Valikko Sulje

Syntymäjuhlapäiväni


”Terveystietoista, rakkauden, rehellisyyden, kiitollisuuden, nöyryyden, intohimon, onnellisuuden, voiman, myönteisyyden, rentouden, innokkuuden, toiveikkuuden ja tyytyväisyyden sävyttämää syntymäpäivää sinulle!”

– Christer Sundqvist

”Olisiko kokemukseni arjessa upeiden ja antoisien toivomiesi sävyjen sävyttäessä ajatuksiani, sanojani ja tekojani?” -Jaana

Tällaisella keskustelulla syntymäjuhlapäivänäni alkoi tämä tarina, jota sanoitan nyt teille rakkaat lukijat.

Olen nyt täyttänyt siis 46 -vuotta, elänyt monenlaisia kokemuksia tässä kehossani. Keho, mieli, sielu, henkisyyden tiedostaminen ovat värittäneet elämääni jo nuoresta naisesta, kaksikymmenvuotiaasta saakka.

Tätä kokonaisuutta voi ihmisyydessä kokea.

Syntyy tarve opiskella, tutkia, kokeilla kaikkea sellaista, joka on uutta. Pikku hiljaa kertaannuttaa tietoa, vahvistaa kokemustansa jota sisäistää omaksi kokemukseksi, ymmärrykseksi siitä mistä on kyse.

Mistä elämässä on kyse?

Tätä pohdin, tutkin, jopa ulkoisesta elämästä, asioista, ihmisistä hain. Kunnes tiedostin, minä olen se kuka kokee, ajattelee, tuntee, tekee. Minä yksin olen vastuussa kaikesta siitä, mitä olen ja mitä elämäni on.

Kokemus itsestä tänä päivänä on osa elämääni, hengitystänikin jopa ja siksi Christerin syntymäpäivä -toivotus ei ole minulle sanoja ruudulla, paperilla, vaan hiljennyn ja koen, mitä sanat minussa merkitsevät, minulle. Yhä siis mitä minä koen jokaisista näistä sanoista ja kaikista niistä yhdessä.

Pyhitin päiväni tälle kokemukselle, olin kiitollinen sanoista, jotka voisivat minulle avata jotain aivan uutta elämääni, sinä hetkenä, päivänä, vielä tänäänkin.

Hiljennyin siis kokemaan itsessäni rakkauden, autenttisen rehellisyyden itseeni, kaikkeen siihen mitä päivä tuo tullessaan, jo pelkästään tämä, tällaisessa tietoisuudessa oleminen avaa valtaisan kiitollisuuden elämälle, sen tarkoitukselle kaikessa ihmeellisyydessään.

huittiVietin päivääni maalla, voimaisan luonnon, järven rannalla, ottaen aurinkokylpyjä. Yhteys virtaavaan veteen, joka edessäni avautui, sai minut kokemaan iloa, keveyttä ja innostusta, sellaista tiedättekös, jos olisinkin seilaamassa kaarnan palasen päällä, virran mukana vain, vailla mitään mikä minua rajoittaisi, matkaisin luonnollisen virran mukana. Syvään hengitys tästä huikeudesta ja jälleen tietoisuuteni palaa kehooni, siihen, että olen läsnä tässä. Juuri nyt, on elämäni, tässä näin ja sitä koen.

Olen kuullut puhuttavan mieli on tyyni ja rauhallinen, sellaista ja vielä enemmän, koin koko päivän. Tällöin olen kykenevä kuuntelemaan kehoani, mikä on parhaaksi ravinnoksi, liikkeeksi, levoksi. Kuuntelen myös mikä on se mitä seuraavaksi teen ja toteutan, kuuntelen sananikin, joita toiselle sanon. Kuuntelen autenttisuudessaan, vailla odotuksia, ehtoja toiselle, toiselta minulle. Tunnen, olen arvokas, sinä olet arvokas, luonto, eläimet ovat arvokkaita.

Tuomen kukkasten kauneus ja tuoksu, nokkosten ja raparperien kasvu kodin pihamaalla, voikukkien, piharatamojen ja minulle vielä monien uusien tuttavuuksien, ns. villiyrttien runsaus, mitä mahtavuutta!

Kaikki tämä sai sieluni rakkauden lauluksi kauttani maailmaan, ääneksi joka virtaa sekin vailla ehtoja, intuitiivisesti vain. Äänelläni välitän luonnolle, kasveille, ihmisille rakkauden, ilon, kiitollisuuden, innostuksen, toivon…

Kuinka arvokkaita kirjoitetut ja ääneen lausutut sanat ovatkaan.

Sanat, joita luin päivän aikana facebookista, onnitteluja, muistamisia, jokaisen kohdalla avoimuudessani koin, kuinka sanoma, jopa ihmiseltä välittyvä tunne, energia minua koskettaa. Onnea ei kukaan toinen voi meille antaa, ei ottaa. Onnellisuus on tunne jota itse kukin voi itsessään kokea. Sata kertaa Onnea kuultuna ja koettuna, tiedättekin kuinka huikeaa se on. On arvokkaampaa, kuin mikään maallinen maailmassa, lahjana parhain! Voiko liikaa sanoa sanoja rakkaudella, positiivisuudella, myötätunnolla maustettuna?

Sitä on mitä ajattelee, tuntee, sanoo, tekee, ravitsee kehoaan. Tarvitsemme hyvän olon tunteen lisäksi tahtoa, sisäistä voimaa joka luo liikkeen, kaikkeen niin ajatuksiin, sanoihin, tekoihinkin. Niin kauan, kun on tahtoa, on toivoa.

Toivon sinulle hyvää syntymäjuhlasi päivää, juuri Sinulle, kun sen aika on. Tahdotko kokea sen, jo nyt ja päivän jokaisen vuodessa?

Kiitos, kiitos, kiitos, rakkaudella, Jaana

jaana_huittiJaana Huitti

Henkisen kasvun ohjaaja. On elänyt monenlaisia kokemuksia kehossaan ja kirjoittaa mm. rakkauden viestejä blogissaan: https://jaanahuitti.wordpress.com/ Jaanaan saat yhteyden lähettämällä sähköpostia jaana.huitti@gmail.com. Hän vastaa jokaiselle postia lähettäneelle. 

0 Comments

  1. Paluuviite:Syntymäjuhlapäiväni | Jaana Huitti

Olisi kiva kuulla kommenttisi!