanssiöljyä vai käärmeöljyä?

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Sain pari viikkoa sitten testattavakseni Balance Oil-kalaöljyä. Lisäksi sain runsaasti luettavaa tästä kalaöljystä, jota verkostoissa markkinoidaan ja myydään ymmärtääkseni ihan kohtuullisen ahkerasti. En ota kantaa tähän tapaan myydä tuotetta, tarkistelen vain tuotteen terveellisyyttä.

Yrityksen suomalainen keulakuva Miikka Peuravirta osoittautui taitavaksi keskustelijaksi ja vaikutti kaikin puolin rehelliseltä suomalaiselta yrittäjältä. Taktisesti hän oli ottanut mukaan kirjoittamani rasvakirjan, johon pyysi signeerausta.

Miikka Peuravirta ja turpaduunari keskustelevat kalaöljystä.

Tässä neutraali näkemykseni Zinzinon BalanceOil kalaöljystä.

Maku on miellyttävä (kokeilemani öljy oli maustettu appelsiini-sitruuna-minttu -aromilla) ja tuoreen tuntuista. Saamani tuote erääntyy käytettäväksi viimeistään 08/2019 ja avattuani sen, sille luvataan säilyvyys jääkaapissa noin 45 päivän ajan. Se oli ehkä miellyttävintä maultaan mitä olen ikinä saanut maistaa. Aika monia olen maistanut vuosien mittaan.

Minä olen saanut kammon kalaöljyille, joita myydään kapseleissa, puraistuani tarkoituksellisesti erään valmistajan (tuotteen nimi alkaa M-kirjaimella) kapselin rikki ja saatuani eltaantuneen rasvan levitettyä pitkin suuta. Miksi purin kapselin rikki? Joo, sen takia kun olin ruvennut epäilemään siinä olevan kalaöljyn tuoreutta saatuani ikäviä röyhtäisyjä sietää useita päiviä. Ja niinhän se oli, että kalaöljy oli kelvotonta siinä kapselissa. Siitä lähtien olen aina ottanut kalaöljyni juotavassa muodossa. Huomaan ajoissa onko öljy pilalla.

Muista kalaöljyistä poiketen tämä tuote sisältää myös kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä. Koska kalaöljy herkästi härskiintyy, tähän tuotteeseen on oliiviöljyn polyfenolien antaman suojavaikutuksen lisäksi lisätty tokoferoleja. Hyvä homma minun mielestäni. Tuote sisältää myös pienen määrän D-vitamiinia ja jo mainitsemani aromiaineet.

Päivittäinen suositeltu annos poikkeaa totaalisesti jostakin peruskalaöljystä. Päiväannos suhteutetaan asiakkaan elopainoon. Jos painaa 50 kiloa, silloin tuotetta otetaan 7,5 ml ja 80 kiloa painava kulauttaa kurkusta alas peräti 12 ml. Näin isoja annoksia otettaessa hupenee 300 ml sisältävä pullo varsin nopeasti ja kukkaro kevenee taas 48 euroa (tuotteen perushinta ilman alennuksia; alennuksia voi saada jos ryhtyy tuotetta suosittelemaan muillekin).

Tuote on h*mmetin kallista!

Isoimmalla annostuksella 48 euroa maksavan pullon saa loppumaan 25 päivässä. Vuodessa on 365 päivää. Tämä tarkoittaa, että vuoden aikana saa kulumaan (ilman alennuksia) 700 euroa. Jokainen pohtii itse onko tuo paljon vai vähän terveystietoisesta elämästä.

Äsken sain tietää, että yli 90% asiakkaista maksaa 29 euroa 300 ml pullosta. Lisäksi voi saada oman pullonsa ihan ilmaiseksi jos suosittelee neljälle muulle samanlaista tilausta.

Samaa kalaöljyä sisältävää Lysiä saa litran verran 48 eurolla. Samansuuruinen päiväannos kuin BalanceOilissa antaa Omega-3-rasvahappoja 3012 mg, joista EPA:n osuus on 1524 mg ja DHA:n 1044 mg. Litra tätä Lysiä riittää 83 päiväksi ja vuosihinnaksi tulee noin 200 euroa. Mutta Lysissä ei ole sitä oliiviöljyä eikä tokoferoleja. Luonnollisesti voi tyytyä pienempään valmistajan suosittelemaan 5 ml annokseen ja silloin pärjää kahdella litralla vuodessa, eli kulut ovat alle 100 euroa.

BalanceOilin aiheuttamalle rahanmenolle on kuitenkin vastinetta tarjolla.

Suositeltu päiväannos (12 ml) antaa todennäköisesti hyvät edellytykset korjata omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhde edullisempaan suuntaan. Laadukas oliiviöljy on mieluinen yllätys. Annos on ehkä turhankin massiivinen, vähemmälläkin voisi pärjätä.

Hyvin harvinaista on nähdä kilpailevissa tuotteissa näin upeaa rasvahappojen määrää päiväannoksessa (12 ml):

 • 7320 mg kalaöljyä
 • 2478 mg omega-3-rasvahappoja
  • 1283 mg EPA
  • 683 mg DHA
 • 3069 mg öljyhappoa (omega-9-rasvahappo)
 • 10 µg D3-vitamiinia

Asiakkaan koukutus

Asiakas koukutetaan todennäköisesti aika tehokkaasti BalanceOilin vakituiseksi käyttäjäksi, sillä tuotteen myynnin yhteydessä tarjotaan ilmaista mahdollisuutta testata omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhde lähtötilanteessa ja uusintatestissä 4 kk kuluttua. Hyvin monelle lähtötilanteen testitulos on synkkä ja tehtaan ilmoituksen mukaan tilanne on korjaantunut 4 kk kuluttua olennaisesti paremmaksi. Tuote siis toimii. Analyysit luvataan tehdä anonyymisti.

Rasvahappojen suhteet ja muutama muukin asia tutkitaan Zinzinon Balance-konseptissa kätevällä kuivaveritestillä. Verinäytteet lähetetään Vitas AS nimiseen vuonna 1994 perustettuun yksityiseen laboratorioon. Vitas on yksi nykyaikaisen kuivaverianalyysin edelläkävijöitä maailmassa.

Ihmisten omega-6- ja omega-3-rasvahappojen vääristynyttä suhdetta pidetään eräänä merkkinä siitä, että nykyravinto ei pidä meitä kaikin puolin terveinä. Tämän suhteen tulisi ehkä olla alle 3:1, mutta se on tällä hetkellä pohjoismaalaisilla keskimäärin 12:1. Euroopassa nähdään suhteita 15:1 ja Yhdysvalloissa jopa 20:1.

Mahdollisesti liian korkea määrä omega-6-rasvahappoa verrattuna omega-3:een saattaa aiheuttaa kroonista matala-asteista tulehdusta, mikä taas saattaa mm. kasvattaa riskiä tulehdusperäisten sairausten syntyyn. Asia ei ole saanut lopullista varmistusta, niin kuin näissä ravitsemustieteen koukeroissa tuuppaa menemään. Itse olisin taipuvainen myöntämään ongelman olemassaolon ja rasvahappotasapainon muuttuminen epäedulliseen suuntaan on vakava terveysriski.

Mikä olo minulla on nyt?

Täytyy rehellisesti sanoa, etten ole huomannut mitään erityistä etua tuotteesta – ainakaan vielä. Voi olla, että syön jo nyt niin terveellisesti, että tällä ravintolisällä ei ole välitöntä vaikutusta. Lisäksi terveys rakentuu kokonaisvaltaisesti muistakin osista kuin ravinnosta. Pitää nukkua hyvin, liikkua sopivasti, välttää stressiä, hoitaa henkistä terveyttä ja ottaa huomioon arjen kokonaisrasitus. Olen kerännyt luettavakseni muiden asiakkaiden tarinoita. Ne ovat monesti paljon hohdokkaampia.

Mitä tästä jää käteen?

BalanceOilissa on riittävä vuorokausiannos kalaöljyä, miellyttävä maku ja toimiva terveyskonsepti, jotka vievät tuotetta vahvasti plussan puolelle. Miinussarakkeeseen menee tuotteen hinta ja markkinointitapa (verkostomarkkinointi).

Turpaduunarilta lähtee siis melko reilu suositus kohentaa terveyttä markkinoiden mahdollisesti jopa laadukkaimmalla kalaöljyllä.

Vastaan mielelläni BalanceOilin terveyttä edistäviin kysymyksiin ja käyn tarvittaessa läpi tarkemmin tuotteen ominaisuuksia. Minulta on aika turha kysyä verkostomarkkinoinnista. Työnnän ne kysymykset öljykauppiaalleni.

 

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

Vuoden Änkyrä

57 thoughts on “Balanssiöljyä vai käärmeöljyä?”

 1. Kiitos loistavasta analyysistä ja hyvästä blogista. Tuote on itseasiassa edullinen juurikin kun alkaa vertailemaan sisältöä ja tuotteen vahvuutta. Minäkin laitoin rahaa kankkulan kaivoon 20 vuotta M:llä alkavan tuotteen osalta. Itse BalanceOilia pian kolme vuotta käyttäneenä voin sanoa, että toimii ja tuntuu. Kuten myös läheisilläni. Verkostomarkkinointi liiketoimintana on paras mahdollinen malli sekä asiakkaille, että jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät ovat tuotteiden takana 100% toisin, kuin apteekkien farmaseutit. Terveyttä ja hyvinvointia kaikille <3

  1. Verkistomarkkinoinnin kautta myös ihmiset saavat paljon laajemman käsityksen tuotteesta, toisin kuin silloin, jos tuote on vain ”kaupan hyllyllä”. Kaupan hyllyt on tälle tuotteelle todettu huonoksi mm. Norjan puolella.

  2. ”Verkostomarkkinointi liiketoimintana on paras mahdollinen malli sekä asiakkaille, että jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät ovat tuotteiden takana 100% toisin, kuin apteekkien farmaseutit.”

   -Miten verkostomarkkinointi voi olla myyjälle paras mahdollinen toimintamalli kun huomioidaan, että siinä on kaikista markkinointitavoista pienin liikevaihto suhteessa myyjien määrään? Myös yksittäinen asiakaskohtaaminen vie suhteettoman paljon aikaa.

   -Miten verkostomarkkinointi voi olla asiakkaalle paras mahdollinen toimintamalli kun koko tuo tehoton myyntiketju pitää elättää tuotteen katteilla (tai pitäisi, suurin osa ei verkostomarkkinoinnilla tuloille pääse)? Lisäksi 100% tuotteen takana oleva myyjä ei ole lisäarvo sillä tuote ei välttämättä ole oikea asiakkaalle tai sitten vastaavaa voi saada paljon halvemmallakin. Tämän farmaseutti kertoo mutta verkostomarkkinoija ei.

 2. Kädet eivät riitä kertomaan mitä ajattelen kuivaverianalyysistä.

  Voisit vaikka selvittää mistä siinä on tarkalleen ottaen kyse.

  1. Minäkin olen suhtautunut hyvin kriittisesti kuivaveritesteihin. Tässä kuitenkin vakuutetaan homman toimivan. Täytyy kysyä lisää tästä.

   1. Aivan. Tämä on keino ansaita rahaa. Tuskin löytyy yhtäkään henkilöä, jolla tämän perusteella ei olisi syytä olla käyttämättä valmistetta. On totta, että tyydyttyneet rasvat aiheuttavat ongelmia. Erityisesti tämä näkyy aterian jälkeisiä tulehdusvasteita koskevissa tutkimuksissa. Mielestäni tehdään kuitenkin melko pitkälle vietyjä päätelmiä pelkästään omega3 ja omega6:n välisillä keskinäisillä suhteilla tutkimatta samalla tyydyttyneen rasvan määrää. Tämä siksi, että tyydyttynyt rasva estää omega3:n muuttumisen EPA:ksi ja näin ollen emme voisi päätellä pelkästään kahden rasvahapon keskinäisten suhteiden määrien tarkastelulla vaikkapa inflammaatiota, jolla tarkoitan aterian jälkeistä tulehdusvastetta jonka käsitykseni mukaan tulisi olla mahdollisimman pieni. Pitäisin näin ollen tulehdusvasteen tutkimusta merkittävämpänä seikkana yksilön terveyttä mietittäessä. Tulehdusvaste on tutkittavissa aivan tavallisissa laboratorioissa ja tutkimus on toistettavissa. Tässä on vaarana, että henkilöiden terveyttä tutkitaan kuten astiaa, johon kaatamalla tietyssä suhteessa tiettyjä rasvahappoja, päätellään jotain astian muusta sisällöstä tai metaboliasta. Onnellista on, jos joku tämän valmisteen käytön myötä päättää vaihtaa tyydyttyneitä rasvoja tyydyttymättömiin. Pitää kuitenkin muistaa että esim. omega6:n linolihapot eivät eri pitoisuuksilla ole tutkimuksissa vaikuttaneet merkittävästi suuntaan tai toiseen tulehdusmerkkiaineiden määrässä koska vain hyvin pieni määrä muuttuu arakidonihapoksi jonka on todettu olevan tulehdusta lisäävää. Sen pitoisuuteen vaikuttanevat enemmän lihan, kanan ja kananmunien syönti. Ensimmäisessä viitteessä mainitaan omega6- ja omega3-rasvahappojen suhteiden olevan vääristyneitä. Liian korkean määrän omega6-rasvahappoa verrattuna omega3:een kerrotaan aiheuttavan matala-asteista tulehdusta. Väite on kaikilta osin perustelematon (tosin tätä ei ole tutkimuksissa varmaksi todettu eikä edes voida, koska lähtökohtaisesti korrelaatiolla ei voida todeta syy-seuraussuhdetta!) valmisteeseen liittyen siten, että tämä jotenkin korjaisi lihan, kananmunien tai kanan tulehdusta lisäävää vaikutusta. Olettaen että valmistetta hankkineet henkilöt käyttävät ravintonaan muutakin kuin seossuhteiltaan vakioitua kalaöljyä? Money for nothing. Öljykauppiasta luonnollisesti kiinnostaa vain raha ja mielikuva, millä tuotetta myydään. Asiakasta voisi puolestaan kiinnostaa, saako vastaavat terveyshyödyt rasvoja vaihtamalla puolta halvemmalla jostain muusta. Jäisi rahaa siihen muuhunkin.

    1. Moro
     Kaverillani oli alle 3:1 arvot ekassa testissä, että kyllä niitä eriäviäkin tuloksia löytyy. Loppui öljyn käyttö hänellä siihen tulokseen. 🙂

   2. Avaatko tuota henkisen henkisen vahvuuden indeksiä? Mitä se on? Kuulostaa aivan yhtä huuhaalta kuin erään toisen firman kuivaveritesti jonka perusteella mitataan ihmisen syntisyyttä.

 3. Hienoa Christer! Olet vihdoinkin suostunut kuuntelemaan asian, jota jo kahdesti – aina vuoden välein, olen yrittänyt minäkin sinulle kertoa. Viimeksi Piikkiössä.
  Kirjoituksestasi selviää, ettet ole täysin sisäistänyt tätä asiaa ja käsityksesi miljardien arvoisesta liiketoiminnasta maailmassa on toivottoman asenteellinen.
  Etkö ole huomannut, että sinä itse ”Verkostomarkkinoit” koko ajan. Et vain saa siitä korvausta.
  Terveisin!
  Erkki Vehviläinen, FB-kaverisi.

 4. ”Lisäksi voi saada oman pullonsa ihan ilmaiseksi jos suosittelee neljälle muulle samanlaista tilausta.”

  Parempi keino on mennä nöyrästi vaan pyytämään isiltä, äidiltä ja isovanhemmilta rahat pulloon. 48 euron pullon kun laittaa neljä sukulaista maksamaan, niin ei se maksa yhdelle kuin 12 euroa/pullo. Itse saa pullon täysin ilmaiseksi, ja tulee sukulaisillekin paljon halvemmaksi.

  1. LongPlayn artikkelissa on ihan hauskoja puolia, mutta suurin osa on ikävä kyllä valheita ja vääriä väittämiä ja hölmöjä mielipiteitä.
   Voin laittaa henkilökohtaisesti meidän virallisen vastineen missä kommentoidaan artikkelia jos laitat sähköpostiosoitteesi.

 5. Internetistä löytyy hauskoja tarinoita siitä miten Zinzino-kuivaveritestin tulokset ovat parantuneet dramaattisesti toisella kerralla vaikka Zinzino-öljyt on jättänyt kokonaan juomatta. Tärkeintä sen tuloksen kannalta ei ole se verinäyte vaan se että osaa laittaa ruksit oikeaan kohti kaavakkeeseen kohtaan jossa kysytään monesko kuivaveritesti on kyseessä. Hauska on myös se henkisen indeksin tulos joka kyseisessä testissä myös arvotaan testin maksajalle. Muun muassa kuolleilta metsähiiriltä on saatu kyseisessä kuivaveritestissä todella hyviä lukemia henkiseksi vahvuudeksi.

  Lääketieteelle on myös täysin tuntematon se Zinzinon väite että omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhteilla olisi mitään merkitystä terveyden kannalta. Molemmat rasvahapot ovat terveyden kannalta hyödyllisiä, joten kahden hyvän arvon osamäärä on ymmärrettävästi absurdi.

  Koko Zinzinon kuivaveritesti ja omega-rasvahappojen suhdeluvut ovat ihan puhdasta höpönhöpöä. Pseudotiedettä parhaimillaan.

  Toki kalaöljyllä ja oliiviöljyllä on nykytiedon mukaan todennäköisesti hyödyllisiä terveysvaikutuksia, mutta ne mahdolliset terveyshyödyt saa murto-osalla Zinzinon käärmeöljyn hinnasta kun ostaa samat öljyt jollakin muulla merkillä. Toki se maku voi olla erilainen eri kalaöljyillä, mutta muuta eroa niillä ei ole hinnan lisäksi.

  1. Omega-6-/omega-3-rasvahappojen suhde on kyllä ihan vakavan keskustelun aihe terveystieteissä. Sinua ilmeisesti nyt harmittaa kun eräs yritys ottaa tämän asian keskeisesti markkinointiviestiinsä. EFSA on hyväksynyt omega-3-rasvahappojen tärkeyden terveydelle: ”The food constituent that is the subject of the health claims is long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 LCPUFAs), namely docosahexaenoic acid (DHA) in combination with eicosapentaenoic acid (EPA). The Panel considers that DHA and EPA are sufficiently characterised.” http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2011.2078/epdf

   EFSAlla on aika tiukat kriteerit ennen kuin se hyväksyy jonkun terveysväitteen.

   Itse rasvahappojen suhteista vallitsee vielä epäselvä tilanne, mutta yleinen linjaus alkaa löytyä: ”Based on evidence from studies on the evolutionary aspects of diet, modern day hunter-gatherers, and traditional diets, the omega-6:omega-3 ratio theory proposes that the genetic makeup of human beings is adapted to a diet in which the ratio of omega-6:omega-3 was about 1. In today’s Western diets the ratio is 15:1 to 17:1. Many of the chronic conditions—cardiovascular disease, diabetes, cancer, obesity, autoimmune diseases, rheumatoid arthritis, asthma and depression—are associated with increased production of thromboxane A2 (TXA2), leukotriene B4 (LTB4), IL-1β, IL-6, TNF and CRP. The increase of these factors is due to the high ratio of omega-6:omega-3 in dietary fat that is incompatible to our genetic makeup. Therefore, reducing your omega-6:omega-3 ratio to roughly 1:1 by including healthy oils or an omega-3 dietary supplement in your diet can help promote optimal health.”

   Referenssejä:
   Russo GL (2009). Dietary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids: from biochemistry to clinical implications in cardiovascular prevention. Biochem Pharmacol. Mar 15;77(6):937-46. PMID:19022225
   Schmitz G, Ecker J (2008). The opposing effects of n-3 and n-6 fatty acids. Prog Lipid Res. Mar;47(2):147-55. PMID:18198131
   Simons K, Vaz WL (2004). Model systems, lipid rafts, and cell membranes. Annu Rev Biophys Biomol Struct;33:269–95. PMID:15139814
   Simopoulos AP (2006). Evolutionary aspects of diet, the omega-6/omega-3 ratio and genetic variation: nutritional implications for chronic diseases. Biomedicine & Pharmacotherapy 60:502–507. PMID:17045449
   Simopoulos AP (2008). The importance of the omega-6/omega-3 fatty acid ratio in cardiovascular disease and other chronic diseases. Exp Biol Med (Maywood). 233(6):674-88. PMID:18408140.

   Terveisin, turpaduunari

   1. Linkittämäsi artikkelin kirjoittaja ”Artemis P. Simopoulos ” on yksi ainoita maailmassa joka on saanut tuollaisia tuloksia että noilla omega-3 ja omega-6 suhteilla olisi merkitystä terveyden kannalta. Kyseessä oli pelkkä hypoteesi joka on osoittaunut myöhemmin vääräksi.

    Harvardin yliopiston kansanterveystieteenlaitos kirjoittaa asiasta noin internet-sivuillaan:

    https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/omega-3-fats/

    ”Most Americans take in far more of another essential fat—omega-6 fats—than they do omega-3 fats. Some experts have raised the hypothesis that this higher intake of omega-6 fats could pose problems, cardiovascular and otherwise, but this has not been supported by evidence in humans. (4) In the Health Professionals Follow-up Study, for example, the ratio of omega-6 to omega-3 fats wasn’t linked with risk of heart disease because both of these were beneficial. (5) Many other studies and trials in humans also support cardiovascular benefits of omega-6 fats. Although there is no question that many Americans could benefit from increasing their intake of omega-3 fats, there is evidence that omega-6 fats also positively influence cardiovascular risk factors and reduce heart disease.”

    4. Willett WC. The role of dietary n-6 fatty acids in the prevention of cardiovascular disease. J Cardiovasc Med. (Hagerstown). 2007; 8 Suppl 1:S42-5.

    5. Mozaffarian D, Ascherio A, Hu FB, et al. Interplay between different polyunsaturated fatty acids and risk of coronary heart disease in men. Circulation. 2005; 111:157-64.

    Oulun yliopistollisen sairaalan laboratoriotoiminnasta vastaava johtava lääkäri Eija Risteli on todennut Zinzinon kuivaritestistä seuraavaa: ”testillä ei ole mitään tekemistä näyttöön perustuvan lääketieteen kanssa” ja totesi lisäksi: ”Tulokset ilmoitetaan kuutena eri arvona, joista yhden englanninkielinen nimi, ”Mental Stregth Index”, on käännetty suomeksi ”hyvinvointi-indeksiksi”. Sen sanotaan kuvastavan ”mielialan ja tajunnan tasoa”. ”Kuulostaa ensikuulemalla aivan pimeältä”. Arvio löytyy Long Play-lehden artikkelista jossa pengottiin Zinzinon verkostomarkkinointia hieman perusteellisemmin.

    1. On hyvä, että keskustellaan kiihkottomasti tästä asiasta. Olet oikeassa, molempia tarvitaan (kolmosia ja kuutosia). Kolmosiin liittyy häkellyttävän vahva tiedenäyttö ja kuutoset eivät ole suoranaista myrkkyä elimistölle.

   2. Miten tällainen 3/6 suhde sitten pidetään yllä ja oikeana jos nautitaan muitakin elintarvikkeita kuin tarkalleen tasapainotettua öljyä? Harva meistä pystyy arvioimaan edes summittaisesti nauttimiaan Omega 3- ja 6-annoksia normaalin ravinnon mukana, joten miten voi sanoa, että missä öljyssä on itse kunkin kannalta oikea tasapaino?

    1. Markkinoinnissa näytetään pyrkivän osoittamaan, että rastitetulla kupongilla ja näytepaperiin pyyhkäistyllä verinäytteellä olisi yhteys tutkimukseen, jonka TULOKSEN saatuaan ASIAKAS voi itse tulkita oman, kulloisenkin tasapainon. Tuloksen tulkinta jää luonnollisesti asiakkaalle itselleen, oli tulos mikä hyvänsä. Vaikka sitten yllä esitetty 3:1.

  2. Ymmärrän, että virheellinen tieto netin keskustelupalstoilla hämmentää mieltä. Nykyisin ei ruksita mitään lomakkeita testiä lähetettäessä. Useampikin tuttavani on testannut samana päivänä rasvahapot kahdessa eri paikassa ja saanut identtiset tulokset. Täällä on yksi blogi aiheesta linkattuna. Muutamalla tuttavalla tulokset eivät ole parantuneet öljyn käytön jälkeen eli heille tuote ei ole toiminut. Omega3 ja 6 tasapainon vaikutuksesta terveyteen on pilvin pimein faktaa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/?term=omega+3+omega+6+ratio

  3. Nyt tulee erittäin vahva suositus huolehtia tuosta omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhteesta. Fysiologian ja lääketieteen Nobelpalkinnolla vuonna 2009 palkittu tohtori Elizabeth Blackburn kirjoittaa näin uudessa (2017) kirjassaan ”The Telomere Effect” tällä tavalla:

   ”Telomere research suggests that you should make consumption of omega-3s a priority. But you also have to keep an eye on the balance between your omega-3s and omega-6s, because the typical Western diet tilts us more toward omega-6s than omega-3s. To keep your omegas in balance, we suggest that you keep eating healthy, unprocessed foods like nuts and seeds—but dramatically reduce your consumption of fried foods, packaged crackers, cookies, chips, and snacks, which often contain oils made with high amounts of omega-6s, as well as saturated fats, which are a risk factor for cardiovascular disease.”

   Hän suosittelee myös syömään kalaa ja merenelävää mahdollisimman luonnollisista lähteistä.

   1. Kerrotko nyt, että miten tuosta suhteesta huolehtiminen onnistuu jos saa Omegoita muustakin kuin öljyistä, joiden suhteet tietää?

    Jos suhteella oikeasti on merkitystä, pitäisi käyttää pelkkiä öljyjä ja välttää ravintoa, josta saa tuntemattomia määriä Omega kolmosta ja kuutosta.

 6. Älkää ihmiset menkö tähän Balance-oil pyramidihuijaukseen mukaan. Todettakoon tähän sen verran, että ei tuo Balance oil vaarallista ole muulle kuin lompakolle. Terveysvaikutukset ovat niin vahvasti liioiteltuja, että liikutaan jo siinäkin laillisuuden rajamailla niin kuin Zinzinon tuotteiden markkinointi ja myyntikeinotkin pysyttelevät juuri ja juuri lain oikealla puolella.

  1. BalanceOililla on iso liuta Eu:n hyväksymiä terveysväittämiä. Kuivaveritestit analysoiva Vitas As on kutsuttu mukaan Eu:n tutkimushankkeeseen, joka liittyy Alzheimeriin. Kerroppa muuten mikä sinusta on pyramidihuijaus? Siitä on lain edessä selvät määritteet ja Zinzino on onneksemme tutkittu viranomaisten toimesta ja yli 80% liikevaihdosta tulee asiakkaista. Kriittinen saa olla mutta totta pitää puhua aina. https://www.linkedin.com/pulse/vitas-receives-eu-h2020-funding-biomarker-research-gundersen

 7. Ettei totuus pääsisi unohtumaan. Tiede lehti 05/2016 sivu 45. Kohta artikkeli kalasta, en sano kala täysin turhaa on, mutta osa on kyllä pelkkää markkinointia,että päivittäin 🙂

 8. Ymmärränkö siis oikein että tässä mainostetaan törkeän kallista öljyä parantamaan rasvahappojen suhdetta joka ”saattaa” aiheuttaa jotain tai ei (Harvardin mukaan ei [1]) , poliisin tutkiman firman toimesta [2] jonka perustaja on ollut useassa huijausyrityksessä perustajana [3] ja tämän öljyn toimivuus todetaan kuivaveritestillä josta ei ole mitään hyötyä [4]?

  Mutta hei, kaikkihan on ok jos omat pullot saa ilmaiseksi…

  Lähteet:

  1) https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2007/06/19/ask-the-expert-omega-3-fatty-acids/
  2) http://yle.fi/uutiset/3-6870453
  3) https://no.wikipedia.org/wiki/Finn_%C3%98rjan_S%C3%A6le
  4) https://longplay.fi/single/taalta-tullaan-florida

 9. Ansiokkaasti tuolla mainitsit, että 300ml tätä tavaraa maksaa 29 euroa, eli 96€/l (ilmeisesti ”oikea” hinta vielä kalliimpi, tässä jotain alennuksia mukana, korjatkaa jos olen väärässä), sekä sen että tämä on samaa tavaraa kuin Lysi-öljy, jota saa 48€/l. Erona näissä öljyissä on BO:ssa mukana oleva oliiviöljy. Miksi on parempi maksaa jonkinlaisena kestotilauksena 96 euroa litrasta tasapainoöljyä (+postituskulut), kuin ostaa tarvittaessa pullo Lysiä sekä laadukasta oliiviöljyä hintaan ~60€/l? Käsittääkseni BO:t joutuu kuitenkin hakea postista, johon keskimääräisellä ihmisellä on asiaa harvemmin kuin normaaliin kauppaan/apteekkiin.

  Tiivistettynä asiani siis tässä. Onko järkeä maksaa noin huomattavaa ylihintaa siitä, että kalaöljy ja oliiviöljy on samassa pullossa?

  Lisäksi kysyisin vielä, että mitä päivittäinen oliiviöljyn käyttö tekee tuolle rasvahappojen tasapainolle? Kun tykkään nauttia päivittäisen salaattini oliiviöljyn kera, niin meneekö tasapainot ns. päin prinkkalaa? Jos menee, niin millä se korjataan?

  1. Lysi on kelpo tavaraa ja edullisempaa. Kekseliäs ihminen voi toki sekoittaa balanssiöljyn itsekin lisäämällä Lysin joukkoon neitsytoliiviöljyä. Oliiviöljy on erittäin terveellinen kasviöljy ja on lähinnä neutraali suhteessa omega-3- ja omega-6-rasvahappoihin.

   1. Toivoin, että selkeyden vuoksi olisit vastannut kysymyksiini suoraan, etkä tuollaista ympäripyöreää jargonia. Vastauksestasi on kuitenkin pääteltävissä, että talouden tai terveyden kannalta ei ole mitään järkeä ostaa BalanceOilia, verrattuna Lysi+oliiviöljy-komboon. Olenko oikeassa?

    Mainitset myös seuraavaa, ”Oliiviöljy on erittäin terveellinen kasviöljy ja on lähinnä neutraali suhteessa omega-3- ja omega-6-rasvahappoihin.”. Ymmärrän tämän niin, ettei oliiviöljy vaikuta noiden rasvahappojen tasapainoon. Kun kysyin asiaa itse yhtiöltä, niin he kertoivat BO:n salaisuuden olevan salaisessa paikassa jossain päin Espanjaa kasvavat oliivit.

    Nyt joudunkin kyseenalaistamaan joko ZinZinon väitteet tuon nimenomaisen oliiviöljyn tärkeydestä tässä tuotteessa, tai vaihtoehtoisesti sinun ammattitaitosi terveysluennoitsijana. Kumpi tässä nyt siis on kyseenalainen?

    1. En ymmärrä sinua nyt. Vastasin ihan suoraan sinulle. BalanceOilin kalaöljy tule Lysiltä. Oliiviöljy sisältää enimmäkseen öljyhappoa (omega-9-rasvahappoa) ja varsin vähän linolihappoa (omega-6-rasvahappo) sekä häviävän vähän alfalinoleenihappoa (omega-3-rasvahappoa). Eli, ei keikauta omega-6-/omega-3-rasvapposuhdetta millään tavoin.

     BalanceOilin oliiviöljy-salaisuuksista olisin aika hiljaa, todennäköisesti valhetta. Näin heidän esitteessään sanotaan tuotteen sisältämästä oliiviöljystä:

     ”LAADUKAS OLIIVIÖLJY
     Käyttämämme oliiviöljy tulee Espanjasta ja se on “extra virgin oliiviöljyä”. Tämä tarkoittaa, että oliiviöljy on kylmäpuristettua eli puristettaessa on käytetty mahdollisimman vähän lämpöä. Tällä tavalla öljyssä säilyy mahdollisimman paljon ravintoaineita, jotka tavallisesti häviävät jalostamalla öljyä lämmittämällä ja liuotinuuttamalla.”

     1. Ok. Ihmettelin lähinnä sitä, ettet suoraan myöntänyt, ettei BalanceOilin käytölle ole olemassa yhtäkään järkevää perustetta, verrattuna juurikin tuohon Lysi+oliiviöljy-komboon. Myös seuraava tekstistäsi löytyvä lause aiheuttaa ihmetystä ”Turpaduunarilta lähtee siis melko reilu suositus kohentaa terveyttä markkinoiden mahdollisesti jopa laadukkaimmalla kalaöljyllä.”.

      Jos tuota samaa mahdollisesti markkinoiden laadukkainta kalaöljyä saa puoleen hintaan muualta ja tähän päälle pullo laadukasta oliiviöljyä kympillä-parilla, niin miksi Turpaduunarilta lähtee melko reilu suositus nimenomaan tälle öljylle, eikä sille, jota saa puoleen hintaan?

      Jos vaihtoehtoina on tuotteet A ja B, jotka ovat käytännössä samaa kamaa, mutta B tuplahintaista, niin en näe B:n suosittelulle muuta syytä kuin mainostuksen.

    2. Oliiviöljy estää kalaöljyn härskiintymisen eli sen ansiosta BalanceOil imeytyy solutasolle saakka. Kyseessä on lääkinnällinen oliiviöljy, joka omaa erittäin korkeat polyfenoliarvot. Sellaista ei kaupan hyllyltä löydä. BalanceOilin kalaöljy on Lysin erikseen BalanceOiliin tuottama sekoitus. Ei siis samaa, kuin Lysin oma tuote. Sikäli on turha käyttää aikaa juupas eipäs väittelyyn. Sekoittele kaupan oliiviöljyä ja Lysiä ja testaa toimiiko kuivaveritestillä. Sillähän asia selviää. Minua huvittaa ihmisten skeptisyys ja epäilyt. Olen omin silmin nähnyt niin paljon hyviä vaikutuksia lähipiirissäni että ei voi kun hymyillä epäilijöille. Osan vaikutuksista on ihan lääkäritkin todenneet. Pitääkö epäilijät ihmisiä niin tyhminä, että ostavat tuotetta jos eivät ole tyytyväisiä vaikutuksiin?

     1. Miksi et Heidi laita niitä lääkäreiden tutkimuksia kun sellaisiin viittaat?

      Kuivaveritesti on osa Zinzinon bisnestä, ei siihen voi luottaa heidän tuotteensa validoijana. Koko testimenetelmää pidetään muutenkin hyvin epämääräisenä tiedemaailman keskuudessa.

      Kauhean paljon epämääräisiä terveysvaikutusväitteitä ja kokemusasiantuntemusta mutta kun mikään konkreettinen ja oikea ei tahdo tukea noita väitteitä.

     2. ”Kyseessä on lääkinnällinen oliiviöljy, joka omaa erittäin korkeat polyfenoliarvot.”

      BalanceOil on lisäravinne, ei lääke. Elintarvikkeiden markkinoinnissa ei saa esittää lääkkeellisiä väitteitä. Se on elintarvikelain 23/2006 9 §:n vastaista.

      Tämä on varmaankin huomioitu Zinzinon omissa markkinointimateriaaleissa?

      Elintarvikelain vastaiset väitteet ovat toki arkipäivää verkostomarkkinoinnin yhteydessä. Muun muassa tämän vuoksi verkostomarkkinoinnilla on virtsankatkuinen maine.

      PS. Terveisiä poliisille, jos tästäkin viestistä tulee teille ilmoitus 🙂

  2. BalanceOilin kalaöljy on eri tavaraa mitä lysi myy apteekeissa ja päivittäiskaupoissa sekä meidän käyttämä oliiviöljy on ihan eri luokkaa kuin kaupan extra virgin oliiviöljyt.
   Ei siis ikävä kyllä ole sama asia sekottaa lysin kalaöljyä ja mitä tahansa oliiviöljyä, toki aina voi kokeilla ja testillä voidaan sit testata toimivuus 😉

   1. Millä testillä? Jokaiselle epävajokille on selvää, ettei testinä voi käyttää tuotetta myyvän tahon testiä. Tämä on niin tanan järkyttävää, kun samat hemmot jankuttaa tuotteiden paremmuudesta ilman minkäänlaista faktapohjaa. Okei, nythän on lanseerattu termi ”alternative facts” joten myös pyramidimarkkinoijat voivat väittää bullshittinsä olevan faktaa.

    P.S. edes zinzino itse ei väitä kalaöljyn olevan eri kamaa kuin Lysin itse myyvä öljy

   2. Tuotko esiin ne todistetut tieteelliset tutkimukset jotka koskevat nimenomaan Zinzinon tuotteita?
    En ole sellaisia löytänyt mistään. Höpisette öljyjen erinomaisuudesta mutta tutkimustuloksia ei vaan tule esiin. Enkä todellakaan halua yleisiä tutkimuksia vaan nimenomaan Zinzinon tuotteista tehtyjä.
    Mitä tämä teidän eri luokkaa oleva oliiviöljynne mahtaa olla?
    Osaatko selittää miksi kuivaverianalyysi antoi kohdallani huikeasti paremmat tulokset vaikka en syönyt tuotteitanne?
    Miksi lääkärit eivät suosita syömään samanlaisia määriä omega-tuotteita? (Vinkki: veren liiallinen oheneminen ja leikkauksien yhteydessä esiintyvä verenvuoto-ongelmat jotka ovat yleistyneet hurjasti.)

 10. ”BalanceOilin kalaöljy on eri tavaraa mitä lysi myy apteekeissa ja päivittäiskaupoissa sekä meidän käyttämä oliiviöljy on ihan eri luokkaa kuin kaupan extra virgin oliiviöljyt”.

  Tyypillisiä vm-kommentteja; aina ne omat tuotteet ovat parhaimpia ja laadukkaimpia, sekä parantavat kaikki vaivat, mitä ihmisellä saattaa ollakaan. Missä on Miikkan lausunnon lähteet?

  Täytyy kyllä hattua nostaa verkostomarkkinoijille. On ehkä viisaimpia ihmisiä, ketä tällä planeetalla tallustaa. Otetaan esimerkiksi Suomen Mister VM. Manu Rekola. Aluksi vedetään satasta kaiteeseen Move Networksin kanssa. Nyt Zinzinon aikakautena ensin herra tiesi kaiken maailmanluokan kahvista, sen jälkeen saimme nauttia Manun asiantuntemuksesta rasvahappojen ja elimistön kroonisen tulehdustilan maailmassa. Nyt viimeisimpänä on omaksuttu ihoseerumin salat ja se, miksi just se ylihintainen tekninen t-paita on juuri sun juttu.

  Yrittäjyyksiä on monenlaisia, kaikki kunnia jokaiselle.. Mutta miettikää arvon VM-yrittäjät seuraavaa: jos olisitte laittaneet kaiken tuon tarmonne ja motivaation ihan oikeaan ja järkevään yrittäjyyteen…….Yrittäjyyteen, missä ei tarvitse miettiä jalkojen tasapainoja, taikka onko krediittejä tarpeeksi Suurvisiirin arvonimeen..

  Moni teistä saattaisi ihan oikeasti nauttia niistä (semi)passiivisista tuloista.

  Kuten joku viisas aikaan totesi, elämä on valintoja.

  Kaikella rakkaudella,

  Mikko

  P.S. Turpaduunarilta loistava yhteenveto tuotteesta! 🙂

 11. Valitettavasti toimintaanne vaivaa verkostomarkkinoinnin helmasynti, eli itsenäiset edustajat myyvät öljyä todistamattomin terveysvaikutuksin markkinoiden, joista sitten emoyhtiö irtisanoutuu kovan paikan tullen. Yhtiö ei kuitenkaan puutu yksittäisten edustajien suorittamaan markkinointiin mitenkään.

  Uskon, että öljynne on ihan yhtä hyvää kuin muidenkin valmistajien mutta maksaa kolminkertaisesti. Tutkittua tietoa Omega 3 ja 6 -rasvahappojen oikean annossuhteen merkityksestä ei ole ja kuten tuolla alempana kysyin, kukaan ei myöskään pysty ylläpitämään mitään tiettyä suhdetta, ellei sitten satu elämään pelkästään lisäravinteiden varassa. Zinzinon öljyn paremmuutta ei ole todistettu vielä missään, ainoastaan ammuttu alas naurettavimpia väitteitä ”henkisen hyvinvoinnin indeksiin” ja sellaiseen liittyvästä.

  Miksei verkostomarkkinoijia värvätessä tuoda ikinä esille tuota faktaa, että suurimmalle osalle teistä tämä tulee olemaan työn ohessa tai muuten vaan tehtävä harrastus, jossa myytte sukulaisille ja tuttaville öljyä ilman, että saatte siitä koskaan mitään tuloja, etenkään jos olette työelämän ulkopuolella ja haluatte säilyttää tukenne?

 12. Jaa. Olipa tämäkin mennyt aikanaan ohi.

  Kuten kommenteissa jo valistetaankin, on Zinzino valtaosiltaan totaalihuuhaata jota pyöritetään verkostomarkkinoinnin keinoin. Tyypilliset piirteet eli toiminnan epätehokkuus, kalliit tuotteet sekä sekavat organisaatiot ovat ennallaan. Rekrypalkkioista en nykyään tiedä – mukana on tosiaan vanhoja suomalaisia VM-koijareita Manu Rekolasta lähtien, jotka ovat vanhoista ongelmistaan poliisin kanssa viisastuneet. Lain kirjainta osataan noudattaa paremmin ja ilmiselvät rahastukset pukea nätimpiin vaatteisiin – esimerkiksi eventtimyyntiin, jolla Zinzinossa pääkoijarit rahaa tekevät. Eventit ovat siis näitä lahkon omia sisäisiä selkääntaputtelumessuja, joihin kätevästi vielä lahkolaisilta kerätään pääsymaksut. Kätevää!

  Long Playn artikkeli, joka tuollakin mainittiin, tarjoaa maallikoille pääosiltaan ihan hyvän käsityksen mistä Zinzinossa ja öljyissä on kyse. Tietenkään edes Peuravirta ei lähtenyt artikkelia tässä julkisesti oikomaan, koska jalathan siinä kastuisi.

 13. Kiinnostava blogikirjoitus ja keskustelu. Olen itse juuri saanut tulokset kuivaveritestistä ja etsin nyt tietoa asiasta. Epätasapainossa ollaan ja omega kolmosia pitäisi saada lisää. Sinänsä se ei yllätä, mutta kiinnostaisi tietää, voiko tähän ensinkään luottaa? Ja erityisesti, kannattaako ostaa kallista BalanceOilia?
  Käytitkö turpaduunari tätä BalanceOilia ja huomasitko mitään vaikutuksia?

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.