Valikko Sulje

Hyvä tyyppi

Otava lähetti kiintoisan kirjan arvioitavaksi. Diplomi-insinööri Karla Nieminen on koonnut oppaan ihmissuhdetaidoista, jossa on tiukka ja rehellinen sanoma meille kaikille.

“Hyvien ihmissuhteiden vaikutus onnellisuuteen on huikea. Kun keskustelu sujuu kotona, töissä ja vapaalla, voit elää elämääsi pääroolissa. Olet hyvä tyyppi, ja sinulle on oma hauska porukkasi”, sanotaan kirjan esittelysivuilla.

 

Luin kirjaa ensin sieltä täältä, mutta päädyin kuitenkin lopulta parantelemaan flunssaani tämän kirjan avulla lukien sen kokonaan yhdellä istumisella/makaamisella.

Sen lisäksi, että Karlan kirja parantaa flunssan (n=1, epävarma tiedenäyttö, yksittäistapaus), se tarjoaa herkullisia ohjeita systemaattiseen oikeiden ystävyyssuhteiden hankintaan ja hoitoon. Perusluterilaiselle kiltille ihmiselle kuten minulle, oli ehkä hyvä havaita, ettei kaikista ihmisistä tarvitse tykätä. Jos ei kerta kaikkiaan kemiat kohtaa, niin ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Ystävyydenmyrkyttäjä saa lähteä ja minulla on lupa koota itselleni minua kiinnostava ja kehittävä ystäväpiiri. Kiva kun Karla uskalsi tämän kirjoittaa!

“Sinun on itse vedettävä rajat siihen, miten sinua saa kohdella. Sinä päätät, millaisten ihmisten kanssa vietät aikasi. Hyvän ihmissuhteen edellytys on mielestäni se, että ihmissuhteessa ollaan vapaaehtoisesti. On mahtavaa, kun tietää, että on arvokas omana itsenään ja että kaikkea ei tarvitse sulattaa.”

Hieman ärsyttää seikkaperäinen ohjeistus siitä miten pitää kommunikoida ihmisten kanssa. Karla vääntää sitä rautalankaa nimittäin tosissaan. Se harjoitustehtävä missä puhutaan tuntemattomille oli kyllä aika korni, mutta saattaa toimiakin:

 • Kysy tuntemattomalta naiselta, paljonko kello on.

 • Kysy tuntemattomalta mieheltä, paljonko kello on.

 • Kysy tuntemattomalta naiselta reittiohjeita jonnekin tuttuun paikkaan.

 • Kysy tuntemattomalta mieheltä reittiohjeita jonnekin tuttuun paikkaan.

 • Moikkaa iloisesti bussikuskia.

 • Moikkaa iloisesti kaupan kassaa.

 • Kysy myyjältä, missä on farkut, appelsiinit, karkit tai pussikeitot.

 • Kysy myyjältä, missä on alusvaatteet, bokserit tai kondomit.

 • Kysy myyjältä suosituksia vaatteista, viineistä tai urheiluvälineistä.

 • Kehu myyjän koruja, hiuksia, kynsiä, kelloa tai paitaa.

 • Puhu jollekin kassajonossa tai kaupassa.

 • Heitä kohteliaisuus vieraalle henkilölle kadulle kävellessä.

Näitä harjoitteita pitää sitten toistaa 10 kertaa. Sitten osaa avata keskustelun?

Kirjan ehdottomasti arvokkain anti on sen maanläheisyys, arkisuus ja uskottavuus. Monesti ihmissuhdeoppaat kirjoitetaan niin hankalaan tapaan, että kirjan opit jäävät toteutumatta vain sen takia koska ohjeistus ja arki eivät kohtaa. Tässä kirjassa on arki ihan iholla!

“Kosketus vaikuttaa kaikissa ihmissuhteissa, ja varsinkin romanttisissa suhteissa. Kosketuksella ja toimivilla ihmissuhteilla on myös paljon myönteisiä terveysvaikutuksia, joista on erinomainen artikkeli Sosiaalinen elämä, yksinäisyys, ihmiskosketus ja terveys Vladimir ‘Valtsu’ Heiskasen terveysblogissa.”

Karla ohjaa meitä avuttomia kehittämään oikeaa asennetta elämää kohtaan, luomaan hyvä ensivaikutelma, opastaa miten kehittää itsevarmuutta, porukassa toimiminen tulee tutuksi ja vielä mm. ehkäistään kaikenlaisia ongelmatilanteita elämässä. Ja väännetään rautalankaa taas! Huikea suoritus.

Jäänmurtajat-yrityksensä kautta Karla on saanut pitää ihmissuhdetaidoista kursseja ja luentoja vuodesta 2011. Jäänmurtajat makaavat tyhjänpanttina suurimman osan vuodesta, mutta sitten kun niitä tarvitaan, on kiva huomata niiden olemassaolo. Karla Niemisen kirja murtaa jäätä vuoden ympäri. Suosittelen!

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

 1. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja | Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *