Valikko Sulje

Suomalaisten ruokapainajaisia

Karoliina Korhonen on julkaissut kiintoisan sarjakuvakirjan suomalaisten painajaisista. Se paljastaa suomalaisten epämukavat hetket. Tässä kirja-arviossa on ruokaan liittyvät painajaismaiset ja perin tutut ilmiöt.

Suomalaisiin iskee paniikki kun kahvi on loppu. Muissa maissa kahvi on vähemmän vakava juttu. Varsinainen painajainen kuitenkin syntyy silloin kun ruoan kanssa ei saa maitoa. Suomalaiset ovat maidonjuojakansaa. Jos ollaan hienossa ravintolassa, niin tottakai pitää saada maitoa!

Suomalaisen saa painajaismaiseen tilaan, kun juuri on kaapinut lautasen tyhjäksi, ja kutsujen isäntä luulee, että olet yhä nälkäinen. Ja tarvitaan tietenkin suomalainen siihenkin, että kylläisenä kohteliaasti sanoo, että kyllä minä voin ottaa lisää. Haluaa olla mieliksi toiselle.

Karoliina tietää senkin meistä, että on turha odottaa suomalaiselta oikeaa vastausta ”joko-tai-kysymykseen”. Siihenhän suomalainen ei voi vastata joko joo taikka ei. Kauhean vaikea kysymys suomalaiselle on esimerkiksi: ”Syöttekö täällä vai otatteko mukaan?” Tuollaiseen kysymykseen suomalainen vastaa tietenkin: ”Joo”. Jos asiakaspalvelija on vähänkin ajan tasalla, silloin hän kysyy varmuuden vuoksi: ”Mukaan?”, jolloin suomalainen saa nyökätä päätään ja sanoa taas: ”Joo”.

Kun suomalainen saa ravintolassa ala-arvoista asiakaspalvelua, hän alkaa miettiä mitä on tehnyt väärin.

Siellä missä on joukko nälkäisiä suomalaisia, hommat hoituvat tosi verkkaisesti ensi alkuun. Kiljuvasta näläntunteesta huolimatta, kukaan ei halua olla ottamassa ruokaa ensimmäisenä. Ja sitten kun ruoka on loppumassa käy niin, että kukaan ei kehtaa ottaa ruokaa. Viimeistä palaa ei kukaan ota. Vaikka olisi kuinka nälkä. Miten ihmeessä suomalaiset lihovat?

Riisipuuron santsaaminen on ihan turhaa, jos siitä on unohtunut manteli.

Suomalainen on paniikissa, kun joku ulkomainen luulee mämmiä vitsiksi. ”Is this …poo?”

Aika osuvia sarjakuvia, joiden täysi teho tietenkin vaatii kuvituksen. Se löytyy kirjasta, jonka teki meille Atena.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

0 Comments

  1. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja | Turpaduunari

Olisi kiva kuulla kommenttisi!