Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus elokuun lopussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

Tämän viikon teemana on: ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 243. ja tämän vuoden 32. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 243
Jakelupäivä torstaina 8.8.2019

ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

Moni murehtii eilistä, pohdiskelee huomista ja unohtaa elää hetkessä.

Ohje voisi kuulua vaikka näin:

”Keskity kaikin tavoin siihen mitä olet juuri nyt tekemässä. Jos on tarkoitus levätä niin lepää, vaikka lepäsit eilenkin tai aiot levätä huomennakin. Tarvitset lepoa juuri nyt! Jos on tarkoitus saada jokin työ tehtyä, älä harmittele ettet tehnyt sitä eilen tai siirrä sitä huomiseen. Tee se nyt!”

En halua kuulla mitään selityksiä joutenolon laiskutusvaikutuksista tai työnteon tylsyydestä. Tee mitä sinun pitää tehdä, mukisematta.

On turha pilata rauhalliset hetket murehtimalla ja stressaamalla. On turha pilata työnteko sillä, että miettii mitä kaikkea muuta voisi tehdä.

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Puoskarilaki on kieltolaki

Kirjoittaja: Jouni Jämsä

Taas halutaan ”puoskarilakia” Suomeen

Tammikun 15. päivänä 2018 Helsingin Sanomien mielipidepalstalla kansanedustaja ja lääkäri Päivi Räsänen vaatii taas ”uskomushoidot” kielletyiksi, eli Suomeen puoskarilakia. Samana päivänä oli Helsingin Sanomissa myös juttu, jossa turvallisia hoitoja edustava Lääkäriliiton edustaja Kati Myllymäki oli huolissaan ihmisten omista hoitovalinnoista, vaatien ettei ihmiset saisi jatkossa hoitaa itseään halutulla tavalla. HS ja Yle ovat ehkä useimmin skeptikoiden ja lääkäreiden julkaisualusta näissä asioissa, ja eivät tunnetusti anna palstatilatilaa vastakritiikille tai puolustukselle.

Mitä ”uskomushoito” on?

”Uskomushoito” nimenä on alkujaan -95 vaasalaisen lääkäri Auvo Rauhalan keksimä pilkkanimi lääkärinkoulutuksesta poikkeaville hoidoille tai tavoille toimia. Sitä ennen käytettiin yleisesti nimeä vaihtoehtohoidot, jota lyhenne CAM (Complementary and alternative medicine) edustaa edelleen muualla maailmalla. Tämän tyylistä vihapuhetta ei enää sallita missään muussa yhteydessä. Terapeuteilla on koulutusta vastaavat ammattinimikkeet, joita pitäisi kunnioittaa, kuten kansalaisten valintojakin. Kyse onkin rasismista/nimillä solvaamisesta, vainosta ja ihmisten valinnanvapauksien rajaamisesta.

Mikä ihmeen ”puoskarilaki”?

”Puoskarilaki”, jolla rajattaisiin sairaiden ja lasten pääsyä luontaisempien hoitojen pariin, ei suojele ketään, kuten annetaan ymmärtää, vaan olisi kieltolaki, joka estäisi kansalaisia etsimästä itselleen tai lapselleen sopivia ja täydentäviä hoitoja. Sairastuneen pakottaminen lain voimalla vain lääketeollisuuden tuotteisiin, olisi lain ja moraalinkin vastaista – kuten nämä terapeuttien nimittelyt ja toisen ammattikunnan työn arvostuksen heikentäminen. Se taas, että noudatetaanko lakeja terapeuttien tai itsehoidon kohdalla, on eri asia – mutta lue mitä laki sanoo tai ainakin sanoisi:

 1. Perustuslaki 2.6§: Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
 2. Laki potilaan itsemääräämisoikeudesta 6§: Potilasta on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan.
 3. Laki sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa 22.12.1978/10612§. Tätä lainkohtaa ainakin Räsänen rikkoo kun hän lääkärinä nimittelee toista ammattikuntaa sopimattomalla tavalla. Ei saa käyttää totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua, joka koskee omaa tai toisen elinkeinotoimintaa ja on omiaan vaikuttamaan hyödykkeen kysyntään tai tarjontaan taikka vahingoittamaan toisen elinkeinotoimintaa. Elinkeinotoiminnassa ei saa käyttää asiaan kuulumattomia seikkoja sisältävää eikä esitystavaltaan tai muodoltaan sopimatonta ilmaisua, joka on omiaan vahingoittamaan toisen elinkeinotoimintaa.
 4. Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 10§: Joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, etnistä, rodullista tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa muuta kansanryhmää, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
 5. Päivi Räsänen on hyvin ristiriitaisella tavalla tuomitsemassa ”uskomushoidot”. Onhan hän hartaasti uskonnollinen, uskoen esimerkiksi rukouksen voimaan.
 6. Jos jokin, niin tekopyhyys pitäisi saattaa kielletyksi, koska sen takia ihmisten luomat ristiriidat usein saavat alkunsa.

 

Vaikeneminen – myöntymisen merkki?

Viikoittain saamme lukea lääkäreiden (Päivi Räsänen, Juhani Knuuti, Hannu Lauerma, Veera Salminen jne.) ja toimittajien kirjoituksia ”uskomushoitajista” tai ”haitallisista hoidoista”. Mutta missä on luontaisalan puolustus? Miten reagoivat tähän terapeuttien liitot, LKL, yhdistykset? Vaikeneminen on myöntymisen merkki ja kansa uskoo, mitä lehdissä lukee. Nykyinen selkärangaton, nynny ja heikkotahtinen asenne provosoi vastapuolta lisäämään pökköä pesään – vähän niin kuin käy koulukiusaamisessa.

Monet mediat/toimittajat (Yle, HS, IS) on saatu manipuloitua mukaan tähän ”uskomushoito” -kampanjaan. Siksi ei vastakritiikki saa hevillä tilaa, mutta silti toivoisi edes jotakin vastakritiikkiä liittojen puolelta. Jos Suomessa puhuttaisiin samaan tapaan vaikka maahantulijoista, seksuaalivähemmistöistä tai vaikka taksikuskeista, nousisi valtava meteli ja oikeustuomioilta tuskin vältyttäisiin.

Haluammeko jatkaa näin?

Haluavatko luontaishoitajat tai itseään hoitavat kansalaiset, olla kolmannen osapuolen nimittämiä vaarallisia ja vastuuttomia toimijoita? Ovatko homeopaatit tulevaisuudessa rikollisia parantaessaan lapsen korvatulehduskierteen? Asiat on paljolti ihmisistä itsestään kiinni.

Haluavatko kansalaiset suostua siihen, että mikäli diabetes, syöpä tai mielenterveysongelma puhkeaa, niin muututaan samalla hetkellä niin tyhmiksi, että lailla pitää ”suojella” heitä etsimästä aktiivisesti heille itselleen parhaiten sopivia hoitoja? Tätäkö haetaan puoskarilailla? Puoskarilaki tarkoittaisi myös ihmisten vapaaehtoista tapaamisen kieltämistä – jota perusoikeutta on tuskin monessakaan valtiossa aiemmin lailla rajoitettu.

Sairastuneena saisit puoskarilain voimaantullessa ryypätä ja rällätä ihan vapaasti, mennä heikoille jäille, olla ”Duutsoni”, vuorikiipeillä ilman valjaita, kieltäytyä hoidoista, mutta laki suojaisi sinua menemästä homeopaatin tai fytonomin luokse. Uskon, että monet toimittajat, jotka suosivat näitä ”puoskarikampanjoita”, eivät edes ajattele, mistä tässä on kyse. Asetelmaa missä ajetaan koululääketiedettä monopolin asemaan ei ehkä ole ajateltu ihan loppuun saakka? Mihin tämä monopoliasema johtaa? Vaihtoehtoja tarvittaisiin paljon laajemmin jo Suomessakin ja myös lääkäreiden antamana.

Terveydenhoitokulut – pohjaton suo

Eikö media tiedosta, että kohta kaikki verorahat menevät näihin ”tutkittuihin” lääkehoitoihin? Suomen terveydenhuoltomenot olivat vuonna 2008 noin 15,5 miljardia euroa. Viisi vuotta myöhemmin 18,5 miljardia euroa ja vuonna 2015 jo 19,8 miljardia euroa! Terveydenhoitokulut nousevat noin miljardin kahdessa vuodessa ja samalla sairasjonot pitenevät kaikissa ikäryhmissä.

Lääkäreitä ei myöskään nykymallissa ole riittävästi, vaan lääkkeitä määräävät nykyisin myös sairaanhoitajat. Meret saastuvat ja bakteerit muuttuvat hengenvaarallisiksi. Myös töistä poissaolot ja varhaiseläköitymiset ovat tänä lääkemyynnin kulta-aikana kaksinkertaistuneet. Mutta vika on löytynyt! Vika on akupunktiossa, homeopatiassa, ravinto-opeissa yms. joihin ihmiset vasta monien lääkekuurien jälkeen yleensä päätyvät ja ovat niihin yleisesti tyytyväisiä ja vielä maksavat käyntinsä itse?

Lääkärikunnan huonosta omastatunnosta ei pitäisi rangaista tai leimata muita ammattikuntia tai kansalaisia. Tämän seikan pitäisi toimittajienkin aistia. ”Ei ole tutkittu”-höpinä on useimmiten turhaa. Yksilöhoitoja ei voi uskottavasti tutkia kaksoissokkotutkimuksilla, kuten allopatia-lääkkeitä, ja kukaan ei edes rahoita kalliita luontaisvalmistetutkimuksia, joita ei voi patentoida. Paitsi jos halutaan antaa leima jollekin ”humpuukitulokselle”, jotta luontaisala ei kilpailisi patenttilääkkeitä vastaan.

Tässä vain joitakin tieteellisiä tutkimuksia ja arvioita esimerkiksi homeopatiasta, joista media ei kirjoita: Tieteellisiä-tutkimuksia-homeopatiasta

Kokemusasiantuntijoiden suora palaute medialle ja poliitikoille olisi jatkossa tärkeää, jotta ihmisten halu säilyttää itsellään oikeus hoitaa itseään vahvistuisi. Nyt tätä ihmisoikeutta ovat horjuttamassa skeptikot, lääkärit ja toimittajat, esittämällä kansalle kiihkoisia mielipiteitä faktan sijaan.

Jouni Jämsä

CAM-terapeutti – tekee vaimonsa kanssa terveysmittauksia, kehoa tukevia hoitoja sekä yksilöityjä ruokarajoitteita.

5 thoughts on “Puoskarilaki on kieltolaki”

 1. Siinä meillä tosi uskovainen kansan oikeuksien polkija. Kaikkia sitä kansalaiset äänestääkin. No täytyy sanoa, että jos on lusikalla saanut ei voi kauhalla vaatia. Kyllä se on sillätavalla ettei yks Räsänen kyllä määrää miten ihmiset parantavat itsensä ja kun lääketiede ei pysty parantamaan niin kuka nyt niin hullu on että jättää etsimättä parannuskeinoja sieltä mistä niitä todella löytyy eli nimenomaan luonto auttaa. Uskokoon ken tahtoo. Mutta johan sen järkikin sanoo ettei mitkään lääketeollisuuden kemialliset tuotokset ketään paranna. Skeptikoille ne ovat varmaan ihan riittäviä parantajia ja hyvä niin.

 2. Uskomus hoito, usko, rukous. Lääkäri hoito lääkkeet suuri osa suoraan luonnosta, osa kemiallisin prosessien kautta valmistettu, mittavat sivuvaikutukset. Lääketeollisuuden valtava rahallinen mahti tekee mitä tahtoo. Kun on nähnyt selvän parantumisen niin lääkäritkin hiljenee ja todistaa tästä, ei vain yksi vaan tuhannet lääkärit.
  Lääketeollisuus on kehittynyt uskomushoidoista selkeästi ja kiistattomasti.

 3. On kyllä taas potaskaa.. Cam-terapeutti hah! Olet vaarallinen ihminen, ja ei en vitsaile. Et itse näe toimintasi järjettömyyttä ja miten kauakana se on rationaalisuudesta. Häpeäisit!

 4. Asiavirheitä vilisevä selvästi oma lehmä ojassa tehty kirjoitus.

  Käsittääkseni homeopatia ei ole parantanut yhtäkään korvatulehduskierrettä. Sama olisi väittää aivastaessaan pihalla juuri sateen loppuessa että aivastus lopetti sateen.

  Miksi tällaista valheellista sontaa pitää kirjoittaa verkkoon?

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.