Valikko Sulje

Itsehoidon jarrutus järjetöntä

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

“Se se vaan on sillä lailla että tässäki maassa on sitä on paljon mälsää…”, lauloi aikoinaan “rotestilaulaja” Simo Salminen.

Simo Nikula

Toinen Simo, Nikula sukunimeltään, on huolissaan siitä kun kansalaisten itsehoito ja sairauksien ennaltaehkäisy tehdään liian vaikeaksi, lähes mahdottomaksi. Annetaan Simo “Niku” Nikulalle puheenvuoro:

“Tässä maassa näkee liian paljon uutisia, jotka ovat omiaan heikentämään kansanterveyttä.

”On ministeriön yhteinen mielipide, mutta myös minun henkilökohtainen mielipiteeni, että itsehoitolääkkeet pysyvät apteekissa”, sanoi entinen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko Apteekkari-lehdessä. (HS 17.9.11). Käsittämätöntä!

Kuitenkin Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) mukaan, reseptittömien lääkkeiden kauppamyynti alentaisi hintoja, lisäisi kilpailua, vähentäisi kuluttajien lääkemenoja ja parantaisi lääkkeiden saatavuutta, ja mikä tärkeintä; kansanterveyttä. Tänään meillä on jopa ns. ”pakkolääkintää”, kun täysin oireettomille (tuleville diabeetikoille) suositellaan statiineja, vaikka tutkijat eivät ole löytäneet yhtään tutkimusta, jotka todistaisivat ne vaarattomiksi.”

Simo osuu tässä asian ytimeen. Esimerkiksi kilpirauhaspotilaille on ollut lähes mahdotonta saada Suomessa asiallista hoitoa Valviran vainon takia (lääkäreiltä on otettu pois oikeudet hoitaa kilpirauhaspotilaita kokonaisvaltaisesti). Turpaduunarille lähetettiin eilen vetoomus, että kilpirauhaspotilaat otettaisiin vakavasti. Heiltä evätään nykyään asianmukainen hoito ja nöyryytetään ottamaan vastaan virallisen puolen hoitoa, joka ei heitä auta, mutta tyydyttää maamme endokrinologien yksipuolisia käsityksiä.

Hävetkää endokrinologit ja Valvira!

Kansanterveyttä ei hoideta niin, että luokitellaan hankaliksi sellaisia potilaita, jotka vaativat itselleen laadukasta hoitoa. Suuri kansallinen häpeäpilkku on se, että kilpirauhaspotilaiden hoito on mennyt “maanalaiseksi” toiminnaksi. Koska lääkärit eivät enää uskalla lääkärinoikeuksiensa menettämisen pelossa kirjoittaa toimivia lääkkeitä ja laatia aidosti toimivia itsehoidon ratkaisuja (ravintolisiä!), potilaat on pakotettu hankkimaan toimivat lääkkeet joko harmailta markkinoilta tai salakuljettamaan ne ulkomailta. Käsittämätöntä toimintaa! Hävetkää endokrinologit! Hävetkää Valvira!

Simo jatkaa:

“Televisio on vahva vaikuttaja. On käsittämätöntä, että Yle päästää Aamun ohjelmaansa professorin muokkaamaan käsityksiä ruoan lisäaineista. Hänen mielestään on aika kumota suomalaisten usko siihen, että lisäaineettomat ruoat olisivat parempia, kuin lisäaineelliset. ”Asia on päinvastoin, lisäaineelliset ovat jopa parempia! Elämme turvallisessa maassa”, proffa vakuutti.
Toinen TV-ohjelma kertoo miten allergiset pystyvät käyttämään käsittelemätöntä maitoa, mutta silti Eviran viranomainen sanoo valitsevansa aina ehdottomasti ns. teollisuusmaidon! Jokainenhan meistä tietää pastöroinnin ja homogenoinnin vaikutukset. Lisäaineet ja niiden yhteisvaikutus on yhtä tuntematon kuin avaruus. (Ihan vihjeeksi; katselkaapa kaupassa kuinka moneen tuotteen kyljestä löydätte esimerkiksi E-koodit 200 – 212. Ne kaikki, tusinan verran, ovat astma- ja allergiakoodeja)”

Simolla on sormensa tikittävän aikapommin päällä. Ruoan lisäaineet on saatava kuriin. On liian paljon ihmisiä, jotka oireilevat näistä ruokaan lisätyistä kemikaaleista. Turpaduunari tulee syksyn aikana käsittelemään tätä teemaa tällä blogipalstalla. Pysykää linjoilla ja jos tulee kehotus osallistua terveystietoisten ihmisten kapinaliikkeeseen, älkää epäröikö tulla mukaan!

500 uutta diabeetikkoa viikossa

Simo kirjoittaa oivallisesti:

“Virallisen linjan mielipiteet ja ohjeet (Käypä-hoito suositus ym.) eivät muuta sairaustilastojamme kauniimmiksi, päinvastoin. Suomi saa 500 uutta diabeetikkoa viikossa ja 25 000 vuodessa, mutta kyseenalaistettu hoito saa jatkua. Miksi ihminen ei saisi karpata. Ei se ole pelkkää pekonia ja kermaa. Ainahan on ”skarpattu” ja parannettu milloin mitäkin elämänlaatua, tarkoituksena löytää tasapaino. Viimeisin karppaus oli myös kansan hätähuuto. Se synnytti mm. uuden diabetesyhdistyksen, joka on, kaikessa köyhyydesssään, melko tehoton. Jos meillä olisi vähemmän ison rahan valvontaa ja toimisimme enemmän omalla tuntemuksella ja maalaisjärjellä, tämä yhteiskunta ei hukkuisi omiin ”jätteisiinsä”. Säälittävin on tilanne ns. terveysjärjestöjen (syöpä-, sydän-, diabetes- ym. liitot) suhteen, koska niiden elämä on liikaa kiinni lääketeollisuuden tuesta. Siinä sitten vaan nyökytellään kun ”oma” professori siteeraa valetutkimusta ja pelottelee lisäravinteiden ja vitamiinien käyttäjiä.
Kun painoaan 31 kiloa nopeasti pudottanut taiteilija Jope Ruonansuu kertoo nukkuneensa joskus huonosti, otsikoivat lehdet etusivullaan, että syy on karppauksen. Monella muulla vastaavalla on ruokittu mediaa, tehty kärpäsestä härkänen ja vahvistettu uskoa viralliseen linjaan. Iljettävintä on seurata keskustelua, jossa kansanperinteeseen ja maalaisjärkeen perustuville asioille puuhataan alentavia nimityksiä puoskaroinnista uskomushoitoon.
Kuin perusteeksi ja pisteeksi iin päälle tieto arvostetuimman lääketieteellisen julkaisun British Medical Journalin (BMJ) teettämästä tutkimuksesta. Lehden asettama tutkijaryhmä arvioi kaikkiaan 3000 erilaista lääketieteellistä hoitoa ja niistä olevaa tutkimusnäyttöä. Tulos oli järkyttävä, sillä vain 35 % hoidoista oli sellaisia, joilla oli vahvaa tieteellistä näyttöä. Puolet, 50 %, virallisen terveydenhuollon hoitomuodoista kuului joukkoon ”vaikutus tuntematon”. Mikä onkaan ”uskomushoitoa”?”

aalto_pekkaKiitän ystävääni Simo Nikulaa hänen annettuaan käyttööni hänen mielipidekirjoituksensa Ilkka -lehdessä. Ihan koko käsikirjoitusta Ilkka ei julkaissut, mutta Turpaduunari julkaisee kaiken, ihan kaiken. Pisteenä iin päälle teille vielä tiedoksi seuraava huikea juttu:

Hesarin lehdenjakajan Pekka Aallon kahdeksas voitto USA:ssa maailman pisimmässä ultrajuoksussa, 40 päivää yhteen menoon 124 kilometriä päivässä, on ylivoimaisesti vaikuttavin esimerkki oikean ravinnon ja itsehoidon huikeista mahdollisuuksista. Hyödyntämisen paikka kaikille urheilu- ja terveysjärjestöille.

 

Kirjoituksessa on käytetty seinäjokelaisen terveysvaikuttaja ja urheilutoimittaja (eläkkeellä) Simo Nikulan oivallista tekstiä ja siihen on sitten lisätty turpaduunarin ajattelua.

 

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

  1. Ensimmäinen Wanhempi Yli Poppa Mies

    Hieman virheellistä väittämää / tietoa…lääkkeiden siirto apteekista päivttäistavarakauppoihin EI OLE LASKENUT HINTOJA ruotsissa eikä norjassa. Sivuvaikutuksena PARASETAMOLIMYRKYTYKSET on lisääntyneet niin paljon että Ruotsissa parasetamoli menee takaisin apteekkeihin. Lääkkeet on vaatii ammattitaitoisen ja neuvoa antavan myyntipisteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *