Valikko Sulje

Suomalaisia kummallisuuksia

kolumni_6

Minulla on kolumnistin paikka KauppaSuomi -lehdessä. Tämä tuore kolumnikirjoitukseni saattaa kiinnostaa myös blogini lukijoita. Keksitkö lisää suomalaisia kummallisuuksia?

Suomessa haukutaan ja julistetaan puoskareiksi täydentäviä hoitoja tarjoavia terveysalan ammatinharjoittajia, mutta unohdetaan samalla, että hämmästyttävimpään kaukoparannukseen yltää papereitaan selaileva vakuutuslääkäri. Tiedossani on tapauksia, joissa tauti kuin tauti paranee vakuutuslääkärin työpöydällä potilaan ollessa toimenpidettä suoritettaessa satojen kilometrien päässä.

Varsinaista kaukonäköisyyttä harrastaa myös Helsingin Sanomat. Kun pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 22.10.2015 järjestetään erään kansanedustajan aloitteesta tapahtuma, jossa etsitään toimivia ratkaisuja kilpirauhaskiistaan, silloin valtakunnan päälehti tietää jo etukäteen mitä siellä tullaan käsittelemään.

Lehti korjaa sittemmin ennusteensa paremmin vastaamaan todellisuutta, mutta poistaa virinneestä vilkkaasta nettikeskustelusta lukuisia asiallisia kommentteja. Suomessa ei ole sensuuria?

Suomessa ei myöskään ole köyhiä. Tilastokeskus löytää toki vähän yli puoli miljoona suomalaista, jotka ovat pientuloisia, mutta sosioekonomisesti rajoittuneita ei siis ole. On lottovoitto syntyä Suomeen, tai ainakin sellainen voitto on tarpeen arjesta selviytymiseen.

Lottovoiton jos saisin, niin poistaisin maasta räikeimmät epäkohdat. Pitkäaikaisasunnottomien vähentämisohjelman tutkimuksessa todetaan, että asunnottomia on Suomessa noin 7 100, joista toistatuhatta on pitkäaikaisasunnottomia. Tätä häpeäpilkkua ei voi lieventää määrittelemällä nämä onnettomat ihmiset esimerkiksi asumiskustannuksista vapautuneiksi. Sanoista tekoihin tai sitten lottovoittoja oikeisiin käsiin?

Vitsit ovat vähissä kun sallitaan kemiallisesti kovetetun kasviöljyn myynti kasvirasvana. Oikein olisi kertoa totuus margariinirasian kyljessä: katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetettu kasviöljy. Mutta kuka sellaista teollista moskaa suostuisi syömään?

Terveystietoisen kuluttajan on kaupan hyllyiltä erittäin vaikea löytää väärentämätöntä kylmäpuristettua ekstraneitsytoliiviöljyä kun hyllytilan vievät monikansallisten elintarvikeyritysten huijaustuotteet. Miten saataisiin tämä asia kuriin ja kuluttajien luottamus aitoon ruokaan palautettua?

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

 1. Arto Väntsi

  Kai Kiviranta vanha työtuttuni sähkömiesajoiltaan antoi minulle mahdollisuuden selvitä toimintakykyisenä tärkeässä paikassa. Näimme kaitsun kanssa lokakuussa 2011. Olin reumalääkityksessä ja elopaino 79. Liikuntakyky oli rajallinen. Salatsopyrin tuhosi limakalvot lähes kaikkialta ja reumalääkäri pyyteli anteeksi kun allergiset reaktiot piiskasi kroppaani. Kaitsun ohjeistamana lopetin kaiken lääkityksen välittömästi. Tapanimyrskyyn 2011 mennessä olin muuttanut ruokavalion kaitsun ohjeiden mukaiseksi. Proteiini painotteinen ja helposti ruuansulatuksessa käsiteltävät vihannekset ja juurekset. Lisäravinteina oikeanlaiset vitamiinit hivenaineet yms. Minulle täysin vieraat asiat. Särkyyn Msm rikki ja molybdeeni.annostelin itse määrät ylisuuriksi pikaista helpotusta odottaen. Limakalvoihin otsonoitua oliiviöljyä. Lihaksiin ja niveliin msm hevoslinimenttiä kemiön agrimarketista. Kaitsu oli apunani päivittäin kun aloin pääsemään sähköpylväisiin korjaamaan myrskyn aiheuttamia tuhoja. Tammikuun lopussa liikuin kuin orava pylväissä. Raakasuklaasta sain sokerit ja siitä makeasta inkkarimehusta jota kaitsu teki. Kala piti olla graavia tai kylmäsavustettua. Abc ltä ostin satoja kylmäsavuporopakkauksia lisäproteiiniksi. Maaliskuussa reumalääkäri oli ymmällään kun reumatekijä oli kadonnut verikokeista. Kaitsu tai lääkäri ei tiennyt toisistaan ja lääkäri määräsi jatkuvasti lääkkeitä jotka olivat pitkään keittiönkaapissa. Nyt ne on hävitetty.kesällä 2012 kerroin lääkärille mitä oli tapahtunut ja etten enää tarvitse hänen neuvojaan. 2014 yleislääkärin määräämä viaton antibiootti tuhosi limakalvot uudelleen ja muutti hajuepiteelini. 7kk riuduin ennenkuin kerroin kaitsulle että olin mennyt huonoonkuntoon. Kaitsu sanoi että tiedät mitä pitää tehdä, mutta ota ruokasooda avuksi. Erityislääkäri oli juuri nauranut minut pihalle salonaluesairaalasta. 2kk ja olin taas kunnossa. Tämä olisi pitkä tarina mutta toiseen kertaan. Ilman Kaitsua olisin romahtanut fyysisesti ja Henkisesti.Hänen antamiaan ohjeita pohditaan yhdessä ja olen erittäin kriittinen ja tarkka siitä miten niihin suhtaudun. Pääosin kokemusperäisesti. Käytän myös nettiä asioiden selvittämiseen mutta kaitsun kohdalla se on osoittautunut turhaksi. Kaitsu on hyvin perillä mitä hyvinvoiva ihminen tarvitsee.Toivonkin että moni saa apua hänen tietämyksestään. Sähköasennus Power Servicen toimitusjohtaja Arto Väntsi

   • Arto Väntsi

    Tarinani olisi vielä moniulotteisempi siitä mitä Kaitsu on saanut aikaiseksi. Mielestäni jokainen etsikööt omat ratkaisunsa. Kaikkia ihmisiä ei koskaan voida saada hyväksymään sellaisia asioita joita joku toinen tietää.
    Tottakai kerron Kaitsulle terveisiä. Arto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *