Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Kysyntä luo tarjonnan

Kun jotain halutaan tai tarvitaan, sitä kannattaa silloin myös tuoda tarjolle. Ja sitä tulee tarjolle – mikäli valtio ei verotuksella, tukiaisilla, tulonsiirroilla, kilpailunestoilla ja muulla regulaatiolla tee ratkaisun tarjoamista ihan täysin mahdottomaksi tai liian hintavaksi.

Kun yhä useampi on herännyt haluamaan laadukkaampaa ruokaa, sitä on kuin taikaiskusta alkanut ilmaantua jopa markettien hyllyille – ja kysynnän kasvaessa hinnatkin tulleet alemmas, hintavasta hygienialainsäädännöstä huolimattakin.

Perus Cittarista löytyy jo niin Puhdistamo, Cocovi kuin Voimaruokakin – ja jopa emmer-jauhoa ja Spelttiäkin useammalta merkiltä, ei enää pelkkää lautasmallivehnää. Jos valtio päättäisi, söisimme edelleen kaikki samaa valkovehnää – jolla voidaan tehokkaasti ruokkia suuret massat. Jos valtio päättäisi, kävisimme kaikki samaa yhtälailla ajastaan jälkeenjäänyttä pulpettikoulua. Edellistä esimerkkiä pidämme absurdina ajatuksena, jälkimmäinen meidät on ohjelmoitu hyväksymään ”ainoana mahdollisena vaihtoehtona”.

Olisimme aika karmeassa pulassa, jos vallanpitäjien sallittaisiin pakottaa kaikki syömään samaa poliittisesti korrektiksikatsottua lautasmallia margariinilla ja valiomaidolla – mutta onneksi meillä on valinnanvaraa. Lapsemme ovat pulassa niin kauan kuin valtio pakottaa kaikki käymään samaa koulua, vaikkei opetussuunnitelmassa olisi enää aikoihin ollut mitään nykymaailmassa pärjäämisen kannalta olennaista.

Kysynta_luo_tarjonnan_isoVaikka Suomessa olisi maailman tehokkain vankilajärjestelmä, ei sillä tulisi mieleen ylpeillä. Meillä on maailman parhaaksi tituleerattu koululaitos. Mikä on vankilan määritelmä? Se on paikka, jossa oleminen on ylhäältä pakotettua. Kiusaamista tapahtuu vain siellä, missä ihminen ei saa valita seuraansa, yhteisten kiinnostusten mukaan. En koskaan menestynyt koneistossa, mutta nykyään saan valita sellaista seuraa, joiden kanssa niin fiilis kuin lopputuloskin tuntuu parhaalle.

Ihmisten seuratessa intohimojaan ja valitessaan innostavaa tekemistä hyvässä seurassa ja viihtyisissä tiloissa, siellä kaikki syttyvät toisistaan, ja saavat energiaa jokaisesta, joka liittyy mukaan. Ja jos ei synkkaa, voi valita jotain, mikä resonoi paremmin. Tämänpäivän työelämä toimii jo olennaisilta osin juuri noin, etenkin siellä missä arvoa syntyy eniten. Ihmiset itse valitsevat mitä tehdä, ja kenen kanssa, ja kopioivat toisiltaan parhaita projektien johtamisen menetelmiä.

Kukaan ei pakota ketään mukaan Turpaduunarin tukijoukkoihin, ja juuri siksi sinne valikoituu sakkia, jotka näkevät palon toistensa silmissä, ja joita yhdistää jokin pakkoa parempi syy tehdä tätä. Sellainen on aina myös kehittävintä koulua, ja siellä opettajina toimimme me itse, kaikki toisillemme.

Koko luokka on liekeissä, eikä leikkikään tarvitse rajoittua välituntiin. Ei tarvitsekaan kirjoittaa opettajan iltatyöksi, vaan lukijoiden iloksi. Ajankäyttö ei ole ylhäältä määrättyä, vaan omien taipumusten mukaista, oman elementin löytämistä. Ihminen oppii paremmin valitsessaan kiinnostusten mukaan. Ja valitessaan oppii valitsemaan yhä paremmin. Missä oma intohimo ja lahjakkuus kohtaa maailman tarpeet hedelmällisellä tavalla? Sitä ei voi selvittää keinotekoisessa laitoksessa, se on löydettävä vapaudessa ja vuorovaikutuksessa maailman kanssa.

Onko ihminen vasta parikymppisenä riittävän kypsä tiedostamaan valintojensa seurauksia, ja tekemään yhä parempia valintoja havaintojensa pohjalta? Mikä on riittävä ikä päästää ihminen ihan oikeaan maailmaan, harjoittelemaan vuorovaikutusta toisten vapaiden toimijoiden kanssa? Kun katson 4-vuotiasta lasta, häneltä se näyttää sujuvan jo erittäin hyvin. Ja, mikä merkillepantavinta, hän on jo liekeissä, kaikista vuorovaikutusmahdollisuuksista ja kivoista leikeistä tai ideoista mitä voidaan keksiä ja toteuttaa. Voisiko meillä sittenkin olla tarjota näille vielä ihan oikeasti Eläville, liekkinsä säilyttäneille ja sitä vuosi vuodelta kasvattaville yksilöille jotain pakkovankilaa parempaa? Aivan varmasti.

Ehkei elämän tarvitsekaan loppua vielä 7-vuotiaana. Ehkei luovuuden ja innostuksen tarvitsisikaan alkaa laskemaan vielä kuudennen ikävuoden jälkeen; ehkä voimme luoda maailman jossa positiivinen kehitys saa jatkua aina aikuisikään saakka. Samalla ratkaisemme kaikki kansanterveysongelmat. Ei ketään ole luotu istumaan kahdeksaa tuntia päivässä, suu kiinni toisten vankien kanssa samassa sellissä, tehden toisten määräämiä triviaaleja tehtäviä.

Monet menestyneimmät kaverit ketä tunnen, ovat käyneet jopa vähiten kouluja. Käyttäneet kehoaan, pitäneet kivaa harrastuskavereiden kanssa, ja löytäneet kumppaneita, joiden kanssa synkkaa ja on paras fiilis luoda jotain mikä ilahduttaa monia muitakin. Se on todellisinta liiketoimintaa, eikä sitä opi bisneskoulussa, vaan se on seuraus ja expressio siitä fiiliksestä, joka niillä 4-vuotiailla tuntuu olevan jo lähes täydellisesti hallussa, etenkin toistensa kanssa. Se, kun on ihan älyttömän kivaa, ja tekeminen tuntuu hyvälle. Silloin myös oppiminen ja neuroplastisuuden vahvistuminen on kaikkein tehokkainta. Se on meissä kaikissa sisällä.

Katso, kuinka tarkasti ja tietoisesti kaunis nainen pukeutuu ja fiilistelee vaatteita: hän ei oppinut sitä valtion koulussa; sitä ei oltu sisällytetty opetusohjelmaan. Katso, kuinka skeittaava graafikko opettelee koodaamaan; miten intohimoinen sijoittaja opettelee ja opettaa taloudenhallintaa. Yksikään tärkeimmistä nykypäivän talous- ja menestystaidoista ei edes kuulu opetusohjelmaan. Koulu on viime vuosituhannella syntynyt päivähoitolaitos, joka palvelee meitä aikuisia mutta vie lapsilta heidän luontaisen oppimishalun.

Haluan ottaa lapset mukaan. He, jos ketkä ymmärtävät, miten sitä todellista lisäarvoa luodaan ja kuinka toisten vapaiden toimijoiden kanssa luodaan leikkisä yhteys samantien, sisäisen riemun jatkeena ja seurauksena. Huomenna kun tapaan tärkeää kumppania ideoinnin ja keskinäisen koutsailun merkeissä, mennään tietenkin ulos, rannalle, ja mahdollisimman paljon lapsia ympärille muistuttamaan miten asiat voidaan hoitaa silloin kun tekeminen tuntuu hyvälle.

olli_postiOlli Posti

Laaturavinnon ja -elämän etsijä. Superfoodskenen pioneereja Suomessa. Viidakkomies. Kirjoittaa hyviä juttuja: http://viidakkomies.tumblr.com/

Tieteisuskonto

0 thoughts on “Kysyntä luo tarjonnan”

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2018 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.