18/08/2022

Tänään julkaisin tämän alla näkyvän terveysmietteen Facebookissa. Yllättäen sitä luettiin ja kommentoitiin runsaasti sekä pyydettiin jakamaan muihin kanaviin. Tähän minä ehkä sen voisin pistää luettavaksi ja pohdittavaksi.

(Sorry tämä on vähän pitkä!)

“Ajatelkaamme hetken verran tällaista kätevää, kuvitteellista ja varsin pelottavaa palvelua. Kuten tunnettua lienee, lääketieteellisiä tutkimuksia julkaistaan valtavasti ja moni lääkäri ei ehdi niitä lukea sisällyttääkseen näitä uusimpia löydöksiä hoitoarsenaaliinsa. Ratkaisuksi tähän ongelmaan Valtion virallinen propagandatoimisto palkkaa BigPharman miljardilahjoituksen turvin monivuotisen aivopesun läpikäyneitä tiedemiehiä noukkimaan jatkuvasti paisuvan tiedetarjonnan joukosta vain ne yksittäiset julkaisut (vähäpätöisetkin), jotka tukevat BigPharman ideologiaa. Muut tiedenäytöt (runsaat ja merkittävätkin) suljetaan pois ja merkitään yksittäistapauksina epävarmoiksi tiedenäytöiksi, joita pitää vielä tutkia lisää monen monta vuotta. Lääkärit ovat kiitollisia kun heidän ei tarvitse tätä valikointityötä tehdä itse. Vuosittaisilla koulutuspäivillä heille ilmoittaa Valtion virallinen propagandatoimisto mitä tieteessä on vuoden aikana tapahtunut. He säästävät energiaa siihen tärkeään ja ‘turvalliseen’ potilastyöhön. Esimerkiksi kun tulee hankala potilas vastaanotolle, joka esittää poikkeavia näkökantoja, lukee kaikki tiedekirjoitukset tarkkaan ja vyöryttää lääkärin silmille kokoamansa massiivisen todistusaineiston siitä, että häntä hoidetaan väärin, lääkäri voi tyynesti sanoa: ‘Esität hyvin mielenkiintoisen arvion hoitotilanteestasi, mutta valitettavasti maallikko ei voi ymmärtää yksittäisiä tiedehavaintoja oikein ja sinun tiedelöydöksiäsi on pidettävä epävarmoina, yksittäisinä tapauksina. Jatketaan hoitojasi parhaan tiedon varassa. Älä nyt heittäydy hankalaksi!’. Jos lääkärikunnasta vielä löytyy itsenäistä ajattelukykyä ja joku yksittäinen lääkäri alkaakin pohtia voisiko tuo potilas sittenkin olla oikeassa, hänet leimataan Lääkäriliiton toimesta vaihtoehtolääkäriksi ja jos hänen nähdään hoitaneen potilaita ohjeistuksella, joka ei ole saanut hyväksyntää Valtion virallisen propagandatoimiston kautta, silloin hänet saa valpas Lääkäripäivillä runsain määrin palkittava kollega käräyttää ja ilmoittaa Valviralle, että heidän pitäisi asettaa tämä vaihtoehtolääkäri tarkkailuun. Ja niin tämä omilla aivoillaan ajatellut lääkäri menettää väliaikaisesti oikeutensa hoitaa potilaita sillä tavalla mitä hän parhaimmaksi näkee. Koska lääkärillä on maksettavana omakotitalon laina, kesämökin katto pitää uusia ja vaimo haluaa kuukaudeksi etelään, hän alistuu tähän ja jää odottamaan parinkymmenen vuoden päässä odottavia eläkepäiviään, jolloin hän sitten aikoo sanoa koko Suomen kansalle erittäin tomerasti miten väärin potilaita hoidetaan Suomessa.”
Christer Sundqvist (terveystietoinen ajattelija)

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

0 thoughts on “Mietteitä epämukavista tiedehavainnoista

  1. Noinhan se on mennyt jo parikymmentä vuotta, eikä mitään muutosta ole näköpiirissä – tai mun silmin just noin, mutta voihan johtua siitä, että en älynnyt sitä aikaisemmin mitenkään? Miksi en?

    Olen varma, että en ole ainoa.
    Kiitos tekstistä! Ei ollut liian pitkä:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.