Valikko Sulje

Pysäytä syövän kasvu vahvistamalla immuunijärjestelmääsi

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Syöpä on erittäin monimutkainen sairaus, eikä sen tärkeintä syytä samoin kuin sen ensisijaista hoitoa ole helppo löytää. Viime aikoina syöpätutkimus on keskittynyt hyvin paljon immuunijärjestelmän rooliin ja eri keinojen löytämiseen immuunijärjestelmän vahvistamiseksi.

Moni tutkija uskoo, että syövän pääasiallinen syy on vaurioitunut tai heikosti toimiva immuunijärjestelmä. Immuunipuutos aiheuttaa syöpää.

Ruoka on lääkkeesi

Ensinnäkin immuunijärjestelmän vahvistaminen voidaan saavuttaa oikealla ravinnolla. Oikeanlainen ruokavalio parantaa pitkässä juoksussa syöpää, koska ruokavalio auttaa kehoasi rakentamaan vahvan immuunijärjestelmän ja tasapainottaa sisäelimiesi toimintaympäristöä. Sinun on tehtävä tämä, jotta voit saavuttaa menestystä syövän torjunnassa.

Usein ihmiset ajattelevat parantuneensa syövästä, kun kasvain on poissa. He saattavat jopa palata vanhaan elämäntapaansa, vanhaan ruokavalioon, vanhoihin tottumuksiin ja syöpä uusiutuu. Haluamme huomauttaa, että joidenkin elimistösi sisällä tapahtuneiden monimutkaisten asioiden takia syöpä on saattanut lähteä kasvuun ja jos sama tilanne palautetaan huonojen ruokavalintojen myötä, myös syöpä palaa.

On osoitettu, että pellavansiemenöljy auttaa aktivoimaan immuunijärjestelmää ja syöpäpotilaat sietävät tätä öljyä hyvin. Muita syövän torjunnassa käytettäviä ruokia ovat: puhdas vesi, aprikoosi ja niiden siemenet, mustikka ja monet muut marjat, parsakaali, paprika, tomaatti, avokado, valkosipuli, sitruuna, kookosöljy, chlorella, spirulina, yrtit jne. Lue myös kirjoituksiani PESHLAsta.

C-vitamiinia tarvitaan immuunijärjestelmässämme syöpää vastaan taistelevien leukosyyttien (valkosolujen) tuottamiseksi ja mobilisoimiseksi. Ty Bollinger kirjoittaa kirjassaan “Cancer – Step out of the Box, 2006”:

“Joten näyttää siltä, että C-vitamiini ei ole ainoa, joka vahvistaa immuunijärjestelmää, vaan se myös tappaa ensisijaisesti syöpäsoluja. Tämä on kiehtovaa. Syövälle haitallista myrkyllisyyttä esiintyi koeputkitutkimuksissa (in vitro) useissa kasvainsolutyypeissä. On mahdolllista esittää myös faktoja sen puolesta, että ne askorbaattipitoisuudet veriplasmassa, jotka vaaditaan syöpäsolujen tappamiseen, on saavutettavissa ihmisillä. (Riordan NH, Riordan HD, Meng X, Li Y, Jackson JA. “Laskimonsisäinen askorbaatti kasvaimen sytotoksisena kemoterapeuttisena aineena,” Medical Hypoteses, 1995).

Ja jos et pysty perustelemaan tarpeeksi C-vitamiinin käyttöä, tarkista tämä: C-vitamiini auttaa hapen kuljetuksessa ja on voimakas antioksidantti. Tohtori David Greggin mukaan: ”Pohjimmiltaan C-vitamiini kuljetetaan veressä keuhkoihin, missä se hapettuu. Sitten se kulkeutuu soluihin, missä se siirtyy mitokondrioihin ja vaikuttaa hapettumispotentiaaliin, edistäen hengitysketjun toimintaa ja kiertotoistoja. Tohtori Gregg teoretisoi, että suurten C-vitamiiniannosten ensisijaisena vaikutuksena on toimia veren hapenkuljetusta edistävänä molekyylinä. Hän suosittelee C-vitamiinin ja E-vitamiinin yhdistelmää, koska C-vitamiini kuljettaa happea sytoplasmassa (vesifaasi) ja E-vitamiini kuljettaa happea soluseinien läpi (öljyfaasi).”

Aika tuore katsaus selventää tätä C-vitamiini tilannetta. Nutrients-lehdessä marraskuussa 2017 ilmestynyt artikkeli “Vitamin C and Immune Function” kertoo mm., että C-vitamiini edistää immuunipuolustusta tukemalla sekä luontaisen että mukatuvan (adaptiivisen) immuunijärjestelmän erilaisia solutoimintoja. C-vitamiini tukee limakalvojen estetoimintaa taudinaiheuttajia vastaan ja edistää ihon hapettimien poistoaktiivisuutta, suojaten siten mahdollisesti ympäristön hapettumista aiheuttavalta stressiltä. C-vitamiinia kertyy immunijärjestelmän soluihin ja ehkäisee kudosvaurioita.

Mielenkiintoista on, että suurilla annoksilla C-vitamiinia soraan suoneen on saatu selkeitä mitattavia hyötyjä syöpäpotilailla (sytokiinitasot). Lähde: Mikirova N. et al. Modulation of Cytokines in Cancer Patients by Intravenous Ascorbate Therapy. Med. Sci. Monit. 2016;22:14–25. doi: 10.12659/MSM.895368

Vältä myrkkyjä!

Myrkkyjen välttäminen ja mahdollisimman puhtaan ja tuoreen ruoan syöminen ovat avaintekijöitä immuunijärjestelmän pitämisessä hyvässä kunnossa. Maksimaalinen immuunitoiminto on välttämätöntä, jos haluamme kehon torjuvan syöpää. Tutkijat ovat havainneet, että ympäristömyrkyt (esimerkiksi hormonien jäämät vesijohtovedessä) ja ruoan epäpuhtaudet suoraan vaikuttavat immuunijärjestelmän toimintaan ja sitä kautta ihmisten terveyteen.

Integratiivisessa lääketieteessä hallitsevana ideana on välttää myrkyllisiä ruokia kaikin tavoin (ei enää ultrakäsiteltyä pikaruokaa!). Paksusuolemme täyttyy toksiineista, jotka rasittavat immuunijärjestelmäämme. Siksi sinun on ensin puhdistettava paksusuoli, sitten muu osa elimistöstä ja lopulta veresi. Pelkkä puhdistus ei riitä, vaan meidän on palautettava vahva immuunijärjestelmä takaisin tukemalla suolistoa asianmukaisilla tervehdyttävillä bakteereilla. Ilman tätä ystävällistä bakteerikasvustoa, elämää sellaisena kuin sen ymmärrämme, ei olisi. Suurimmalla osalla ihmisistä on ollut suolistossa näitä ystävällisiä, hyviä bakteereja, jotka ovat tuhoutuneet vahvojen kemikaalien, saastuneen vesijohtoveden, huonojen ruokavalintojen, antibioottien ja muiden myrkkyjen takia. Mahdollisesti terveyden palauttamiseksi on elämäntavaksi otettava suomalainen PESHLA. Lukuvinkki: Integrative Oncology: Incorporating Complementary Medicine into Conventional Cancer Care

Liikunta on lääke

Harrasta runsain määrin matalan tason liikuntaa immuunijärjestelmäsi vahvistamiseksi. Liian intensiivinen liikunta nostaa stressivastetta, ja sitä haluat todennäköisesti syöpäpotilaana välttää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että liian rankka liikunta voi itse asiassa heikentää immuunitoimintaa. Pitkät kävelyretket metsissä tai lähellä merenrantaa ovat suositeltavia.

Immunoterapia

Lopuksi, kliinisen immunoterapian menestys on ollut hämmästyttävä. Fysiologian ja lääketieteen Nobel-palkinto 2018 myönnettiin immunoterapiaa tutkiville. Lukemattomilla potilailla, joilla on erilaisia kasvaintyyppejä, on havaittu selvä kliininen vaste immunoterapeuttisella interventiolla. Näyttää kuitenkin siltä, että esiintyy huomattavaa yksilöllistä vaihtelua miten reagoidaan tarjottuun hoitoon. Lue lisää tästä (erinomaiset yhteenvedot!): https://www.nature.com/collections/gqznlfngkz

Ylipäänsä immunologiset syöpähoidot ovat vahvassa nosteessa. Tähän on vaikuttanut erityisesti se, että tunnetaan nykyään tarkemmin ne mekanismit millä syöpäsolut pyrkivät piiloutumaan immuunipolustuksen antamasta suojasta syöpää vastaan. Eikö olekin pirullinen sairaus! Ei riitä, että heikentynyt immuunipuolustus mahdollistaa syövälle otollisemmat olosuhteet. Tämän lisäksi jotkut inhottavat syöpämuodot kykenevät piiloutumaan vahvankin immunipuolustuksen ulottumattomiin.

Kehitteillä on useita lääkemolekyylejä, jotka murtavat kekseliäimpienkin syöpäsolujen piiloutumismekanismit. Toiveikkuus on korkealla, että näillä lääkkeillä voitaisiin parantaa erityisesti elimistössä pitkälle levinneiden syöpien hoitoennustetta. Valitettavasti näillä lääkkeillä on korkean hinnan lisäksi massiiviset haittavaikutukset. Kirja “Early Phase Cancer Immunotherapy” on aivan mahtava!

Teknologian edistyessä myös kasvaimen mikroympäristön immuunitilanne ja sen monimutkaisuus ymmärretään yhä paremmin ja osataan nähdä miten se vaikuttaa hoitovasteeseen. On ollut mahdollista tunnistaa immuuniympäristössä eri alaluokkia, joilla on vaikutusta syöpäkasvaimen syntyyn, vasteeseen ja hoitoon; järjestämällä potilaat eri luokkiin ja alaluokkiin kasvaimessa esiintyvän immuunimikroympäristön mukaisesti, kykymme ennustaa ja ohjata immunoterapeuttista vastetta paranee. (Nature Medicine volume 24, pages 541–550, 2018)

Hanki lisää tietoa koulutuksissa syksyllä 2019

Älä jää yksin miettimään, miten parantaa immuunipuolustustasi. Olen järjestämässä syksyllä useita käytännönläheisiä koulutuksia tästä. Hintakaan ei hirvitä, niin kuin olet tottunut toteamaan koulutuksissani.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *