Valikko Sulje

Lääkärit barrikadeille mobiilisäteilyä vastaan

Kirjoittaja: Erja Tamminen

Lääkärit barrikadeille!

Lääkärit nousivat barrikadeille hallitsematonta mobiilisäteilyn käyttöönottoa vastaan. Suomessa mobiiliteollisuutta on perinteisesti kohdeltu ”silkkihansikkain”. Riskejä osoittavia tutkimuksia on teilattu ja niitä esille tuovia tahoja leimattu. Tiede ja tutkimus ovat insinöörikeskeisiä, eivätkä monialaisia. Säteilylaki on teollisuutta suosiva, mutta kansalaista sortava.

”Maassamme on selvät rajat sille kuinka paljon juomavedessä saa olla bakteereita ja raskasmetalleja, selvät rajat sille kuinka suuri määrä pienhiukkasia hengitysilmassa on terveydelle haitaksi ja kuinka paljon makuuhuoneen ilmassa saisi korkeintaan olla radonkaasua. Miksi jatkuvasti kasvavaan määrään mobiilisäteilyä pitäisi vain nöyrästi suostua?”

Näin kommentoivat kansalaisaloitteen vastuulääkärit Nina Bjelogrlic-Laakso, Sylvi Silvennoinen-Kassinen, Sonja Mäkelä, Matti Paananen, Nina Soukka, Kaarlo Lehtonen, Karin Munsterhjelm, Salla Wilskman, Päivi Mäkeläinen, Rauli Mäkelä ja Erkki Antila.

Lääkärit vaativat 5G-mobiiliverkon käyttöönoton pysäyttämistä ja lainsäädäntöä, joka suojelisi sekä kansalaisia että luontoa teknologian pitkäaikaisvaikutuksilta. Lain tulisi perustua varovaisuusperiaatteeseen. Suomessa varovaisuutta sovelletaan lähinnä viranomaisten riskejä laimentavissa lausunnoissa.

Belgiassa, Saksassa, Britanniassa, Sveitsissä ja nyt myös Suomessa

Lääkärit ottavat nyt kantaa lisääntyneeseen mobiilisäteilyyn monissa maissa. Belgiassa noin 400 lääkäriä ja 900 sairaanhoidon työntekijää jättivät toukokuun alussa maan hallitukselle suunnatun avoimen kirjeen 5G:n pysäyttämiseksi. Saksassa, Stuttgartissa, lääkärit protestoivat maan hallituksen 5G-politiikkaa ja Isossa-Britanniassa lääkärit ovat ydinjoukoissa käynnistämässä oikeustoimia maan hallitusta vastaan. Sveitsissä lääkärijärjestö on osoittanut Euroopan komissiolle suunnatun vetoomuksensa.

Lääkärit vetoavat Euroopan parlamentin tutkimusyksikön (EPRS) raporttiin, jossa todetaan:

”Eri tutkimukset viittaavat siihen, että 5G vaikuttaisi ihmisten, kasvien, eläinten, hyönteisten ja mikrobien terveyteen – ja koska 5G on testaamaton tekniikka, varovainen lähestymistapa sen käyttöönotossa olisi tarpeen.”

Samanaikaisesti, kun meillä säteilyturvakeskus rauhoittelee kansalaisiaan, Sveitsi on jäädyttänyt 5G-hankkeen kuten myös Slovenia ja Bryssel sekä Italian 400 paikkakuntaa ja monet kaupungit Yhdysvalloissa. Rauhoitteluun meilläkään ei olisi syytä. Ranskan terveysministeriö (ANSES) kommentoi Le Monde -lehdelle:

”5G otetaan käyttöön, vaikka kyseisen teknologian terveysvaikutustutkimuksissa on suuria aukkoja.”

Läpinäkyvyyttä ja riippumattomuutta osoittaakseen, Ranskan viranomainen on kuitenkin avannut internetsivun, jolla julkaistaan lähes reaaliaikaisesti 5G-lähettimien säteilytiedot. Lisäksi 5G-antennien sijainti on julkista tietoa. Suomessa mobiiliteollisuus, tai sen talutusnuorassa kulkeva hallitus, tuskin koskaan taipuisi vastaavaan. Haluaisitko asiaan muutosta?

Allekirjoita kansalaisaloite!

Allekirjoita täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6572?fbclid=IwAR2ZZNrr9pJl7AH0thMzdHJTdmggz26w3P4u5i80bGJqAjbGUCSdFsohkLE

Lisää luettavaa:

https://www.alleanzaitalianastop5g.it/

Click to access 5G_EU-appell-FIN_final.pdf

http://www.5gappeal.eu/what-is-5g-an-introduction/

erja_tamminenErja Tamminen

Erja Tamminen on Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen. Hän on seurannut sähkömagneettisten kenttien terveys- ja ympäristövaikutuksia vuodesta 1997. 

http://www.sahkoailmassa.fi/

erja.tamminen@sahkoailmassa.fi
09-291 8696 tai tekstiviesti 044 0803 845

 

4 Comments

  1. Anniina

    Kun vielä joku pysäyttäisi myös aamiaismuroteollisuuden salaliiton. Mua kuunnellaan aamiaismurojen kautta ja olen varma että asialla on kuun pimeällä puolella majaansa pitävä Örzi-armeija.

  2. Nimetön

    Toivottavaa olisi, että yhä useampi yksityinen kansalainen kirjoittaisi sähköpostia päättäjillemme vedoten olemassaoleviin tutkimustuloksiin. Jos sähköpostit täyttyisivät meidän tavallisten kansalaisten ilmaisemasta huolesta tutkitun tiedon valossa, niin ehkä edes jonkun lamppu syttyisi kyseenalaistamaan teollisuuden intressejä. Korruptio on yleistä Suomessa ja rahalla hiljennetään totuutta hyvin paljon myös laajemmassa skenaariossa (mm. lääke-, ruoka ym. kemikaaleihin keskittyvä teollisuus). Kansalaisaktiivisuutta kannatan, mutta toki valtamediaan nojautuvan tiedonsaanti on hyvin yksisuuntaista ja väärennettyä, joten harva on edes tietoinen elektromagneettisen säteilyn vaaroista. Sitä suuremmalla syyllä meidän jo aiheelle heränneiden pitäisi herätellä lähipiirimme ihmisiä ja puhua näistä asioista suoraan ja arkailematta.

  3. Nimetön

    Hienoa kun otat asian esille! Allekirjoitin tämän aloitteen kuten kaksi aiempaakin. Miten tämä tieto saataisiin mediaan? Monet ei tiedä kun siitä ei kirjoiteta valtamediassa.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!