Valikko Sulje

Ysärihuumaa

”Kyllä nää festarit on enemmän sun näköiset kuin Flowt ja Weekendit”, tuumasi esikoiseni vietyään minut We Love the 90’s -festivaaleille. Ja tottahan se oli. Paikalla oli niin monta ysäribändiä muistuttamassa ajasta, jolloin neonvärit hehkuivat, vyölaukut ja läpinäkyvät aurinkolipat olivat suurinta huutoa unohtamatta musiikkia.

Paikalla olevat olivat panostaneet pukeutumiseen, ja kokonaisuutta oli viimeistelty helmiäishuulipunalla, killuvilla korviksilla, neulepaidoilla ja c-kasetit roikkuivat kaulassa. Kiviset ja Soraset herättivät huomiota, eikä paikalla ollut arviolta 80-vuotias ruovakaan jäänyt heikoille tolppakoroissaan ja neonvärisissä vaatteissaan.

Lähde: Googlen kuvahaku.
Lähde: Googlen kuvahaku.

Tunnelma oli erittäin lämmin, ja ikäjakauma laaja. Tunsin kyllä kuuluvani joukkoon, nautin bändeistä, joita olin vuosia, tai siis vuosikymmeniä sitten nähnyt festareilla. Biisit elävät vieläkin, ja yleisö oli mukana. Erityisesti mieleeni jäi Ressun ja Jussin setti. Naiset kävivät kuumana, ja esiintyjät ottivat sen vastaan. Laulu raikui, sillä yleisö muisti sanat ja naisvoittoinen yleisö sai taatusti ansaitsemansa fiiliksen myös lavalta.

Kolme lavaa ja Kattilahalli tarjosivat tiukkaan tahtiin helmiä ysärihenkeen, ja lopulta sääkin suosi tapahtumaa alun sateen jälkeen. VIP-alue oli laaja, ja kiitosta ansaitsee hyvin toiminut tarjoilupuoli. Oli ihanaa nähdä naamakirjasta tuttuja ihmisiä, ja tutustua uusiin ihmisiin.

Tapahtuman promoottori Timo Isomäki kommentoi festareita näin:

”Perjantai-illan todellisia vetonauloja olivat E-Type ja Waldo, jotka vetivät uskomattomat yleisöt. Vastaavat ihmismeret nähtiin lauantaina mm. Movetronin ja Vanilla Icen keikoilla. Päällimmäisenä jäivät mieleen lukuisat keikat, jotka muodostuivat huikeiksi yhteislaulutilaisuuksiksi.”

Helsingin Suvilahdessa juhlittiin 17 000 hengen voimin. Järjestäjät kiittävätkin yleisöä hyvin sujuneista juhlista ja toivottavat tervetulleiksi We Love the 90’s -festivaaliin myös ensi vuonna 26.-27.8.2016.

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!