Valikko Sulje

Balanssiöljyä vai käärmeöljyä?

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Sain pari viikkoa sitten testattavakseni Balance Oil-kalaöljyä. Lisäksi sain runsaasti luettavaa tästä kalaöljystä, jota verkostoissa markkinoidaan ja myydään ymmärtääkseni ihan kohtuullisen ahkerasti. En ota kantaa tähän tapaan myydä tuotetta, tarkistelen vain tuotteen terveellisyyttä.

Yrityksen suomalainen keulakuva Miikka Peuravirta osoittautui taitavaksi keskustelijaksi ja vaikutti kaikin puolin rehelliseltä suomalaiselta yrittäjältä. Taktisesti hän oli ottanut mukaan kirjoittamani rasvakirjan, johon pyysi signeerausta.

Miikka Peuravirta ja turpaduunari keskustelevat kalaöljystä.

Tässä neutraali näkemykseni Zinzinon BalanceOil kalaöljystä.

Maku on miellyttävä (kokeilemani öljy oli maustettu appelsiini-sitruuna-minttu -aromilla) ja tuoreen tuntuista. Saamani tuote erääntyy käytettäväksi viimeistään 08/2019 ja avattuani sen, sille luvataan säilyvyys jääkaapissa noin 45 päivän ajan. Se oli ehkä miellyttävintä maultaan mitä olen ikinä saanut maistaa. Aika monia olen maistanut vuosien mittaan.

Minä olen saanut kammon kalaöljyille, joita myydään kapseleissa, puraistuani tarkoituksellisesti erään valmistajan (tuotteen nimi alkaa M-kirjaimella) kapselin rikki ja saatuani eltaantuneen rasvan levitettyä pitkin suuta. Miksi purin kapselin rikki? Joo, sen takia kun olin ruvennut epäilemään siinä olevan kalaöljyn tuoreutta saatuani ikäviä röyhtäisyjä sietää useita päiviä. Ja niinhän se oli, että kalaöljy oli kelvotonta siinä kapselissa. Siitä lähtien olen aina ottanut kalaöljyni juotavassa muodossa. Huomaan ajoissa onko öljy pilalla.

Muista kalaöljyistä poiketen tämä tuote sisältää myös kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä. Koska kalaöljy herkästi härskiintyy, tähän tuotteeseen on oliiviöljyn polyfenolien antaman suojavaikutuksen lisäksi lisätty tokoferoleja. Hyvä homma minun mielestäni. Tuote sisältää myös pienen määrän D-vitamiinia ja jo mainitsemani aromiaineet.

Päivittäinen suositeltu annos poikkeaa totaalisesti jostakin peruskalaöljystä. Päiväannos suhteutetaan asiakkaan elopainoon. Jos painaa 50 kiloa, silloin tuotetta otetaan 7,5 ml ja 80 kiloa painava kulauttaa kurkusta alas peräti 12 ml. Näin isoja annoksia otettaessa hupenee 300 ml sisältävä pullo varsin nopeasti ja kukkaro kevenee taas 48 euroa (tuotteen perushinta ilman alennuksia; alennuksia voi saada jos ryhtyy tuotetta suosittelemaan muillekin).

Tuote on h*mmetin kallista!

Isoimmalla annostuksella 48 euroa maksavan pullon saa loppumaan 25 päivässä. Vuodessa on 365 päivää. Tämä tarkoittaa, että vuoden aikana saa kulumaan (ilman alennuksia) 700 euroa. Jokainen pohtii itse onko tuo paljon vai vähän terveystietoisesta elämästä.

Äsken sain tietää, että yli 90% asiakkaista maksaa 29 euroa 300 ml pullosta. Lisäksi voi saada oman pullonsa ihan ilmaiseksi jos suosittelee neljälle muulle samanlaista tilausta.

Samaa kalaöljyä sisältävää Lysiä saa litran verran 48 eurolla. Samansuuruinen päiväannos kuin BalanceOilissa antaa Omega-3-rasvahappoja 3012 mg, joista EPA:n osuus on 1524 mg ja DHA:n 1044 mg. Litra tätä Lysiä riittää 83 päiväksi ja vuosihinnaksi tulee noin 200 euroa. Mutta Lysissä ei ole sitä oliiviöljyä eikä tokoferoleja. Luonnollisesti voi tyytyä pienempään valmistajan suosittelemaan 5 ml annokseen ja silloin pärjää kahdella litralla vuodessa, eli kulut ovat alle 100 euroa.

BalanceOilin aiheuttamalle rahanmenolle on kuitenkin vastinetta tarjolla.

Suositeltu päiväannos (12 ml) antaa todennäköisesti hyvät edellytykset korjata omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhde edullisempaan suuntaan. Laadukas oliiviöljy on mieluinen yllätys. Annos on ehkä turhankin massiivinen, vähemmälläkin voisi pärjätä.

Hyvin harvinaista on nähdä kilpailevissa tuotteissa näin upeaa rasvahappojen määrää päiväannoksessa (12 ml):

 • 7320 mg kalaöljyä
 • 2478 mg omega-3-rasvahappoja
  • 1283 mg EPA
  • 683 mg DHA
 • 3069 mg öljyhappoa (omega-9-rasvahappo)
 • 10 µg D3-vitamiinia

Asiakkaan koukutus

Asiakas koukutetaan todennäköisesti aika tehokkaasti BalanceOilin vakituiseksi käyttäjäksi, sillä tuotteen myynnin yhteydessä tarjotaan ilmaista mahdollisuutta testata omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhde lähtötilanteessa ja uusintatestissä 4 kk kuluttua. Hyvin monelle lähtötilanteen testitulos on synkkä ja tehtaan ilmoituksen mukaan tilanne on korjaantunut 4 kk kuluttua olennaisesti paremmaksi. Tuote siis toimii. Analyysit luvataan tehdä anonyymisti.

Rasvahappojen suhteet ja muutama muukin asia tutkitaan Zinzinon Balance-konseptissa kätevällä kuivaveritestillä. Verinäytteet lähetetään Vitas AS nimiseen vuonna 1994 perustettuun yksityiseen laboratorioon. Vitas on yksi nykyaikaisen kuivaverianalyysin edelläkävijöitä maailmassa.

Ihmisten omega-6- ja omega-3-rasvahappojen vääristynyttä suhdetta pidetään eräänä merkkinä siitä, että nykyravinto ei pidä meitä kaikin puolin terveinä. Tämän suhteen tulisi ehkä olla alle 3:1, mutta se on tällä hetkellä pohjoismaalaisilla keskimäärin 12:1. Euroopassa nähdään suhteita 15:1 ja Yhdysvalloissa jopa 20:1.

Mahdollisesti liian korkea määrä omega-6-rasvahappoa verrattuna omega-3:een saattaa aiheuttaa kroonista matala-asteista tulehdusta, mikä taas saattaa mm. kasvattaa riskiä tulehdusperäisten sairausten syntyyn. Asia ei ole saanut lopullista varmistusta, niin kuin näissä ravitsemustieteen koukeroissa tuuppaa menemään. Itse olisin taipuvainen myöntämään ongelman olemassaolon ja rasvahappotasapainon muuttuminen epäedulliseen suuntaan on vakava terveysriski.

Mikä olo minulla on nyt?

Täytyy rehellisesti sanoa, etten ole huomannut mitään erityistä etua tuotteesta – ainakaan vielä. Voi olla, että syön jo nyt niin terveellisesti, että tällä ravintolisällä ei ole välitöntä vaikutusta. Lisäksi terveys rakentuu kokonaisvaltaisesti muistakin osista kuin ravinnosta. Pitää nukkua hyvin, liikkua sopivasti, välttää stressiä, hoitaa henkistä terveyttä ja ottaa huomioon arjen kokonaisrasitus. Olen kerännyt luettavakseni muiden asiakkaiden tarinoita. Ne ovat monesti paljon hohdokkaampia.

Mitä tästä jää käteen?

BalanceOilissa on riittävä vuorokausiannos kalaöljyä, miellyttävä maku ja toimiva terveyskonsepti, jotka vievät tuotetta vahvasti plussan puolelle. Miinussarakkeeseen menee tuotteen hinta ja markkinointitapa (verkostomarkkinointi).

Turpaduunarilta lähtee siis melko reilu suositus kohentaa terveyttä markkinoiden mahdollisesti jopa laadukkaimmalla kalaöljyllä.

Vastaan mielelläni BalanceOilin terveyttä edistäviin kysymyksiin ja käyn tarvittaessa läpi tarkemmin tuotteen ominaisuuksia. Minulta on aika turha kysyä verkostomarkkinoinnista. Työnnän ne kysymykset öljykauppiaalleni.

 

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

57 Comments

 1. Anne

  Kiinnostava blogikirjoitus ja keskustelu. Olen itse juuri saanut tulokset kuivaveritestistä ja etsin nyt tietoa asiasta. Epätasapainossa ollaan ja omega kolmosia pitäisi saada lisää. Sinänsä se ei yllätä, mutta kiinnostaisi tietää, voiko tähän ensinkään luottaa? Ja erityisesti, kannattaako ostaa kallista BalanceOilia?
  Käytitkö turpaduunari tätä BalanceOilia ja huomasitko mitään vaikutuksia?

 2. Finnpeak

  Jaa. Olipa tämäkin mennyt aikanaan ohi.

  Kuten kommenteissa jo valistetaankin, on Zinzino valtaosiltaan totaalihuuhaata jota pyöritetään verkostomarkkinoinnin keinoin. Tyypilliset piirteet eli toiminnan epätehokkuus, kalliit tuotteet sekä sekavat organisaatiot ovat ennallaan. Rekrypalkkioista en nykyään tiedä – mukana on tosiaan vanhoja suomalaisia VM-koijareita Manu Rekolasta lähtien, jotka ovat vanhoista ongelmistaan poliisin kanssa viisastuneet. Lain kirjainta osataan noudattaa paremmin ja ilmiselvät rahastukset pukea nätimpiin vaatteisiin – esimerkiksi eventtimyyntiin, jolla Zinzinossa pääkoijarit rahaa tekevät. Eventit ovat siis näitä lahkon omia sisäisiä selkääntaputtelumessuja, joihin kätevästi vielä lahkolaisilta kerätään pääsymaksut. Kätevää!

  Long Playn artikkeli, joka tuollakin mainittiin, tarjoaa maallikoille pääosiltaan ihan hyvän käsityksen mistä Zinzinossa ja öljyissä on kyse. Tietenkään edes Peuravirta ei lähtenyt artikkelia tässä julkisesti oikomaan, koska jalathan siinä kastuisi.

 3. Paluuviite:Omega-3-rasvahapot ja Nutrient Transport Concept - Turpaduunari

 4. Virtaska

  Valitettavasti toimintaanne vaivaa verkostomarkkinoinnin helmasynti, eli itsenäiset edustajat myyvät öljyä todistamattomin terveysvaikutuksin markkinoiden, joista sitten emoyhtiö irtisanoutuu kovan paikan tullen. Yhtiö ei kuitenkaan puutu yksittäisten edustajien suorittamaan markkinointiin mitenkään.

  Uskon, että öljynne on ihan yhtä hyvää kuin muidenkin valmistajien mutta maksaa kolminkertaisesti. Tutkittua tietoa Omega 3 ja 6 -rasvahappojen oikean annossuhteen merkityksestä ei ole ja kuten tuolla alempana kysyin, kukaan ei myöskään pysty ylläpitämään mitään tiettyä suhdetta, ellei sitten satu elämään pelkästään lisäravinteiden varassa. Zinzinon öljyn paremmuutta ei ole todistettu vielä missään, ainoastaan ammuttu alas naurettavimpia väitteitä “henkisen hyvinvoinnin indeksiin” ja sellaiseen liittyvästä.

  Miksei verkostomarkkinoijia värvätessä tuoda ikinä esille tuota faktaa, että suurimmalle osalle teistä tämä tulee olemaan työn ohessa tai muuten vaan tehtävä harrastus, jossa myytte sukulaisille ja tuttaville öljyä ilman, että saatte siitä koskaan mitään tuloja, etenkään jos olette työelämän ulkopuolella ja haluatte säilyttää tukenne?

 5. Mikko Lehtonen

  “BalanceOilin kalaöljy on eri tavaraa mitä lysi myy apteekeissa ja päivittäiskaupoissa sekä meidän käyttämä oliiviöljy on ihan eri luokkaa kuin kaupan extra virgin oliiviöljyt”.

  Tyypillisiä vm-kommentteja; aina ne omat tuotteet ovat parhaimpia ja laadukkaimpia, sekä parantavat kaikki vaivat, mitä ihmisellä saattaa ollakaan. Missä on Miikkan lausunnon lähteet?

  Täytyy kyllä hattua nostaa verkostomarkkinoijille. On ehkä viisaimpia ihmisiä, ketä tällä planeetalla tallustaa. Otetaan esimerkiksi Suomen Mister VM. Manu Rekola. Aluksi vedetään satasta kaiteeseen Move Networksin kanssa. Nyt Zinzinon aikakautena ensin herra tiesi kaiken maailmanluokan kahvista, sen jälkeen saimme nauttia Manun asiantuntemuksesta rasvahappojen ja elimistön kroonisen tulehdustilan maailmassa. Nyt viimeisimpänä on omaksuttu ihoseerumin salat ja se, miksi just se ylihintainen tekninen t-paita on juuri sun juttu.

  Yrittäjyyksiä on monenlaisia, kaikki kunnia jokaiselle.. Mutta miettikää arvon VM-yrittäjät seuraavaa: jos olisitte laittaneet kaiken tuon tarmonne ja motivaation ihan oikeaan ja järkevään yrittäjyyteen…….Yrittäjyyteen, missä ei tarvitse miettiä jalkojen tasapainoja, taikka onko krediittejä tarpeeksi Suurvisiirin arvonimeen..

  Moni teistä saattaisi ihan oikeasti nauttia niistä (semi)passiivisista tuloista.

  Kuten joku viisas aikaan totesi, elämä on valintoja.

  Kaikella rakkaudella,

  Mikko

  P.S. Turpaduunarilta loistava yhteenveto tuotteesta! 🙂

 6. Marko

  Ansiokkaasti tuolla mainitsit, että 300ml tätä tavaraa maksaa 29 euroa, eli 96€/l (ilmeisesti “oikea” hinta vielä kalliimpi, tässä jotain alennuksia mukana, korjatkaa jos olen väärässä), sekä sen että tämä on samaa tavaraa kuin Lysi-öljy, jota saa 48€/l. Erona näissä öljyissä on BO:ssa mukana oleva oliiviöljy. Miksi on parempi maksaa jonkinlaisena kestotilauksena 96 euroa litrasta tasapainoöljyä (+postituskulut), kuin ostaa tarvittaessa pullo Lysiä sekä laadukasta oliiviöljyä hintaan ~60€/l? Käsittääkseni BO:t joutuu kuitenkin hakea postista, johon keskimääräisellä ihmisellä on asiaa harvemmin kuin normaaliin kauppaan/apteekkiin.

  Tiivistettynä asiani siis tässä. Onko järkeä maksaa noin huomattavaa ylihintaa siitä, että kalaöljy ja oliiviöljy on samassa pullossa?

  Lisäksi kysyisin vielä, että mitä päivittäinen oliiviöljyn käyttö tekee tuolle rasvahappojen tasapainolle? Kun tykkään nauttia päivittäisen salaattini oliiviöljyn kera, niin meneekö tasapainot ns. päin prinkkalaa? Jos menee, niin millä se korjataan?

  • turpaduunari

   Lysi on kelpo tavaraa ja edullisempaa. Kekseliäs ihminen voi toki sekoittaa balanssiöljyn itsekin lisäämällä Lysin joukkoon neitsytoliiviöljyä. Oliiviöljy on erittäin terveellinen kasviöljy ja on lähinnä neutraali suhteessa omega-3- ja omega-6-rasvahappoihin.

   • Marko

    Toivoin, että selkeyden vuoksi olisit vastannut kysymyksiini suoraan, etkä tuollaista ympäripyöreää jargonia. Vastauksestasi on kuitenkin pääteltävissä, että talouden tai terveyden kannalta ei ole mitään järkeä ostaa BalanceOilia, verrattuna Lysi+oliiviöljy-komboon. Olenko oikeassa?

    Mainitset myös seuraavaa, “Oliiviöljy on erittäin terveellinen kasviöljy ja on lähinnä neutraali suhteessa omega-3- ja omega-6-rasvahappoihin.”. Ymmärrän tämän niin, ettei oliiviöljy vaikuta noiden rasvahappojen tasapainoon. Kun kysyin asiaa itse yhtiöltä, niin he kertoivat BO:n salaisuuden olevan salaisessa paikassa jossain päin Espanjaa kasvavat oliivit.

    Nyt joudunkin kyseenalaistamaan joko ZinZinon väitteet tuon nimenomaisen oliiviöljyn tärkeydestä tässä tuotteessa, tai vaihtoehtoisesti sinun ammattitaitosi terveysluennoitsijana. Kumpi tässä nyt siis on kyseenalainen?

    • turpaduunari

     En ymmärrä sinua nyt. Vastasin ihan suoraan sinulle. BalanceOilin kalaöljy tule Lysiltä. Oliiviöljy sisältää enimmäkseen öljyhappoa (omega-9-rasvahappoa) ja varsin vähän linolihappoa (omega-6-rasvahappo) sekä häviävän vähän alfalinoleenihappoa (omega-3-rasvahappoa). Eli, ei keikauta omega-6-/omega-3-rasvapposuhdetta millään tavoin.

     BalanceOilin oliiviöljy-salaisuuksista olisin aika hiljaa, todennäköisesti valhetta. Näin heidän esitteessään sanotaan tuotteen sisältämästä oliiviöljystä:

     “LAADUKAS OLIIVIÖLJY
     Käyttämämme oliiviöljy tulee Espanjasta ja se on “extra virgin oliiviöljyä”. Tämä tarkoittaa, että oliiviöljy on kylmäpuristettua eli puristettaessa on käytetty mahdollisimman vähän lämpöä. Tällä tavalla öljyssä säilyy mahdollisimman paljon ravintoaineita, jotka tavallisesti häviävät jalostamalla öljyä lämmittämällä ja liuotinuuttamalla.”

     • Marko

      Ok. Ihmettelin lähinnä sitä, ettet suoraan myöntänyt, ettei BalanceOilin käytölle ole olemassa yhtäkään järkevää perustetta, verrattuna juurikin tuohon Lysi+oliiviöljy-komboon. Myös seuraava tekstistäsi löytyvä lause aiheuttaa ihmetystä “Turpaduunarilta lähtee siis melko reilu suositus kohentaa terveyttä markkinoiden mahdollisesti jopa laadukkaimmalla kalaöljyllä.”.

      Jos tuota samaa mahdollisesti markkinoiden laadukkainta kalaöljyä saa puoleen hintaan muualta ja tähän päälle pullo laadukasta oliiviöljyä kympillä-parilla, niin miksi Turpaduunarilta lähtee melko reilu suositus nimenomaan tälle öljylle, eikä sille, jota saa puoleen hintaan?

      Jos vaihtoehtoina on tuotteet A ja B, jotka ovat käytännössä samaa kamaa, mutta B tuplahintaista, niin en näe B:n suosittelulle muuta syytä kuin mainostuksen.

    • Heidi Ekholm-Talas

     Oliiviöljy estää kalaöljyn härskiintymisen eli sen ansiosta BalanceOil imeytyy solutasolle saakka. Kyseessä on lääkinnällinen oliiviöljy, joka omaa erittäin korkeat polyfenoliarvot. Sellaista ei kaupan hyllyltä löydä. BalanceOilin kalaöljy on Lysin erikseen BalanceOiliin tuottama sekoitus. Ei siis samaa, kuin Lysin oma tuote. Sikäli on turha käyttää aikaa juupas eipäs väittelyyn. Sekoittele kaupan oliiviöljyä ja Lysiä ja testaa toimiiko kuivaveritestillä. Sillähän asia selviää. Minua huvittaa ihmisten skeptisyys ja epäilyt. Olen omin silmin nähnyt niin paljon hyviä vaikutuksia lähipiirissäni että ei voi kun hymyillä epäilijöille. Osan vaikutuksista on ihan lääkäritkin todenneet. Pitääkö epäilijät ihmisiä niin tyhminä, että ostavat tuotetta jos eivät ole tyytyväisiä vaikutuksiin?

     • Virtaska

      Miksi et Heidi laita niitä lääkäreiden tutkimuksia kun sellaisiin viittaat?

      Kuivaveritesti on osa Zinzinon bisnestä, ei siihen voi luottaa heidän tuotteensa validoijana. Koko testimenetelmää pidetään muutenkin hyvin epämääräisenä tiedemaailman keskuudessa.

      Kauhean paljon epämääräisiä terveysvaikutusväitteitä ja kokemusasiantuntemusta mutta kun mikään konkreettinen ja oikea ei tahdo tukea noita väitteitä.

     • Ari Widell

      “Kyseessä on lääkinnällinen oliiviöljy, joka omaa erittäin korkeat polyfenoliarvot.”

      BalanceOil on lisäravinne, ei lääke. Elintarvikkeiden markkinoinnissa ei saa esittää lääkkeellisiä väitteitä. Se on elintarvikelain 23/2006 9 §:n vastaista.

      Tämä on varmaankin huomioitu Zinzinon omissa markkinointimateriaaleissa?

      Elintarvikelain vastaiset väitteet ovat toki arkipäivää verkostomarkkinoinnin yhteydessä. Muun muassa tämän vuoksi verkostomarkkinoinnilla on virtsankatkuinen maine.

      PS. Terveisiä poliisille, jos tästäkin viestistä tulee teille ilmoitus 🙂

  • Miikka Peuravirta

   BalanceOilin kalaöljy on eri tavaraa mitä lysi myy apteekeissa ja päivittäiskaupoissa sekä meidän käyttämä oliiviöljy on ihan eri luokkaa kuin kaupan extra virgin oliiviöljyt.
   Ei siis ikävä kyllä ole sama asia sekottaa lysin kalaöljyä ja mitä tahansa oliiviöljyä, toki aina voi kokeilla ja testillä voidaan sit testata toimivuus 😉

   • Nimetön

    Millä testillä? Jokaiselle epävajokille on selvää, ettei testinä voi käyttää tuotetta myyvän tahon testiä. Tämä on niin tanan järkyttävää, kun samat hemmot jankuttaa tuotteiden paremmuudesta ilman minkäänlaista faktapohjaa. Okei, nythän on lanseerattu termi “alternative facts” joten myös pyramidimarkkinoijat voivat väittää bullshittinsä olevan faktaa.

    P.S. edes zinzino itse ei väitä kalaöljyn olevan eri kamaa kuin Lysin itse myyvä öljy

   • Zinzino ei ole rehtiä

    Tuotko esiin ne todistetut tieteelliset tutkimukset jotka koskevat nimenomaan Zinzinon tuotteita?
    En ole sellaisia löytänyt mistään. Höpisette öljyjen erinomaisuudesta mutta tutkimustuloksia ei vaan tule esiin. Enkä todellakaan halua yleisiä tutkimuksia vaan nimenomaan Zinzinon tuotteista tehtyjä.
    Mitä tämä teidän eri luokkaa oleva oliiviöljynne mahtaa olla?
    Osaatko selittää miksi kuivaverianalyysi antoi kohdallani huikeasti paremmat tulokset vaikka en syönyt tuotteitanne?
    Miksi lääkärit eivät suosita syömään samanlaisia määriä omega-tuotteita? (Vinkki: veren liiallinen oheneminen ja leikkauksien yhteydessä esiintyvä verenvuoto-ongelmat jotka ovat yleistyneet hurjasti.)

 7. Muro

  Ymmärränkö siis oikein että tässä mainostetaan törkeän kallista öljyä parantamaan rasvahappojen suhdetta joka “saattaa” aiheuttaa jotain tai ei (Harvardin mukaan ei [1]) , poliisin tutkiman firman toimesta [2] jonka perustaja on ollut useassa huijausyrityksessä perustajana [3] ja tämän öljyn toimivuus todetaan kuivaveritestillä josta ei ole mitään hyötyä [4]?

  Mutta hei, kaikkihan on ok jos omat pullot saa ilmaiseksi…

  Lähteet:

  1) https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2007/06/19/ask-the-expert-omega-3-fatty-acids/
  2) http://yle.fi/uutiset/3-6870453
  3) https://no.wikipedia.org/wiki/Finn_%C3%98rjan_S%C3%A6le
  4) https://longplay.fi/single/taalta-tullaan-florida

 8. Totuuden Torvi

  Ettei totuus pääsisi unohtumaan. Tiede lehti 05/2016 sivu 45. Kohta artikkeli kalasta, en sano kala täysin turhaa on, mutta osa on kyllä pelkkää markkinointia,että päivittäin 🙂

 9. Dino Zoff

  Älkää ihmiset menkö tähän Balance-oil pyramidihuijaukseen mukaan. Todettakoon tähän sen verran, että ei tuo Balance oil vaarallista ole muulle kuin lompakolle. Terveysvaikutukset ovat niin vahvasti liioiteltuja, että liikutaan jo siinäkin laillisuuden rajamailla niin kuin Zinzinon tuotteiden markkinointi ja myyntikeinotkin pysyttelevät juuri ja juuri lain oikealla puolella.

 10. Humpuukkia kerrakseen

  Internetistä löytyy hauskoja tarinoita siitä miten Zinzino-kuivaveritestin tulokset ovat parantuneet dramaattisesti toisella kerralla vaikka Zinzino-öljyt on jättänyt kokonaan juomatta. Tärkeintä sen tuloksen kannalta ei ole se verinäyte vaan se että osaa laittaa ruksit oikeaan kohti kaavakkeeseen kohtaan jossa kysytään monesko kuivaveritesti on kyseessä. Hauska on myös se henkisen indeksin tulos joka kyseisessä testissä myös arvotaan testin maksajalle. Muun muassa kuolleilta metsähiiriltä on saatu kyseisessä kuivaveritestissä todella hyviä lukemia henkiseksi vahvuudeksi.

  Lääketieteelle on myös täysin tuntematon se Zinzinon väite että omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhteilla olisi mitään merkitystä terveyden kannalta. Molemmat rasvahapot ovat terveyden kannalta hyödyllisiä, joten kahden hyvän arvon osamäärä on ymmärrettävästi absurdi.

  Koko Zinzinon kuivaveritesti ja omega-rasvahappojen suhdeluvut ovat ihan puhdasta höpönhöpöä. Pseudotiedettä parhaimillaan.

  Toki kalaöljyllä ja oliiviöljyllä on nykytiedon mukaan todennäköisesti hyödyllisiä terveysvaikutuksia, mutta ne mahdolliset terveyshyödyt saa murto-osalla Zinzinon käärmeöljyn hinnasta kun ostaa samat öljyt jollakin muulla merkillä. Toki se maku voi olla erilainen eri kalaöljyillä, mutta muuta eroa niillä ei ole hinnan lisäksi.

  • turpaduunari

   Omega-6-/omega-3-rasvahappojen suhde on kyllä ihan vakavan keskustelun aihe terveystieteissä. Sinua ilmeisesti nyt harmittaa kun eräs yritys ottaa tämän asian keskeisesti markkinointiviestiinsä. EFSA on hyväksynyt omega-3-rasvahappojen tärkeyden terveydelle: “The food constituent that is the subject of the health claims is long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 LCPUFAs), namely docosahexaenoic acid (DHA) in combination with eicosapentaenoic acid (EPA). The Panel considers that DHA and EPA are sufficiently characterised.” http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2011.2078/epdf

   EFSAlla on aika tiukat kriteerit ennen kuin se hyväksyy jonkun terveysväitteen.

   Itse rasvahappojen suhteista vallitsee vielä epäselvä tilanne, mutta yleinen linjaus alkaa löytyä: “Based on evidence from studies on the evolutionary aspects of diet, modern day hunter-gatherers, and traditional diets, the omega-6:omega-3 ratio theory proposes that the genetic makeup of human beings is adapted to a diet in which the ratio of omega-6:omega-3 was about 1. In today’s Western diets the ratio is 15:1 to 17:1. Many of the chronic conditions—cardiovascular disease, diabetes, cancer, obesity, autoimmune diseases, rheumatoid arthritis, asthma and depression—are associated with increased production of thromboxane A2 (TXA2), leukotriene B4 (LTB4), IL-1β, IL-6, TNF and CRP. The increase of these factors is due to the high ratio of omega-6:omega-3 in dietary fat that is incompatible to our genetic makeup. Therefore, reducing your omega-6:omega-3 ratio to roughly 1:1 by including healthy oils or an omega-3 dietary supplement in your diet can help promote optimal health.”

   Referenssejä:
   Russo GL (2009). Dietary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids: from biochemistry to clinical implications in cardiovascular prevention. Biochem Pharmacol. Mar 15;77(6):937-46. PMID:19022225
   Schmitz G, Ecker J (2008). The opposing effects of n-3 and n-6 fatty acids. Prog Lipid Res. Mar;47(2):147-55. PMID:18198131
   Simons K, Vaz WL (2004). Model systems, lipid rafts, and cell membranes. Annu Rev Biophys Biomol Struct;33:269–95. PMID:15139814
   Simopoulos AP (2006). Evolutionary aspects of diet, the omega-6/omega-3 ratio and genetic variation: nutritional implications for chronic diseases. Biomedicine & Pharmacotherapy 60:502–507. PMID:17045449
   Simopoulos AP (2008). The importance of the omega-6/omega-3 fatty acid ratio in cardiovascular disease and other chronic diseases. Exp Biol Med (Maywood). 233(6):674-88. PMID:18408140.

   Terveisin, turpaduunari

   • Humpuukkia kerrakseen

    Linkittämäsi artikkelin kirjoittaja “Artemis P. Simopoulos ” on yksi ainoita maailmassa joka on saanut tuollaisia tuloksia että noilla omega-3 ja omega-6 suhteilla olisi merkitystä terveyden kannalta. Kyseessä oli pelkkä hypoteesi joka on osoittaunut myöhemmin vääräksi.

    Harvardin yliopiston kansanterveystieteenlaitos kirjoittaa asiasta noin internet-sivuillaan:

    https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/omega-3-fats/

    “Most Americans take in far more of another essential fat—omega-6 fats—than they do omega-3 fats. Some experts have raised the hypothesis that this higher intake of omega-6 fats could pose problems, cardiovascular and otherwise, but this has not been supported by evidence in humans. (4) In the Health Professionals Follow-up Study, for example, the ratio of omega-6 to omega-3 fats wasn’t linked with risk of heart disease because both of these were beneficial. (5) Many other studies and trials in humans also support cardiovascular benefits of omega-6 fats. Although there is no question that many Americans could benefit from increasing their intake of omega-3 fats, there is evidence that omega-6 fats also positively influence cardiovascular risk factors and reduce heart disease.”

    4. Willett WC. The role of dietary n-6 fatty acids in the prevention of cardiovascular disease. J Cardiovasc Med. (Hagerstown). 2007; 8 Suppl 1:S42-5.

    5. Mozaffarian D, Ascherio A, Hu FB, et al. Interplay between different polyunsaturated fatty acids and risk of coronary heart disease in men. Circulation. 2005; 111:157-64.

    Oulun yliopistollisen sairaalan laboratoriotoiminnasta vastaava johtava lääkäri Eija Risteli on todennut Zinzinon kuivaritestistä seuraavaa: ”testillä ei ole mitään tekemistä näyttöön perustuvan lääketieteen kanssa” ja totesi lisäksi: “Tulokset ilmoitetaan kuutena eri arvona, joista yhden englanninkielinen nimi, ”Mental Stregth Index”, on käännetty suomeksi ”hyvinvointi-indeksiksi”. Sen sanotaan kuvastavan ”mielialan ja tajunnan tasoa”. ”Kuulostaa ensikuulemalla aivan pimeältä”. Arvio löytyy Long Play-lehden artikkelista jossa pengottiin Zinzinon verkostomarkkinointia hieman perusteellisemmin.

    • turpaduunari

     On hyvä, että keskustellaan kiihkottomasti tästä asiasta. Olet oikeassa, molempia tarvitaan (kolmosia ja kuutosia). Kolmosiin liittyy häkellyttävän vahva tiedenäyttö ja kuutoset eivät ole suoranaista myrkkyä elimistölle.

   • Virtaska

    Miten tällainen 3/6 suhde sitten pidetään yllä ja oikeana jos nautitaan muitakin elintarvikkeita kuin tarkalleen tasapainotettua öljyä? Harva meistä pystyy arvioimaan edes summittaisesti nauttimiaan Omega 3- ja 6-annoksia normaalin ravinnon mukana, joten miten voi sanoa, että missä öljyssä on itse kunkin kannalta oikea tasapaino?

    • Unnamed

     Markkinoinnissa näytetään pyrkivän osoittamaan, että rastitetulla kupongilla ja näytepaperiin pyyhkäistyllä verinäytteellä olisi yhteys tutkimukseen, jonka TULOKSEN saatuaan ASIAKAS voi itse tulkita oman, kulloisenkin tasapainon. Tuloksen tulkinta jää luonnollisesti asiakkaalle itselleen, oli tulos mikä hyvänsä. Vaikka sitten yllä esitetty 3:1.

  • Heidi Ekholm-Talas

   Ymmärrän, että virheellinen tieto netin keskustelupalstoilla hämmentää mieltä. Nykyisin ei ruksita mitään lomakkeita testiä lähetettäessä. Useampikin tuttavani on testannut samana päivänä rasvahapot kahdessa eri paikassa ja saanut identtiset tulokset. Täällä on yksi blogi aiheesta linkattuna. Muutamalla tuttavalla tulokset eivät ole parantuneet öljyn käytön jälkeen eli heille tuote ei ole toiminut. Omega3 ja 6 tasapainon vaikutuksesta terveyteen on pilvin pimein faktaa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/?term=omega+3+omega+6+ratio

  • turpaduunari

   Nyt tulee erittäin vahva suositus huolehtia tuosta omega-6/omega-3 -rasvahappojen suhteesta. Fysiologian ja lääketieteen Nobelpalkinnolla vuonna 2009 palkittu tohtori Elizabeth Blackburn kirjoittaa näin uudessa (2017) kirjassaan “The Telomere Effect” tällä tavalla:

   “Telomere research suggests that you should make consumption of omega-3s a priority. But you also have to keep an eye on the balance between your omega-3s and omega-6s, because the typical Western diet tilts us more toward omega-6s than omega-3s. To keep your omegas in balance, we suggest that you keep eating healthy, unprocessed foods like nuts and seeds—but dramatically reduce your consumption of fried foods, packaged crackers, cookies, chips, and snacks, which often contain oils made with high amounts of omega-6s, as well as saturated fats, which are a risk factor for cardiovascular disease.”

   Hän suosittelee myös syömään kalaa ja merenelävää mahdollisimman luonnollisista lähteistä.

   • Virtaska

    Kerrotko nyt, että miten tuosta suhteesta huolehtiminen onnistuu jos saa Omegoita muustakin kuin öljyistä, joiden suhteet tietää?

    Jos suhteella oikeasti on merkitystä, pitäisi käyttää pelkkiä öljyjä ja välttää ravintoa, josta saa tuntemattomia määriä Omega kolmosta ja kuutosta.

  • Miikka Peuravirta

   LongPlayn artikkelissa on ihan hauskoja puolia, mutta suurin osa on ikävä kyllä valheita ja vääriä väittämiä ja hölmöjä mielipiteitä.
   Voin laittaa henkilökohtaisesti meidän virallisen vastineen missä kommentoidaan artikkelia jos laitat sähköpostiosoitteesi.

 11. Ari Widell

  “Lisäksi voi saada oman pullonsa ihan ilmaiseksi jos suosittelee neljälle muulle samanlaista tilausta.”

  Parempi keino on mennä nöyrästi vaan pyytämään isiltä, äidiltä ja isovanhemmilta rahat pulloon. 48 euron pullon kun laittaa neljä sukulaista maksamaan, niin ei se maksa yhdelle kuin 12 euroa/pullo. Itse saa pullon täysin ilmaiseksi, ja tulee sukulaisillekin paljon halvemmaksi.

 12. Erkki Vehviläinen

  Hienoa Christer! Olet vihdoinkin suostunut kuuntelemaan asian, jota jo kahdesti – aina vuoden välein, olen yrittänyt minäkin sinulle kertoa. Viimeksi Piikkiössä.
  Kirjoituksestasi selviää, ettet ole täysin sisäistänyt tätä asiaa ja käsityksesi miljardien arvoisesta liiketoiminnasta maailmassa on toivottoman asenteellinen.
  Etkö ole huomannut, että sinä itse “Verkostomarkkinoit” koko ajan. Et vain saa siitä korvausta.
  Terveisin!
  Erkki Vehviläinen, FB-kaverisi.

 13. Unnamed

  Kädet eivät riitä kertomaan mitä ajattelen kuivaverianalyysistä.

  Voisit vaikka selvittää mistä siinä on tarkalleen ottaen kyse.

  • turpaduunari

   Minäkin olen suhtautunut hyvin kriittisesti kuivaveritesteihin. Tässä kuitenkin vakuutetaan homman toimivan. Täytyy kysyä lisää tästä.

   • Unnamed

    Aivan. Tämä on keino ansaita rahaa. Tuskin löytyy yhtäkään henkilöä, jolla tämän perusteella ei olisi syytä olla käyttämättä valmistetta. On totta, että tyydyttyneet rasvat aiheuttavat ongelmia. Erityisesti tämä näkyy aterian jälkeisiä tulehdusvasteita koskevissa tutkimuksissa. Mielestäni tehdään kuitenkin melko pitkälle vietyjä päätelmiä pelkästään omega3 ja omega6:n välisillä keskinäisillä suhteilla tutkimatta samalla tyydyttyneen rasvan määrää. Tämä siksi, että tyydyttynyt rasva estää omega3:n muuttumisen EPA:ksi ja näin ollen emme voisi päätellä pelkästään kahden rasvahapon keskinäisten suhteiden määrien tarkastelulla vaikkapa inflammaatiota, jolla tarkoitan aterian jälkeistä tulehdusvastetta jonka käsitykseni mukaan tulisi olla mahdollisimman pieni. Pitäisin näin ollen tulehdusvasteen tutkimusta merkittävämpänä seikkana yksilön terveyttä mietittäessä. Tulehdusvaste on tutkittavissa aivan tavallisissa laboratorioissa ja tutkimus on toistettavissa. Tässä on vaarana, että henkilöiden terveyttä tutkitaan kuten astiaa, johon kaatamalla tietyssä suhteessa tiettyjä rasvahappoja, päätellään jotain astian muusta sisällöstä tai metaboliasta. Onnellista on, jos joku tämän valmisteen käytön myötä päättää vaihtaa tyydyttyneitä rasvoja tyydyttymättömiin. Pitää kuitenkin muistaa että esim. omega6:n linolihapot eivät eri pitoisuuksilla ole tutkimuksissa vaikuttaneet merkittävästi suuntaan tai toiseen tulehdusmerkkiaineiden määrässä koska vain hyvin pieni määrä muuttuu arakidonihapoksi jonka on todettu olevan tulehdusta lisäävää. Sen pitoisuuteen vaikuttanevat enemmän lihan, kanan ja kananmunien syönti. Ensimmäisessä viitteessä mainitaan omega6- ja omega3-rasvahappojen suhteiden olevan vääristyneitä. Liian korkean määrän omega6-rasvahappoa verrattuna omega3:een kerrotaan aiheuttavan matala-asteista tulehdusta. Väite on kaikilta osin perustelematon (tosin tätä ei ole tutkimuksissa varmaksi todettu eikä edes voida, koska lähtökohtaisesti korrelaatiolla ei voida todeta syy-seuraussuhdetta!) valmisteeseen liittyen siten, että tämä jotenkin korjaisi lihan, kananmunien tai kanan tulehdusta lisäävää vaikutusta. Olettaen että valmistetta hankkineet henkilöt käyttävät ravintonaan muutakin kuin seossuhteiltaan vakioitua kalaöljyä? Money for nothing. Öljykauppiasta luonnollisesti kiinnostaa vain raha ja mielikuva, millä tuotetta myydään. Asiakasta voisi puolestaan kiinnostaa, saako vastaavat terveyshyödyt rasvoja vaihtamalla puolta halvemmalla jostain muusta. Jäisi rahaa siihen muuhunkin.

    • Kaverilla oli alle 3:1 arvot ekassa testissä

     Moro
     Kaverillani oli alle 3:1 arvot ekassa testissä, että kyllä niitä eriäviäkin tuloksia löytyy. Loppui öljyn käyttö hänellä siihen tulokseen. 🙂

   • Rutger

    Avaatko tuota henkisen henkisen vahvuuden indeksiä? Mitä se on? Kuulostaa aivan yhtä huuhaalta kuin erään toisen firman kuivaveritesti jonka perusteella mitataan ihmisen syntisyyttä.

 14. Heidi Ekholm-Talas

  Kiitos loistavasta analyysistä ja hyvästä blogista. Tuote on itseasiassa edullinen juurikin kun alkaa vertailemaan sisältöä ja tuotteen vahvuutta. Minäkin laitoin rahaa kankkulan kaivoon 20 vuotta M:llä alkavan tuotteen osalta. Itse BalanceOilia pian kolme vuotta käyttäneenä voin sanoa, että toimii ja tuntuu. Kuten myös läheisilläni. Verkostomarkkinointi liiketoimintana on paras mahdollinen malli sekä asiakkaille, että jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät ovat tuotteiden takana 100% toisin, kuin apteekkien farmaseutit. Terveyttä ja hyvinvointia kaikille <3

  • Tommi Hirvonen

   Verkistomarkkinoinnin kautta myös ihmiset saavat paljon laajemman käsityksen tuotteesta, toisin kuin silloin, jos tuote on vain “kaupan hyllyllä”. Kaupan hyllyt on tälle tuotteelle todettu huonoksi mm. Norjan puolella.

  • Virtaska

   “Verkostomarkkinointi liiketoimintana on paras mahdollinen malli sekä asiakkaille, että jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät ovat tuotteiden takana 100% toisin, kuin apteekkien farmaseutit.”

   -Miten verkostomarkkinointi voi olla myyjälle paras mahdollinen toimintamalli kun huomioidaan, että siinä on kaikista markkinointitavoista pienin liikevaihto suhteessa myyjien määrään? Myös yksittäinen asiakaskohtaaminen vie suhteettoman paljon aikaa.

   -Miten verkostomarkkinointi voi olla asiakkaalle paras mahdollinen toimintamalli kun koko tuo tehoton myyntiketju pitää elättää tuotteen katteilla (tai pitäisi, suurin osa ei verkostomarkkinoinnilla tuloille pääse)? Lisäksi 100% tuotteen takana oleva myyjä ei ole lisäarvo sillä tuote ei välttämättä ole oikea asiakkaalle tai sitten vastaavaa voi saada paljon halvemmallakin. Tämän farmaseutti kertoo mutta verkostomarkkinoija ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *