Valikko Sulje

Sydäntietoisuus – sydämen ohjauksessa

Me olemme jossain elämäntilanteessamme luopuneet kyvystämme kuunnella sydämemme ääntä ja sen ohjausta. Annoimme luvan kuunnella ulkopuolista ohjausta, ja kenties menetimme kyvyn toimia ja unohdimme sen, miksi olemme täällä.

Lapset ja vanhukset tietävät, mitä pitää tehdä. Mutta mitä tapahtuu aikuisuuden kynnyksellä? Unelmat vain katoavat, mutta minne? Mikä on se voima, joka ne kadottaa? Miksi? Mitä meidän pitäisi ymmärtää, jotta ne unelmat säilysivät tai heräisivät uudelleen? Miksi moni herää vasta kuolinvuoteellaan, että miksei tullut tehtyä sitä tai tätä?

Tietoisuus, tunne ja luovuus kulkevat käsi kädessä, niiden pitäisi olla balanssissa. Voit olla tietoinen ja luova, mutta jos tunne puuttuu, niin et tunne olevasi sinä. Tietoisena ja tunteellisena olet jumissa, mikä sinut on silloin jähmettänyt? Jos olet luova ja tunteellinen, menet tunteittesi mukana ja olet täysin muiden vietävissä. Jotta voit elää unelmasi todeksi, nämä kolme elementtiä ovat tasapainossa – elämäsi on sinun näköisesi.

Onneksi tämä aika on täynnä mahdollisuuksia. Voimme valita, että jatkammeko sitä samaa ja vanhaa, eli annamme ulkopuolisen ohjauksen määrätä tekemisemme. Voimme myös valita toisin, alkaa tehdä päätöksiä itse omaa sydäntämme kuunnellen. Toiset kutsuvat sitä intuitioksi, toiset sisäisen äänen kuunteluksi. Itselleni se on sydämen äänen kuuntelua. Mikään muu ei enää toimi, tai sitten rytisee.

Ja niin kauan kuin rytisee, niin ohjaus tulee ulkoa päin. Silloin on jättänyt kuulematta omaa sisäistä ääntä. Sinä voit huijata itseäsi auttamalla muita, siirtämällä omat kipupisteesi kanssakulkijoihin ja käydä niitä läpi sitä kautta. Mutta jossain vaiheessa on tehtävä töitä myös itsensä kanssa. Ja jos et ole valmis siihen, niin kylläpä taas rytisee. Keho kipuilee, ja esteet ja hidasteet ovat polullasi muodossa tai toisessa.

On uskallettava kohdata itsensä, autettava itseään, jotta voi auttaa muita. Ensin on uskallettava olla autettavana, jotta voi auttaa myös muita. Auttamalla itseään, synkroniassa sielunsisarusten tuella, matkasta tulee kevyempi. Silloin flow on todellakin flow ja voi alkaa nauttia runsaudesta ilman kipua ja kärsimystä.

Silloin sinun luovuutesi, tietoisuutesi ja ennen kaikkea tunteesi auttavat sinua kuuntelemaan vieläkin tarkemmin sydämesi ääntä ja olet sydämen ohjauksessa. Toimit ilolla, innostuksella ja intohimolla – ja silloin voit onnitella itseäsi. Olet saavuttanut tilan, jossa etenet omalla polullasi vastaanottaen runsautta kaikilla tasoilla.

Ihanaa elämää, upeita hetkiä toivottaen!

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!