Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 285. ja tämän vuoden 22. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 285
Jakelupäivä tiistaina 26.5.2020

AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

Aamu aloittaa päivän. Jokaisen elämäsi päivän. Ei ole yhdentekevää mitä teet ensimmäiseksi. Aamusta alkaa hyvä päivä, jos niin haluamme. Ota talteen muutama vinkki.

Herää ajoissa. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, että huomaa myöhästyvänsä aamupäivän tilaisuudesta, vain sen takia kun ei päässyt ajoissa sängystä ylös. Mieluummin vartti aikaisemmin silmät auki kuin puolitokkuraisena kiireen sekaan 15 min myöhemmin.

Juo lasi vettä. Lempeä herätys elimistöllesi on pieni määrä nestettä, mieluusti raikasta lähde- tai hanavettä. Jotkut hankkivat veden otsonointilaitteen saadakseen happirikkaasta vedestä ylimääräistä tarmoa päivään.

Oikea asenne. Olen havainnut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun seuraavaan päivään valmistautuu jo etukäteen edellisenä iltana. Jokin aikaa vievä aamupuuha, voidaan ehkä tehdä osittain jo edellisenä iltana. Mieli rakennetaan siihen suuntaan edellisenä iltana, että aamu pääsee alkuun helpommin (ei pidä ”nousta sängystä väärällä jalalla”).

Aamupala. Useimmat asiantuntijat puolustavat laadukkaan aamupalan nauttimista – niin minäkin. Vain silloin jos ei kerta kaikkiaan aamulla mikään muu maistuu kuin se ”pakollinen” aamukahvi, niin maailma ei kaadu siihen, että laadukkaan aamupalan joko jättää kokonaan pois tai siirtää myöhemmäksi.

Tehokkuus huippuunsa aamupäivällä. Tiedän, että on aamu- ja iltaihmisiä. Väitän kuitenkin, että kaikkein vaativimmat työtehtävät kannattaa suorittaa aamupäivällä. Aikaisin tehdyksi saatu tehtävä (pienikin) motivoi sinua jatkamaan tehokkaasti päivää ja jos aamupäivän tehtävä ei tullut valmiiksi (hyvin yleistä) voi sitten rauhassa jatkaa sitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Työ on saatu hyvälle alulle.

Aamun ensi hetki vain sinulle. Tämä voi olla tärkeä asia. Heräät sitten aamuun ilman herätyskelloa tai kellon piippaukseen, varaa itsellesi ensimmäiset sekunnit, minuutit. Jätä silmät vielä kiinni, osoita kiitollisuutta, että saat herätä uuteen aamuun. Mieti miltä tuntuu olla taas yhden aamun verran viisaampi, kiitollisempi, vanhempi.

Hyviä aamuja sinulle!

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Sokerin merkityksestä sairauksiin

Petri Huitti on kirjoittanut tämän artikkelin täydestä sydämestään, intuitiivisesti, vailla järjen ymmärrystä, tieteellistä tietoa, näkökulmaa aiheeseen 28.9.2014 lentokoneessa, ollessaan matkalla ulkomaille läheisensä kanssa hakemaan apua, vaihtoehtoista hoitoa pahanlaatuisen syövän kukistamiseksi.

*******************************

Voitte ajatella, että aikojen alusta asetettiin haasteita ihmiselle. Niin nytkin, haasteet ovat vain erilaisia. Sokerin merkitystä sairauksien syntyyn, hoitoon, on vähätelty. Tai voisiko sanoa piiloteltu. Tämä sen vuoksi, että ilman sokeria häviäisi moni liiketoiminta, rikkauksien haaliminen tietyiltä tahoilta.

Voisitte ajatella, että moni sairaus, syövätkin, saavat ravintonsa sokerista, sen eri ainesosista, huomaamattomistakin. Se on koodattuna ihmiseen, DNAhan, perusrakenteeseen, niin on ollut tarkoitus.

Tämä on yksi tekijä, joka opettaa ihmiset irti vallasta, toisten vallasta. Opettaa heidät kuuntelemaan itseään, sydäntään. Vain siihen voi luottaa.

Voitte ajatella, että nyt on aika ottaa tämä vaiettu, piiloteltu tieto käyttöön. Näette muutoksen nopeasti, jopa päivissä. Kuinka näin voi olla?

Kuinka voi olla, että niin yksinkertainen, tehokas asia, menetelmä, on vaiettu kuoliaaksi, tappavien, ja suunnatonta kärsimystä aiheuttavien sairauksien edessä, ollessa kyseessä?

Kyse on salailusta, oman edun tavoittelusta. Kuka haluaa tutkia lääketieteellistä tutkimusta, joka romahduttaisi koko lääkebisneksen?

Ei kukaan, tietenkään.

Tämän näkee terveissä alkuperäiskansoissa, kun heidät tutustutetaan sokerin ihmeelliseen maailmaan, kaikenlaiset sairaudet alkavat. Hammas-, diabetes-, syöpä-, yms. sairaudet.

Voitte ajatella, ettei ihminen tarvitse mitään teollista ravintoa, lääkettä. Voisiko näin pitkälle mennä?

Tottakai.

Ihmisen keho on suunniteltu täydellisen terveeksi, vain omat valintamme, ajatuksemme turmelevat sen. Tämä yksinkertaistettuna henkisenä oppimääränä.

Voitte ajatella, että mitä tässä on hävittävää, voisiko sitä edes kokeilla?

Niin, itse päätätte.

Mutta ymmärtänette, kuinka isosta asiasta on kysymys?

Voikaa hyvin,

Petri Huitti, sydämestään, hengestään välitettynä

*****************

Petri on kirjoittanut kymmeniä muitakin kirjoituksia, itsensä ja muiden avuksi, julkisesti julkaistavaksi blogeissaan, kirjankin muodossa, kirjojen, joista HEARTFULNESS: VOI HYVIN – KÄYTÄ SYDÄNTÄSI (Opas parempaan elämään), on julkaistu e-kirjana suomeksi ja englanniksi, ohjaten lukijaa sydänyhteyteensä, yhteyteen sieluunsa, henkeensä jopa, yhä vain puhtaammalla tavalla, vapautumaan egostaan, mielestään joka luo meille kaikki ne kärsimykset, kaikki ne, fyysisetkin sairaudet, jotka osin saamme näin, ravinnon, elintapojemme kautta, ollessamme mielemme ohjauksessa, tai kokiessamme painavia ajatuksia, raskaita, masentavia, tuolloin jo nuo ajatukset voivat luoda meille fyysisiäkin ilmiöitä, vuosien, kymmenien vuosien varrella ikään kuin. Näin vain voit ajatella, että vapautuessasi egostasi, uskomuksistasi kaikenmoisista, voit olla vapaa, terve, kaikkialla, kaikkialta, kaikkialle. Vain näin.

Voi hyvin, kuuntele Christerin sanoja, vaikka ne joskus sattuvatkin, uskomuksiisi syviin, sillä sieltä, sieltä voit noukkia ne, ne sanat jotka sydämessäsi kolahtavat, tuntuvat oikealta, jos näin saan tässä sanoa. Näin voimme kukin, käyttää sydämemme viisautta, ja poimia kustakin tietolähteestä itsellemme totuudeksi vain ne, jotka meille totuudelta tuntuvat, ja näin olemme viisaudessamme, ytimessämme ikään kuin, rauhassamme, sieltä käsin katsomme maailmaa, elämää, asioita, jos näin voi sanoa. Ja tuossa, tuossa olemuksessamme syvimmässä, siinä ei ole rajoja, ei rajoituksia, ei aikaa, vanhentumista, ei lainkaan, jos näin voin sanoa, henkisesti kertoa asiaa jonka koen itsessäni. Olemme yhtä suurta ainaista kokonaisuutta, olemme aina olleet, tulemme aina olemaan, vaikuttaen toisiimme myös näin, sanojen välityksellä, tunteiden. Voitko nyt tuntea, itsessäsi, sydämessäsi, minkä tunteen sinulle välitän, näin hengessäni, rakkaudessani, sieltä käsin? Tunne se, ja ole vapaa, rajaton itsessäsi, jos vain voit ja niin haluat. Ja näin avaudut, itsellesi, rajattomuudellesi, näin vain.

Lisää Petrin kirjoituksia:

Petrin oma nettisivu+blogi
e-opas: OPAS: Tietoinen palvelu- ja toimitusprosessien sekä työhyvinvoinnin kehittäminen
e-kirja: HEARTFULNESS: VOI HYVIN – KÄYTÄ SYDÄNTÄSI (Opas parempaan elämään)

Heartfulness-keskusteluryhmiä sosiaalisessa mediassa:
Heartfulness Suomi-Finland-keskusteluryhmä(fb)
Heartfulness International keskusteluryhmä(fb)

Tuolloin, kun asiaa tutkin, sokerin ja syövän yhteyttä, ihmetellessäni tätä kirjoitusta, sen sanomaa itsekin, löysin muutamia linkkejä joissa myös lääkäreiden, tieteilijöiden tutkimukset, kokemukset tukivat tätä tietoa, saavutukset jopa parantumattomien syöpien hoitamiseksi. Tosin löytyihän monia kirjoituksia myös sitä vastaan että näiden valtamassasta poikkeavien näkemyksissä olisi mitään pohjaa. Tässä ne sinullekin, jos koet niitä tarpeelliseksi tutkia. Itse lopettaisin sokerin käytön välittömästi, jos minulla syöpä todettaisiin ja hakisin lisäksi apua Christeriltä ja muilta ravintoasioita todella tuntevilta, miten päivittää ruokavalio sellaiseksi ettei se ruoki syöpää, sairauksia vaan tukee luonnollista parantumista, muiden mahdollisten hoitojen, lääketieteenkin, rinnalla, ohella, hakisin niin sanottua holistista, kokonaisvaltaista ratkaisua puremaan syövän alkusyihin sekä oireisiin, kuten vain tarpeen. Mutta yhtään kiveä en jättäisi kääntämättä sen vuoksi että joku sanoo sen olevan huuhaata, valhetta, haitallista jopa, vaan sydäntäni kuuntelisin tuossakin, omaa totuuttani.

Linkkejä:
http://www.mercola.com/article/sugar/sugar_cancer.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130201100149.htm
http://drsircus.com/medicine/cancer/sugar-cancer-growth-research
http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=3087

PetriHuittiPetri Huitti

Koulutukseltaan, taustaltaan DI (Tuotantotalous / logistiikka), perehtynyt globaalien ja PK-yritysten toiminnan kehittämiseen, prosessien, logistiikan, toimitusketjujen, jo vuosia, lähes 20 vuotta, opettaen sitä, konsultoiden, nyt kääntyen henkiseksi opettajaksi, heartfulnessin puolesta puhujaksi ikään kuin, viimeisinä vuosina, vahvasta ateismi-skeptikko-tieteellisyystaustasta huolimatta, oman kokemuksensa kautta, sisimpänsä myllerryksiä läpikäydessään, tunteitaan syvimpiä, alitajuisia, niitä jotka meitä usein rajoittavat olemassa se kuka olemme, rajoittamaton, loistava, vahva, voimakas, osaava, valaiseva jopa. Nykykoulutukseltaan Petri on siis lisäksi henkisen kasvun ohjaaja, heartfulness-ohjaaja-valmentaja, kehonkuuntelun kouluttaja, kirjoittaja, kirjailija, maailmanparantaja, kosminen tiedemies niin sanotusti, henkensä kautta, sydämensä.

 

0 thoughts on “Sokerin merkityksestä sairauksiin”

  1. Paluuviite: Turpaduunari: Sokerin merkityksestä sairauksiin | Love Solutions

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2020 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.