Valikko Sulje

Lasten aivot verkossa – päättäjien narikassa!

Kirjoittaja: Erja Tamminen

”En voi ymmärtää, miten lasten terveys ja hyvinvointi on luovutettu Applen, Microsoftin, Samsungin ja muiden vastaavien suuryritysten käsiin. Näytöt vahingoittavat lasten terveyttä ja he maksavat siitä vielä hinnan.” (http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2017/12/ett-brott-att-satta-skarmar-framfor-barn-anser-professor/)

Näin sanoi saksalaisprofessori Manfred Spitzer esitelmöidessään Ruotsin lääkäriliiton tilaisuudessa 27. marraskuuta aiheesta ”Lapsen aivot verkossa”. Yleisö palkitsi Spitzerin valtaisilla suosionosoituksilla. Manfred Spitzer on saksalainen lääkäri, psykiatriaan ja neurotieteisiin erikoistunut professori Ulmin yliopistosairaalasta.

Digitaalinen dementia

Spitzer tuli tunnetuksi 2015 ilmestyneestä kirjastaan ”Digitaalinen dementia”. Se on tila, jossa aivoja kuormitetaan yksipuolisesti ja liikaa ruudun äärellä. Tällöin vaille harjoitusta jäävät aivoalueet surkastuvat ja varhaisen dementian riski kasvaa. Myös lisääntynyt stressi, riippuvuus laitteista, tukirankaongelmat, heikentynyt empatiakyky, uniongelmat, diabetes, korkea verenpaine ja Alzheimerin tauti ovat Spitzerin mukaan osa ongelmaa.

“Älä anna lapsellesi älypuhelinta – hän kiittää sinua siitä vielä”, muistuttaa Spitzer vanhempia.

Spitzerin mukaan hallitukset tekevät päätöksiä pitkälti yksipuolisen tiedon varassa, teknologiasta sokaistuneina ja haittoja punnitsematta.

Samanaikaisesti, kun Spitzer valisti ruotsalaislääkäreitä, Suomen Lääkärilehti julkaisi mielenkiintoisen uutisen. Tuoreessa kiinalaistutkijoiden meta-analyysissä, joka käsitti seitsemän tutkimusta ja kaiken kaikkiaan 21 505 tutkittavaa vuosilta 2000-2015, nähtiin matkapuhelimen käyttäjillä esiintyvän päänsärkyä 38 prosenttia todennäköisemmin kuin niillä, jotka eivät käytä matkapuhelinta. Kännykän käyttämä mikroaaltosäteily arvioitiin oireiden syyksi.

Katso tästä Ruotsin TV4:n tekemä haastattelu: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/f%C3%B6r-mycket-mobiltittande-kan-bidra-till-demens-3946199

Nuoret teknologian suurkuluttajia

Suomessa nuorten teknologian kulutus on lähes maanista. Meillä käytetäänkin langattomia verkkoja ja mobiilidataa eniten maailmassa. Onkohan Suomessa myös ”digitaalista dementiaa eniten maailmassa”? Lasten ja nuorten peliriippuvuus on ongelma; josta on usein seurauksena syrjäytyminen. Myös älylaitteiden aivoihin vaikuttava mikroaaltosäteily voi syrjäyttää. Mistä todellisuudessa johtuvat lasten ja nuorten lisääntynyt psyykenlääkkeiden, jopa psykoosilääkkeiden käyttö, käytöshäiriöt, masennus, migreeni tai unettomuus? Meillä kehitetään mobiilisovelluksia tunnistamaan sairauksia, mutta kukaan ei tunnusta, että itse sovelluksen käyttö voi laukaista niitä?

Säteilyturvakeskuksessa lähes 20 vuotta biologisten vaikutusten asiantuntijana toiminut FT Dariusz Leszczynski esitelmöi Luonnonfilosofian seurassa 28.11.2017:

”Teknologia on otettu käyttöön laajamittaisesti, hyvin nopealla aikataululla ja sillä oletuksella, ettei mitään terveysvaikutuksia ole. Tutkimus, jossa pitäisi selvittää mahdollisia ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia, on jäänyt täysin taka-alalle. Tiede ei tue väitettä, että nykyiset turvanormit suojelisivat kaikkia ikä- ja erityisryhmiä kuten erilaisista terveysongelmista kärsiviä. Juuri lapsia ja nuoria pitäisi suojella kaikin mahdollisin, varovaisuusperiaatetta tukevin toimenpitein. Kouluissa tulisi käyttää vain kiinteätä internet-yhteyttä. Kuluttajia olisi tarkemmin valistettava niin sanotusta tieteessä vallitsevasta epävarmuudesta, kehotettava rajoittamaan säteilylle altistumista aina kun se on mahdollista. Lisäksi on korostettava, ettei kännykkää, taikka avoimeen verkkoon kytkettyä läppäriä ja tablettia ole syytä pitää kehon lähellä niitä käytettäessä.”

“Tuhansia tutkimuksia”

Säteilyturvakeskus, Dariusz Leszczynskin entinen työnantaja, vakuuttaa, että nuoret voivat käyttää älylaitteita turvallisin mielin: ”Kännyköiden säteilyä on tutkittu tuhansin tutkimuksin eikä mitään merkittävää ei ole löydetty.” Kolme kuukautta sitten pyysin lähdeviitteitä ”tuhansiin tutkimuksiin”, mutta en ymmärrettävistä syistä ole sellaisia saanut. Kyseisiä tutkimuksia ei nimittäin ole olemassakaan – on vain urbaani legenda ”tuhansista tutkimuksista”.

FT Dariusz Leszczynski vahvistaa Erjan epäilykset oikeiksi. Dariusz on etsinyt käsiinsä kaikki alan tutkimustulokset. Lopputulos on tässä:

Löytyy 264 epidemiologista ja 1144 kokeellista tutkimusta (vapaaehtoiset , eläin- ja kudosviljelmät), jotka liittyvät kännyköiden säteilyyn (Lähde: EMF Portal, 2.12.2017)

Erja Tamminen

Erja Tamminen on Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen. Hän on seurannut sähkömagneettisten kenttien terveys- ja ympäristövaikutuksia vuodesta 1997. 

http://www.sahkoailmassa.fi/

erja.tamminen@sahkoailmassa.fi
09-291 8696 tai tekstiviesti 044 0803 845

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

2 Comments

 1. Aki

  Menee osittain hengelliselle puolelle, mutta tuli mieleen päättäjistä David Pawsonin luento, jossa hän kertoo, että Taivaan Iskällä on aina näppinsä pelissä myös päättäjien valinnassa (vaikka sekin lihan näkökulmasta tarkasteltuna harvoin siltä näyttää).

  https://www.youtube.com/watch?v=Qb14mdmmW0Q

  Pawson mainitsee, että voimme saada sellaiset päättäjät, joita tarvitsemme….tai sellaiset, jotka ansaitsemme. Ehkä viimeksi mainittu pätee parhaiten ainakin tässä suomalaisessa yhteiskunnassa tällä hetkellä. Taitaa nimittäin mm. munientervaajilla mennä vähän liian lujaa tässä ajassamme:

  https://www.youtube.com/watch?v=sM8ZBcS11n0

  Joku juuri mainitsi, että hengellisen kentän mädännäisyydestä kaikki lähtee liikkeelle, ja se heijastuu lopulta kaikkiin muihinkin tahoihin yhteiskunnassa.

  Toisaalta Raamattu opettaa rukoilemaan esivallan puolesta:

  1 Tim 2:
  1 Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta,
  2 kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.
  3 Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
  4 joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

  Nykyistä touhua, kun seuraa, niin saa ihan tosissaan pyytää rukouksessa sydämen tason viisautta ja herätystä myös päättäjillemmekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *