Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 285. ja tämän vuoden 22. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 285
Jakelupäivä tiistaina 26.5.2020

AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

Aamu aloittaa päivän. Jokaisen elämäsi päivän. Ei ole yhdentekevää mitä teet ensimmäiseksi. Aamusta alkaa hyvä päivä, jos niin haluamme. Ota talteen muutama vinkki.

Herää ajoissa. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, että huomaa myöhästyvänsä aamupäivän tilaisuudesta, vain sen takia kun ei päässyt ajoissa sängystä ylös. Mieluummin vartti aikaisemmin silmät auki kuin puolitokkuraisena kiireen sekaan 15 min myöhemmin.

Juo lasi vettä. Lempeä herätys elimistöllesi on pieni määrä nestettä, mieluusti raikasta lähde- tai hanavettä. Jotkut hankkivat veden otsonointilaitteen saadakseen happirikkaasta vedestä ylimääräistä tarmoa päivään.

Oikea asenne. Olen havainnut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun seuraavaan päivään valmistautuu jo etukäteen edellisenä iltana. Jokin aikaa vievä aamupuuha, voidaan ehkä tehdä osittain jo edellisenä iltana. Mieli rakennetaan siihen suuntaan edellisenä iltana, että aamu pääsee alkuun helpommin (ei pidä ”nousta sängystä väärällä jalalla”).

Aamupala. Useimmat asiantuntijat puolustavat laadukkaan aamupalan nauttimista – niin minäkin. Vain silloin jos ei kerta kaikkiaan aamulla mikään muu maistuu kuin se ”pakollinen” aamukahvi, niin maailma ei kaadu siihen, että laadukkaan aamupalan joko jättää kokonaan pois tai siirtää myöhemmäksi.

Tehokkuus huippuunsa aamupäivällä. Tiedän, että on aamu- ja iltaihmisiä. Väitän kuitenkin, että kaikkein vaativimmat työtehtävät kannattaa suorittaa aamupäivällä. Aikaisin tehdyksi saatu tehtävä (pienikin) motivoi sinua jatkamaan tehokkaasti päivää ja jos aamupäivän tehtävä ei tullut valmiiksi (hyvin yleistä) voi sitten rauhassa jatkaa sitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Työ on saatu hyvälle alulle.

Aamun ensi hetki vain sinulle. Tämä voi olla tärkeä asia. Heräät sitten aamuun ilman herätyskelloa tai kellon piippaukseen, varaa itsellesi ensimmäiset sekunnit, minuutit. Jätä silmät vielä kiinni, osoita kiitollisuutta, että saat herätä uuteen aamuun. Mieti miltä tuntuu olla taas yhden aamun verran viisaampi, kiitollisempi, vanhempi.

Hyviä aamuja sinulle!

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Säteilyturvakeskus suojelee mobiiliteollisuutta

Kirjoittaja: Erja Tamminen

Säteilyturvakeskus (STUK) kieltää järjestelmällisesti älyteknologian riskit. Laitoksen asiantuntijat ovat omista väitteistään yhtä vakuuttuneita, kuin Venäjän ulkoministeri Lavrov kiistäessään GPS-häirinnän. Ajatteleva ihminen tunnistaa kuitenkin motiivit: tarpeen suojella valtiollisia, taloudellisia ja teollisia intressejä. Säteilyturvakeskuksen suojelun halun kohde on ilmeinen: mobiiliteollisuus. Mutta, kun yhdelle taholle kumarrat, toiselle väistämättä pyllistät. Näin siinä helposti käy.

Italiassa suojellaan väestöä, Suomessa teollisuutta

Italiassa viranomaisen suojelu kohdistuu sen sijaan väestöön. Roomassa sijaitseva tuomioistuin päätti, että hallitus käynnistää kuluttajille suunnatun tiedotuskampanjan mobiililaitteiden ja langattomien DECT-puhelimien turvallisista käyttötavoista. La Republicca-lehden mukaan teollisuuden myyntipakkauksissa olevat ohjeet ovat aivan liian riittämättömiä.

Italialaisia aiotaan valistaa myös kännyköiden terveyshaitoista. Italian hallitus ei ole valittanut päätöksestä, vaan on pikemminkin osoittanut suurta tyytyväisyyttä saamaansa juridiseen tukeen. Italian kolme ministeriä; terveysministeri, ympäristöministeri ja opetus- ja tiedeministeri myöntävät yhteisessä lausunnossaan, että kampanjalle on tarvetta. Toisen tuomioistuimen päätöksen mukaan langaton verkko suljettiin koulussa lasten oireilun vuoksi. Voisitteko kuvitella mitään vastaavaa tapahtuvan Suomessa?

Sveitsiläiset onnellisimmassa asemassa

Sveitsiläiset lukeutuvat näkemykseni mukaan maailman onnellisimpiin kansoihin, koska heillä on läpinäkyvästi toimivat viranomaiset. Hyvä veli ja sisar -verkostot puuttuvat. Osoituksena tästä julkaistiin säteilyviranomaisen asiantuntijaryhmän (BERENIS) tiedote NTP- ja Ramazzini-tutkimuksista, joissa matkapuhelinsäteilylle altistuneilla koe-eläimillä todettiin syöpiä. Sveitsin viranomainen kehotti kuluttajia noudattamaan varovaisuutta älylaitteiden käytössä. Jyrsijöillä tehdyssä NTP-tutkimuksessa löydettiin vastaavia kasvaimia, joita epidemiologisissa tutkimuksissa on nähty kännykän pitkäaikaiskäyttäjillä.

STUK on ihan hakoteillä

Säteilyturvakeskuksen mukaan tällaiset muiden maiden varovaisemmat kannanotot ovat vain poliittisia ja hallinnollisia päätöksiä, jotka eivät perustu tieteeseen. Kuinka haurasta onkaan viranomaisemme argumentaatio, ja vielä internetin aikakaudella?

Toisin kuin Saksassa, jossa säteilyviranomainen suosii kiinteitä verkkoyhteyksiä, STUK katsoo, että langattomista verkoista saa lapsillekin ihan toimivan yhteyden. Tällaiset ovat pelkkiä markkinamiesten puheita, joilla taataan teollisuudelle asiakkaita. Markkinapuheilla taataan toisaalta myös lääkäreille potilaita.

Suomen linjaukselle suosia mobiililaitteita loi vankan pohjan nyt jo eläkkeellä oleva tutkimusprofessori, jonka mukaan lapsetkin voivat turvallisesti käyttää mobiililaitteita, koska teollisuuden osin rahoittamassa ja ohjaamassa tutkimuksessa ei nuorilla, kännykkäsäteilylle altistetuilla koe-eläimillä nähty mitään vaikutuksia. Professorin poika oli töissä tutkimusta osin rahoittaneessa yrityksessä.

Suomessa operaattorit rummuttavat uuden 5G-verkon käyttöönottoa

Sveitsissä ja Italiassa teleoperaattoreilla on suuria vaikeuksia saada 5G toimimaan, koska antenneja ei säteilyturvallisuuden ja tiukemman lainsäädännön vuoksi ole lupa asentaa yhtä tiheään ja yhtä lähelle asuinhuoneistoja kuin Suomessa. Suomessa 5G tulee ensimmäisenä sairaaloihin, joissa ihmisten olisi tarkoitus toipua! Toiseksi se tulee kouluihin, joissa lasten olisi tarkoitus oppia. Ranskan säteilyviranomaisen raportissa myönnettiin jo 2013, että kännykkäsäteily heikentää tutkitusti oppimista. Toisin sanoen vaikuttaa aivojen toimintaan.

Suomessa on nykyisin paljon lapsia ja nuoria, jotka ovat epämääräisten oireiden vuoksi sairaina tai yhteiskunnasta syrjäytyneinä. Mikä on ollut mobiililaitteiden runsaan käytön osuus näiden lasten kehittyvissä aivoissa? Lasten näkökulmasta olen joutunut pohtimaan, onko sittenkään ”lottovoitto syntyä Suomeen?” Lottovoittajasta ei ole mitään epäselvyyttä.

Lähteet:

https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2019/01/italiensk-domstol-beordrar-regeringen-att-informera-folket-om-mobilens-halsorisker/
https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2019/02/domstol-i-italien-wifi-maste-omedelbart-stangas-av-i-skola/
https://www.bafu.admin.ch/bafu/en/home/topics/electrosmog/newsletter-of-the-swiss-expert-group-on-electromagnetic-fields-a.html?fbclid=IwAR0ut4SQZ0HU-GBZkj0bOFRr0G4fcbGngC4-uN8yYi-yWPFdyP1_R_smQnQ
Älyn jäljille kirja

erja_tamminenErja Tamminen

Erja Tamminen on Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen. Hän on seurannut sähkömagneettisten kenttien terveys- ja ympäristövaikutuksia vuodesta 1997. 

http://www.sahkoailmassa.fi/

erja.tamminen@sahkoailmassa.fi
09-291 8696 tai tekstiviesti 044 0803 845

2 thoughts on “Säteilyturvakeskus suojelee mobiiliteollisuutta”

  1. Haluan vielä lisätä, että kirjoituksessani nimeltä mainitsematon eläkkeellä oleva professori, jonka poika oli kännykkäfirmassa töissä, oli ICNIRP:n jäsen, Nokia rahoitti professorin tutkimusta ja hänen eduskunnassa antamiensa lausuntojen ansiota on, että meillä ei ole lankapuhelimia tänä päivänä. Hän antoi myös YLE:n Prisma-ohjelmassa harhaanjohtavaa tietoa SAR-mittauksista kertomalla, että nykyisillä mittausmenetelmillä (kumipäällä) voidaan luotettavasti selvittää myös lapsen päähän kohdistuva kännykkäsäteily. Tätä puppua ei koskaan oikaistu YLE:ssä.

  2. Ollaanko me valmiita kokeilemaan kaikkia ihmisille ja eritoten lapsillemme arveluttavia juttuja, ei kiitos!

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2020 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.