Valikko Sulje

Unelmat edustivat mennyttä maailmaa

Kuinka monet perinteisistä onnellisuuden ja hyvän elämän symboleista ovat itseasiassa lähinnä elämän tiellä tänä päivänä?

Nykyään kepeys, rentous ja ketteryys merkitsee usein enemmän kuin punainen tupa ja perunamaa. Voima onkin verkostossa eikä eristäytymisessä; yhteisön tuki löytyykin villistä virtauksesta eikä jumahtaneesta kylästä. Elämä liikkuu ja elää, ihan erilailla kuin koskaan ennen. Saavutettuaan edellisten sukupolvien unelmat, saattaakin huomata missaavansa nykypäivän parhaat mahdollisuudet – sellaiset joita koskaan ennen ei ollut olemassakaan, ja joita luodaan nykyään yhdessä, siellä missä fiilis lähtee ihan käsistä ja energia on käsin kosketeltavaa.

Olen alkanut sanoa suoraan kaikille, etten halua enää olla taakka tai este kellekään, vaan ainoastaan sinun sisäisestä tai ulkoisesta edistyksestäsi herkästi innostuva tuki, tsemppari ja erinomainen ystävä; sellainen joka kannustaa sinua edistymään omaan suuntaasi, mitä ikinä se on. Jos vietetään aikaa yhdessä, laitetaan se toimimaan niin että se on ihan mahtavaa molemmille. Ei mietitä ollaanko me yhdessä, vaan kuinka voin palvella sinua ja mitä haluat ottaa minulta vastaan. Voin käydä kanssasi uimassa, kiipeämässä – tai osallistua sinun arkeesi tavalla joka tukee ja ilahduttaa sinua.

Nykyään neuvottelu ei ole enää sen miettimistä, mitä suljetaan pois, vaan sen paljastamista mistä tykkää, mitä arvostaa, mistä nauttii ja riemastuu. Mikä on sinulle tärkeää ja mielekästä, ja miten voin palvella sinua siinä, ehkäpä vielä niin että itsekin kehityn samalla.

Eräs suhde elämässäni parani, kun luovuttiin kokonaan velvotteista tai vastuista ja muista vanhan kulttuurin taakoista, ja vaan tunnistettiin se mitä meillä on, nähtiin arvoa siinä miksi alunperinkin ollaan connectattu. Huomattiin, että meillähän on itseasiassa tosi kivaa yhdessä, kun ei lähdetäkään liikkeelle vastuuvelvotteista, vaan siitä miten voidaan saada suhde palvelemaan parhaiten molempien iloa, intoa ja laajenemista. Että mehän ollaan vain kaksi ihmistä, ja meillä voi olla vaikka niin kivaa yhdessä ettei sitä kaikenmaailman velvoittajille kehtaisi edes kertoa. Eikä kumpikaan ole ollenkaan vastuussa toisesta.

Jos koodissa on bugeja, sen voi korjata. Jos jokin vanha malli ei palvele sitä mitä me halutaan, voidaan luoda parempaa. Me ollaan ensimmäinen sukupolvi ikinä, joka voi valita omat arvonsa ja luoda omat mallinsa.

Ennen ongelma oli siinä, että jos vaikka seurustelin tytön kanssa, ja lähdettiinkin rakentamaan sellaista suhdetta jossa on vain hyviä puolia muttei raskauttavia, saattoi se olla meille molemmille tosi okei, mutta kaverit ei ymmärtäneet, niiden mielestä “suhteen NYT VAAN KUULUU toimia niin ja niin”. Hyvin on peruskoulut käyty; siellähän oppii tottelemaan tyhmiäkin käskyjä, kun jossain vaiheessa huomaa ettei kyseenalaistamisesta juurikaan palkita. Tänä päivänä me kaikki voidaan olla oman elämämme entrepreneureja ja kapinallisia.

Steve Jobs näki, että tietokoneet olivat ihan rumia ja epäkäytännöllisiä, joten lähdettiin luomaan parempia. Moni näkee tänä päivänä, että koko parisuhteen malli on ihan yhtä rikki kuin perus peeceet 90-luvulla – mahdottoman epäkäytännöllisiä ja ankeita. Luodaan jotain kaunista ja toimivaa, joka palvelee kaikkien laajentumista eikä ainakaan enää estä sitä.

Nykyään kiinnitän huomiota erityisesti niihin hetkiin, kun tekisi mieli rajoittaa toista omista tunteistani johtuen. Juuri silloin haluan kannustaa sinua kaikkein eniten. Juuri silloin kun se on minulle kaikkein vaikeinta, minun peloistani johtuen. Juuri silloin sitä on hedelmällisintä treenata. Tee juuri niinkuin sinä haluat! Luotan sinuun, ja olen innoissani sinun kehityksestäsi, juuri siihen suuntaan jonka vain sinun sydän voi tietää. Minä tunnen sinut sen verran läheisesti – koska olet päästänyt minut niin lähelle – että voin tukea sinua ihan erityisesti – ja arvostan tätä mahdollisuutta. Kiitos, että saan olla jollekin niin arvokas ja tärkeä kumppani. Ei maailmasta eristäytymisessä, vaan sen syleilyssä, juuri sinun tavallasi.

DSC_3045_600x600Olli Posti

Luennoitsija, kirjoittaja, kokija, elämästä nauttija. Myös viidakkomiehenenä tunnettu superfoodeista lähes kaiken mahdollisen tietävä sporttinen kaveri.

Hän ponkaisi monien tietoisuuteen selätettyään MS-taudin ruokavalion avulla. Hän haluaa tuoda osaamistaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyen kaikille halukkaille.

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

  1. Paluuviite:Vuosi turpaduunarin seurassa | Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *